Dodaj do ulubionych

Targ Śniadaniowy generuje hałas ....

IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.15, 21:38
W Informatorze Żoliborskim piszą, że Targ Śniadaniowy w Al. Wojska Polskiego generuje hałas, śmiecie zalegają po kilka a nawet kilkanaście dni a mieszkańcom willowej dzielnicy brakuje ciszy i spokoju w dniu wolnym od pracy, w dniu w którym należy się im odpoczynek; z uwagi na powyższe pan redaktor proponuje, żeby targ przenieść na osiedle Potok lub na osiedle Żoliborza Południowego, jak widać sądzi, że mieszkańcom tych osiedli nie będzie przeszkadzał hałas, brud, śmieciowisko oraz, że nie będzie im brakowało ciszy i spokoju w dniu wolnym od pracy .... być może pan redaktor mieszka na jednym z tych osiedli i zamarzył mu się targ pod oknami, ale raczej chyba stoi na stanowisku ... wszędzie byle nie u mnie (...)
Obserwuj wątek
    • Gość: zoliborzanin Re: Targ Śniadaniowy generuje hałas .... IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.15, 22:57
      Niedługo przyjdzie czas na przeszkadzający szum liści za oknem, bu ha ha......
    • Gość: www Re: Targ Śniadaniowy generuje hałas .... IP: *.play-internet.pl 04.05.15, 00:26
      Targ chyba nie działa w czasie ciszy nocnej, chyba, że o czymś nie wiem. Biedacy z willowej dzielnicy, przecież tam jest kilka domów na krzyż, a korzystają wszyscy mieszkańcy dzielnicy i nie tylko
      • Gość: zoliborzanin Re: Targ Śniadaniowy generuje hałas .... IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.15, 11:12
        "a korzystają wszyscy mieszkańcy dzielnicy i nie tylko " nawet przynoszą swoje słoiki.
        • Gość: Żoliborzanka Re: Targ Śniadaniowy generuje hałas .... IP: *.centertel.pl 04.05.15, 17:31
          Gość portalu: zoliborzanin napisał(a):

> "a korzystają wszyscy mieszkańcy dzielnicy i nie tylko " nawet przynoszą swoje
          > słoiki.

...... i kocyki
          • taki-sobie-nick Kocyk generuje hałas? 04.05.15, 20:33
            Czy może nadmiernie wiejski jest i wolelibyście jakąś betonową ławeczkę?
      • Gość: Żoliborzanka Re: Targ Śniadaniowy generuje hałas .... IP: *.centertel.pl 04.05.15, 17:29
        Ale ludzie nie po to kupili w cichej, spokojnej okolicy domy za kilka milionów, żeby mieć teraz pod oknami co sobotę mnóstwo samochodów, hałas i smród. Do tego stragany rozkładają się już od późnych godzin wieczornych w piątek, a składają w sobotę wieczorem, zakłócając spokój. Mieszkańcy często nie maja jak wyjechać z własnej posesji, bo mają zastawione wjazdy. Jak tak wszyscy korzystają i im to odpowiada, to może niech pod ich oknami będzie targ śniadaniowy. Będą mieli bliżej i będzie im przyjemnie.
        • Gość: zoliborzanin Re: Targ Śniadaniowy generuje hałas .... IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.15, 18:46
          Niech lecą na Wolumen tam mogą sobie do woli targować.....a tak na marginesie, czy już więcej nie pojawią się obleśne kramarskie stragany przed kinem Wisła ?????
          • Gość: Żoliborzanka Re: Targ Śniadaniowy generuje hałas .... IP: *.centertel.pl 04.05.15, 21:03
            Ot, prawda, te budy nadzwyczaj urokliwe są.
        • taki-sobie-nick Trzeba było dołożyć trzy razy tyle, 04.05.15, 20:31
          nabyć penthouse w grodzonej dzielnicy i nie marudzić.

A najlepiej postawić własną rezydencję. Np. Urban tak zrobił i nikt mu pod oknami nie hałasuje. Co, nie stać was? Czyżbyście byli nieudacznikami? [sarkazm]

A jak tam drzewa za oknem i koty w marcu? Nie przeszkadzają?
          • Gość: Żoliborzanka Re: Trzeba było dołożyć trzy razy tyle, IP: *.centertel.pl 04.05.15, 21:09
            W grodzonych penthousach to mieszkają właśnie Ci co im się tak ten targ śniadaniowy podoba, bo niestety na nic lepszego ich nie stać.

Drzewa i koty nie przeszkadzają, bo nie hałasują, nie smrodzą i śmieci po sobie nie zostawiają. A wielkie państwo z kocykiem co przyjdzie, dupkę po konsumpcji podniesie, kocyk strzepie, a śmietki zostawi. Ale niektórzy widać różnicy nie widzą.
            • Gość: zoliborzanin Re: Trzeba było dołożyć trzy razy tyle, IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.15, 21:23
              A ja jem kolację we własnym mieszkaniu i nikomu nie smrodzę ani nie śmiecę.
              Życzę miłego wieczoru :)
              • taki-sobie-nick Ciekawe rzeczy o mnie wiecie: 05.05.15, 17:37
                - że mieszkam w penthousie (nie),

- że jem kolacje poza mieszkaniem (nie),

- że smrodzę oraz śmiecę (nie czynię ani jednego ani drugiego, nie mam też samochodu, no chyba że jedzenie też wam śmierdzi),

- że jestem zwolenniczką targu śniadaniowego (nigdy tam nie byłam).

Może jeszcze na coś wpadniecie? :-PPP

Po prostu UWAŻAM, ŻE PRZESADZACIE.

Rozumiem, że wy samochodzików nie używacie, ergo nie smrodzicie?

