Gość: małgosia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.chello.pl 19.04.05, 00:02 Matura 81, klasa humanistyczna - pamiętam,a jakże, wdzięczny temat "Miłość niejedno ma imię". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata bednarek Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 18:07 polski: Warunki są tylko warunkami, a czlowiek jest aż czlowiekiem (wg bzdura, ale taki byl temat) historia: dwunurtowość ruchu robotniczego (tak się wowczas nazywało ruch rewolucujny) na ziemiach polskich juz prawie zapomniałam, dziekuję, że mi przypomniałaś, pipi :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pippi.l Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 19.04.05, 22:59 protest maturzysty p-ko przedawniwniu zbrodni hitlerowskich (w klasach humanistycznych tego roku nie było wdzięcznych tematów) tak wtedy myślałam i pamiętam tylko swój, czy jest tu ktoś z tego rocznika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darkowaw Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.net-serwis.pl 31.05.05, 16:13 Czizys..... nie bylo mnie troche, a tu juz ponad 500 postow... kiedy ja to przeczytam ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IVA 99' Czy ktos wie co z p. Załuską? Uczył Fizyki w l. 90 IP: *.chomiczowka.waw.pl 20.04.05, 17:59 Nie mylić z Załuskim, który pracował w DEBILOCIE na początku jej istnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
marjanna1 Re: Czy ktos wie co z p. Załuską? Uczył Fizyki w 28.05.05, 20:06 O ile mi wiadomo to juz nie zyje.:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IVA Coś dla tych których 39LO interesuje: IP: *.chomiczowka.waw.pl 20.04.05, 18:16 members.lycos.co.uk/swiniax2/ :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Coś dla tych których 39LO interesuje: IP: *.chello.pl 18.05.05, 23:29 spadamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smyk Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.mediatv.com.pl / *.crowley.pl 05.07.05, 13:09 a państwo dyrektorostwo klinert - co powiecie? i samolot nadal nie odleciał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek_ Mroczne czasy stanu wojennego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 19:10 Mroczne czasy stanu wojennego... Chodziłem do dewulotu tylko dwa lata z kawałkiem (I, II i początek III klasy), do humanistycznej. Potem mnie wylali ;) Wychowawczynią była rusycystka, przyjemna kobieta, nieszkodliwa. Najbardziej za skórę zaszła mi Obrębowska, paskudna historyczka... Polski z niezapomnianym Włodkiem Paszyńskim (fajnie było), matma z p. Okońską (też fajna), gegra z Borucką... fizyka z Lipińską bodajże... biologia z dyrektorką, nie pamiętam nazwiska, ale luz. Innych nauczycieli nie pamiętam... Moja klasa pisała maturę w 1984. Ja pisałem ją również wtedy, ale w innym ogólniaku. Czy dziś jeszcze lata się do lasku na fajkę? Bo za basen to już pewnie nie? ;) Kurcze, jakie to fajne czasy były! Nie wierzę, że to już dwadzieścia lat z hakiem minęło!.. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek_ Re: Mroczne czasy stanu wojennego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 20:59 Dzięki postom koleżeństwa z różnych lat przypomniałem sobie nazwiska niektórych nauczycieli. Tak, biologia to była urocza (bo prawie nieobecna na lekcjach) dyr. Swieżyńska, rusycystką i wychowawczynią naszą była p. Kuczyńska, zaś fizyki uczyła p. Lipniacka. Nie mogę sobie natomiast przypomnieć nazwiska germanistki i chemicy... A PO? Kurek, tak się chyba nazywał. Z WF byłem permanentnie zwolniony, nie pomnę więc nazwisk nauczycieli. Pamiętam kilka nazwisk koleżanek i kolegów, jednak nie wiem, czy można je wymieniać tutaj. Głupio natomiast pisać o kimś vel Bolek S. (jak o przestępcy) ;) Pozdrawiam wszystkich! :) Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Mroczne czasy stanu wojennego 31.08.05, 06:31 To chyba chodziles do klasy z Goska S? Ja z nia chodzilam do podstawowki. Ja chodzilam do rownoleglej klasy mat-fiz z ang i mature zdawalam w 1984. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek_L Re: Mroczne czasy stanu wojennego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 23:05 Gośki S nie pamiętam, za to pamiętam np. Ankę R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.ruch.com.pl / *.ruch.com.pl 16.09.05, 12:51 Wyjątkowa menda Załuski, za moich czasów ( 1977-79) z-ca dyr. i przysposobienie obronne, niestety chodziłem z jego córką do jednej klasy > biedna dziewczyna.A jego synalek kablował na mnie ,że palę.Zmusił mnie do opuszczenia szkoły poszedłem do I LO ( matura 1981) czy ktoś to jeszcze pamieta ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: empi64 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.localdomain / 83.238.10.* 16.09.05, 17:19 No oczywiście. Pojechaliśmy w 1979 na ferie zimowe do Furmanowej nad Zakopcem. Niestety Załuski mieszkał w tej samej chałupie co my. Wyczuł,że koleś poleciał do Zakopanego po winka i czekał. Kiedy gremialnie udaliśmy się, po wypiciu tego do tzw.owczarni oddać honorowo to i owo zamknął drzwi. Był styczeń - -10C i my staliśmy przed tą chałupą w piżamach jakieś 10 minut. Po czym usłyszeliśmy cichutkie wchodzenie po schodach i strasznie głośne schodzenie. Otworzył i niby zaspany powiedział - A CO WY TU ROBICIE? A był wtedy wicedyrektorem. Wszyscy sie przestraszyli, no bo jesteśmy ewidentnie pijani a on nic. Następnego dnia wszystko sie wyjaśniło. Powiedział Włodkowi Paszyńskiemu, że był u znajomych górali i tam co nieco wypił. Więc pewnie był nawalony jak stodoła po żniwach i dlatego nic nam nie zrobił. A może był w porządku? Żartowałem. Ten jego syn też był straszny. Zdaje się, że była też córka - też z Dewulotu i ona była z tego towarzystwa najnormalniejsza. CDN.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.3.pl 18.09.05, 19:59 JAREK!.Sam paliłem i nigdy starmu nie kablowałem.Mature zdałem w 79r więc szkołe skończyłem 2 lata wcześniej od ciebie.Nie opowiadaj bajek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.ruch.com.pl / *.ruch.com.pl 19.09.05, 08:03 Masz krótką pamięć niestety, masz na " sumieniu " inne gorsze sprawki, oj nie byłeś lubiany przez wiarę, ty i twój obrońca kolega bez dłoni. I na tym kończę rozmowę z tobą, do tej pory pozostał nam niesmak gdy wspominamy o szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 15:27 Poopowiadaj Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 03.10.05, 17:49 załuskiego pamiętm z lat 64-67. jakoś nikt na niego nie narzekał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muskul Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.hsd1.fl.comcast.net 09.09.07, 09:42 ty stary to nie ten jarek znasz mnie razem zesmy troche przeszli twoj stary zawsze byl rowny gosc od poczatku szkoly szkoda mi grzeska chcialem go nawet odwiedzic ale malo czasu mielismy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 08:52 Co tak cicho . W ostatnią niedzielę spotkałem Ryśka Czarneckiego w samolocie do Brukseli . Ale nie pogadaliśmy bo strasznie ważny się zrobił . Młodzi : czy uczy jeszcze prof.Kielarska , i jak się ma ? Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 30.11.05, 21:20 tzn.wyżej sra niż d..e ma. cy to ten gamoń który chyba 5 lat mieszkał w gb i ani be ani me w języku szekspira? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorybka1@op.pl Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 21:11 Jestem z rocznika maturalnego 1982. Chodziłam do klasy biologiczno - chemicznej "E". Wychowawczyni -p. Bożena Sławińska. Może jakieś bratnie dusze z naszej klasy się odezwą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorybka1 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 17:11 Czy nie ma tu nikogo z rocznika maturalnego 82?. Dinozaury , co z Wami. Dajcie znać ,ze żyjecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorybka1 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 17:06 Nie ma tu nikogo z rocznika maturalnego 82? Dinozaury dajcie znać,ze jeszcze z Wami nie tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 24.02.06, 06:53 Ja niestety jestem z matury 84, wiec pewnie znam Cie z widzenia. A gdzie mieszkales? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorybka1 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 08:55 evee,mieszkałam na Wawrzyszewie, na Dantego 7. Moj rocznik to był ten w którym nie było balu maturalnego ze wzgledu na stan wojenny , a studniówke mieliśmy do 21.30 by przed godziną policyjną wrócić do domu.Takie fajne czasy były. Jak widze dzisiejsze studniówki w lokalach to az zazdroszczę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 20:34 mój też, w zalożeniu, bo zdawałam w koncu rok pózniej, do jakie klasy chodziłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorybka Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 15:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorybka Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 15:09 witaj agato!Chodziłam do klasy biol -chem "E" . Moją wychowawczynią była B. Sławińska. Maturę zdawałam w 82.W-F u uczyła mnie p. Majcher ( matka tej aktorki ).Szukam kogos z mojego rocznika.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 06:55 no to chyba razem zdawałyśmy, jednak, nie pamiętam, ale chyba to był 82 (a mial byc 81), chodzilam do F, humanistyczna z niemieckim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorybka Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 18:28 z tej klasy kojarzę chyba Tomka Kernera. Znałaś go. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 18:40 Aaa, to chyba jednak byłaś rok wyżej, w fazie końcowej naturalnie. Tomek był z tego rocznika, z którym ja zaczynalam, ale on byl z angielskim, chodzilam do klasy z jego późniejszą żoną - Joasią Kołodziejską, potem spadlam o rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorybka Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 21:38 No proszę , ile to się człowiek moze dowiedzieć na tym forum. Nie wiedziałam ,ze Tomek ożenił się z koleżanka ze szkoły. Nasze drogi rozeszły się zaraz po maturze.A z Tomeczkiem "chodziłam", jak to się kiedys mówiło, w drugiej klasie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 15:01 Niestety, nie znam ich dalszych losów, wyprowadziłam się z Warszawy i straciłam ich z oczu, chyba Cie kojarzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorybka Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 17:01 Pewnie jak byśmy się zobaczyły na zdjęciach z dawnych lat to byśmy się poznały. Ja byłam szczupłą brunetką z długimi włosami.A czy byłaś może na 40 leciu szkoły? A teraz gdzie mieszkasz? Nadal ponawiam apel aby się odezwali ludziska z rocznika maturalnego 82. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 19:58 Nie byłam, mieszkam na wsi juz 12 lat, nie bardzo lubiłam Warszawę, czy może raczej nie lubię miasta jako takiego. Chociaz teraz właściwie juz mi tak nie przeszkadza, przyjeżdżam na krotko, więc da się wytrzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Serpentus Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.chello.pl 04.03.06, 13:40 Jezu! 39 to moje drugie LO. Matura 2001. Wychowawczynią była Kielarska. Pamięta ktoś Gerłowicz Monikę i Cytrynę? To były czasy zajebiste... Poznałem kupę fajnych ludzi i cholernie się schlałem po maturze, tak że ledwo doszedłem na odczytywanie wyników... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiek Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.chello.pl 16.03.06, 00:43 dawno nie wchodzilam na to forum. Moge tylko powiedziec, ze Macka Zaluskiego pamietam raczej z dobrej strony chociaz z nim nie chodzilam do klasy a za to mam calkiem inne zdanie na temat Ryska Czarneckiego, ktory wcale nie zachowuje sie jak kolega i nie chce mi sie go znac. Pozdrawiam Agate. Gośka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 07:44 cześć Małgosiu, kontakt się urwal, chyba z mojej winy, chociaż nie bardzo pamiętam bo nawał zajęć :))) Też Cię pozdrawiam. A, odezwała sie tu kiedyś Iwonka Dąbrowska, nie wiem czy ją kojarzysz. Ale znikła. Postaram się odezwać. Odpowiedz Link Zgłoś
empi64 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 16.03.06, 11:41 Zima'81. Dewulot. Wchodzę do bardaszki, a tam stoją koło siebie (dwóch pierwszych pali Radomskie albo Klubowe) - Oktawian (kl.IV), Tytus (kl.IIIC) i Klaudiusz (kl.IIC). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 16:51 :))) Tytus i Klaudiusz z pewnościa wyszli na ludzi, to byli inteligentni faceci, Oktawiana nie pamietam, chociaż coś jakby przez mgłę, ale nie jestem pewna, czy nie konfabuluję Odpowiedz Link Zgłoś
rakkar5 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 17.03.06, 11:15 Z Tytusem chodziłem do podstawówki, do równoległej klasy. Pamiętam, że dobrze grał w gałę. Teraz uczy dzieciaków historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 22:58 to chodzilismy do tej samej podstawwki, chyba, 163? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 08:55 a, nie, 162,sprawdziłam sobie na legitymacji, na Staffa Odpowiedz Link Zgłoś
rakkar5 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 20.03.06, 09:17 Tak jest. Skończyłem tę zacną szkołę w 1978. Chodziłem do klasy A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorybka1 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 09:42 rakkar, to może Maćka Laskowskiego pamiętasz? Odpowiedz Link Zgłoś
rakkar5 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 20.03.06, 09:48 Gość portalu: jorybka1 napisał(a): > rakkar, to może Maćka Laskowskiego pamiętasz? Sorry, nie kojarzę. Do A taki nie chodził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 12:59 ha, ja też skończyłam w 78, chodzilam najpierw do B, a jak zrobili z D taką jakąs eksperymentalną, chodzilam do D, ostatnie dwa lata. Tytus chyba chodził do C, ale juz mi się może nieco pamięć mącić..., nazywalama się wtedy Bednarek, Agata Bednarek. do A chodzila Ania Caban, z mojego podwórka :))). Pozdrawiam cię serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
rakkar5 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 20.03.06, 13:05 Pamiętam Anię Caban. Ciebie niestety nie. Również pozdrawiam bardzo serdecznie. Ryszard Karnas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 22:07 :))) jak to jest, wydaje się czlowiekowi że jest szczególny, niepowtarzalny (w mlodości znaczy) a potem on wszystkichpamięta, a jego nikt. No, no :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 11:18 tytus uczy historii w liceum na bednarskiej.bardzo go tam lubią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jareQ Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 22:46 pamiętam z Dewulotu tylko jednego Oktawiana z IVE , ale nie mógł palić papierosów , bo bardzo poważnie uprawiał pięciobój . Zdrówko ! Odpowiedz Link Zgłoś
empi64 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 21.03.06, 12:04 Tak, przyznaję, pomyliłem się, Oktawian chyba rzeczywiście był sportowcem. Tyle lat - pewnie mi się wydawało z tym papierosem. Za to Tytus jarał jak smok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jareQ Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 22:58 a swoją drogą spotkałeś bracie w kiblu najoryginalniejszy chyba zestaw chłopaków o ciekawych imionach . Też coś słyszałem o tych agregatach . Pewnego razu (rok 1980 chyba ) do naszej szkoły przyjechała na "wymianę" grupa Niemców z NRD . Pamiętam , że tenże Oktawian przedstawiał im się jako Stanisław August Poniatowski , i oni z cała powagą to łyknęli . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgosia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.pl 24.03.06, 11:40 "Serce rośnie patrząc na te czasy"! Fajnie jest poczytać, jak po tylu latach ludzie świetnie sie bawią, wspominając sobie to i owo. Podzielam opinię, że Oktawian nie palił, to akurat pamiętam. JareQ, czy Ty przypadkiem nie nazywasz się Konasiuk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JareQ Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 22:36 Jarek Konasiuk zwany przez nas Komanczem , Wodzem , ostatecznie Czerwonoskórym siedział zwykle w ławce za mną z Piotrem W. zwanym dla niepoznaki Lisem . Obecnie zakończył karierę wojskowego ( dosłużył się chyba majora ) i nareszcie zajął się tym co lubi i potrafi , czyli trenowaniem dzieci i młodzieży w gimnastyce sportowej czy akrobatycznej . Jak dobrze pamiętam ma trzy fajne córki i dalej jest najporządniejszym i najskromniejszym człowiekiem na świecie . A skąd ty go znasz Małgosiu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgosia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.chello.pl 10.04.06, 22:34 Oczywiście ze szkoły - ten sam rocznik, ale klasa F, humanistyczna z niemieckim. Jarek był również przez wiele lat moim sąsiadem, do czasu, kiedy pozakładaliśmy swoje rodziny i wywiało nas od rodziców. Bardzo go lubię i szanuję i zgadzam się ze wszystkim, co o nim napisałeś. Nie wiem, czy pamiętam Ciebie i Lisa, o którym pisałeś, to jednak inna klasa. Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Matura 1991 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 16:39 Witam na forum. Skończyłem Dewulot w '91, klasa IVe ogólna, wychowawczyni śp. prof Chojnacka zwana powszechnie jako "Kobyłka". Odezwijcie się ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
accypiternisus Re: Matura 1991 30.04.06, 21:33 Witam, witam, właśnie przeczytałem ten wątek na forum. Chyba jestem najstarszy - matura rocznik 1972 Czy ktoś aż tak stary jeszcze funkcjonuje tutaj ?? Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Matura 1991 01.05.06, 21:58 jak wcześnie zapodałem-rocznik 1967[łojezuniu, jaki stary dziad jezdym]. na pewno mamy wspólnych znajomych małolacie. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: kumpel prezia? 03.05.06, 09:04 pare lat temu z okazji jakiejś rocznicy wydrukowano taką książeczkę. i tam w mojej klasie dopisany jest JAROSŁAW KACZYŃSKI. jakos nikt z chłopaków nie pamięta żeby taki osobnik uczęszczał z nami do klasy.cholera go wie jak się tam znalazł. może te mature robił na tajnych kompletach?? jakoś detektywnie nie chciało mi się tego dochodzić. pies z nim tańcował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Matura 1991 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 21:56 no cóz mi zostaje powiedzieć... uszanowanie dla starszyzny. dodam tylko, że mój rodzony brat skończył naszą zacną szkołę w 1981 roku. był w klasie prof. Kielarskiej. jeszcze raz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Matura 1991 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 21:58 to mój rok urodzenia...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Matura 1991 IP: *.hsd1.il.comcast.net 08.09.06, 09:08 Rafal vel Rybka? To Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Matura 1991 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 21:28 Artur, nie miałem ksywki "Rybka". Chodziłem do klasy prof. Chojanckiej, a Ty ? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Matura 1991 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 00:23 Happy New Year !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Re: Matura 1991 IP: *.poczta-polska.pl 03.01.07, 13:38 alllo ja skończyłem w 91 r ..klasa mat-fiz Halogena;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Matura 1991 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 20:10 bardzo mi miło, ja kończyłem klasę ogólną, ale z pewnością się znamy, przynajmniej z widzenia, pozdrawiam Rafał Jaszczuk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Matura 1991 IP: *.chomiczowka.waw.pl 16.06.07, 21:12 Cześć Rafał. Czy zaglądasz tu jeszcze? Chodziliśmy razem do klasy. Gosia Rudzka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Matura 1991 IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.07, 09:52 Witaj Gosiu ! Jasne, że zaglądam. Podaję Ci swój email: rsj@wp.pl. Myślę, że to lepszy sposób na rozmowę niż forum :-) Serdecznie pozdrawiam RJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JareQ Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 22:59 Parę dni nie zaglądałem... Jak spotkam Jarka to go pozdrowię od Ciebie Małgorzatko . A swoją drogą musiałaś dziewczyno znać również Wojtka Krużyńskiego , który też mieszkał gdzieś obok - chodził do nas ( klasa E ) pierwsze dwa lata . Spotkałem go kilka miesięcy temu i muszę powiedzieć , że chyba powoli spoważniał .. A rozrywkowy był gość . Zdrówko . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorybka1 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 11:29 Z Wojtkiem K. to ja przez dwa lata chodziłam do jednej klasy. Właśnie tej E.Czy jest ktoś z rocznika maturalnego 82? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszcz Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: 129.130.54.* 08.05.06, 16:07 Nie, ale sa ci co robili mature w 1981. Na przyklad ja, z klasy Goszczynskiego. To rocznik pomiedzy Wojtkiem Kruzynskim (slynnym z tego ze do tablicy wychodzil regularnym dwutaktem) a Jarkiem i Malgosia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgosia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.chello.pl 10.06.06, 00:17 Małgosia, czyli ja, a także Jarek zdawali maturę również w 81. A Wojtka Krużyńskiego też pamiętam, choć na zasadzie skojarzenia z Jarkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 15.06.06, 07:49 pszcz napisał(a): > Nie, ale sa ci co robili mature w 1981. Na przyklad ja, z klasy Goszczynskiego. Ej, to czy Ty byles w klasie z Wojtkiem M (mieszkal w tym dluuuugim 13klatkowcu obok Jordanka), ktory trzymal sie razem z Tomkiem (ten mieszkal z kolei w moim bloku) i jeszcze takim jednym z wysokosciowca, ktorego imienia nie pamietam (ale mial mlodszego brata Jacka)? Ja bylam w klasie matfizie, ale 3 lata nizej i robilam mature w 1984 roku, a rodzice moi i tata Wojtka znali sie z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszcz Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: 129.130.54.* 15.06.06, 19:22 Zgadza sie, bylem w jednej klasie z Wojtkiem Matablewskim i Tomkiem Paklikowskim. Obu nie widzialem od lat 20-stu. Nie kojarze tego z wysokosciowca. Kumple Wojtka i Tomka z tej samej klasy (ci, ktorych pamietam) mieszkali w niskich blokach, albo nie na Wrzecionie. Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 21.06.06, 07:59 Gość portalu: pszcz napisał(a): > Zgadza sie, bylem w jednej klasie z Wojtkiem Matablewskim i Tomkiem > Paklikowskim. Obu nie widzialem od lat 20-stu. Nie kojarze tego z > wysokosciowca. Kumple Wojtka i Tomka z tej samej klasy (ci, ktorych pamietam) > mieszkali w niskich blokach, albo nie na Wrzecionie. Wlasciwie teraz jak mysle, to moze ten niski nie chodzil do LO tylko do jakiegos technikum, a z nimi trzymal sie dlatego, ze znali sie jeszcze z podstawowki (ja chodzilam do 263). A ciekawe, ze nikt nie wspomina naszej wychowawczyni, Knapkowej - straszna zolza z niej byla.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszcz Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: 129.130.54.* 21.06.06, 17:30 > A ciekawe, ze nikt nie wspomina naszej wychowawczyni, Knapkowej - straszna > zolza z niej byla.... Nie tylko wredna ale przede wszystkim - niekompetentna. Nigdy nie nauczyla mnie wlasciwego uzywania czasow i okresow warunkowych a nastepstwo czasow w jej wykonaniu to po prostu komedia. Nauczylem sie tego sam, po kilku latach pobytu w USA. O wymowie i akcencie nie wspomne - nadal sie z tym borykam. Podobno jako wychowaczyni tez sie nie popisala. Goszczynski natomiast zasluguje na najwyzszy szacunek. Nauczyl mnie fizyki, ktora mnie kompletnie nie interesowala i nigdy mnie nie zawiodl jako wychowawca, choc politycznie wszystko nas dzielilo i czesto spieralismy sie o rozne rzeczy. Chetnie bym z Goszczynskim pogadal, ale nie mam z nim kontaktu od polowy lat 80-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
dewulot1 Zagadka rozwiazana 21.06.06, 23:52 Jak zdawalem na studia to na egzamin z jezyka (pisemny) wybralem angielski. Na wszystkie pytania odpowiedzialem prawidlowo, sprawdzilem trzy razy i dla pewnosci jeszcze raz, a dostalem ku mojemu zdziwieniu trojke a nie piatke. Bo ja mialem prawidlowe odpowiedzi, ale w angielskim Knapkowej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darkowaw Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.chello.pl 04.05.06, 18:31 Wowww!!!! Ponad 600 postow, nigdy nie sadzilem zakladajac ten temat, ze az tak sie rozwinie :))) Pozdrowienia dla wszystkich Dewulotowcow :))) Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 04.05.06, 19:34 bo w onych czasach[nie wiem jak dzisiaj]to była całkiem zacna buda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darkowaw Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.chello.pl 04.05.06, 19:54 Ojjjj byla... :)))) Za moich najlepiej oprocz szkoly wspominam wycieczki szkolne... Helsinki, Praga... to byly naprawde niesamowite wyjazdy :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kerad Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.icpnet.pl 05.05.06, 23:16 Miałem zaszczyt mieszkac w internacie w latach 76/77.To były najpiekniejsze lata.Pierwsza alpaga,pierwszy papieros,pierwsza milość.Profesor Wachowiak, Plebanek Kapuśniak co za czasy Pozdrawiam serdecznie wszystkich którzy choc na chwile tam zabawili(podobnie do mnie)a szczególnie Ia matura 1980 i I (chyba) c humanistyczną z j.angielskim (Beaty Aneta Ewa pięciboiści ) jak bardzo chcialbym cofnąc czas Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszwilk Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 10.05.06, 16:12 Witam wszystkich DEWULOT-owiczów. Tadeusz Wilk (Łysy - choć z włosami do dziś)rocznik 1965, klasa mat-fiz z angielskim ("A"), matura w 1984 - zdana. Wzruszyłem się do łez, gdy moja żona (też absolwentka z tego rocznika, tylko klasa "B") pokazała mi ten wątek. Kielarska i Nowak, Halogen i Jarosik to nauczyciele o których nie sposób zapomnieć. Wspominam Ich miło do dziś, także p.Knapek i Dąbrowską, choć w przypadku dwóch ostatnich pań różnie bywało i tak :-( i tak :-) Najmilsze były oczywiście przerwy, zwłaszcza te za basenem lub w lasku, kto chodził ten wie. Wycieczki, studniówka i bal maturalny, ale były czasy choć socjalizm i stan wojenny, papierosy na kartki i na wszystko inne, poza octem i groszkiem w puszce (oczywiście ocet był tylko do pierwszego wysypu grzybów w Puszczy Kampinowskiej. A propos socjalizmu, za moich czasów było to liceum imienia chyba jednak LLP, znaczy się Ludowego itd., a w dodatku z nazwy nie liceum tylko Ośrodek Szkolno- Wychowawczy. Pozdrawiam wszystkich i może znajdzie się ktoś znajomy Tadeusz Wilk Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 27.06.06, 08:53 > Pozdrawiam wszystkich i może znajdzie się ktoś znajomy > Tadeusz Wilk Ze tez wczsniej nie zauwazylam Twojego postu!!! Tak, to faktycznie wtedy bylo LLP. A ja jestem znajoma. Chodzilam z Toba do klasy nie tylko w liceum, ale i w podstawowce. Ewa C sie klania - pozdrowienia dla zonki. Ja juz od 1991 roku mieszkam w Australii i z naszej klasy, to praktycznie mam tylko kontakt z Kaska i Agnieszkami. Chlopakow latwiej szukac na internecie, bo przynajmnieuj nie zmieniaja nazwisk, a z dziewczynami jest gorzej - i tak bezskutecznie probuje jakos odnalezc Danke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.devs.futuro.pl 28.07.06, 14:29 Dopiero dzisiaj odkryłem tę dyskusję. Własnie skończyłem czytać te ponad 600 postów. Nie wiem co powiedzieć bo tak jakby przez chwilę przypomniała mi się moja młodość , a przy okazji uzmysłowiłem sobie jaki jestem już stary . Przykro mi z powodu tego co dowiedziałem się z tego Forum o Janikowskim zwanym Halogenie. Jestem z jego klasy . W latach siedemdziesiątych naszą klasę nazywano nawet Halogenkami. Faktycznie trzeba przyznać , że Halogen lubił swoich uczniów. Mimo , że byłem w klasie mat-fiz - to nie dokuczał mi każąc się uczyć fizyki - wiedząc , że zdaję na prawo. Przy okazji - przezwisko Halogen wzieło się nie od słynnego srebrnego świecącego ząbka czy też łysiny / nie tak dużej w latach siedemdziesiątych / lecz od słynnej lekcji w którejś z klas gdzie tak z zapałem tłumaczył zasadę działania lampy halogenowej - że odtąd nosił te słynne przezwisko . Pozdrawiam wszystkich, matura 78 klasa " B " Hologenowa Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 29.07.06, 22:27 a kto pamieta fizyka maciejewskiego ksywa PRZECINEK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.hsd1.il.comcast.net 06.08.06, 17:09 Pozdro dla wszystkich ,ktorzy mieli to szczescie skonczyc de-wulot... jak ktos mnie pamieta, niech sie odezwie,chodzilem najpierw do mat-fizu u halogena,pamietam jak plukal sobie usta woda kolonska... mielismy przez chwile kapele, spider,marcin,benny i jacek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wisełka Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.lekkerland.pl 16.08.06, 15:14 Artur, pozdrów siostrę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesc Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.hsd1.il.comcast.net 02.09.06, 18:44 Wiselka ,jak Cie krece... Nie spodziewalem sie ze ktos sie odezwie... Odpowiedz Link Zgłoś
dorocha Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 16.08.06, 15:16 halo, tu Wisełka, przez chwilę chodziliśmy do jednej klasy, u Chojnackiej :) pozdrów siostrę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.hsd1.il.comcast.net 02.09.06, 18:56 Dawno tu nie zagladalem, pozdrowie siostre,wlasnie urodzila synka... Co u Ciebie, pisz na maila yankee13@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.ri.ri.cox.net 18.08.06, 13:45 Artur, A ty czasem nie chodziles do klasy E (humana) z Marta (i twoja siostra Agnieszka a muzykowaliscie jako Messerschmitt)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.hsd1.il.comcast.net 02.09.06, 18:52 Zgadza sie, tak bylo, Patryk czy ja dobrze Ciebie kojarze, kumpel Borysa?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.hsd1.il.comcast.net 02.09.06, 19:16 Widze ze piszesz prawdopodobnie z Rhode Island... Co slychac u Ciebie i Marty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin/Joker Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.acn.waw.pl 03.03.07, 14:28 Cześć Patryku :) Ja też grałem w Messerschmicie i chodziłem do klasy z Martą W. oraz Agnieszka K. która byla dziewczyna Borysa M. :) Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.hsd1.il.comcast.net 18.03.07, 03:00 Witaj Joker, puscilem maila do Ciebie, ale nie wiem czy tam zagladasz... daj znac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin/Joker Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.acn.waw.pl 03.03.07, 14:21 Cześć Arturze S. :) Kapela to oczywiście Messerschmitt :) Do dziś mam kontakt ze Spiderem (Michałem W.). Pozdrawiam Marcin/Joker. Napisz do mnie maila joker_ppc małpa poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miras Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.chello.pl 12.08.06, 20:06 POZDROWIENIA OD KOLEGI Z KLASY MIESZKAM W RUMI SERDECZNIE POZDRAWIAM EWE I TADKA mtb.bilinski@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
miras1965 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 13.08.06, 11:17 evee1 napisała: > > Pozdrawiam wszystkich i może znajdzie się ktoś znajomy > > Tadeusz Wilk > Ze tez wczsniej nie zauwazylam Twojego postu!!! > Tak, to faktycznie wtedy bylo LLP. > A ja jestem znajoma. Chodzilam z Toba do klasy nie tylko w liceum, ale i w > podstawowce. Ewa C sie klania - pozdrowienia dla zonki. > Ja juz od 1991 roku mieszkam w Australii i z naszej klasy, to praktycznie mam > tylko kontakt z Kaska i Agnieszkami. Chlopakow latwiej szukac na internecie, bo > > przynajmnieuj nie zmieniaja nazwisk, a z dziewczynami jest gorzej - i tak > bezskutecznie probuje jakos odnalezc Danke. POZDROWIENIA MIREK BILIŃSKI IVA MATURA 84 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miras Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.chello.pl 12.08.06, 19:38 Serdeczne pozdrowienia Miło spoytkać kogoś z klasy na forum mtb.bilinski@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pjj Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: 62.111.233.* 22.08.06, 14:10 Czolem Lysy, Tu Nota. Brne prze to forum juz pol roku i wreszcie tu dotarlem. Pozdrawiam Ciebie i Mirasa. I pozostalych znajomych bo pewnie tez sie jeszcze uzbiera pare osob. Dokladajac swoje 3 grosze do wspomnien to do tej pory gdy sie ktos spoznia na spotkanie to mowie: trzeba bylo wyjsc z domu wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 24.08.06, 08:11 No rposze, a mnie nie pozdrawiasz ;-(. Ladnie to tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pjj Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: 62.111.233.* 29.08.06, 09:14 Ty bylas w "pozostalych znajomych". Teraz juz jestes konkretnie. :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszwilk mat-fiz z ang, matura 84, może ktoś jeszcze 01.09.06, 13:00 to jest nas czwórka, choć zważywszy na dzielące nas odległości na brydża się nie umówimy, ale zawsze pozostaje net i wspólne wspomnienia. Ach te klasowe wycieczki ... i pani Knapek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pjj Re: mat-fiz z ang, matura 84, może ktoś jeszcze IP: 62.111.233.* 01.09.06, 15:06 Ale i tak widac, ze bylismy niezla klasa. Nawet i tutaj stanowimy wiekszosc. :) wycieczki byly niezle. Tak jak i lekcje knapczynskiego. Tyle, ze bylismy w dwoch grupach, nasza miala w rosyjski podczas waszego angielskiego, tfu knapczynskiego. A gdzie Ty przebywasz obecnie? Bo moze nie dzieli Cie za duza odleglosc od W- wy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
miras1965 Re: mat-fiz z ang, matura 84, może ktoś jeszcze 02.09.06, 17:54 TAK JEST NAS JUŻ CZWORO POZDROWIENIE DLA EWY TADKA I PIOTRA MOŻE MACIE NAMIARY NA JESZCZE KOGOŚ Odpowiedz Link Zgłoś
miras1965 Re: mat-fiz z ang, matura 84, może ktoś jeszcze 02.09.06, 17:56 Gość portalu: pjj napisał(a): > Ale i tak widac, ze bylismy niezla klasa. Nawet i tutaj stanowimy wiekszosc. :) > wycieczki byly niezle. Tak jak i lekcje knapczynskiego. Tyle, ze bylismy w > dwoch grupach, nasza miala w rosyjski podczas waszego angielskiego, tfu > knapczynskiego. > A gdzie Ty przebywasz obecnie? Bo moze nie dzieli Cie za duza odleglosc od W- > wy ;) POZDROWIENIA DLA EWY<TADKA I PIOTRA MOŻE ZNAJDZIE SIĘ KTOŚ JESZCZE? Odpowiedz Link Zgłoś
miras1965 Re: mat-fiz z ang, matura 84, może ktoś jeszcze 02.09.06, 17:52 SWEGO CZASU BRYDŻ BYŁ MODNY ZWŁASZCZA PRZED SAMĄ MATURĄ!!!!!!!!!!!!! FAKTYCZNIE _ RUMIA _WARSZAWA_AUSTRALIA? TROCHE DALEKO> TO BYŁY CZASY!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: mat-fiz z ang, matura 84, może ktoś jeszcze IP: *.hsd1.il.comcast.net 07.09.06, 06:27 Wiselka, Patryk odezwijcie sie na yankee13@o2.pl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pjj Re: mat-fiz z ang, matura 84, może ktoś jeszcze IP: 62.111.233.* 20.10.06, 12:07 o przepraszam, ale nie przypominam sobie abys chodzil do naszej klasy. :) patryk byl chyba o 2 lata mlodszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronny 10 000 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.06, 20:19 zawsze chciałem sie umówić z kasią staniszewską rocznik 1985 Odpowiedz Link Zgłoś
joannazz Re: mat-fiz z ang, matura 84, może ktoś jeszcze 29.06.07, 16:58 Witam "wspoltowarzyszy niewoli z dawnych lat"! Wlasnie przebrnelam przez wszystkie posty o naszej starej budzie. Super sprawa. Tyle rzeczy mi sie przypomnialo. A pamietacie jak... wracalisamy z AWFu po skladaniu kwiatow pod swierczewskim i bardzo nam sie nie chcialo wracac na ostatnia lekcje. Szopie pekly spodnie pod szpitalem Bielanskim i przebieral sie na srodku chodnika w spodenki gimnastyczne. Potem, zeby zyskac na czasie, przechodzilismy pojedynczo z przestrachem w oczach przez strumyk w lasku bielanskim. Knapek sie wkurzyla i zostawila nas w ***lere w tym lasku na pastwe wilkow /przepraszam Tadzia W./ i innych okropienstw. joannazmyslowska@yahoo.com ostatnia lawka pod sciana Odpowiedz Link Zgłoś
miras1965 Re: mat-fiz z ang, matura 84, może ktoś jeszcze 29.09.07, 23:40 joannazz napisała: > Witam "wspoltowarzyszy niewoli z dawnych lat"! > > Wlasnie przebrnelam przez wszystkie posty o naszej starej budzie. Super sprawa. > > > joannazmyslowska@yahoo.com > ostatnia lawka pod sciana > Pozdrowienia dla całej klasy IVA(matura 84) Pozdrowienia również dla "współspaczy" z internatu! Może kakieś ciekawe przygody i wspomnienia? Pozdrowienia dla Wszystkich z DWLOTu :( Odpowiedz Link Zgłoś
miras1965 Re: mat-fiz z ang, matura 84, może ktoś jeszcze 01.11.07, 23:15 ZAPALCIE ŚWIECZKĘ TYM KTÓRYCH JUŻ NIE MA...... PAMIĘTAJMY O NICH.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danka Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: 192.28.65.* 31.07.07, 15:10 Ewa jestes tu jeszcze? Ja wróciłam i jeszcze przez chwilę pobędę tam gdzie w 1984 - w Modlinie :-))), Pozdrawiam wszystkich mat-fiz IV a '84!!! terez byłabym (chyba) w drugiej grupie: d.ostapowska@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Kto zadawał mature w 91 z mat-fizu od Halogena.... IP: *.poczta-polska.pl 11.12.06, 14:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elllo a Jarosika od matematyki kto pamieta? IP: *.poczta-polska.pl 03.01.07, 13:34 pamietam jak w IV kl go długo nie było...dowiedzielismy sie ze jest cięzko chory...miał raka....i pamietam ten dzień matury z matmy...przyszedł......wyglądął jak cień ;((.......pomógł wszyskim nieukom z naszej klasy.....i poszedł......2 miesiące pózniej odszedł na zawsze.......takich nauczycieli już nie ma..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola k. Re: a Jarosika od matematyki kto pamieta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 14:04 pamiętam, chociaż mnie akurat nie uczył/kl.hum./ wielu osób niestety już nie ma...,i niestety to grono będzie się powiększać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola k. Re: 103,148 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 14:38 widzę,że aktualne tematy nie cieszą zbytnim...zainteresowaniem to może... .....a kto jezdził "wesołymi autobusami" linii 103 lub 148? tam zawsze było wesoło - nawet rano...,a może zwłaszcza rano..!!!???? nie zapomnę,....jak kiedyś wspominana już p.M.Wojtkiewicz była właśnie w autobusie linii 103, mimowolnym świadkiem kpin na własny temat,/no,wiecie...te wszystkie.."powiedzmysobie"," iiiii" i takie tam inne.../ a osoby z jednej z ówczesnych klas...,na swoje nieszczęście - spostrzegły p.psor zbyt pózno...-dodatkowym nieszczęściem dla naszych kolegów był fakt...,iż na /chyba/ I-szej lekcji mieli biologię.,.. ....resztę dopiszcie sobie sami...,ojjj, było chyba gorąco!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurasowa Re: 103,148 IP: *.acn.waw.pl 27.07.07, 09:22 To była fantastyczna linia. Nie jechałam wtedy tym autobusem, ale to osoby z naszej klasy komentowały panią sor i mieliśmy właśnie z nią z nią pierwszą lekcję. Trudno to bazwać lekcją - to była burza. Odpowiedz Link Zgłoś
sag68 Re: 103,148 13.09.07, 00:41 NO PROSZę..- WRESZCIE SIę DOCZEKAłAM , żE KTOś TO PAMIęTAł.. POZDRAWIAM / M -ROCZNIK 87/ Odpowiedz Link Zgłoś
miras1965 Re: a Jarosika od matematyki kto pamieta? 12.01.07, 20:26 Gość portalu: ola k. napisał(a): > pamiętam, chociaż mnie akurat nie uczył/kl.hum./ wielu osób niestety już nie > ma...,i niestety to grono będzie się powiększać... PAMIĘTAMY I PRZYKRO ŻW WIELU Z NICH JUŻ NIE MA MAT_FIZ A 1980-1984 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usia76 Re: a Jarosika od matematyki kto pamieta? IP: *.hapay.pl 29.09.07, 22:02 a mnie uczył,spoko gość niestety za dużo palił na balu maturalnym nawet wypiliśmy brudzia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzyk Re: Kto zadawał mature w 91 z mat-fizu od Halogen IP: *.chello.pl 11.04.07, 02:51 Ja nie, ale też jestem ciekaw;) Odpowiedz Link Zgłoś
miras1965 Re: Kto zadawał mature w 91 z mat-fizu od Halogen 21.05.07, 21:44 Mirosław Biliński wazne Zmarł Grzegorz Janikowski "Halogen". Szczegóły nam forum szkoły [www.abs39.yoyo.pl]? Jeśli masz kontakt z kimś z "Jego klasy" to przekaż dalej. www.abs39.yoyo.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubaam Re: Kto zadawał mature w 91 z mat-fizu od Halogen IP: *.awf.edu.pl 30.05.07, 14:35 Pomimo przeszło siedmiuset postów, ze zdziwieniem stwierdziłem, że nie ma nikogo z roku maturalnego 1979. A to był jedyny rocznik. Odezwijcie się. Matura 1979, klasa E - wychowawczyni prof. Manke (później Sarnowiec) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmp Re: Kto zadawał mature w 91 z mat-fizu od Halogen IP: *.dsl.rcsntx.sbcglobal.net 06.07.07, 01:23 Hej Mirek, Dzięki za wiadomość. Przekażę tym z mojej klasy, z którymi mam kontakt, szczególnie tym, co mieszkają w USA. Może pamiętasz mnie z internatu. Było nas kilka dziewczyn z Witkowa. Ja z Gośka Rózgą byłyśmy w mat-fiz i Halogen uczył nas fizyki. Pozdrawiam serdecznie zza oceanu, Kasia Matląg Poole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re:Matura w 78 lub79 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 19:17 Czy ktoś ma kontakt z Maćkiem Laskowskiem? Zdawał maturę w 78 lub 79. Potem poszedł na ASP.Czekam na informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
elasantularia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 21.12.06, 22:38 zdawalismy mature w 1982 w czasie stanu wojennego czyli 25 lat temu..poszukuje naszych znajomych kolegow z klasy 4 f od radwanskiej ela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaha123 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: 95.49.127.* 21.04.19, 16:56 jestem z 4f . Dopiero teraz trafiłam na tą stronę . Jeśli nadal poszukujesz znajomych z klasy - odezwij się . Chyba byłyśmy przyjaciółkami :) Kaśka kaha.stoklas@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
eskamoro Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 23.12.06, 22:43 moze ktoś wspomni Iwone Drozdowska babeczke od biologii :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.07, 23:12 Witam!Matura 1988.wych.śp.Pietras(super babka),historia Waksberg(miło ją wspominam,zdałam mature na 5)w-f-Ross( chyma tak się nazywała jej mąż również uczył w-fu)-ale mieli przystojnego syna!A kto jezdził na tzw.OHPy z p.Pietras do Dębę nad Zalew Zeg.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola k. Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 07:33 klasa c 83-87 widzę,że rozpisujecie się tylko z okazji Wielkich Uroczystości,a tak na co dzień - to co ??? skrzydełka opadły??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 09:29 jakoś sobie żadnej iwony w tej klasie nie przypominam Pietrasowa była raczej nudna i dobrze w pamięci mi się nie zapisała, nie mówiąc już o Waksbergowej i wielu innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgosia Z IVc Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: 81.199.168.* 25.10.07, 12:13 Czesc Iwona, chyba bylysmy w jednej klasie ( Pani Pietras), ja siedzialam w lawce z Dorota N Masz kontakt z innymi? Odpowiedz Link Zgłoś
ywon1 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 25.10.07, 18:33 jezeli do mnie piszesz -to odpowiadam - faktycznie chodizłem do klasy ,której wychowczynią była Pietras - a pamietam dwie Małgosie - Danicką i kubiak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maagie Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.bsk.vectranet.pl 08.11.07, 23:49 Gdzie Bienias, Gdzie Świeżak, Kasprzyk, gdzie Mroczek. Kurde, razy wiele czekałem.(((kto_ zna _ ))) spa_cję_ zna _ adressss). Z dziewczyn - tylko Małgosie dwie - Kulpińska i Kuligowska - cuda dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mijola Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.aster.pl 09.11.07, 16:47 Zajrzyjcie do www.nasza-klasa.pl. Strona ma już ponad milion zarejestrowanych użytkowników. DWL też ma tam swoją stronę, Coraz więcej klas (z najróżniejszych roczników) się odnajduje. Zamieszczają zdjęcia z przeszłości i te aktualne. Rewelacja. Fajnie jest zobaczyć ludzi po latach, dowiedzieć się co robią i jak wyglądają. Wielu umawia się na spotkania. Jest tam forum szkolne, są i klasowe. Polecam. Odnajdują się osoby z całego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
ywon1 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 04.12.07, 20:04 jezeli do mnie piszesz -to odpowiadam - faktycznie chodziłem do klasy ,której wychowczynią była Pietras - a pamietam dwie Małgosie - Danicką i Kubiak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola k. 83-87 Re: Liceum im. LP czyli Dewulot !!!! - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 20:50 "Aniu" to było do Ani Uszyńskiej.../jakby się kto pytał/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Liceum im. LP czyli Dewulot !!!! - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 09:33 Gość portalu: ola k. 83-87 napisał(a): > "Aniu" to było do Ani Uszyńskiej.../jakby się kto pytał/ OOO, Olę K. pamiętam:) jak miło:) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola k. Re: Liceum im. LP czyli Dewulot !!!! - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 09:46 Fajnie,że ktoś mnie jeszcze pamięta...,bardzo miło :)))))!!! A Ula chodziła pózniej z Tobą??? / jej dziadek miał PIEKARNIę???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola k. Re: Liceum im. LP czyli Dewulot !!!! - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 09:55 Aniu,gdzie zniknęłaś...,a już się ucieszyłam,że pogadamy...???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zoskaanka Re: Liceum im. LP czyli Dewulot !!!! - 03.01.07, 10:37 Olu, robota wzywa i czasu na pogaduchy mało o tej porze:( odezwij się na priv anna-uszynska@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola k. Re: Co DWLOT złączył..... !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 13:19 a może znajdą się i odezwą /bo nie chcę namawiać do "uprzejmego donoszenia"/ osoby,które połączyła nasza 39-tka???:))))) otwieramy listę: 1.ola /87/i adam /85/ pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jareQ Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 23:06 Ktokolwiek słyszał , ktokolwiek wie .... Bardzo lubiłem te nauczycielki . Matura 81 . Mam na myśli Maję Lipniacką i Ewcię ( nikt o niej inaczej nie mówił - zawsze Ewcia )Kołodziejczyk . Pierwsza - fizyczka - z sylwetki , sposobu ubierania się , akcentu , prześmiesznego zachowania - była wymarzonym obiektem kpin . A mimo to trzymała się nieźle , zawsze przejęta losem swojego kundla , który znowu się urwał ... Ci , którzy Ją znali wiedzą jaki miała styl nie do podrobienia . A w gruncie rzeczy kochany człowiek - przejęta swoimi uczniami do ostatniej chwili matury ... Ewcia natomiast to arystokracja . Wysoko noszona głowa , tenisówki na nogach , wyższa matematyka w myślach , bywalczyni koncertów w filharmonii ( "co za ubóstwo dźwięków" - powiedziała słysząc "Dzwony rurowe" Oldfielda ).Osoba bardzo nieprzeciętna . Czy ktoś zna Ich dalsze losy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola k. Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 18:39 prof.Maja ma się - ma się chyba dobrze - sądząc po wyglądzie.../a widziałam ją miesiąc temu.../ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorybka1 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 08:29 Rocznik maturalny 82. Klasa p. Bożeny Sławińskiej. Czy czasami ktoś tu zagląda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.01.07, 13:48 Moje czasy w Dewulocie to 1981-1985. Klasa mat-fiz poczatkowo wychowawca byl Tadeusz Pietras od fizyki - straszna postac, a pozniej Jerzy Jarosik - kochany i cudowny matematyk. Nasza klasa to m.in. Krzysiek Sawwa "Sawka", Pawelek Wargocki, Tomek Rossa, Witek Swiezynski, Kamil Witkowski, Aska Janiszewska "Sieska", Adas Cwynar, Goska Rozga "Rozia", Piotrek Higersberger, blizniaczki Anka i Gina Melech, Lechu Katkowski, Rajmund Kmiolek, Roman Wasilewski. Krotko do naszej klasy chodzil syn Naszego Wielkiego Kosmonauty - Mirek Hermaszewski. Mirek czesto byl zagadywany przez nauczcieli na lekcjach - Mirek opowiedz o Tacie - jak bylo w kosmosie? I Mirek ze zblazowana mina, pewno po raz setny zacznal ta sama opowiesc. Dla mnie Dewulot to super czas, swietni ludzie i fenomenalny dowcip, ktory przetrwal miedzy nami do dzis. Przez te wszystkie lata udalo mi sie pozostac w kontakcie z wieloma osobami, mimo, ze niektorych wywialo za granice. Od pol roku temat szkoly i klasy jest dla mnie znow aktualny - po 22 latach jestem znowu z Romanem moim klasowym chlopakiem. Mieszkamy w Niemczech w Alpach. Druga klasowa para Rozia i Sawka sa tez ze soba, od 2 lat sa malzenstwem i maja mala wspolna coreczke. Dlatego pomyslalam, ze temat "Kogo polaczyl Dewulot?" moze byc interesujacy. Ubiegla mnie na forum Ola K. Ola! Pozdrowienia dla Ciebie i Adama od Kozi. Moj mail kkozia@wp.pl - czekam na wiesci od znajomych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha,83 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.stegny.2a.pl 08.02.07, 22:08 Ciekawe, dlaczego wśród tylu postów nie ma nikogo , kto zdawał maturę w 1983 roku, i chodził do klasy biol-chem z angielskim,chyba macie pierniki internet? Odpowiedz Link Zgłoś
tomekszm Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 21.02.07, 15:51 Ja zdawałem w 83, ale w biol - chem z niemieckim, klasa Waksbergowej. Fizyka - Halogen, chemia - metan, etan, propan, butan, Skibczakowa orangutan, matematyka - Sarnowiec, geografia - Borucka, PO - Kurek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: Szukam Renaty Sosnowskiej matura 84 (chyba) IP: 82.205.183.* 01.03.07, 15:34 Jak w temacie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakh Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 14:54 Do tomeksz To dziwne,bo ja też kończyłem maturę w 1983 r. klasa biol.-chem. z niemieckim,ale schowałeś się pod tak tajemniczym pseudonimem ... Zgadnij kto z naszej klasy jest dyrektorem fabryki pod Poznaniem ? Swoją drogą kopę lat. Pozdrawiam Pisz na jhartman@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.07, 22:30 aż brak mi słów kapuśniak już dawno nie żyje był moim wychowawcą w klasie wojskowej byłem i już mnie nie ma bo warszawa to złodzieje tylko by kradli za..i mi kiedyś 10000zł w internacie i to jeszcze ktoś z wychowawców Odpowiedz Link Zgłoś
ywon1 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 22.07.07, 03:31 też kończyłem dewulot w 1983r - mat fiz z angielskim (chyba A - nie pamiętam) niewiele osób pamiętam ze szkoły ale załęcka od angielskiego (tzw kobyła, klacz, czy też ryba) wryła i się mocno w pamięć (poprawka bodajże w drugiej klasie) Pietras -fizyka - wyjechał zagranicę , Pietras -język polski - wychowawczyni - jak się zorientowałem po tych wpisach - miło wspominana, oprócz nich jeszcze Sarnowiec (dawniej Manke) od matmy - jeżdziliśmy z nią na obozy w góry - razem z drugą matematyczką - niestety nie pamiętam nazwiska , może ktoś z mojej klasy się odezwie - bo po przeczytaniu wszystkich dotychczasowych wpisów (ponad 700)nikogo nie znalazłem - pragnę pogartulować pomysłu i wytrwania przy utrzymywaniu tematu na forum - swietny pomysł - wspaniałe wspomnienia - natknąłem się przypadkiem na to forum- i nie mogłem się oderwać do 3.30 w nocy - pozdrawiam wszystkich absolwentów - Tomek Manowski i Kasia Karpińska niestety się rozstali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: 80.227.131.* 22.07.07, 08:50 Ja tez konczylem, ale nie Dewulot a Lelewela i nie w roku 1983 a w 1982 ale mimo tych niescislosci mamy wspolnych znajomych: Tomka i Kasie. Znam ich z podstawowki (223), ponadto Kasia miszkala w moim bloku, w sasiedniej klatce, przy Reymonta. Bardzo mnie poruszyla wiadomosc ze sie rozstali: wiem ze byli niestandardowa para, mieszkali jakis czas na Slasku, wczesnie mieli dziecko....Smutne ze nia sa juz razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 11:02 Daro, chodziłam do jednej klasy do podstawówki z Kasią K. i maturę robiłam w 82. Pewnie się gdzieś nasze drogi zeszły . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Matura 78 lub 79 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 11:04 Podbijam wątek . Nikt nie kończył w tych latach Dewulotu. Dinozaury odezwijcie się .Kto zna losy Maćka Laskowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: 80.227.131.* 22.07.07, 12:17 Zuza! Kasia K. w podstawowce (223) chodzila do klasy 'A' - ja do klasy 'B' . Wydaje mi sie ze w VIII klasie latwo mnie bylo zauwazyc w szkole - nosilem sztandar z Kasia CH. i Agnieszka SZ. Czy juz wiesz kim jestem? Jak Ciebie mozna skojarzyc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 09:49 portalu: daro napisał(a): > Zuza! > Kasia K. w podstawowce (223) chodzila do klasy 'A' - ja do klasy 'B' . Wydaje > mi sie ze w VIII klasie latwo mnie bylo zauwazyc w szkole - nosilem sztandar z > Kasia CH. i Agnieszka SZ. Czy juz wiesz kim jestem? Jak Ciebie mozna skojarzyc? Daro, chyba powinniśmy zmienić wątek na SP 223 :).Zgadza się , chodziłam do klasy "A". Kasię Ch. pamiętam , jest zresztą osobą znana więc trudno jej nie pamiętać . Do twojej klasy chodziła Kasia N., a potem razem chodziłyśmy do Dewulotu ( do jednej kasy) .Ciebie , niestety nie pamiętam:(( .Masz maila na gazecie? Potwierdź , to się odezwę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: 80.253.149.* 23.07.07, 13:06 Oczywiscie ze pamietam Kaske N.! Kiedys pisalem cos w watku SP 223 ale dawno tam nie zagladalem. Mozesz pisac na dakouk@poczta.pl Czekam na list. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: 80.253.149.* 23.07.07, 13:08 Zuza! Oczywiscie chodzilo mi o dakouk@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: 80.253.149.* 23.07.07, 13:12 Zuza! Moj adres to oczywiscie dakouk@gazeta.pl Przepraszam za poprzedni post z blednym adresem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 16:41 Gość portalu: daro napisał(a): > Zuza! Moj adres to oczywiscie dakouk@gazeta.pl Przepraszam za poprzedni post z > blednym adresem! Napisałam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ywon1 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 23.07.07, 21:46 wrócili do w-wy, mieszkają tu nadal tyle, ze ich drogi sie rozeszły, Odpowiedz Link Zgłoś
holmianka Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 22.10.16, 02:54 Witaj 4 A. A ja dziś po raz pierwszy dotarłam do postów . Wieki całe minęły ale miło się czyta. Smutno wspomina tych którzy odeszli.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Hop 17.04.07, 09:02 Podbijam do gory, bo spadlo na druga strone. Moze ktos nowy sie dolaczy. Pozdrowienia z Antypodow. Ewa - matura 84 mat-fiz z ang. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weterynarz prawa Re: Hop IP: *.chello.pl 20.05.07, 13:15 Gratuluję Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdaszeryfa matura w 74, klasa IVa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 13:37 Przypadkiem trafilam na to forum - moze ktos sie znajdzie z mojej klasy? Wychowawczynia byla p. Knapek od angielskiego, fizyki uczyl Goszczynski, matematyki niezapomniana "babcia" Blaszkiewicz (siadaj kochanie, je ci dwojke musze postawic). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola74 Re: matura w 74, klasa IVa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 15:47 klasa p.Skibczak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: matura w 74, klasa IVa IP: *.honeywell.com 19.06.07, 16:32 Nie jestem z Twojej klasy (troche starszy) ale z Twojego rocznika pamietam dwie kolezanki, Anie Fijalkowska i Hanie Wiski. Czy je znalas? Czy ktos inny je znal i wie jakie byly ich dalsze losy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka50 Re: matura w 74, klasa IVa IP: *.kredytbank.com.pl 20.06.07, 10:09 Ania i Hania nie były z naszego rocznika, obie pisały mature rok wczesniej. Pamietam je jeszcze z kochanej Podstawówki 21 przy ul. Zuga. Ale nie wiem, co się z nimi dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: matura w 74, klasa IVa IP: *.honeywell.com 20.06.07, 16:16 Zgadza sie, rok wczesniej, dzieki za odzew. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka50 Re: matura w 74, klasa IVa IP: *.kredytbank.com.pl 20.06.07, 10:06 Pamietam Waszą klasę. Chodziłam do równoleglej, do IV C. Dziewczyny były bardzo fajne u Was,z kilkoma się nawet przyjaźniłam.Natomiast chłopcy, niestety, okropni. Bardzo zarozumiali gó..arze, nigdy, ani w czasie szkoły, ani po zdaniu matury nie mieli zwyczaju się kłaniać na ulicy. Choć niektórzy, jak Pan doktor Waldemar Mis. (nie bedę pisała całości nazwiska, kto go zna ten sie domysli) akurat przestał "poznawać" dawnych kolegów i koleżanki, jak zaczął pracowac w Szpitalu Bielańskim. Jeden z waszych kolegów, Andrzej Sz. jest jakims znanym finansista, ale dzień dobry na ulicy nie potyrafi powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka74 Re: matura w 74, klasa IV e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 23:01 Czy tu zagląda ktoś z mojej klasy? Może ktoś wie co dzieje się z Lenką W? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka74 Re: matura w 74, klasa IV e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 00:36 do jms - cześc Jola, jesteś jedyną osobą, którą udało mi się tutaj rozpoznac, ale chyba przestałaś zaglądac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Matura 78 lub 79 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 15:41 Czy ktoś ma kontakt z Maćkiem Laskowskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jms Re: matura w 74, klasa IV e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 20:32 Mówisz i masz !!! Cześć Olencjo !!!! Wieki całe mnie tu nie było ! Kwitnę na tym wątku od dwóch godzin i nadziwić sie nie mogę, że tyle sztuk sie uaktywniło.Ktoś jeszcze nazwał mnie po imieniu ( poza Marylą) , ale nie wiem , czy z racji "przynależności do rodziny" czy dokonania rozpoznania... Będe tu dalej zaglądać , ale daję telefon 0*58 5316387 lub na skype'a: jolanta_slominska. Pozdrów siostry ( nie pamietam tylko,która z młodszych to Usia, ale stawiam na Barbarę Urszulę- i przepraszam Tamare, jesli sie mylę) Uściski, całusy i do usłyszenia. PS .Lenę widziałam tysiąc lat temu w Gdańsku,Krzyśka Siemińskiego też.Młodzi wtedy jeszcze byliśmy.A przynajmniej ja. Pa, pozdrowienia dla wszystkich, którzy tu zawitali. Odpowiedz Link Zgłoś
dewulot1 Re: matura w 74, klasa IV e 05.10.07, 23:35 > Będe tu dalej zaglądać , ale daję telefon 0*58 5316387 lub na > skype'a: jolanta_slominska. Czyzbys mieszkala w Wenezueli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka74 Re: matura w 74, klasa IV e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 00:08 Cześc Jolu, nareszcie odezwałaś się, chwilowo mnie nie było i dopiero przed sekundą znalazłam Twojego posta, więc szybko się ujawniam.Usia to żeczywiście Basia, dobrze pamiętasz. Postaram się zadzwonic, ale dziś to już zbyt późna godzina. Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jms Re: do dewulot1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 09:05 Sherlock'u - z wrażenia oddech straciłam ! Pozdrawiam serdecznie z Wenezueli Odpowiedz Link Zgłoś
dewulot1 Re: do dewulot1 09.10.07, 16:58 Ha, ha. Widzac Twoj telefon zapytalem bieglego ktory pracuje w telefonach a ktory byl akurat pod reka, dokad jest kierunkowy 58. Powiedzial bez zastanowienia ze do Wenezueli. O ile pamietam zdarzylo sie to w piatek okolo polnocy, i ktorys z nas kontaktowal za szybko albo za wolno. Dziekuje za pozdrowienia, ja z kolei pozdrawiam wszystkich absolwentow- na calym swiecie. Ja Szkole skonczylem w 71, wiec chyba zesmy sie mijali na schodach nie wiedzac ze za 40 lat bedziemy do siebie pisac o Wenezueli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pjj Re: Hop IP: 62.111.233.* 04.10.07, 12:25 to ja tez podbijam. widze, ze sie nas juz troche uzbieralo. Podsumowuje zatem. Ewa C. Mirek B. Tadek W. Aska Z. Danka F. no i ja, nota ;)-> Piotrek J. Bylismy i jestesmy liczna klasa. Pozdrawiam wszystkich razem. Odpowiedz Link Zgłoś
miras1965 Re: Hop 14.10.07, 21:49 Gość portalu: pjj napisał(a): > to ja tez podbijam. > widze, ze sie nas juz troche uzbieralo. > Podsumowuje zatem. > Ewa C. > Mirek B. > Tadek W. > Aska Z. > Danka F. > no i ja, nota ;)-> Piotrek J. > Bylismy i jestesmy liczna klasa. > Pozdrawiam wszystkich razem. Na stronie nasza-klasa.pl jest nas czworo: Mirek B. Danka.F Aska Z. Janek O. Pozdrowienia KL.A MATURA 84 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Zmał Grzegorz Janikowski IP: *.merinet.pl 27.06.07, 21:58 Dopiero dzisiaj przypadkowo ze strony www.lo39.waw.ids.pl/ dowiedziałem się , że zmarł mój dawny Wychowawca Grzegorz Janikowski " Halogen ". Cześć Jego pamięci Marek z IV B pierwsza klasa Halogena matura 78 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka50 Re: Zmał Grzegorz Janikowski IP: *.kredytbank.pl 28.06.07, 16:15 To przykra wiadomość. Uczył mnie astronomii. Bylismy pierwszym rocznikiem uczniów w jego karierze nauczycielskiej (matura 1974), to wtedy zrodziało się to pseudo Halogen. Początkowo nas irytował, póxniej smieszył, a na końcu bardzo się z wszystkimi zaprzyjaźnił. Szkoda, pewnie chorował, bo był za młody na umieranie. Niech ci , co Go znali wspomna Go dziś.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Zmał Grzegorz Janikowski IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.07, 20:56 Mnie uczył fizyki w latach 1987 - 1991 (ostatnia matura za "starego" Dewulotu) nigdy nie skrzywdził choć z ocen nie powinienem być promowany... Był indywidualistą o wielkiej wiedzy, z zewnątrz szorstki jednak to nauczyciel przez duże "N" Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Zmał Grzegorz Janikowski 17.07.07, 15:03 Przyznam sie, ze on i Jarosik byli moimi ulubionymi nauczycielami. I obaj juz pod drugiej stronie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa matura 93 i 94 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 23:32 Z wypiekami przebrnęłam przez wątki. Pozdrawiam wszystkich, którzy dotrwali do matury. Ja uciekłam po 2 latach z DWLotu, ale jakie mam wspomnienia z tych pierwszych dwóch lat, to palce lizać! Bardzo szukam kontaktu z każdym, kto był w DWLocie w latach 90-94 w kalsie C i D Ja byłam w C z Borucką na czele ( a kysz, maro! ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Re: matura 93 i 94 IP: 166.73.19.* 23.07.07, 13:34 Czesc Ewa, Chodzilem do C, matura 93. Klasa prof.Kielarskiej(Marcin Baniewicz, Michal Sasin, Marcin Orzechowski, Martyna Galewicz, Goska Przybylska). Z Borucka mielismy geografie. Z jakiegos powodu dziewczynom bylo u niej trudniej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha matura 80 Re: matura 93 i 94 IP: 62.111.149.* 27.07.07, 11:06 u Boruckiej było trudno dziewczynom z tych klas, w których historii uczył Borucki, szczególnie gdy geografia i historia była w tym samym dniu. Jak się chciało u Boruckiego mieć wyższą ocenę z odpowiedzi lub w ogóle odpowiadać w konkretnym dniu należało założy mini lub bluzkę z większym dekoltem. Jak Borucka z kolei u siebie przyuważyła dziewczynę tak odzianą był kłopot - tablica i wredne pytania murowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jenny Re: matura 93 i 94 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 16:50 W 73 bylo dokładnie tak samo.U Borucowej była jeszcze miednica z wodą i na środek klasy do zmywania rzekomego makijażu...Sama radość. Odpowiedz Link Zgłoś
zw167 Re: matura 93 i 94 27.07.07, 23:51 Jeśli chodzi o stroje, fryzury i makijaże to pamiętam publiczną dezaprobatę ze strony dyr. Świeżyńskiej pod adresem dziewczyn chodzących w spodniach. Było to w 1971 roku. Jednak potem przestano tępić damskie spodnie. Więcej, pojawiła się całkiem liczna grupa nauczycielek w spodniach. Natomiast w najlepsze trwała walka z dekoltami, rozpuszczonymi włosami i makijażem. Przy czym była grupa nauczycieli, którzy w tej wojnie nie tylko nie brali udziału, ale wręcz po cichu sprzyjali dziewczynom (np. Borucki, Jarosik). Była też frakcja wojująca - kilka pań (m.in. Borucka, Maciejewska) i najliczniejsza grupa nauczycieli zachowujących postawę obojętną. Przypominam sobie, jak przed lekcją fizyki z p. Maciejewską niektóre moje koleżanki z klasy gorączkowo upinały włosy, zakładały fartuszki i trwożliwie sprawdzały w lusterku czy nie widać jakichś śladów makijażu. Niedopełnienie tych środków ostrożności mogło doprowadzić do represyjnego odpytania z przedmiotu. Pamiętam również walkę z długimi włosami u chłopaków (Załuski i Goszczyński z linijkami), max tolerowana przez nich długość włosów wynosiła bodaj 3 cm. W proteście przeciwko temu kilku chłopaków ostrzygło się na "zero" i oczywiście też było źle. Za idiotyczne do dziś uważam wymaganie noszenia juniorek, ohydnych ni to kapci, ni to butów, odparzających stopy. Nawet zwykłe kapcie czy klapki były zakazane, wymagano noszenia wyłącznie tego świństwa. W sumie może dobrze, że nie wpakowano nas w kamasze. Osobną kwestią był wymóg przyszywania tarcz szkolnych na rękawach, ale to temat na osobne opowiadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka74 Re: do zw167 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 19:22 sądząc z Twoich wypowiedzi, byłeś(?) w internacie w tym czasie co ja. możesz "leciutko" przybliżyc (np.imię), jeśli oczywiście nie mylę się ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kerad Re: do zw167 IP: *.eastwest.com.pl 29.07.07, 20:44 Tak byłem w internacie ale Twój nick - absolwentka74-nie wskazuje na możliwość spotkania w Debilocie.Pozdrawiam Darek Odpowiedz Link Zgłoś
zw167 Re: do zw167 29.07.07, 20:44 Witaj, Absolwentko, W internacie spędziłem w sumie 6 lat. Na imię mam Zygmunt. Kojarzono mnie przede wszystkim z biblioteką internatową i Panią Krukową. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka74 Re: do zw167 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 22:02 dzięki za odzew, zw167, ja w internacie spędziłam 7 całkiem fajnych lat, ale niestety z biblioteką kojarzą mi się tylko książki, które "pożerałam" i jeśli się znamy, to wstyd mi, że nie pamiętam, a mam na imę Ola Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zw167 Re: do zw167 09.08.07, 18:46 Absolwentko74, jeśli dobrze Cię rozpoznaję, to masz 3 siostry: Alę, Basię i Tamarę. Czy tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka74 Re: do zw167 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 21:56 celny strzał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka74 Re: do zw167 IP: *.marquard.pl 10.08.07, 14:05 witam ponownie u mnie widocznie gorzej z pamięcią, ale Basia od razu Ciebie skojarzyła cytuję "nie pamiętasz, to był pupilek pani Krukowej" Pozdrawiam (również od moich sióstr) Odpowiedz Link Zgłoś
zw167 Re: do zw167 10.08.07, 17:45 Witam, pamiętam dobrze całą Waszą czwórkę. Basię o tyle najlepiej, że oboje kilka lat pracowaliśmy w bibliotece (przez jakiś czas działała tam też Tamara). Potem krótko chodziliśmy do tego samego Studium Policealnego na Mokotowie (krótko, bo ja stamtąd nawiałem). Pozdrawiam całą Czwórkę serdecznie. Z. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~marconi Re: do zw167 IP: *.toya.net.pl 22.11.07, 08:29 CZEŚĆ OLU, JA RÓWNIEŻ JESTEM ABSOLWENTEM 1974, MIESZKAŁEM W INTERNACIE TYLKO DWA LATA, O DWA ZA DŁUGO, CHOCIAŻ SPOTKAŁEM FAJNYCH LUDZI. NIESTETY NIE MAM Z NIKIM KONTAKTU Z KLASY IVE. MÓJ E-MAIL : m.stryjek@amexim-k.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zw167 Re: do zw167 - od zw167 04.12.07, 21:18 Marku, ja wprawdzie Olą nie jestem (w internacie nazywali mnie Mopsem, byłem w sąsiadującej "młodszej" grupie dziewiątej, Ty w ósmej), ale pamiętam Cię bardzo dobrze. Spędziłem w internacie sześć lat; wystarczająco dużo, żeby zwariować. Ale na szczęście jakoś dałem sobie w życiu radę, rozumiem że Ty też. Pozdrawiam serdecznie ZW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~marconi Re: do zw167 - od zw167 IP: *.toya.net.pl 22.12.07, 17:21 Cześć "MOPSU", dzięki za oświecenie w sprawie Oli, mam już z Nią kontakt. Po DEWULOCIE pozostały mi dość mgliste wspomnienia, być może dlatego, że w internacie mieszkałem tylko (i aż) dwa lata. Nie mniej jednak jakaś taka ,malutka nostalgia, jakieś takie coś, trudne do określenia powraca, jakiś dreszczyk emocji - Jacy są Ci których znało się kilkadziesiąt lat temu... Pozdrawiam Swiątecznie i Noworocznie ! Odpowiedz Link Zgłoś
zw167 Re: do marconiego 05.01.08, 18:39 Pamiętam Cię jako długowłosego człowieka, który dokonał desantu na Debilot w 1972 r. :-). Mieszkaliśmy na tym samym korytarzu, ale wątpię czy przez 2 lata Twojego pobytu zamieniliśmy ze sobą więcej niż kilka zdań. Ja przez dziesięciolecia żyłem sprawami bieżącymi, szedłem do przodu, nie oglądałem się za wspomnieniami. Ale kilka miesięcy temu stwierdziłem, że z wiekiem przychodzi jednak ciekawość, co porabiają ludzie z tamtych lat, chęć powrotu (we wspomnieniach) do tamtych zdarzeń. I staram się przedstawiać zawartość mojej pamięci, a także wrażenia, jakie zachowałem po latach o różnych ludziach. Niekiedy mogą one być niesprawiedliwe, ale naprawdę tak mi się pewne sprawy rejestrowały w pamięci. Najlepszego na Nowy Rok i następne dekady :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek 73 Re: matura 93 i 94 IP: *.acn.waw.pl 01.11.07, 19:58 Załuski był wyjątkowm fanatykiem któtich włosów.Więć Mietek W. z IVe obciął sobie włosy pawie na zero i przyszył tarczę wyjątowo solidnie.Tarcza miała napis Ośrodek...itd.Od tej pory zawsze miał miejsce sidziące w tramwaju. Odpowiedz Link Zgłoś
ywon1 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 22.07.07, 03:36 matura 1983 mat-fiz z angielskim- wychowawczyni - pietras - może ktoś pamięta te dinozaury? Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 22.07.07, 16:36 Z belfr którzy zaczynali w 62 roczku-było nie było 45 temu-chyba mało zostało. czy irek kwiatkowski jeszcze funkcjonuje w budzie??? Odpowiedz Link Zgłoś
zw167 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 22.07.07, 18:23 Ja sięgam pamięcią roku 1968 i z tamtych czasów nie pozostał w szkole ani jeden nauczyciel. Jeszcze kilka lat temu niektórzy (w tym Irek Kwiatkowski) pracowali na półetatach. Obecnie już nie uczą. A co do Kwiatkowskiego, to widziałem go jakiś rok temu. Trzyma się znakomicie, mieszka w domu nauczycielskim obok szkoły, prowadzi prywatną szkołę gry w tenisa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.07, 23:05 Matura 1989-klasa ś.p Pietras.Odezwijcie się-Piotr Strejlau,Cywiński,Pobikrowska Beata,Magda Chylińska,Dubiel,Dyda,Woncisz,itd.Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.aster.pl 23.07.07, 16:50 A kto pyta? Po pierwsze, maturę robiliśmy w 1988, a po drugie, jakoś niespecjalnie miło wspominam tę klasę. Piotrek Dyda, gdzieś kiedyś w tym wątku się odzywał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 00:02 Piotr Dyda to moja klasa.A kto pyta?Iwona P.Może coś bliżej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.aster.pl 26.07.07, 18:38 O kurde, skleroza mnie dopadła. Faktycznie, Iwona P. para ławkowa od Beaty P.:) pozdrawiam:) anka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bin laudan Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 23:26 Matura - rocznik '90, klasa "A", mat-fiz (wychowawczynie - przez pierwsze dwa lata p. Kołodziejczyk, dwa kolejne - p. Kołaczewska). Cztery lata w internacie (86-90). :) P. Laudański ps. Czy może pisuje tu Agnieszka Zając z rocznika '91? Albo ktoś, kto ma z nią kontakt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LesioS Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: 66.150.201.* 22.08.07, 15:35 Ja też robiłem maturę w '88 ale Piotrka Dydy nie kojarzę... Która klasa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgosia Z IVC Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: 81.199.168.* 25.10.07, 12:21 A mnie pamietacie ???? Malgosia Z Odpowiedz Link Zgłoś
kekx Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 11.04.20, 03:22 Tu Maciek ... he he Odpowiedz Link Zgłoś
holmianka Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 22.10.16, 02:58 Kawał historii . Ciekawy cZas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niedoinformowana Dewulot !!!! Od czego ten skrut? IP: 198.173.15.* 26.07.07, 16:43 Moze ktos mnie oswieci, bo az wstyd sie przyznac, nie wiem od czego to skrut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nauczony Ty rzeczywiście jesteś niedoinformowana-"skrót"(!) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 17:08 Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Ty rzeczywiście jesteś niedoinformowana-"skró 26.07.07, 18:25 kto studiował w tej budzie-wie.czesto gesto używany zamiennie-debilot. Odpowiedz Link Zgłoś
zw167 Re: Ty rzeczywiście jesteś niedoinformowana-"skró 26.07.07, 20:02 Cały kompleks szkolny przy ul. Lindego powstał jako jedna z tzw. szkół tysiąclatek (hasło Gomułki: tysiąc szkół na tysiąclecie Polski). Fundatorem kompleksu było Dowództwo Wojsk Lotniczych (DWLot), stąd potoczna nazwa Dewulot, przekształcona potocznie na Debilot. Szkoła miała kształcić dzieci żołnierzy z jednostek lotniczych, ulokowanych na głębokiej prowincji, w tzw. zielonych garnizonach, przede wszystkim na ziemiach odzyskanych. Z tych garnizonów do najbliższych szkół były dziesiątki kilometrów, poza tym często bywały to szkoły prowincjonalne, na nienajlepszym poziomie. Dla tych "lotniczych" dzieci zbudowano internat, wówczas bardzo nowoczesny, wielki kompleks szkolny (początkowo oprócz LO mieściła się w nim podstawówka, konkretnie klasy od szóstej wzwyż) i basen. Cały obiekt powstał na terenie dawnej niewielkiej jednostki lotniczej. Patronem całego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego (nazwa była fatalna, kojarzyła się z poprawczakami) było początkowo Ludowe Lotnictwo Polskie, obecnie po prostu Lotnictwo Polskie. Oprócz mieszkańców internatu do Debilotu chodzili oczywiście uczniowie "z miasta". Do podstawówki mieszkańcy powstających w okolicy blokowisk, do LO przede wszystkim młodzież z Bielan i Żoliborza. Ci "z miasta" stanowili oczywiście znaczną większość. W latach 70tych zlikwidowano podstawówkę i postawiono na stworzenie liceum na wysokim poziomie. Aż trudno dziś uwierzyć, że Debilot miał kiedyś renomę jednej z najlepszych szkół w Warszawie. Z biegiem czasu sytuacja zaczęła się zmieniać: w pobliżu "zielonych garnizonów" zaczęły powstawać szkoły średnie, coraz mniej było chętnych na wysyłanie dzieci do odległego o kilkaset kilometrów internatu. W ten sposób szkoła się "zdemilitaryzowała", internat otworzył się dla cywilów. Warto jeszcze wspomnieć, że oprócz dzieci wojskowych w internacie od lat 60tych mieszkali najpierw członkowie Olimpijskiej Szkółki Pływackiej, a potem pięcioboiści nowocześni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIedouczona Re: Ty rzeczywiście jesteś niedoinformowana-"skró IP: 198.173.15.* 27.07.07, 18:14 Bardzo dziekuje za informacje. Przepraszam wszystkich purystow/polonistow. Wymslo mi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zipi48 Re: Ty rzeczywiście jesteś niedoinformowana-"skró IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.14, 16:44 Musze Kolegę trochę sprostować. Otóż DWLot powstał dokładnie na wysypisku śmieci, poza terenem jednostki wojskowej . Jednostka wojskowa graniczyła od wschodu z ul. Marymoncką, od północy teren lotniska ( przed II wojną światową było to wojskowe lotnisko) rozciągał się aż do granic Huty Warszawa, od zachodu przylegała do ul.Kasprowicza. Wysypisko śmieci nie należało wo wojska. Na terenie jednostki pod koniec lat pięćdziesiątych u.w stały dwa hangary i było jeśli dobrze pamiętam ok. 10 szt.samolotów Po -2 ("kukuróżniki"). W pózniejszych latach stacjonowały tam śmigłowce wojsk KBW (Korpus Bezpieczeństwa Wewnętrznego), zaś w zabudowaniach od strony ul.Marymonckiej w ostatnim okresie pobytu tam wojska szkolono kucharzy wojskowych. Co do poziomu kształcenia, to w moim roczniku 98% absolwentów w 1966r. dostało się na studnia wyższe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JolaN Re: Dewulot !!!! Od czego ten skrut? IP: *.aster.pl 19.10.07, 09:41 Dowództwo Wojsk Lotniczych. To była szkoła Im. Ludowego Lotnictwa Polskiego, potem Lotnictwa Polskiego. Kiedyś w legitymacji , na pieczątce było napisane: Ośrodek Szkolno Wychowawczy im. Ludowego Lotnictwa Polskiego. Gdy ktoś obcy to widzial, np. kanar w tramwaju lub w pociagu, to z obawą patrzył jak na przestępcę z poprawczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kerad Re: Gość: gocha matura 80 IP: *.eastwest.com.pl 28.07.07, 13:24 "Gocha matura 80" czy Ty nie chodziłaś do IV a (wychowawcą przez pierwsze dwa lata był Wachowiak).Proszę odezwij się.Ja chodziłem z Wami do połowy drugiej klasy .Ze wzwględów rodzinnych opuściłem Was ( czego niezmiernie żałowałem).Jeśli to ty to faktycznie pamiętam że u prof.Boruckiego miałaś małe fory w przeciwieństwie do jego żony.Pozdrawiam serdecznie.Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: Gość: gocha matura 80 IP: 62.111.149.* 30.07.07, 13:56 chodziłam do IVa i dalej do matury, Gosiek u nas było w klasie 3 lub 4, ja nazywałam się Chocholska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszcz Re: Gość: gocha matura 80 IP: *.MissouriState.edu 30.07.07, 19:08 Co sie dzieje z Wachowiakiem? Chodzilem klase nizej. Tez "a" (mat-fiz z angielskim). Wachowiak zniknal z horyzontu po dwoch latach, podobno wyemigrowal. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid do zw167 01.08.07, 22:31 dodałby-początkowo przez 2 miesiące w 1962 nauki pobieralismy wieczorowo w lo.22 na zeromskiego.nasza buda była jeszcze nieukończona.zaczynała jedna klasa 10, dwie dziewiąte i chyba 4 ósme. tak że pierwsza matura była w 64.internat ruszył chyba od rtoku szk.63/64. chyba wtedy też sala gimnastyczna, basen dopiero w 64. sporo olimpijczyków było z tych pływaków. ze mną nauki pobierała julita traczewska uwczesna m.p. w stylu klasycznym. wcześniej był skoczek do wody kuba puchow. był tez chyba-ale nie znałem go-krzysztof wielicki-himalaista. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: do zw167 01.08.07, 22:33 śmieszne-gdy zaczynaliśmy był lasek,rzeczka, nasza buda, lotnisko i na końcu huta warszawa-widzoczna jak na dłoni. na lotnisku lądowały smigłowce. Odpowiedz Link Zgłoś
zw167 Re: do zw167 01.08.07, 23:48 Dzięki za fajne informacje. Ja jestem "naocznym świadkiem" Dewulotu od 1968 r. Przeżywałem tam jako uczeń piątą i dziesiątą rocznicę tej instytucji. Ale samych początków nie mogę pamiętać. Oficjalnie jako datę uruchomienia Dewulotu podaje się początek roku szkolnego 1963/64, kiedy to ruszył kombinat: szkoła plus internat. O "Dewulocie na wygnaniu" w roku 62/63 słyszałem, ale jest to mało znany szczegół. Co do basenu, to nie jestem pewien, czy nie oddano go nawet później niż w 1964 r. W każdym razie słyszałem różne wersje. A co do sportowców: kiedy ja zaczynałem w klasie maturalnej był Zbigniew Pacelt, wtedy pływak (był w 1968 r. na olimpiadzie w Meksyku), potem znany pięcioboista. Był również ceniony potem waterpolista Samoraj (niestety imię uciekło mi z pamięci). A od bodaj 1972 r. szkółka pięcioboju nowoczesnego. Pamiętam Marka Bajana, jego późniejszą żonę Annę Sztejn, mojego kolegę z klasy Stasia Pytla (potem trenera pięcioboistek). Później o ile wiem przez Debilot przewinął się mistrz olimpijski Arkadiusz Skrzypaszek. Warto też wspomnieć wybitnego skoczka do wody Tomasza Rossę (to też lata 80te), którego rodzice uczyli wf-u. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: do zw167 02.08.07, 12:21 jako pierwszzy-przed irkiem kwiatkowskim-zajecia z wf prowadził waldemar poleszczuk-=reprezentant polski w siatkóweczce. z lat 50-ych. nie moge dojść do ładu- w roczku chyba 98 z okazji obchodów- wydano w budzie książeczkę ze wszystkim absolwentami. w mojej klasie-matura 67 uwidocznioony jest JARSOŁAW KACZYŃSKI. nikt z chłopaków nie pamietał zeby taki facio pobierał z nami nauki.kaczyńskie chodzili chyba na lelewela, ale... jakpos na zoliborzu z tego rocznika tych kaczyńskich jarosławów nie było zbyt wielu- a moze właśnie TEN JEDEN. jakis loś rzucił go do zdawania matury u nas? o w morde premier moim kolesiem ze szkoły. co za honor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka74 Re: do billy.the.kid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 19:10 mam książkę z absolwentami (nabyłam ją z okazji 40 rocznicy) i matura 66/67 w klasie XId był Lech (a nie Jarek)Kaczyński Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: do billy.the.kid 02.08.07, 22:21 być może-ale za to honor większy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jenny Re: do billy.the.kid IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 14:16 No comments. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jenny Re: do billy.the.kid IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 14:17 Czy ta książka to "DEWULOT" wyd. 2003? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka74 do Jenny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 22:35 ja mam książkę z 2003 r."40 lat mojego DWL-otu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jenny Re: do Jenny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 12:50 Dzieki, za informacje. Powiedz mi, proszę, w paru słowach,co jest w tej ksiazce? czy warto zawracać nią sobie głowę ? Jezeli tak, to chetnie ją sobie odbiję na ksero lub odkupię. Pozdrawiam,Jenny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka74 Re: do Jenny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 19:50 Witaj Jenny trudno w paru słowach streścic, ale jeśli masz pierwszą książkę pt.Dewulot wspomnienia nauczycieli i uczniów (obejmującą lata 1962-1991) to warto miec i drugą (następne lata 1991-2003.Jest sporo o internacie, sportowcach, ciekawych lub zabawnych wydarzeniach no i wszyscy absolwenci klasami i rocznikami od początku do roku 2002/2003 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jenny do: absolwentka74 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 10:55 No więc właśnie tej pt.DEWULOT poszukiwałam,a o kolejnej 40 LAT MOJEGO DEWULOTU nawet nie wiedziałam, oczywiście, ze chciałabym zdobyć obydwie, nawet w formie skserowanej. Jeżeli mogłabyś mi jej użyczyć lub odsprzedać (czego oczywiście nie zakładam, ze względu na sentyment)to daj mi proszę jakieś wskazówki. Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka74 Re: do Jenny IP: *.marquard.pl 06.08.07, 13:42 Obie książki były do nabycia na obchodach 40-lecia w naszej szkole w czerwcu 2003 nawiasem mówiąc były tam osoby z Twojej klasy (np.Grześ P.)Wiem też, że wydawnictwo Merlin pl. miało w swoich zasobach (chwilowo brak), mam nadzieję, że za rok będą kolejne (45)obchody i wznowią wydanie. Jak słusznie zauważyłaś sentyment nie pozwoli mi rozstać się z moimi egzemplarzami, kserowania trochę by było (ale nie wykluczam). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka50 Re: do Jenny IP: *.kredytbank.com.pl 09.08.07, 09:40 Też jestem absolwentką 74 i z zainteresowaniem przeczytałam o książce. Nie byłam na 40-leciu, umknęły mi inormacje o jubileuszu i o uroczystościach dowidziałam sie z WOT. Do której klasy chodziłaś? Ja do IVC, wychowawczynia była Pani Kuczyńska (rosyjski). Nie czuję zbyt dużego sentymentu do naszej szkoły, ale książkę chętnie bym nabyła, albo przynajmniej obejrzała. A może można ją kupić w sekretariacie szkoły? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jenny Re: do Jenny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 12:42 Witaj, jestem z klasy VI D, I.Kwiatkowskiego, tego od Nadziei i od WF, ale maturę robiłam w 74/75. Dzwoniłam do Dewulotu, po 20 sierpnia będzie czynny sekretariat, wtedy można się czegoś dowiedzieć o tych ksiązkach. Rzuciłam temat wśród znajomych akwizytorów książek, jak czegoś się dowiem, to dam znać na tej stronie. Ja dobrze wspominam te lata, bywało owszem i "straszno i śmiesznie", ale potrafilismy to odreagować humorem. Poza tym, bliskie mojemu roczniki, to były wtedy wrażliwe, otwarte dzieciaki, przyjazne światu. Dzisiejsza rzeczywistość - konieczność rywalizacji i durna polityka - zabiera bezpowrotnie kindersztubę i optymizm. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka74 do warszwianka50 IP: *.marquard.pl 09.08.07, 13:12 Witaj Marylko, my się znamy, wprawdzie chodziłaś do klasy z Jolą M. ale przedtem ze mną, dla ułatwienia, parę lat temu spotkałyśmy się na ulicy (byłam w internacie) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka50 Re: do warszwianka50 IP: *.kredytbank.com.pl 09.08.07, 14:37 Czy Ty jesteś Ola T.? Jęsli tak, to chodziłysmy tez razem do podstawówki do 8 klasy. Pozdrawiam, PS. Ale szybko mnie rozpoznałaś!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka74 Re: do warszwianka50 IP: *.marquard.pl 09.08.07, 14:40 Yes, yes,yes! Odpowiedz Link Zgłoś
zw167 Re: do zw167 03.08.07, 22:36 Ja nie sięgam pamięcią do czasów matury pp. Kaczyńskich. Bodaj w 1991 r. rozmawiałem na ten temat z pewną Panią Nauczycielką, dziś już emerytowaną. Ona twierdziła stanowczo, że do Debilotu chodził tylko Lech K. O bracie bliźniaku dowiedziała się w 1989 r. Nie można jednak wykluczyć, że Jarosław K., choć nie był uczniem Debilotu, to zdawał tu maturę. Ale o to trzeba by zapytać chyba kogoś z ówczesnej dyrekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: do zw167 04.08.07, 09:51 ew.poszperać w archiwum. raczej nie chodził-chyba że moja starcza pamięć zawodzi. pamietałbym chociażby z uwagi na to że znałem obu z widzenia.i z popularności gwiazd filmowych. i teraz pewien jestm że nie. a ta książeczka to chyba z obchodów 97 czy 98. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usia76 Re: do zw167 IP: *.hapay.pl 29.09.07, 22:18 to był ten Kaczyński ale nie był przez całe cztery lata a po zatym z tego co słyszałam dzisiaj się wstydzi naszej kochanej "szkoły Janczarów" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666marek Re: Gość: gocha matura 80 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.07, 13:55 A czy zagląda tu ktoś z klasy E (biol-chem z niemieckim), matura 1980 (p. Wiecka)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666marek Re: Gość: gocha matura 80 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.07, 11:51 Nauczyciele klasy E - biol-chem (1976-80): Polski (po kolei): Baniewicz, Kapuśniak, Paszyński, Dąbrowska Rosyjski (po kolei): Firkowicz, Markiewicz Niemiecki: Wiecka (wych.) Historia, PNOS (przodek WOS): Kielarska Matematyka (po kolei): Wachowiak, Manke-Sarnowiec Fizyka: Lipniacka Chemia: Nowak Biologia: Sławińska Geografia, astronomia: Borucka P.O.: Załuska, Kurek, Załuska WF: Rossa, Wesołowski (nie pamiętam, kto uczył dziewczyny) Może się kiedyś ktoś z klasy jeszcze odezwie... Bardzo niedawno odkryłem to forum. Od 16 lat mieszkam poza Warszawą. Bardzo zmartwiłem się śmiercią Piotrka Baranowskiego - mieszkaliśmy w jednym bloku na Klaudyny, a wcześniej w sąsiednich blokach na Podleśnej. Byłbym bardzo wdzięczny za podanie mi dokładnego miejsca spoczynku. E-mail: m.szewczyk@wp.pl Pozdrowienia dla wszystkich absolwentów Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Zapraszamy do Naszej Klasy 15.10.07, 02:55 www.nasza-klasa.pl Nasze (byle) liceum znajduje sie pod numerem 39. Ewa (IVA, matura 1984). Odpowiedz Link Zgłoś
sdomitrz Re: Zapraszamy do Naszej Klasy 17.10.07, 11:49 A ja zapraszam tu - o wiele większe możliwości no i bez reklam: Odpowiedz Link Zgłoś