Dodaj do ulubionych

Program Projekt Żoliborz

02.04.11, 11:07
Mam pytanie do osób zaangażowanych w Projekt Żoliborz, na który to oddałem swój głos w wyborach samorządowych.
Jaki jest postęp prac związanych z przebudową ul. Tołwińskiego (obok Górek)? Co w tej sprawie zrobili do tej pory radni Projektu?
Co z innymi projektami z tego programu?
Akurat Tołwińskiego interesuje mnie najbardziej, bo tam właśnie mieszkam.
Bardzo proszę o info na ten temat.
Obserwuj wątek
    • Gość: zachwycony Re: Program Projekt Żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.11, 14:43
      Twój głos był bardzo ważny, tak ważny, że już bardziej ważny być nie mógł. Jesteś wspaniałym obywatelem, prawdziwym skarbem. Ludzie powinni brać z Ciebie przykład, to bardzo ważne co piszesz, jest to wyraz Twojej wysokiej inteligencji i zaangażowania w sprawy Dzielnicy.
      Przepraszam, że tak się rozpisałem, ale bardzo, ale to bardzo chcę Ci podziękować za to, że jesteś. A więc dziękuję.
    • Gość: wój Re: Program Projekt Żoliborz IP: *.acn.waw.pl 02.04.11, 17:46
      Na pewno mają to wszystko na liście rzeczy do zrobienia w pierwszej wolnej chwili po posprzątaniu swoich ulotek, plakatów, naklejek i innych śmieci, które do tej pory zalegają na ulicach.
      • Gość: roland_x Re: Program Projekt Żoliborz IP: *.tvn.pl 03.04.11, 09:58
        Być może coś w tej sprawie jest już zrobione. Zależy mi na uporządkowaniu Tołwińskiego i stworzenie miejsc parkingowych wg planów, które przedstawiał Projekt Żoliborz.
        Dlatego też, wiedząc, że działacze Projektu zabierali głos na tym forum coś się dowiem.
        Jeśli nie to cóż, pozostanie mi inna droga zdobycia informacji.
        • Gość: Ałtor Re: Program Projekt Żoliborz IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.11, 11:35
          O ile mi wiadomo ci radni, projektu żoliborz, którzy ostatecznie dostali się do rady nie mówili jakoś dużo o tym pomyśle. W komisji planowania przestrzennego nie ma chyba nikogo z projektu żoliborz, a w komisji infrastruktury są dwie osoby z innych okręgów: www.zoliborz.org.pl/data/newsFiles/komisje_rady__lista.pdf
          Lepiej się przejdź do nich na dyżur, zamiast pisać na forum.
    • Gość: Dorota Maj Re: Program Projekt Żoliborz IP: 178.73.48.* 05.04.11, 12:10
      Witam, z tej strony Dorota Maj Dunajko, radna Projektu Żoliborz. Trwają prace nad ostateczną redakcją planów zagospodarowania ul Tołwińskiego (pierwszy etap modernizacji terenów Górek Włościańskich). Dopiero z gotowymi planami możemy zwrócić się do Zarządu Spółdzielni o odstąpienie jej części terenu ( w tym samej ulicy) na rzecz dzielnicy, gdyż nie ma sensu działać jedynie na tej części, która należy do miasta . Zobaczymy jaka będzie reakcja, miejmy nadzieję, że partnerska, zdroworozsądkowa. Na wszelki wypadek przewidujemy konsultacje społeczne wśród mieszkańców. Bądzmy w kontakcie, pozdrawiam DMD
      • Gość: wój Re: Program Projekt Żoliborz IP: *.acn.waw.pl 05.04.11, 12:50
        Pysznie. A kiedy zamierzacie Państwo oczyścić okolice pl. Wilsona ze swoich plakatów i naklejek wyborczych?
        • catecat Re: Program Projekt Żoliborz 06.04.11, 16:41
          Pewnie czekają do kolejnych wyborów, będzie jak znalazł.

Na Żoliborzu Dziennikarskim też zostawili bałagan.
          • Gość: Zatroskany Re: IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.11, 23:20
            Niektórzy to bardzo się troszczą o porządek w swojej kochanej dzielnicy: warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,10190989,Politycy_zasmiecili_miasto_i_nie_chca_sprzatnac.html
      • roland_x Re: Program Projekt Żoliborz 05.04.11, 16:26
        Czyli to te plany, które były kiedyś dostępne na stronie PŻ. Dobrze, że prace trwają. Mam nadzieję, że wytrwają, bo modernizacja tej ulicy jest konieczna. Reakcja mieszkańców z pewnością będzie pozytywna i pomocna. Dziękuję za odzew. Pozdrawiam
        • Gość: projekt lewica Re: Program Projekt Żoliborz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.04.11, 17:28
          trzeba było głosować na SLD!
          sam sobie pluje w trzwarz że nie zrobiłem jak zwykle tylko dalem sie zwiesc akwizytorom pracy dla jego wysokosci burmistrza
          never again!
          • realestate1 Re: Program Projekt Żoliborz 30.08.11, 11:44
            >sam sobie pluje w trzwarz że nie zrobiłem jak zwykle tylko dalem sie zwiesc akw
            > izytorom pracy dla jego wysokosci burmistrza

Zgadzam się z Tobą!
            Problem polega na tym że są rózne "projekty lewica"

Projekt lewica socjalna adresowany do lokatorów domów komunalnych
            Projekt lewicza swiatopogladowa adresowany do właścicieli domów ewent. do Starego wsm.
            Projekt praca dla drwala odebrał SLD elektorat tych ostatnich i SLD już nie ma na ŻOli.
            Szkoda.. bo sa potrzebni
            Nawet jak SLD w skali kraju weźmie 15 % - w co nie wierze - to na żoli samum komunalnym elektoratem zrobia jedynie 10% i w 5 mandatowym okregu nie ma szans.
            Żeby nie zmarnować lewego głosu SLD musi albo dogadać się z Drwalem albo z PO.
            Powyższe uwagi dotycza samorzadu nie wyborów parlamentarnych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka