Dodaj do ulubionych

trucie psow

IP: 178.73.48.* 18.11.11, 17:49
Jakies dwa tygodnie temu psy z okolic Rydygiera i Zajaczka mialy ogromne klopoty neurologiczne.
Konczylo sie w klinice na kroplowkach. Nie wsszystkie przezyly. Zdechl tez kot. Okazalo sie ze byly zatrute trutka na slimaki, ktora ktos dodal do wyrzuconych w okolicy ul. Zajaczka flakow.
Czy ktos stracil w ten sposob psa? Ja wiem o 4 chorych psach i jednym kocie? Czy ktos wie o takich przypadkach? Moze warto zglosic sprawe na policje.
Obserwuj wątek
    • elfkabezhaltera A dlaczego psy nie miały kagańców? n/t 18.11.11, 18:10
      • Gość: do e [...] IP: *.aster.pl 18.11.11, 20:10
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • ola Re: A dlaczego psy nie miały kagańców? n/t 18.11.11, 20:56

myślisz, że pies przez kaganiec nie zje flaków?
        chyba nigdy nie miałeś psa...
        • Gość: do e [...] IP: *.aster.pl 18.11.11, 22:27
        • elfkabezhaltera Flaki przez kaganiec 19.11.11, 06:49
          ola napisała:

>
          > myślisz, że pies przez kaganiec nie zje flaków?
          > chyba nigdy nie miałeś psa...
          Moja kochana śliczna sunia by zeżarła wszystko! Dlatego chodziła w kagańcu, który znacznie ograniczał jej możliwości pozadomowej konsumpcji - z flakami włącznie.
    • Gość: G Re: trucie psow IP: *.1and1.pl 19.11.11, 11:49
      Przejmujecie się bardziej psami, niż ludźmi. A wystarczyło być uczciwym wobec innych użytkowników chodników i zakładać kaganiec dla psów. Nie chcę popierać sprawy, o ile w ogóle ta wątpliwa wiadomość jest prawdziwa, ale może przy okazji nauczą się psiarze (niestety pod wpływem paniki...) odrobiny kultury. Nie ma nic bardziej chamskiego, niż właściciele psów bez kagańca i na długich smyczach - psów, które pchają się na pieszych, obwąchują mnie swoją wątpliwej czystości paszczą itp.
      Puszczanie psów bez kagańca jest tak samo bezmyślne, jak dokarmianie kotów czy gołębi - osiedla są budowane dla ludzi a nie zapchlonych czy brudnych zwierząt.
      • Gość: wój Re: trucie psow IP: *.acn.waw.pl 19.11.11, 13:15
        Tak, naprawdę psy potrafią być wdzięczniejszym obiektem zainteresowania, niż wielu reprezentantów naczelnych.

Rozrzucanie trutki w resztkach jedzenia jest wyjątkowym zwyrodnialstwem i dla takiego bydlaka nie mam innej odpowiedzi, niż więzienie, do którego mam nadzieję, że trafi.
        • Gość: zoliborzanian Re: trucie psow IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.11, 16:51
          Jak dla zwierzęcia tak dla człowieka, jakiś zwyrodnialec.
          • lewana77 Re: trucie psow 19.11.11, 23:31
            mam psa, wyprowadzam go zawsze na smyczy, zdarza sie tez, ze w kagancu (materialowym), ale inni sasiedzi (z os. Ruda) maja to w d... Psy lataja luzem, czy to jazgotliwy ratlerek, czy amstaf. Jak zwracam uwage, to jeszcze na mnie bluzgaja. Norma jest tez w moim bloku puszczanie psow luzem w windzie, na klatce schodowej!
            A juz szczytem sa codzienne spacerki panienki z czarna amstafka (luzem of kors) z okolic domkow jednorodzinncyh za Toyota, wzdluz drogi kolo kosciola na Kepe, ktora to idzie, 300 metrow za psem, gadajac przez telefon. Jak zwrocilam kilka razy uwage, wyzwala mnie.
            Taka to "kultura" tutaj mieszka. Innym znowu raezm widzielismy z mezem nad kanalkiem mrozaca krew w zylach sytacje, kiedy to doberman (luzem) obszczekiwal i prawie rzucal sie na przechodnia, a "biedna" dziewczynka, wlascicielka nie wiedziala co zrobico, nie mogla go odgonic, pies byl w amoku! Przechodzien stal i nie mogl sie ruszyc-trwalo to ze 20min!!!
            I nie ma co sie pieklic o sprzatnie kup (bo to w koncu wejdzie w nawyk wlascicielom), ale od wejscia w za przeproszeniem gowno nikt jeszcze nie umarl. A od pogryzienia owszem!
            Ps. Czasem sie boje spacerowac z moja suka, jak widze te luzem panoszace, podbiegajace psy!
            • Gość: QQ Ktoś wreszcie wziął sprawy w swoje ręce........... IP: *.home.aster.pl 20.11.11, 06:40
            • Gość: Pi Re: trucie psow IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.11, 00:03
              Primo: naucz się pisać poprawną polszczyzną. Secundo nie każdy pies jest agresywny i automatycznie rzuca się ludziom do gardła. Znam psy wielkości cielaka, które są łagodne niczym szczenię. Ja osobiście nie znoszę przewrażliwionych właścicieli psów, które panicznie reagują na każdego psa. Sam zwracam uwagę ludziom z amstaffami czy pitbulami bez smyczy/kagańca ale nie uciekam na widok każdego luzem. Pies musi mieć zapewniony ruch, a 10 minut na smyczy wokół bloku to za mało. Mam małego kundelka, który jest łagodny i uwielbia dzieciaki. Chodzę z nim nad kanałkiem, piesek biega luzem i jak do tej pory nikomu to nie przeszkadzało.
        • Gość: 666 Re: trucie psow IP: 178.73.48.* 22.11.11, 14:10
          Wykładanie zatrutego pokarmu jest zwyrodnieniem ale przestepstwem również, bo stanowi zagrożenie życia nie tylko dla zwierzat i ptaków, ale również może stanowić zagrozenie dla ludzi, np. bezdomych, ktorzy żywią się często resztakmi pokarmów ze śmietnika. Zgadzam się, że jak zwyrodnialec zatruł pokarm żeby truć zwierzeta i ptaki, to nastepnym razem zatruje człowieka- sąsiada, bo uzna, że nie pasuje mu takie sąsiedztwo ....
      • Gość: c Re: trucie psow IP: *.aster.pl 26.11.11, 08:41
        znajdź mi kaganiec dla mojego pekińczyka
    • jurek_dzbonie Trzymać kundle na smyczy i w kagańcach. 22.11.11, 15:52
      Wtedy problemu nie będzie.
      • Gość: gość Re: Trzymać kundle na smyczy i w kagańcach. IP: *.xdsl.centertel.pl 22.11.11, 18:50
        A ludzi w więzieniach. Wtedy znikną tez inne problemy.
        • elfkabezhaltera Re: Trzymać kundle na smyczy i w kagańcach. 23.11.11, 03:26
          Gość portalu: gość napisał(a):

> A ludzi w więzieniach. Wtedy znikną tez inne problemy.
          Oczywiście! Część w więzieniu, a częśćna drzewo. Jakość życia normalnych oudzi wzrośnie.
        • Gość: QQ Re: Trzymać kundle na smyczy i w kagańcach. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.11, 09:05
          > A ludzi w więzieniach. Wtedy znikną tez inne problemy.

Przeraża mnie to, że coraz więcej ludzi ma na punkcie zwierzątak totalnego p*i*e*r*d*o*l*c*a......Porównywanie kundli do bawiących się dzieci, do ludzi rzucających pety, do młodziezy............DO LUDZI - jest CHORE !!!!!!!!!! SDla kudnla kupi taki pajac kosteczkę w sklepie za 10 zł a widząc bezdomnego odwróci glowę w drugą stronę.....Ech......

Ps.
          Mam pieska - małego yorka.
        • jurek_dzbonie Re: Trzymać kundle na smyczy i w kagańcach. 23.11.11, 17:08
          > A ludzi w więzieniach.

Przepisy nakazują trzymanie kundli na smyczach i w kagańcach.
          • Gość: gość Re: Trzymać kundle na smyczy i w kagańcach. IP: *.xdsl.centertel.pl 23.11.11, 21:01
            Nie ma przepisu wymagającego noszenie kagańców przez wszystkie psy!
    • Gość: warszawiak Re: trucie psow IP: *.centertel.pl 23.11.11, 10:03
      w Polsce i nie tylko głoduje tysiące dzieci a wy psy karmicie spaślaki! wstydźcie się! kto nie jadł cały dzień to nie zrozumie!
      • Gość: QQ Re: trucie psow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.11, 10:25
        Karmienie gotowaną cielęcinką to pryszcz. Jeszcze ubranka, fryzjer, klinika lekarska (weterynaryjna), spa dla kundli............DEBILIZM do kwadratu !!!! Wspomnę jeszcze o namiętnych monologach z pieskami typu: zobacz amiczku jaka dzisiaj ładna pogoda ! Chodź pójdziemy do sklepu po bułeczki !!!!
        • Gość: ciocia_basia Re: trucie psow IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.11, 17:36
          Gość portalu: QQ napisał(a):
          > Karmienie gotowaną cielęcinką to pryszcz. Jeszcze ubranka, fryzjer, klinika lek
          > arska (weterynaryjna), spa dla kundli............DEBILIZM do kwadratu !!!! Wspo
          > mnę jeszcze o namiętnych monologach z pieskami typu: zobacz amiczku jaka dzisiaj
          > ładna pogoda ! Chodź pójdziemy do sklepu po bułeczki !!!!

:)))))
          Oj, zdarzają się takie obrazki, ale ja zawsze zastanawiam się, jak bardzo ta panienka/babcia jest samotną osobą, skoro takie teksty publicznie wypowiada? To jest jakiś problem, psychologiczny.
          Kontakty ze zwierzętami ludziom są potrzebne, ale może jakaś akcja: człowiek-człowiekowi.
    • Gość: 666 Reasumując IP: 178.73.48.* 24.11.11, 17:55
      Stosunek człowieka do zwierząt świadczy o kulturze osobistej Człowieka i o Człowieczeństwie ...
      • Gość: G Re: Reasumując IP: *.1and1.pl 24.11.11, 18:56
        To skąd zależność, że im bardziej "kochają" psy, tym bardziej nienawidzą ludzi? Właściciele psów to najgorsza wg. mnie grupa społeczna - wiem, że to naganne, nawet sam to przyznaję, ale jak idzie stara baba z psem na trzymetrowej smyczy, to zawsze próbuję kopnąć psa (dla nauczki) bo na pewno nie zamierzam nadrabiać drogi łukiem bo "dama" wyszła z nory na spacer.
        Uświadomcie sobie, właściciele tych czy innych kundli (nie znam się na rasach, więc wszystkich tak nazywam), że jeśli już hodujecie psy w bloku (co jest karygodne-powinni z was ciągnąć podatki po 6 tys. rocznie to by było stać tylko tych, co dbają o psy i mają warunki), to nie możecie uprzykrzać życia sąsiadom:
        - odsuńcie się z "kochanym pieskiem" na trawnik, a nie zastawiacie drogę na chodnikach
        - uświadomcie sobie, że nie ma nic gorszego jak obwąchiwanie mnie przez obsr*** psy - zwłaszcza takie bez kagańca
        - noście kaganiec i smycz bo w razie jakiegokolwiek uszczerbku na ubraniu lub ciele dzwonię po policję robię zdjęcia i pozywam taką głupią osobę co nie zna przepisów
        i przede wszystkim:
        - pod żadnym pozorem niech wasze psy nie szczekają w mieszkaniach, na balkonach - bo to doprowadza nie tylko starszych do wściekłości. Nie dziwię się, jak u mnie w bloku babka z 3 piętra wytruła psa babce z parteru bo ta przed blok do ogródka wypuszczała pieska "kochanego" który hałasował pół dnia
        - niech wasze psy siedzą w koszykach z kocem a nie biegają po mieszkaniu bo to słychać piętro niżej!!!
        Właściciele psów żądają wyrozumiałości, miłości, oskarżają innych o bezduszność, a to często sami okazują się chamami bez szacunku dla innego człowieka, w chory sposób "zakochani" wyłącznie w swoich "pupilkach" (ubrania dla psów, fryzjerzy dla psów - to tylko rozwój tej choroby-ale jest na kim biznes robić to otwierać!!! następne salony piękności dla psów i ciągnąć kasę z tych co mają niezbyt równo pod sufitem).
        • Gość: gość Re: Reasumując IP: *.xdsl.centertel.pl 26.11.11, 11:17
          Najbliższa odpowiednia przychodnia jest na Elblaskiej. Radzę szybko udać się tam.
          • Gość: QQ Re: Reasumując IP: *.home.aster.pl 28.11.11, 05:50
            Często tam bywasz, że tak polecasz te miejsce ???
            • Gość: J Re: Do QQ IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.11, 23:17
              Takim aspołecznym ludziom jak Ty i G przydałby się pobyt w zamkniętej placówce. Proponuje Tworki.
              • ola Re: Do QQ 01.12.11, 17:59
                ja myślę, że wystarczy, żeby nosili kagańce
                • Gość: QQ Re: Do QQ IP: *.home.aster.pl 01.12.11, 20:41
                  Kaganiec to załóż swojemu kundlowi. Bo jeszcze go brzuszek po spacerku rozboli. A może nawet zdechnie ?????.......hle, hłe, hłe
                  • Gość: G Re: Do QQ IP: *.1and1.pl 01.12.11, 23:49
                    Trafnie powiedziane. Łamią prawo i jeszcze się pultają, potwierdza się zasada "im większa ślepa miłość do zwierząt, tym większa bezpodstawna nienawiść do innych ludzi". Wyprowadźcie się za miasto, zróbcie zagrodę i tam puszczajcie swoje "pupilki". Właściciele psów muszą mieć nałożone horrendalne podatki za zwierzaki - tylko tak nauczą się kultury. Oby Rada Warszawy jak najszybciej wróciła do podatków za psa, ale nie 50 zł rocznie a minimum 20x tyle.
                    • Gość: QQ Re: Do QQ IP: *.home.aster.pl 02.12.11, 07:38
                      Co do podatków, to powinny być zwolnione osoby starsze, samotne. A te wszystkie paniusie gadające ze swoimi kundlami powinny bulić i to slono !!!!!!!!!!!!
                      • Gość: J Re: Do QQ i G IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.11, 15:56
                        Przyjechało dwóch Wieś Maców do miasta i nie mogą się nadziwić, że tutaj pieski biegają bez uwięzi. U siebie, na wsi psy widzieli wyłącznie na krótkim łańcuchu przy budzie. Moja rada, wracajcie do swojej wioski, i nie róbcie sobie obciachu.
                        Ale zanim to zrobicie, to przeczytajcie sobie znaczenie słowa "antyspołeczny". i "aspołeczny" moi drodzy socjopaci.
                        • Gość: zoliborzanian bez komentarza IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.11, 17:22
                          Idiotów nie sieją
                          • Gość: G Re: bez komentarza IP: *.1and1.pl 03.12.11, 17:41
                            Chamstwo nie zna granic. Wyprowadź się na wieś tam możesz psa puszczać po podwórku. Jednak jak stać cię na norkę w bloku, bądź łaskaw szanować prawo innych. Jak widzę przechodzący patrol i psy bez kagańca zawsze domagam się mandatu. Parę razy skończyło się (niestety) głównie na pouczeniach, ale i tak psiarze byli mocno przestraszeni - i dobrze, niech się dowiedzą trochę o swoich obowiązkach, a nie tylko kupy podrzucają.
                            • Gość: J Re: bez komentarza IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.11, 21:14
                              W norce to może Ty mieszkasz. Zarzucasz właścicielom psów brak kultury, zaś sam plujesz jadem na tym forum. Skoro Ci przeszkadzają inni ludzie z psami, to raczej Ty jesteś tu niemiłym gościem. Ja jestem stąd, z Warszawy i wiem, że psy są w tym mieście od paru stuleci. Do niedawna nikomu nie przeszkadzały psy chodzące luzem. Niestety tacy mali, zakompleksieni ludzie ja Ty nie rozumieją, że pies to żywe stworzenie i też ma swoje prawa. Mam radę dla Ciebie albo przeprowadż się gdzieś z dala od ludzi, albo zaakceptuj fakt, że psy są udomowione od kilkunastu tysięcy lat i zawsze są obecne tam, gdzie osiedlili się ludzie. I nie muszą cały czas chodzić na smyczy i kagańcu.
                              • Gość: G Re: bez komentarza IP: *.1and1.pl 07.12.11, 00:55
                                Podaj nam swoje dane, a będziesz mieć jutro gwarantowaną wizytę dzielnicowego, który udzieli i wypisze pouczenie, jak należy się zachowywać w mieście. Co nas obchodzi skąd pochodzisz, ja też urodziłem się w Warszawie, mieszkałem od zawsze na Żoliborzu i szanuję życie w mieście innych ludzi, w przeciwieństwie do ciebie. Może los ci nie był łaskaw, ale postaraj się o domek na wsi, jak już zapracujesz i się wybudujesz, będziesz biegać z psem bez kagańca i do woli. A póki cię na to nie stać, uważaj, bo jak następnym razem złamiesz prawo to możesz trafić na mnie na ulicy - wtedy masz gwarantowane co najmniej zwrócenie uwagi (a i zgłoszenie na policję niewykluczone, jak się będziesz stawiać).
                                • Gość: zoliborzanian Re: bez komentarza IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.11, 23:06
                                  Nadałbyś się do ORMO ale takiego internetowego - ORIO Ochotnicze Rezerwy Internetowych Oszołomów he he.
                                • Gość: J Do G IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.11, 21:50
                                  Nie strasz mnie snobie, bo się Ciebie nie boję. Jesteś po prostu śmieszny. Nie zamierzam się wyprowadzać z Bielan, raczej to Tobie przydałoby się odosobnienie, bo wykazujesz cechy antyspołeczne. Skoro nie potrafisz żyć wśród innych, normalnych ludzi, to może Ty wyprowadż się na wieś? Zrobisz w ten sposób przysługę społeczeństwu... A jak nie znasz prawa, to się nie wypowiadaj. Jedynie psy ras uznawanych za agresywne muszą być wyprowadzane na smyczy i w kagańcu.
                              • Gość: QQ [...] IP: *.home.aster.pl 07.12.11, 06:38
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka