Dodaj do ulubionych

Do absolwentów SP 267

02.07.02, 20:04
Szadkowski zmarł 29 VI 2002
w wieku 79 lat.
uczył mnie muzyki
Obserwuj wątek
    • roland_x Re: Do absolwentów SP 267 02.07.02, 20:06
      nabożeństwo żałobne - 4 VII, godz. 11.20 - kościół drewniany na cmentarzu
      bródnowskim
    • Gość: Raffix Re: Do absolwentów SP 267 IP: *.braun.de 03.07.02, 14:02
      roland_x napisał(a):
      > Szadkowski zmarł 29 VI 2002
      > w wieku 79 lat.
      > uczył mnie muzyki
      Mnie też uczył - oryginał ale wspominam Go bardzo dobrze. Po Jego lekcjach
      (na "dzwonkach") do dziś umiem wystukać na dowolnym instrumencie klawiszowym
      Bolero i parę innnych hitów muzyki klasycznej. Może to także dzięki Jego lekcjom
      zainteresowałem się muzyką i zacząłem grać na gitarze.
    • Gość: Keev Re: Do absolwentów SP 267 IP: 213.76.128.* 03.07.02, 14:21
      Nie może być. Mnie też uczył muzyki było to w latach 86-88. To był
      nieprzeciętny człowiek choć nieżle rąbnięty. Nie prawdaż. Ale to szok że ktoś
      go jeszcze pamięta. Długo się trzymał. Cześć jego pamięci.

P.S. To on podobno skomponował ten naszhymn szkolny "... My młodzi" - pamiętasz?
      • Gość: Rafal Re: Do absolwentów SP 267-hymn IP: *.pseinfo.pl 03.07.02, 14:48
        Rzeczywiście nasza podstawówka miała jakiś hymn,może pamiętasz kilka następnych
        słów.
        • Gość: emka Re: Do absolwentów SP 267-hymn IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.02, 21:59
          my młodzi my młodzi wiedzy naszej plony nasze serca i myśli tobie kraju ojczysty
          śladami poetów zworem naszych ojców śladem słów Słowackiego śmiało idziemy w
          jutro
          jeszcze niebo wysoko nad nami jeszcze droga przed nami daleka ale cały świat
          przed nami i wielkie dzieła...

Tak to szło pamiętam dokładnie bo śpiewałam to na każdej akademii
    • Gość: gośka Re: Do absolwentów SP 267 IP: *.pkobp.pl 02.08.02, 15:45
      Dopiero dzisiaj przeczytałam tę informację. Całe Sady Żoliborskie pobierały u
      Niego nauki. To jeden z tych nauczycieli, których się pamięta. Jescze p.
      Kolasińską od matematki i p. Rosińska - moja wychowawczyni. Czegoś nas
      nauczyli.
      • Gość: OmM3n Re: Do absolwentów SP 267 IP: *.man.polbox.pl 09.08.02, 09:09
        p.Rosinska.... hmm dzis to ja mile wspominam ale jak sobie przypomne jak
        stalismy po przerwie przed klasa na bacznosc i wypatrywalismy ze strachem w
        oczach osoby profesor ... dobra nauczycielka - pamietam ze uczyl ja Kaminski
        (oczywiscie pod innym nazwiskiem) coz napisze jeszcze .. Niech Spoczywa W
        Spokoju
    • aniska Re: Do absolwentów SP 267 24.09.02, 20:45
      Doskonale pamietam Szadkowskiego, choc ostatni raz go widzialam hmmm... tak,
      to juz chyba 20 lat jak konczylam podstawowke. Ciekawe czy ktos kojarzy p.
      Klyszewska? Dotad sni mi sie po nocach, brrr!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka