Dodaj do ulubionych

Simply Broniewskiego i inne markety

IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.12, 19:10
Co sądzicie o tym markecie? Jak dla mnie było to naprawdę super miejsce. Było - przez ostatnie lata, bo ostatnio krwiopijcy tak podnoszą ceny, że zaczynam przepraszać się z Arkadią i jej Carrefourem.
Przykładowo szynka litewska była przed rokiem po 22 zł/kg, potem 26-28, ostatnio po 32/kg.
Promocja 1+1 pasta colgate gratis, w Auchan 4,99, Simply 5,99 - a przecież to ta sama sieć.
Ogólnie wszystkie towary są teraz wyraźnie droższe niż w Auchan.
W okolicy jedynym poważnym konkurentem jest Arkadia - znacie jakieś mniejsze markety z dobrymi cenami w okolicy?
Łudziłam się, że w związku z wielkimi budowami na Rydygiera, Przasnyskiej, Powązkowskiej, stanie jakieś Tesco, Biedronka. Niestety, plan zagospodarowania przewiduje tylko mieszkaniówkę, a na Rydygiera małe, drogie delikatesy wynajęły parter i sprzedają serki po 2,70. Market na Powązkowskiej (Maciej?) to jakaś żenada - chamska obsługa jak z PRL i ździercze ceny.
Gdzie robicie zakupy na Żoliborzu? Czy nie ma szansy na żaden większy sieciowy dyskont w niezagospodarowanych miejscach? Przywitałabym taki z otwartymi rękoma, bo jak Simply będzie ździerać, to pozostanie Carrefour Arkadia i godzina stracona tam na zakupy.
Obserwuj wątek
    • Gość: zoliborzanin Re: Simply Broniewskiego i inne markety IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.12, 19:26
      a zupa była za słona...
      • Gość: Agata Re: Simply Broniewskiego i inne markety IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.12, 00:43
        I co, już doszedłeś, czy wciąż mało satysfacji? No, pisz, nie masz nic do powiedzenia, ale wyduś coś jeszcze z siebie...
    • Gość: luka Re: Simply Broniewskiego i inne markety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.12, 19:36
      za to, że coś jest blisko i nie musisz tam spędzać godziny niestety trzeba dopłacać - tak już jest z supermarketami. wg mnie i tak jest taniej niż w Merkurym lub na pobliskim bazarku, więc jestem zadowolona. robię tam raczej codzienne zakupy, po zgrzewki wody, alkoholu jeżdżę do hipermarketu lub zamawiam online. dla mnie to super rozwiązanie, bo chodzę tam na aerobik więc nie tracę czasu na dodatkowy dojazd. niestety żadnej sensownej alternatywy w okolicy nie widzę :(
      • Gość: weterynarz prawa Re: Simply Broniewskiego i inne markety IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.12, 17:07
        Rzeczywiście, wiele rzeczy podrożało lub zniknęło z półek. Owoce drogie i takie sobie. Już rozglądam się , gdzie robić zakupy. Do wyboru mam Arcadię lub sklepy społemowskie (wcale nie takie złe). Żałuję, że nie powstał Carrefour na rogu Elbląskiej i Saperskiej. Nie powstał, bo, ot tak, mieszkańcy i nie mieszkańcy oprotestowali jego lokalizację. Mam nadzieję, że jednak zmienią zdanie.
        Pozdrawiam!
        • Gość: Paweł Re: Simply Broniewskiego i inne markety IP: *.com 25.06.12, 17:39
          Naprawdę miał tam powstać carrefour? Dlaczego nie powstał? Carrefourze wróć!!!
          • sibeliuss Re: Simply Broniewskiego i inne markety 26.06.12, 09:17
            Nie wiem jak się skończył temat Lidla na Powązkowskiej przy Elbląskiej, bo działka póki co jest pusta. Kwestią czasu jest pojawienie się Biedronki, tylko czy to rozwiązuje temat - nie sądzę.
            • f.sinatra Re: Simply Broniewskiego i inne markety 26.06.12, 10:33
              Biedronka ma być na Gąbińskiej.
              • Gość: kriss Re: Simply Broniewskiego i inne markety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.12, 14:40
                a w którym miejscu na gąbińskiej ma być ta biedronka? i kiedy?
                • Gość: Paweł Re: Simply Broniewskiego i inne markety IP: *.com 26.06.12, 17:21
                  Nawet jeśli to będzie na rogu z Włościańską to psu na budę Biedronka, przyda się tylko okolicznym wieżowcom. Wystarczająco daleko mam do Simply, a tam miałbym półtora kilometra pod górkę, za daleko jak na codzienne zakupy. Sytuację oczywiście może nieco zmieniłby mikrobus ZTM jadący Przasnyską-Elbląską-Włościańska do metra ale ZTM jak widać ma w nosie to by się z tym projektem od paru lat wygrzebać, pan Leszek Ruta jeszcze niejedno wymyśli, aby uprzykrzyć życie żoliborzanom.
                  • sibeliuss Re: Simply Broniewskiego i inne markety 27.06.12, 08:24
                    Czy jest jakiś temat, w który nie wpleciesz mikrobusu? Facet, nie bądź maniakiem. Można mieć jakieś tam dążenia, ale nie jesteś stetryczałym dziadkiem, więc ochłoń trochę.
                • Gość: Kate Re: Simply Broniewskiego i inne markety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.12, 18:58
                  Biedronka ma być obok Carrefoura, po starym Top Markecie i za jakieś dwa miesiące, wiem bo mieszkam w okolicy, Ciekawe czy Carrefour bardzo na tym ucierpi, codziennie robię tam zakupy, jest świetny wybór i miła obsługa - mam nadzieje że na tym nie ucierpi
                  • Gość: iwcia Re: Simply Broniewskiego i inne markety IP: *.play-internet.pl 21.07.12, 19:41
                    ale na jakiej ulicy?
            • Gość: U kazia Re: Simply Broniewskiego i inne markety IP: *.free.aero2.net.pl 10.09.12, 23:44
              ...tez sie fajnie robi zakupy
    • lepus42 Re: Simply Broniewskiego i inne markety 26.06.12, 13:24
      W pawilonie po Fiacie na pl Grunwaldzkim urządza się Carrefour Expres
      • sibeliuss Re: Simply Broniewskiego i inne markety 26.06.12, 15:34
        Czyli zamiast trawników będzie klepisko, bo o inteligencję pewnej grupy nie podejrzewam.
        Karf nie jest tani, to franczyza.
    • sloik_spod_radzynia Jeździj do Leclerca 27.06.12, 15:41
      Leclerc jest boski i ma fajną obsługę. Kocham ten sklep. Serio, bez ironii.
      • Gość: richeza Re: Jeździj do Leclerca IP: 178.73.48.* 28.06.12, 21:45
        no tak, leclerc jest niezly ale ceny ma wyzsze zdecydowanie niz carrefour w arkadii. natomiast expressy nie rozwiazuja sprawy, bo tez maja wyzsze ceny. to nie to samo co zwykly, duzy carrfour.
        • Gość: Paweł Re: Jeździj do Leclerca IP: *.com 30.07.12, 19:28
          Ja akurat dawno temu byłem klientem Leclerca. Ale... te czasy nie powrócą. Podobnie, jak Tesco, zaczęli zmieniać strategię, przestali być "tańsi od najtańszych" jak głosiło ich hasło, a po prostu zaczęli robić wszystko, by zedrzeć pieniadze z klienta... i się zaczęło promocje na określone dni, przekłamane paski z cenami, nie mówiąc już o ciągłym zmienianiu cen (dziś każdy sklep co dzień to inna cena np. bananów - w ten sposób marketingowcy zakładają, że skąpi po prostu będą kupować w wybranych okresach, a nie zwracajacy uwagi na paragony, będą kupować "jak leci"), przez takie naciąganie moja noga więcej do Leclerca nie wstąpi, podobnie złodziejskie Tesco, które z niegdyś będąc najtańszą siecią handlową, stało się oszustami oferującymi idiotyczny Clubcard - program, który jest jawnym pluciem w twarz osobom znającym podstawy matematyki, nie mówiąc o osobach średnio inteligentnych...
          Simply tak samo byli kiedyś najtańsi z cenami tymi samymi co ich spółka-córka Auchan, teraz też drą skórę z klienta, nie mogę się doczekać budowy jakiejś Biedronki, Lidla w okolicy Elbląskiej - sam w takich dziadostwach nie kupuję, ale jak takie coś powstanie to na pewno wszelkie biedne emerytki się tam przeniosą, to i konkurencja zacznie się liczyć z cenami. Przy okazji padną sklepiki osiedlowe typu mini market itp. których ceny są po prostu nie do przyjęcia.
          • Gość: kriss101 biedronka na gąbińskiej IP: *.warszawa.mm.pl 31.07.12, 12:38
            Witam!!!

Rzeczywiście, na Gąbińskiej 22 będzie biedronka, aktualnie tam trwa intensywny remont, jedna ze ścian zewnętrznych jest już częściowo pomalowana na kolor charakterystyczny dla tej sieci
            • Gość: Kasia Re: biedronka na gąbińskiej IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.09.12, 09:11
              na biedronce widnieje szyld otwarcie 11.09.2012
            • felipe171 Re: biedronka na gąbińskiej 08.01.13, 13:53
              Jak widać biedronka cieszy się z popularności, byłem tam i same tłumy bo tego trzeba tu było już od paru lat. Ceny przystępne a i obsługa na poziomie.Konkurencja idzie spać.Szkoda że zrobili taką małą ale może zrobią więcej w okolicy:) np. przy Elbląskiej.Wyzwanie dla Carefoura gdzie wszystko przeterminowane.:(
              • Gość: Paweł Re: biedronka na gąbińskiej IP: *.com 08.01.13, 15:15
                Oj, życzyłbym sobie Biedronki na Elbląskiej, Simply przestałoby zadzierać nosa z cenami, wszystko droższe niż w Auchan, a tam mi się nie opłaca ani czasowo ani kosztowo

--
                Walczymy o mikrobusy z Przasnyskiej i Włościańskiej do Marymontu!
          • Gość: Tomo Re: Jeździj do Leclerca IP: 193.239.80.* 10.09.12, 21:48
            Pawełek w "dziadostwach" nie kupuje...
            Oczywiście, dla Pawełka tylko "Piotr i Paweł" oraz "Alma"...
            Oraz bus na Elblaskiej.
            Psychoza jak widzę się pogłębia :(
            • Gość: Paweł Re: Jeździj do Leclerca IP: *.com 11.09.12, 15:13
              A co ty taki sfrustrowany, Tomo? Uśmiechnij się, na moje wnioski ZTM puszcza niebawem busik na Rydygiera, nie będę od ciotki drałował. Teraz pozostaje walka o busik na Przasnyskiej, ale tu dzielnica w osobistości naszego burmistrza musi się wystarać o kasę na przebudowę progu zwalniającego. Głowa do góry, nie płacz, naprawdę nie umrzesz od tego busa, nawet siedząc na parterze z otwartym oknem!
    • Gość: sda Wszystkie sieci podniosły ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.12, 10:35
      Wszystkie sieci POdniosły ceny z prostego powodu. Europa jest w kryzysie a w POlandii jeszcze jako tako utrzymuje się dodatni wskaźnik PKB, więc Francuzi i Niemcy doją jak mogą Polaków, wyprowadzając cały zysk na zachód, zarzynając przy okazji resztę małych sklepików Polskich, które nie wytrzymują konkurencji z sieciami nawet po POdniesieniu cen. Czy średnio inteligentni zrozumieli?
    • darek-2104 Re: Simply Broniewskiego i inne markety 12.12.15, 19:09
      witam powstaly związki zawodowe solidarnosc dzialajace w cale sieci simply chętny proszę o kontakt z simply marketem wroclaw hubska zwycieska ustronie
    • Gość: olya Re: Simply Broniewskiego i inne markety IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.16, 09:09
      Jeszcze 15 lat temu jedynym sklepem, jaki był w tej okolicy, to Marcpol po drugiej stronie torów. Ja bardzo sobie chwalę wybudowanie tu najpierw Billi, potem Elei, a teraz Simply. Sklep jest czysty, uporządkowany, cenowo nie najgorszy. Sorry, ale mi osobiście nie chce się jechać do Carrefoura, bo marchewka tańsza o 20 gr. Poza tym czystość koszyków w sieci Carrefour woła o pomstę do nieba. Swego czasu celował w tym Carrefour Bemowo, no syf malaria; markety w Arkadii czy na pl. Grunwaldzkim nie ustępują mu w poziomie brudu. Tu niestety muszę dać przytyk również Simply - umyjcie wreszcie te koszyki! Z początku były czyste, ale rok niemycia to przesada.
      Jeśli chodzi o ceny, to Biedronka na Rydygiera też nie jest najtańsza, towary wystawione niby w promocji czy przecenie wcale nie są takie tanie, np. żel pod prysznic ok. 5 zł - to tańszy kupię w Rossmanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka