Dodaj do ulubionych

nowa inwestycja Kwitnąca/Brązownicza

IP: *.neostrada.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 11:44
Na rogu Kwitnącej/ Brązowniczej buduja nowe mieszkania.
Kto z Was sie tam wprowadza ?
Ja juz nie moge sie doczekac kiedy odbiore tam swoje mieszkanko.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • h108 Re: nowa inwestycja Kwitnąca/Brązownicza 26.07.05, 13:07
      Czesc nowy sasiedzie! :-)

Nowe bloki powstana tez przy Boguslawskiego kolo Statoila. Stoi juz tablica. Chomiczowka rosnie!
      • rtomik Re: nowa inwestycja Kwitnąca/Brązownicza 26.07.05, 13:18
        a Ty wprowadzasz sie na Kwitnąca czy przy Statoil??
        Tamta inwestycja mi sie nie podoba. 3 budynki po 15 pieter kazdy i 8 mieszkan
        na pietrze.
        • h108 Re: nowa inwestycja Kwitnąca/Brązownicza 27.07.05, 12:15
          Nie, ja juz mieszkam na Chomiczowce. W blokach przy Maszewskiej.

To co zbuduje ASBUD przy Boguslawskiego faktycznie nie wyglada pieknie: cztery wielkie sypialnie.
          Wiec pochwalam Twoj wybor, bo podoba mi sie to nowe osiedle. Tylko Ci, ktorzy maja okna na
          zachodnia strone beda mieli przeswit na S7 (jesli powstanie wedlug obecnych planow) na malym
          kawalku patrzac wzdluz Kwitnacej. A poza tym swietna lokalizacja - wszedzie blisko.
        • cruella Re: nowa inwestycja Kwitnąca/Brązownicza 27.07.05, 15:08
          A Ciebie, sąsiedzie to ja nawet z okna (niestety, starszego) będę widziała:)))
    • Gość: agusia Re: nowa inwestycja Kwitnąca/Brązownicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 15:14
      a jakie warunki zakupu mieszkania? i czy jest cos wolnego?
      • rtomik Re: nowa inwestycja Kwitnąca/Brązownicza 31.07.05, 23:00
        musisz sie dowiedziec w naszej szanownej administracji na P.Nerudy.
        zapisy na mieszkania byly juz w 2000r. ale z tego co wiem jesli zostalo cos
        wolnego to dla czlonkow spoldzielni droga otwarta.
        Ogloszenia w sprawie nowej inwestycji byly wywieszane wlasnie w 2000r. na
        klatkach schodowych.
        Jesli chodzi o metr kwadratowy to cena jest bardzo zachecajaca czyli ok. 3200
        za metr. Ja rowniez zdecydowalem sie na garaz za ok. 30 000zl.
        pzdr
    • tarantula01 Re: nowa inwestycja Kwitnąca/Brązownicza 01.08.05, 10:51
      Gość portalu: rtomik napisał(a):

> Na rogu Kwitnącej/ Brązowniczej buduja nowe mieszkania.
      > Kto z Was sie tam wprowadza ?
      > Ja juz nie moge sie doczekac kiedy odbiore tam swoje mieszkanko.
      > Pozdrawiam

W przypadku tej inwestycji uważam, że jest ona dobra z punktu widzenia
      uciążliwości przedłużenia ul. Maczka, budowy S7 i TMP. Czego nie można
      powiedzieć o wieżowcach AsBudu - tu na szczęście prace jeszcze nie zaczęły się.
      • h108 Re: nowa inwestycja Kwitnąca/Brązownicza 01.08.05, 11:10
        ASBUD informuje wszystkich o planowanej TMP:
        chomiczowka.vh.pl/viewtopic.php?t=127
        Natomiast jak pisalam w innym watku mieszkania usytuowane na zachodniej stronie blokow Kwitnaca/
        Brazownicza maja widok na planowana S7 w przeswicie Kwitnacej.
        • rtomik Re: nowa inwestycja Kwitnąca/Brązownicza 01.08.05, 11:34
          To nie ASBUD informuje o budowie a jeden z forumowiczow
          Nie wierze ze zbuduja 15 pietrowy budynek w 9 miesiecy i oddadza go do uzytku.
          • tarantula01 A o tym informuje ASBUD 01.08.05, 12:06
            rtomik napisał:

> To nie ASBUD informuje o budowie a jeden z forumowiczow
            > Nie wierze ze zbuduja 15 pietrowy budynek w 9 miesiecy i oddadza go do uzytku.

Dziękuję :)
            A tu można poczytać o "Przylądku Bielany"
            www.asbud.com/home.htm
            • vampi_r Przylądek Bielany 01.08.05, 14:56
              Tekst z reklamówki ASBUD:

Bielany to jedna z najładniejszych i najbardziej
              zielonych dzielnic Warszawy. Doskonałe miejsce
              na nasze nowe osiedle - Przylądek Bielany
              - w bespośrednim sąsiedztwie Kampinoskiego
              Parku Narodowego, blisko Lasku Bielańskiego,
              Parku i Lasu Młocińskiego oraz Lasu Bemowo.
              Osiedle zlokalizowano przy skrzyżowaniu
              ul. Bogusławskiego i ul. Conrada.
              W pierwszym etapie powstanie budynek
              o 15 kondygnacjach. Mieszkania o powierzchni
              od 47 do 97 m. kw.
              Przylądek Bielany - przystań,
              której szukali wszyscy.

I ktoś pisze na forum, że informują o TMP?
              Po co tak kłamać?
              • tarantula01 Re: Przylądek Bielany 01.08.05, 20:10
                vampi_r napisał:

> I ktoś pisze na forum, że informują o TMP?
                > Po co tak kłamać?
                >
                Osoby, które kupią na tym przylądku mieszkanie są potencjalnymi zwolennikami
                SChPD. Być może niektórzy liczą na to, że im więcej mieszkańców zacznie
                mieszkać w pobliżu jeszcze niezbudowanej TMP, to ta TMP nie powstanie w tym
                miejscu. A może się uda - wszak w przyszłym roku cyrk wyborczy w Warszawie i
                władze miasta mogą być "dobre" dla mieszkańców. To z kolei rodzić może różne
                nieprzemyślane pomysły w głowach samorządowców, np. odsunięcie TMP na północ,
                począwszy od stacji metra. W przypadku doprowadzenia tej ulicy do węzła Młociny
                spowoduje to wzmożony ruch na uliczkach w północnych rejonach Bielan - nie
                każdy będzie chciał korzystać z P&R niestety.
                • h108 Re: Przylądek Bielany 01.08.05, 21:56
                  >>>Osoby, które kupią na tym przylądku mieszkanie są potencjalnymi zwolennikami
                  SChPD.<<<

Dalej, dalej chlopaki, bo dobrze sie bawie. :-D

Do ASBUDu dzwonilam po to, zeby umiescic na swoim forum informacje, czy
                  developer informuje czy nie informuje. Informuje ze wspomaganiem, ale jednak:
                  chomiczowka.vh.pl/viewtopic.php?t=127
                  Przypominam, ze Tarantula i Vampir z Chomiczowka maja niewiele wspolnego, bo tu
                  nie mieszkaja. Zadziwia wiec ta "bezinteresowna" troska o mieszkancow Bielan.
                  • tarantula01 Re: Przylądek Bielany 01.08.05, 22:14
                    h108 napisała:

> >>>Osoby, które kupią na tym przylądku mieszkanie są potencjalnymi
                    > zwolennikami
                    > SChPD.<<<
                    >
                    > Dalej, dalej chlopaki, bo dobrze sie bawie. :-D
                    >

My też :)

> Do ASBUDu dzwonilam po to, zeby umiescic na swoim forum informacje, czy
                    > developer informuje czy nie informuje. Informuje ze wspomaganiem, ale jednak:
                    > chomiczowka.vh.pl/viewtopic.php?t=127

Pomijając fakt, że już to odpowiednio skwitowano, to nie wszystkie osoby chcące
                    kupić mieszkanie interesują się przyszłymi inwestycjami wokół swojego M. A
                    developer w tym wypadku powinien te informacje umieścić w swoich materiałach,
                    np. na stronie internetowej, aby nie trzeba go było pytać.

> Przypominam, ze Tarantula i Vampir z Chomiczowka maja niewiele wspolnego, bo
                    > tu nie mieszkaja. Zadziwia wiec ta "bezinteresowna" troska o mieszkancow
                    > Bielan.

Tak nie mieszkam tu, ale wkrótce zacznę tu regularnie jeździć. W związku z tym
                    przestrzegam przed pochopnym kupnem mieszkania - najpierw sprawdzić mpzp zanim
                    się wyda oszczędności na swoje lokum. O takim szczególe się nie myśli - Ty
                    myślałaś?
                    • h108 Re: Przylądek Bielany 01.08.05, 22:42
                      Ja jestem w zupelnie innej sytuacji. Nie ja tu kupowalam mieszkanie. Ale ani
                      nabywca - z ktorym zyje z szczesliwym zwiazku - ani ja o trasach nie
                      wiedzielismy. Teraz to takze moj dom, moje osiedle, moi sasiedzi.

***Informacje o ASBUDzie wyslalam via mail do siskomu tego samego dnia, w ktorym
                      zadzwonilam do developera. Dlaczego wtedy nie znalazla sie na Waszym forum w
                      adekwatnym watku?*** Bo wydaje mi sie, ze wlasnie pod plaszczykiem dobrowujostwa
                      rozwijacie macki w strone agitacji na Chomiczowce.

A fuj!
                      • tarantula01 Re: Przylądek Bielany 02.08.05, 09:33
                        h108 napisała:

> Ja jestem w zupelnie innej sytuacji. Nie ja tu kupowalam mieszkanie. Ale ani
                        > nabywca - z ktorym zyje z szczesliwym zwiazku - ani ja o trasach nie
                        > wiedzielismy. Teraz to takze moj dom, moje osiedle, moi sasiedzi.

Z obecnego rozwoju sytuacji widać jakim błędem było niezainteresowanie się
                        tym "co za płotem".

>
                        > ***Informacje o ASBUDzie wyslalam via mail do siskomu tego samego dnia, w
                        > ktorym zadzwonilam do developera. Dlaczego wtedy nie znalazla sie na Waszym
                        > forum w adekwatnym watku?*** Bo wydaje mi sie, ze wlasnie pod plaszczykiem
                        > dobrowujostwa rozwijacie macki w strone agitacji na Chomiczowce.
                        >
                        > A fuj!

Wysłałaś do SISKOMu, czy do jednego z członków? Bo to różnica -
                        siskom_tak@gazeta.pl odbieramy wszyscy. Maile do poszczególnych osób są
                        odbierane tylko przez te osoby, a i to niezbyt często.

Ponieważ przed nami w chwili rozpoczęcia działań był ogrom pracy, to w
                        pierwszej kolejności skupiliśmy się na zdobyciu materiałów, planów, wszelkich
                        analiz, które powstały z okazji "węzła komunikacyjnego Warszawa" - widać na
                        stronie ile tego jest.
                        Do tej pory jeszcze szukamy. Teraz dopiero mamy czas, aby robić rozpoznania w
                        terenie - na podstawie najdokładniejszych map (2001 i nowsze w skalach od
                        1:5000 do 1:10000), łatwo stwierdzić co, gdzie jest lub będzie i w jakiej
                        odległości z dokładnością do 2-5 metrów.
                      • rtomik Re: Przylądek Bielany 02.08.05, 10:24
                        to jestes w kiepskiej sytuacji
                        twoj ukochany jest nabywca i wlascicielem a ty nie bedziesz miala zadnych praw
                        w zwiazku z mieszkaniem
                        • vampi_r Zadzwoniłem do ASBUDU 02.08.05, 12:20
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23704&w=26011205&a=27224880
                          Tak wygląda prawda o tym, jak developer informuje.
                          Dziękuję.
                        • h108 Re: Przylądek Bielany 02.08.05, 12:49
                          >>>to jestes w kiepskiej sytuacji twoj ukochany jest nabywca i wlascicielem a ty nie bedziesz miala
                          zadnych praw w zwiazku z mieszkaniem<<<

:-) Masz racje. Ale nie dbam o to. Przychodzimy tu z niczym i nic ze soba nie zabieramy. Jedyne, co
                          mam to to, co daje innym.

Ale mi sie na filozje zebralo! :-)))
                          • rtomik Re: Przylądek Bielany 23.08.05, 09:11
                            Troche przesadzacie ze trasa szybkiego ruchu bedzie przeszkadzac.
                            Bylem na urlopie w Gdyni u znajomych na nowym osiedlu www.fiakowo.pl
                            Dosyc blisko miesci sie obwodnica Trojmiejska i gwarantuje Wam ze wogole to nie
                            przeszkadza. Miedzy osiedlem a trasa znajduje sie ogromny pas zieleni takze
                            wszystko jest ok.
                            Takze obawy uwazam za bezpodstawne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka