Dodaj do ulubionych

Demontaż torowiska - pl. Inwalidów

IP: 217.116.104.* 10.05.10, 22:40

Czy ma ktoś informacje na temat tego jak będzie zagospodarowany pas tramwajowy
który jest aktualnie demontowany przy okazji prac przy wiadukcie?
Czy plan obejmuje demontaż torów aż do pętli? Czy powstanie może w tym miejscu
ścieżka rowerowa czy pas zieleni?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Demontaż torowiska - pl. Inwalidów IP: *.xdsl.centertel.pl 10.05.10, 23:24
      Dobrze kombinujesz! Na miejscu torowiska ścieżka rowerowa, a torowisko zamiast
      jezdni. a na dachu czerpni powietrza przystanek helikopterowy.
    • sibeliuss Re: Demontaż torowiska - pl. Inwalidów 11.05.10, 14:38
      Zmatwię Cię, jest to zwyczajny remont torowiska. Mimo, że nieczynne -
      ma być wyremontowane w oczekiwaniu na przywrócenie ruchu.
      Gdyby Warszawa posiadała tramwaje dwukierunkowe - mogłoby coś tam
      kursować.
    • Gość: fatboy Re: Demontaż torowiska - pl. Inwalidów IP: *.centertel.pl 11.05.10, 21:21
      Dlaczego zmartwię? Jak tramwaje to ja bardzo proszę. Z tym że myślałem że po
      wybudowaniu metra ten odcinek już pójdzie w odstawkę.
      Byle nie wylewali tam kolejnych dodatkowych asfaltów.
      • le.chujarek ty głupot nie pisz! 12.05.10, 09:57
        > myślałem że po
        > wybudowaniu metra ten odcinek już pójdzie w odstawkę.

qfa, jeszcze ktoś z góry to przeczyta, weźmie sobie do serca i
        usunie z tramwaje z marszałkowskiej
        • Gość: Żoliborzanin Re: ty głupot nie pisz! IP: *.aster.pl 12.05.10, 11:14
          A ja słyszałem od tych robotników co zdejmują tory, że w związku z przebudową wiaduktu, torowisko będzie po środku ulicy, a po bokach będzie jezdnia, przedzielona właśnie tymi torami.
          • sibeliuss Re: ty głupot nie pisz! 12.05.10, 11:59
            Zatem pewnie wytną drzewa między obecnymi torami a jezdnią.
            Szkoda, ze wyjścia z metra są tak zrobione, że na Słowackiego o
            drugiej jezdni mozna pomarzyć.
            • Gość: gość Re: ty głupot nie pisz! IP: *.xdsl.centertel.pl 12.05.10, 13:04
              A po co druga jezdnia na Słowackiego?
            • Gość: Szmatka Re: ty głupot nie pisz! IP: 109.243.186.* 12.05.10, 18:58
              Nie wydaje mi się, żeby dostali zgodę na wycinkę tylu drzew, jeśli
              masz na myśli te na Mickiewicza przy parku i dalej koło Karety.
              Szczególnie te przy parku, przecież one mają po sto lat albo więcej.
    • Gość: fatboy Re: Demontaż torowiska - pl. Inwalidów IP: *.centertel.pl 12.05.10, 20:25
      Ok,
      czyli rozumiem że ma powstać przeprawa 2x2 z torowiskiem pośrodku.
      Coś więcej w ramach tych prac. W ogóle wie ktoś gdzie można znaleźć dokładne
      informacje na temat zakresu takich inwestycji? Planów, wykonawcy itp?
      W sumie nie rozumiem jaki jest cel przesunięcia torowiska na środek. Czy jest
      jakaś głębsza myśl za tym, czy po prostu budowlańcom łatwiej wtedy przebudować
      wiadukt?
      • Gość: Żoliborzanin Re: Demontaż torowiska - pl. Inwalidów IP: *.aster.pl 12.05.10, 21:21
        Jak mi powiedzieli robotnicy wiadukt będzie składał się jakby z trzech wiaduktów i torowisko będzie w środkowej części, dlatego muszą przebudować jezdnię. Niestety nie wiem nic więcej na dany temat, bo trudno się coś konkretnego od nich dowiedzieć.
        • Gość: bolo Re: Demontaż torowiska - pl. Inwalidów IP: *.centertel.pl 12.05.10, 23:43
          > Jak mi powiedzieli robotnicy wiadukt będzie składał się jakby z trzech wiaduktó
          > w i torowisko będzie w środkowej części, dlatego muszą przebudować jezdnię.
          To prawda i nieprawda.
          Owszem, 3 wiadukty mają być, ale środkowy ma być dla tramwaju docelowo, po
          zbudowaniu drugiej jezdni Andersa. Do tego czasu (co pewnie potrwa, bo to jest
          mało priorytetowa inwestycja a i różni eko-pieniacze będą blokować) tramwaj ma
          iść wiaduktem wschodnim, a środkowy będzie dla samochodów.
          • Gość: Żoliborzanin Re: Demontaż torowiska - pl. Inwalidów IP: *.aster.pl 13.05.10, 00:43
            Czyli znowu będą podwójne koszta, bo najpierw zrobią a potem będą zmieniać.
    • sibeliuss Re: Demontaż torowiska - pl. Inwalidów 02.06.10, 09:56
      www.um.warszawa.pl/v_syrenka/new/?dzial=komunikaty&ak_id=22406&kat=9
      • lepus42 Re: Demontaż torowiska - pl. Inwalidów 02.06.10, 12:05
        A co znowu tam będą przebudowywać? I po jaki grzyb?:
        < dla przedsięwzięcia polegającego na przebudowie istniejącej sieci trakcyjnej tramwajowej w ulicy Mickiewicza na odcinku od Placu Wilsona do pętli „Marymont”>
      • Gość: santakasia Re: Demontaż torowiska - pl. Inwalidów IP: 212.160.156.* 02.06.10, 13:39
        ale to dotyczy odcinka od pl. Wilsona w dół

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka