asica74 12.03.07, 22:32 Hej, przyszla kryska na matyska: mam pytanie, bo juz nie znajduje zadnych odpowiedzi, ani nie mam pomyslu gdzie szukac: gdzie moge kupic czarna rzepe? Potrzebuje jej, bo podobno dziala cuda na wypadajace i slabe wlosy... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaleo Re: czarna rzepa - pytanie 12.03.07, 22:40 Przyznam, ze tutaj nigdzie nie widzialam, za to w Hiszpanii tak :-) Rzodkiewkowate/chrzanowate warzywa sa dosc latwe w uprawie z nasion, wiec moze sprobuj zasiac jak masz kawalek ogrodu... Odpowiedz Link
asica74 Re: czarna rzepa - pytanie 12.03.07, 22:47 Tez o tym myslalam, ale: rzepa jest roslina dwuroczna, czyli bulwy pojawia sie dopiero za rok, jezeli je teraz zasieje. Do tego czasu, moje wlosieta moga mi zupelnie wypasc. Jest jeszcze taka mozliwosc, ze sie wyprowadzimy z mieszkanka z ogrodkiem... Przyznam, ze w desperacji mysle o "zamowieniu" w polsce:) Ps. Pamietam, ze na jakims straganiku w Madrycie, rzepa wprawila mnie w oslupienie :) Odpowiedz Link
jaleo Re: czarna rzepa - pytanie 12.03.07, 23:02 asica74 napisała: > > > Ps. Pamietam, ze na jakims straganiku w Madrycie, rzepa wprawila mnie w > oslupienie :) No tam sporo z tej rzepy pichca, na zimno i na cieplo. Ja bardzo lubie, podobnie jak japonska rzepe (nie wiem, jak to sie fachowo nazywa, chodzi o takie ogromniaste podluzne biale rzodkiewki). Odpowiedz Link
edavenpo Re: czarna rzepa - pytanie 12.03.07, 23:30 Ja czarna rzepe widuje na moim Farmers Market (Islington) Przyznam ze nie kupowalam bo mam awersje do czarnej rzepy od czasu salatek ktorych nie znosilam a ktore we mnie wmuszano jak bylam dzieckiem ;-) W polsce bardzo popularne i ogolnie dostepne sa szampony i odzywki z czarnej rzepy a Herbapol ma nalewke ktora wcierasz we wlosy. Moze latwiej byloby kupic te preparaty w Polsce? Odpowiedz Link
jaleo Re: czarna rzepa - pytanie 12.03.07, 23:32 Asia a u GP-iego bylas z tym problemem? Moze hormony trzebaby przebadac? Odpowiedz Link
asica74 Re: czarna rzepa - pytanie 13.03.07, 00:54 Akurat z tym nie bylam, ale az sie boje wywlekac taki problem, bo znow sie na mnie baba bedzie patrzec spod oka :(. Ale rzeczywiscie to dobra sugestia. Co do szamponow: poszukam:) Dzieki! Odpowiedz Link
edzior1 Re: czarna rzepa - pytanie 17.03.07, 21:18 jesli juz zdoedziesz rzepe to utarta nacierac wlosy w folie i pod recznik. pomaga. Odpowiedz Link
asica74 Re: czarna rzepa - pytanie 17.03.07, 22:06 Hm, zadanie jest trudniejsze, niz myslalam. Nawet na Borough Market nie uswiadczysz rzepy... Teraz cala nadzieja w szamponie Ziaji :) Odpowiedz Link
beesok Re: czarna rzepa - pytanie 18.03.07, 01:35 Asica - ja mam tez ten problem od niedawna i dzieki za poduniecie pomyslu :)) Tak sie sklada, ze jade w poniedzialek do Krakowa na tydzien wiec jezeli chcesz moge Ci przywiezc szampon/odzywke?? to zaden problem wiec jezeli chcesz wyslij @ na poczte gazetowa to sie dogadamy :) Odpowiedz Link
aleksandrawu Re: czarna rzepa - pytanie 19.03.07, 12:42 Dziewczyny, polecam wam seboradin. Maja mnostwo preparatow do wyboru i sa swietne, bardzo skuteczne.Tylko...smierdza jak cholera:))Ale jesli ktos jest tal zdesperowany, ze gotow wcierac surowa rzepe, to te produkty napewno az tak nie czadza. Bo pamietajcie , ze rzepa jest pyszna i zdrowa, ale zapach w calutkim mieszkaniu, przypomina mi zawsze tekst ze wstepu do jednego z odcinkow 'Little Britain':Poland smells of farts (czy cos podobnego). Tu znalazlam sklepik: www.naturella.com.pl/index.php/products_line_id/145 Powodzenia Odpowiedz Link
asica74 Re: czarna rzepa - pytanie 19.03.07, 18:16 Aleksandra, wpisuje na liste koniecznych wielkich zakupow! Dzieki! Nie sadze, by zapach mi przeszkadzal, bo jak slusznie zauwazylas, to juz nie ten etap: obecny stan jest etapem desperacji! Odpowiedz Link
kasia799 Re: czarna rzepa - pytanie 19.03.07, 19:33 Eee tam Zapach nie jest taki zly Gorsze jest szczypanie w glowe Zawsze wtedy sobie powtarzam, ze rzepa 'pracuje' Odpowiedz Link