• Gość: żoliborzanka Re: Ciekawe rzeczy o mnie wiecie: IP: *.google.com 05.05.15, 22:21
                  Ale nikt tu nie pisze, tu o Tobie. Ja odnoszę się do Twojego postu, gdzie piszesz o grodzonych penthousach, i.t.d. I uwierz nie przesadzamy. Niestety taki targ pod oknami co sobotę jest uciążliwy a naprawdę jest wiele pięknych miejsc na Żoliborzu gdzie nikomu by on nie przeszkadzał np. Kępa Potocka, czy tereny nad Wisłą.
            • taki-sobie-nick Nie widzi, bo sama śmieci nie zostawia 05.05.15, 17:30
              Ale niektórzy widać na to nie wpadli.

A co jest złego w podnoszeniu dupki?

Aha, skąd wiesz, gdzie niby mieszkają ci, co mi się podoba? Zapewniam, że nie mieszkam w penthousie - grodzonym ani nie.
              • taki-sobie-nick "Penthouse" to NIE oznacza "grodzone osiedle" 05.05.15, 17:33
        • Gość: www Re: Targ Śniadaniowy generuje hałas .... IP: *.play-internet.pl 04.05.15, 21:46
          biedacy, bardzo mi szkoda...na szczęście nie kupili wojska polskiego i mogą z tego korzystać też inni ludzie.m A ja mieszkam obok i bardzo się cieszę
          • Gość: sąsiad Re: Targ Śniadaniowy generuje hałas .... IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.15, 21:47
            taki-sobie-nick -cierpisz na jakieś schorzenie? Na forum moda też prawie w każdym wątku się udzielasz i czepiasz o byle co. Trochę matresę z forum przypominasz, te osobiste wycieczki lubiła (lubi?).
            • taki-sobie-nick Re: Targ Śniadaniowy generuje hałas .... 09.05.15, 18:42
              Gość portalu: sąsiad napisał(a):

> taki-sobie-nick -cierpisz na jakieś schorzenie?

A od czego jesteś specjalistą? Bo jeśli od niczego, to pilnuj swojego nosa.

Na forum moda też prawie w każd
              > ym wątku się udzielasz i czepiasz o byle co.

Wolność słowa jest, nie? :-P

• taki-sobie-nick Re: Targ Śniadaniowy generuje hałas .... 09.05.15, 18:43

>
                > Na forum moda też prawie w każd
                > > ym wątku się udzielasz i czepiasz o byle co.

A ty skąd wiesz, dziubasku? Śledzisz mnie po forum? Czyżby jakieś schorzenie? :-PPP
                • tralalum Re: Targ Śniadaniowy generuje hałas .... 10.05.15, 00:38
                  Wyobraź sobie, że jest prawdopodobne, iż osoba mieszkająca w dzielnicy, której to forum dotyczy, bywa i na forum moda. Możesz sobie odpuścić błyskotliwą odpowiedź ze zdrobnieniami i emotkami, chyba że to od Ciebie silniejsze.
                  • Gość: rock-1 Re: Targ Śniadaniowy generuje hałas .... IP: *.182.253.46.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.05.15, 16:56
                    Ja jestem z Żoliborza i bywam na obu forach, ale to nie ja. Choć bywa, że rzucam się i tu i tam.
                  • taki-sobie-nick Re: Targ Śniadaniowy generuje hałas .... 10.05.15, 17:27
                    tralalum napisała:

> Możesz sobie odpuścić błyskotliwą odpow
                    > iedź ze zdrobnieniami i emotkami, chyba że to od Ciebie silniejsze.

Nie to mną motywowało*.

*Czy wystarczająco niebłyskotliwie?
                    • rock-1 Re: Targ Śniadaniowy generuje hałas .... 10.05.15, 17:29
                      Chyba mnie...mnie motywowalo, mną powodowało (np.)
                      • taki-sobie-nick Re: Targ Śniadaniowy generuje hałas .... 10.05.15, 17:55
                        rock-1 napisała:

> Chyba mnie...mnie motywowalo, mną powodowało (np.)

Ups, cholera, masz rację!
    • Gość: zoliborzanin Re: Targ Śniadaniowy generuje hałas .... IP: *.dynamic.chello.pl 23.06.15, 01:29
      Cyrku ciąg dalszy, nawet w szmatławcu ukazał się ten temat:

tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,komu-przeszkadza-targ-sniadaniowy,172237.html
    • Gość: rayenne żaden hałas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.15, 14:10
      Mieszkam na Mickiewicza - tuż przy Winnym Przystanku i tym samym - rzeczonym targu. Większość moich sąsiadów lubi targ i jada na nim śniadania - tradycyjnie zebrała się grupa malkontentów z dostępem do jednej pani radnej i marudzi. Nie zauważyłam, żeby był problem ze śmieciami, a już na pewno nie hałas. Jedyne. co denerwuje, to idiotyczne niekiedy parkowanie gości pikniku (kołami w trawniku) - tu serdeczna prośba do przyjezdnych, żeby nie niszczyli nam parku. Poza tym jest fajnie - impreza bardzo żoliborska, klimatyczna, już wsiąkła w charakter miejsca. A co to przeszkadza pomnikom i innym muzeom? Sądzicie, ze rotmistrz Pilecki, gdyby żył w bardziej szczęśliwych czasach nie poszedłby sobie na piknik śniadaniowy z rodziną w piękną sobotę? Właśnie to decyduje o charakterze Żoliborza, jego "genius loci" :))) Możesz podumać nad piękną historią tego miejsca (a i miasta), wypić poranną kawę na trawie z kompletnie nieznajomymi ludźmi, poleżeć w hamaku koło Prochowni i zapalić znicz powstańcowi na rogu Śmiałej 3/5/7.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka