Dodaj do ulubionych

lifting merkurego?!

20.10.04, 00:42
W wątku o bazarku przeczytałem coś o planach modernizacji DH Merkury. Czy to
prawda? Ja myslę, że powinno się go przerobić na coś w rodzaju muzeum handlu
PRL. Własciwie niewiele trzeba by było zmieniać. Potem dać odpwiednią
reklamę. Niech ludzie (za kasę!) maja prawo poczuc smak np stania w kolejce
po koszyk, a potem po mieso na kartkę itp. To mogłoby chwycić. Przeczytałem,
że w Rosji można wykupić sobie pobyt w łagrze (oferta dla b. bogatych). Czyli
masochisci są.
Obserwuj wątek
    • roody102 Re: lifting merkurego?! 20.10.04, 01:22
      To ja pisałem. Zabij, a nie przypomnę sobie gdzie o tym przeczytałem.
      A pomysł z muzeum... mógłby chwycić. I po dwóch godzinach stania mogliby kupić
      ocet :)

• Gość: wiemwszystko Re: lifting merkurego?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 08:32
        ...ocet albo "miłą" odpowiedz "miłej" pani że "wyszło!,nie ma!". Muzeum w
        merkurym??, toż to jest muzeum!!!
        • Gość: esscort Re: lifting merkurego?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 09:29
          Powinno byc wydzielone stoisko. Za lada stałaby sprzedawczyni, która jak
          automat mówiłaby do każego: nie ma, nie ma , nie ma. Kiedys włąsnie w Merkurym
          taka była.
          • donkej Re: lifting merkurego?! 20.10.04, 10:34
            Esteci - faceci!!! :-P
            Przy wszystkich tych niewątpliwych wadach jest tam np. bardzo dobre stoisko,
            czy raczej powierzchnia samoobsługowa, z wyposażeniem gospodarstwa (te
            wszystkie naczynka, wiaderka, świeczki, wieszaczki). Często tam coś fajnego
            znajduję, a przecież w gruncie rzeczy też jestem wymagająca estetka :-)
            • Gość: wiemwszystko Re: lifting merkurego?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 12:24
              fakt faktem że można kupić tam rzeczy których nigdzie indziej nie
              dostaniesz...masa dupereli. Dziękujemy ci SPOŁEM za ten sklep!! :)
            • roody102 Re: lifting merkurego?! 21.10.04, 00:17
              E, ja tak zawsze myslalem a ja przychodzi co do czego, to nie ma. Workow do
              okurzacza - nie ma. Kija do mopa - nie ma. Kieliszkow do wina - nie ma.
              Przestalem tam chodzic bo to strata czasu.
              • donkej Re: lifting merkurego?! 21.10.04, 09:14
                Bo tam jak w ciuchlandzie - nigdy nie wiesz, co upolujesz:-))))))))))))))))))
                A mopa pod czarowną nazwą BABA JAGA MOP (Bi Dżej Mop) nabyłam, ale latać nie
                lata.........
                • Gość: jota.40 Re: lifting merkurego?! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.04, 09:35
                  He, he, he... Ale fakt, ja tam też kupowałam różne bzdety, o których
                  hipermarkety już dawno zapomniały! Trochę się boję, że przy tej modernizacji
                  skują na przykład ściany, a tam są takie zabawne mozaiki, strasznie w stylu lat
                  60-tych! W ogóle cały Merkury - to świątynia mojego dzieciństwa. Żeby tylko nie
                  przerobili go na lukier.
                  • Gość: xieni Re: lifting merkurego?! IP: *.wsa.gov.pl 21.10.04, 09:48
                    to fakt - stoisko z gospodarstwem domowym - rewelacja- czegoż tam nie ma...!
                    • Gość: wiemwszystko Re: lifting merkurego?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 11:49
                      Byłem dziś w merkurym i cały dół jest zamkniety (działa tylko zegarmistrz) ale
                      robotników nie widać, ciemno, głucho.
                      • jota.40 Re: lifting merkurego?! 21.10.04, 18:14
                        ...jak to w uspołecznionej instytucji. Zapomniało się już, że kiedyś to była
                        norma, co? Pamiętacie, jak kiedys ludzie pracowali? Na budowie, albo przy
                        remoncie czegoś? A tymczasem okazało się, że jesteśmy narodem pracoholików ;)).
                        Trzeba wybrać się do Merkurego, żeby obejrzeć sobie, jak to kiedyś bywało...
                        Zresztą - może kasy nie mają...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka