Gość: madzia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.08.05, 21:26 Szukam dobrj szkoły jezykowej (język angielski) na Bielanach lub Żoliborzu! Z góry dziękuje za opinie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maja123 Re: Jaka szkołe jezykowa wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 08:28 podobno na Elbląskiej jest dobra szkoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Callan IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.10.05, 17:21 A ja od września chodzę do benefitu na metode callana i jak na razie jestem zadowolona, zajecia nie naleza do nudnych i jak na stopień poczatkujący lub średniozaawansowany odpowiednie, duzo sie mówi i tym sposobem przełamuje bariere mówienia. Do egzaminu na FCE czy innego jednak bym nie polecała bo brakuje gramatyki, chociaż szkoła zorganizowała w tym miesiący godzinę dodatkowej lekcji z gramatyki na każdym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ksia.24 Re: angielski na Elbląskiej-namiar proszę? 26.10.05, 09:48 Czy możesz coś więcej powiedzieć na temat szkoły na Elbląskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
ybot Re: Jaka szkołe jezykowa wybrać? 19.08.05, 16:22 Worldwide, na Popiełuszki przy Hali Marymonckiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Jaka szkołe jezykowa wybrać? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.08.05, 17:22 Dzieki a czy moglbys napisac dlaczego polecasz ta szkole? Odpowiedz Link Zgłoś
ybot Re: Jaka szkołe jezykowa wybrać? 21.08.05, 00:09 dobry nadzor metodyczny nad lektorami,fajna atmosfera,dobrzy lektorzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: Jaka szkołe jezykowa wybrać? IP: *.tvp.pl 22.08.05, 15:13 Czy tam są również native speakerzy i czy są zajęcia dla dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ksia.24 Re: Jaka szkołe jezykowa wybrać? 20.10.05, 13:20 Podciągam wątek,też jestem zainteresowana kursem j.angielskiego. Myślałam o szkole jeziorskiego przy ul.Żeromskiego. Czy ktoś tam chodzi i może podzielić się opinią.Interesuje mnie poziom średniozaawansowany dla dorosłych. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jaka szkołe jezykowa wybrać? IP: *.acn.waw.pl 20.10.05, 13:35 Chodziłem do tej szkoły od pierwszego semestru do CAE. btw to szkoła jeziErskiego :) a nie jeziorksiego. Szkoła okej, trochę cię traktują jak dziecko, ja na przykład musiałem przynieść od mamy zaświadczenie, że sam płacę za lekcje, żeby pan dyrektor przestał ją gnębić wywiadówkami i usprawiedliwieniami nieobecności :)))). Dodam, że zaczynałem szkołę jako osoba dobrze już pełnoletnia. Największy kop językowy jest pod okiem samego Jezierskiego, to jest na rok przed FCE. Na dobrą sprawę, po tym roku mogłem śmiało podchodzić nie tylko do FCE, ale nawet do CAE. Kursy na oba certyfikaty zaliczyłem jednak i spoko. Szkoła uczy w tradycyjny dość sposób, dostaje się dużo testów, dużo prac domowych, jest dużo powtórek i sprawdzianów. Doskonale przygotowuje cię to do egzaminów. Poznajesz dużo słownictwa. Jednak trzeba powiedzieć, że nie jest to zbyt atrakcyjny sposób nauki. Jeżeli jednak szykujesz się do certyfikatów, to powiem że od nas z roku nie było osoby dopuszczonej do egzaminów, która by go nie zdała. Średnio w historii szkoły skuteczność jest ponad 90 procent. więc chyba bardzo wysoka. Jeżeli jednak chciałabyś kurs multimedialny, bajery i inne takie, to nie jest to miejsce dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
z-o-s-i-a Szkoła Jeziorskiego 20.10.05, 15:16 Gość portalu: ja napisał(a): > Chodziłem do tej szkoły od pierwszego semestru do CAE. btw to szkoła > jeziErskiego :) a nie jeziorksiego. "ma_ksia.24" dobrze napisała nazwisko właściciela tej szkoły: www.szkolajeziorskiego.pl/ Co do reszty, masz rację, rzeczywiście traktują Cię jak dziecko z tymi zwolnieniami. Ja też musiałam podpisywać oświadczenie, że sama płacę za kurs, żebym nie musiała przynosić zwolnień od rodziców. Moja koleżanka, która była już mężatką też musiała coś takiego napisać. :) Ponieważ zajęcia odbywają się w budynkach szkół publicznych, w zwykłych klasach lekcyjnych, to trzeba przynosić obowiązkowo obuwie na zmianę! Plusy są takie, że rzeczywiście możesz się tam sporo nauczyć i jest tam bardzo dużo sptrawdzianów na wysokim poziomie. Tempo nauki jest bardzo duże, ale niestety praktycznie w ogóle nie zwraca się uwagi na umiejętność mówienia!!!! Było dużo dialogów i regułek, które trzeba było wykuć na pamięć. Jeżeli ktoś mówi już po angielsku, ale ma kłopoty z gramatyką, to może tam się uczyć i na pewno szybko wyrówna te umiejętności. Należy jeszcze dodać, że w grupie jest 15 osób i cena nie należy do niskich, szczególnie biorąc pod uwagę liczbę osób. PS. To są wiadomości sprzed kilku lat, ale nie sądzę żeby ten cały system się zmienił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Szkoła Jeziorskiego IP: *.acn.waw.pl 20.10.05, 16:00 > "ma_ksia.24" dobrze napisała nazwisko właściciela tej szkoły Kurka, zawsze miałem problemy z tym nazwiskiem. no tak, masz rację. O butach już zapomniałem, ale też święta prawda. A zdolności oratorskie ćwiczy się tylko pod kątem egzaminu. Do znudzenia powtarza się całe zdania, formułki, schematy. Tak jak powiedziałem, to jest doskonały sposób na naukę do egzaminu. Na obu egzaminach certyfikacyjnych, połowę wypowiedzi ustnej wyklepałem z pamięci. Miałem przygotowane formułki, które pasowały praktycznie do każdego tematu. Jeżeli jednak nie ma się takiej potrzeby, to pewnie są lepsze szkoły mówienia. U Jeziorskiego gramatyka to jednak inna rzecz. To najlepsza szkoła gramatyki angielskiej pod słońcem. W roku szkolnym przerabia się około ryzy papieru z testami gramatycznymi. Tego nie sposób się nie nauczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
z-o-s-i-a Re: Szkoła Jeziorskiego 20.10.05, 16:41 Gość portalu: ja napisał(a): To najlepsza szkoła gramatyki angielskiej pod słońcem. W rok > u > szkolnym przerabia się około ryzy papieru z testami gramatycznymi. Tego nie > sposób się nie nauczyć. Zgadza się: gramatyka na pierwszym miejscu, a phrasal verbs na drugim. W pewnym momencie miałam wrażenie, że na zajęciach ciągle piszemy lub poprawiamy testy! Jeszcze przypomniało mi się sprawdzanie zeszytów (musiały mieć one odpowiedni format i marginesy) i zgłaszanie 'nieprzygotowań' (był jakiś limit na semestr) - to taki powrót do szkoły podstawowej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania H. Re: Szkoła Jeziorskiego IP: *.cebet.waw.pl 21.10.05, 10:02 Do szkoły Jeziorskiego chodziłam półtora roku a naukę rozpoczęłam chyba we wrześniu 2001. Ja tę szkołę wspominam jako horror, tzn źle zaczęło się robić po roku. Zaposałam siędo grupy dla początkujących- w tej szkole jest takie tempo, że po roku można powiedzieć,że jest się na poziomie zaawansowanym;) To jest szkoła dobra dla uczniów liceum, szkół albo dla osób , których jedynym celem jest przygotowanie się do egzaminu. Ja ucząc się w Jeziorskim równocześnie pracowałam a także studiowałam zaoccznie. Dlatego , obracajaąc sięw świecie "dorosłych" przeżywałam szok, ggdy na kursie angielskiego kazano mi przynosić usprawiedliwienie od mamy za nieobecność (pech chciał ,że na początku pochwaliłam się,że mama sponsoruje mi ten kurs..), że sprawdza nam się zeszyty czy sąładnie prowadzone, zmiana butów itd... Pierwszy rok wspominam miło, miałam przemiłą grupę ( m. in. uczyłam się razem z Zosią, moją przedmówczynią, którą bardzo mocno pozdrawiam i życzę powodzenia w Hiszpanii ale niech wraca szybko:):), bardzo fajnąpaniąprowadzącą, niestety nie pamiętam jak się nazywała i w ogóle było ok. Na drugim roku grupęprzejął sam pan Jeziorski, któy dla mie jest bardzo dziwnym typem człowieka, na pierwszy rzut oka sprawia wrażenie człowieka nowoczesnego, światowego, kulturalnego, a tak naprawdę to ma obsesjęna punkcie swojej szkoły, swojej metody nauczania i jest bezwzględny.Nie podobał mi się sposób prowadzenia przez niego zajęć. Czego nauczyłam się u Jeziorskiego? - na pewno gramatyki- jestem nie do zagięcia:) Teraz chodzę od ponad roku do szkoły EMPIK, którą bardzo polecam, i widzę,jakie problemy ludzie mająz gramatyką - ja natomiast nie! Czego sięnie nauczyłam? - Nie nauczyłam się mówić. Chodząc do ww. szkoły widzęjak ludzie ładnie rozmawiają, jaki mają zasób słow i widzęi słyszęjakie ja mam z tym problemy. Ale nadrabiam! Był jeszcze jeden plus, w szkole jeziorskiego na ul. żeromskiego, w tym samym budynku jest szkoła nauki jazdy - mdm - zapisałam się tam, chodziłam i uważam ,że to bardzo dobra szkoła, bo instruktor tak nauczył mnie jeździć, że egzamin zdałam za pierwszym razem!!! Teraz instruktor- Adam- już tam nie pracuje- ma swoją szkołę - AUTKO na Tarchominie. Serdecznie polecam Go jako instruktora!!!! A teraz zabieram siędo pracy, bo muszę zdążyć wszystko zrobić, bo wieczorem lecę na angielski - do EMPIK Kochanowskiego - przemiła, świetnie władająca angielskim lektorka - Agnieszka, świetne podręczniki ( u Jeziorskiego nie ma książek), do tego program super memo, kasety, torby w prezencie, szkola ma swoja siedzibe, nie wynajmowane sale, do kazdego podchodzi sie z szacunkiem i zrozumieniem!!!A efekty bardzo dobre:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ksia.24 Re: Szkoła Jeziorskiego 24.10.05, 13:53 Gość portalu: Ania H. napisał(a): > Był jeszcze jeden plus, w szkole jeziorskiego na ul. żeromskiego, w tym samym > budynku jest szkoła nauki jazdy - mdm - zapisałam się tam, chodziłam i > uważam ,że to bardzo dobra szkoła, bo instruktor tak nauczył mnie jeździć, że > egzamin zdałam za pierwszym razem!!! -ja też tam uczyłam się jeździć,ale niestety nie mam dobrej opinii na temat tamtejszych instruktorów,zmieniałam ich jak rękawiczki i żaden tak naprawdę nie przypadł mi do gustu:(Uczyłam się w 2001 roku... do EMPIK Kochanowskiego - przemiła, świetnie władająca > angielskim lektorka - Agnieszka, świetne podręczniki ( u Jeziorskiego nie ma > książek), do tego program super memo, kasety, torby w prezencie, szkola ma > swoja siedzibe, nie wynajmowane sale, do kazdego podchodzi sie z szacunkiem i > zrozumieniem!!!A efekty bardzo dobre:):):) już wiem,że nie wybiorę Jeziorskiego, bo interesują mnie głównie konwersacje a gramatyka mniej.... i poproszę namiary na EMIPK Kochanowskiego...a jakie tam są ceny, poziomy oraz czy można zacząć kurs od stycznia lub lutego 2006? Z góry dziękuję za info . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania H. Re: Szkoła Jeziorskiego IP: *.chello.pl 24.10.05, 21:59 www.empik.edu.pl/index.php?p=szkola&m=29&s=41 To jest link na strone szkoly na kochanowskiego. Tam sa numery telefonów, wiec najlepiej zadzwonic i dowiedziec sie o cene kursow. Nie wiem czy mozna zapisac sie w polowie roku, ale mysle ,ze tak. W zeszlym roku chodzilam na kurs dwa razy w tygodniu po dwie godziny lekcyjne kazdego dnia, czyli tygodniowo cztery:) Wtedy placilam ok 2400 zl, ale dokladnie nie pamietam. Byla to cena za caly rok od pazdziernika do konca czerwca, chyba 130 godzin lekcyjnych.Do tego trzeba bylo kupic podrecznik plus ksiazke z cwiczeniami - 50 zl (na caly rok) a w prezencie dostawalo sie plyte z super memo, ze slownictwem z ksiazek empikowskich.Podreczniki maja bardzo dobre- Longmana, pisane pod katem empiku. W tym roku jako osoba kontynuujaca nauke mialam 10 % znizki, ale poniewaz mam rowniez karte nokii, a z tym jest chyba 15% wiec skorzystalam z tej promocji nokii. Do tego podrecznik i cwiczenia - 50 zl, kaseta z nagraniami do cwiczen oraz w prezencie torba albo teczka:)Poza tym teraz chodze na zajecia raz w tygodniu w piatki po 4 godziny lekcyjne naraz i piatki sa tansze, w rezultacie biorac pod uwage wszystkie znizki zaplacilam ok 1750 zl za rok nauki. Mozna rozbic oplate na raty i sa rozne mozliwosci, ale najlepiej dowiedziec sie tego w szkole bo nie chialabym czegos pokrecic. Bylam dwa razy w tym roku i jestem bardzo zadowolona, zajecia mam z ta sama lektorka - Agnieszka- jest przemila i swietnie uczy. Naprawde z calego serca polecam te szkole:) ps. mozna zrobic test na stronie empik , wyslac i wtedy panie ze szkoly oddzwonia i powiedza na jaki semestr sie kwalifikujesz i zaproponuja rozmowe z lektorka, przynajmniej tak jest jak zaczyna sie nauke w szkole:) Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ksia.24 Re: Szkoła Jeziorskiego 25.10.05, 10:40 A ile osób jest grupach i czy jest native speaker? Z tego, co pieszesz ceny są dość wysokie a ja mam ograniczony budżet i muszę zmieścić do 800PLN za semestr. A może znasz jeszcze jakąś inna szkołę j.angielskiego na Żoliborzu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania H. Re: Szkoła Jeziorskiego IP: *.chello.pl 25.10.05, 21:59 W zeszlym roku bylo ok 8 osob, od drugiego semetru 4.Teraz am ok 9, ale pewnie sie zmniejszy liczba. Nie wiem czy to drogo, ja szukalam innych szkol i porownywalam ceny i wychodzi podobnie albo drozej. Nie ma nauczyciela anglika, sa tylko polscy lektorzy. A szkól jest pelno, ale nie znam ich.Masz internet- najlatwiej poszperac, podzwonic, tylko teraz troszke pozno jest, powinnas byla to zrobic najpozniej we wrzesniu:) Ale zycze powodzenia A. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ksia.24 Re: Szkoła Jeziorskiego 26.10.05, 10:02 Intuicja mi podpowiada,że ta szkoła jest ok. Ale 2600 za rok to sporo, zwłaszcza,że można spokojnie znaleźć dobry kurs za niecałe 1000zł/semestr (robiłam rozeznanie cenowe w necie). W ostatateczności zdecyduję się na Kochanowskiego,ale póki co szukam dalej... Dzięki za opinię.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania H. Re: Szkoła Jeziorskiego IP: *.chello.pl 02.11.05, 06:23 ps. pamietaj ,ze 2600 to w zaokrgleniu w góre i ze jesli masz karte Nokii to jest jeszcze taniej:):):):) Zapisz sie, zapisz, moze razem do grupy bedziemy chodzic:):):) Ania Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ksia.24 Re: Szkoła Jeziorskiego 02.11.05, 12:13 kusisz mnie kusisz, ale wiesz chyba zdecyduję się na Angloschool jesli mnie przyjmą (zaczęli od września:(((.......mam bliżej słyszałaś coś może o Angloschool na ul.Reymonta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania H. Re: Szkoła Jeziorskiego IP: *.chello.pl 19.11.05, 16:44 Tylko tyle, ze ta szkola jest tuz obok Jeziorskiego.Niestety nic wiecej nie wiem o niej:(A czego Ty sie dowiedzialas o niej? Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ksia.24 Re: Szkoła Jeziorskiego 23.11.05, 10:09 Angloschool odpada-nie mają już wolnych miejsc w godzinach popołudniowych na poziom zaawansowany.Odwiedziłam jeszcze Imagine,ale tam nie mieli dla mnie odpowiedniej grupy. W ostateczności zdecydowałam się na prywatne lekcje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luiza Angloschool IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.11.05, 23:09 Będąc w angloschol dowiedzieć się o cennik itp. usłyszalam jak uczeń tej szkoły rozmawiał z jedna z lektorek jak to nie zdał FCE, ona stwierdziła, że nie tylko on z jego grupy. Chyba nie jest najlepiej z wyższym poziomem... Odpowiedz Link Zgłoś
angloschool.angloschool Re: Angloschool 26.05.15, 16:50 Szanowna Pani Niestety żadna szkoła nie może zagwarantować że każdy uczeń zda każdy egzamin, oczywiście wiele zależy też od ucznia, jeżeli przez cały rok nie odrabia pracy domowej, ma wielokrotnie przypominane że musi oddać testy do sprawdzenia przez lektorów i ich systematycznie nie oddaje, i ogólnie ma podejście złe do nauki to nikt takiego ucznia nie nauczy. Obecnie w egzaminach Cambridge English jest dość złożona wersja oceniania ponieważ na dyplomie jeżeli taki się otrzyma np. dla poziomu FCE jak osoba bardzo słabo napisała może ostatecznie zdać poziom niżej B1 czyli PET jednakże w Angloschool takich tzn. Fail w których uczeń nie zdaje niczego i nie otrzymuje dyplomu jest może 1-2%, większość osób 90% otrzymuje dyplom, poza tym co roku każdy ma możliwość podejść pod tzn. Mock Exam czyli próbny egzamin Cambridge English od KET do CPE bezpłatny dla uczniów grup egzaminacyjnych i wiedzieć czy ma szanse na zdanie czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi Re: Jaka szkołe jezykowa wybrać? 20.10.05, 16:57 a czy ktos w was probowal metody callana? zastanawiam sie nad tym i chcialabym poznac opinie z pierwszej reki Odpowiedz Link Zgłoś
z-o-s-i-a Metoda Callana 20.10.05, 17:03 Czy chodzi Ci o jakąś konkretną szkołę na Żoliborzu lub Bielanach? Jeżeli nie, to wpisz w ogólną wyszukiwarkę hasło 'metoda callana' i pojawią Ci się setki postów z opiniami na temat tej metody. Odpowiedz Link Zgłoś
zsazsa1 Re: Jaka szkołe jezykowa wybrać? 19.11.05, 18:53 jestem lektorką ang. i chętnie poradzę, ale to zależy od wieku. czy ma być dla dziecka czy dla dorosłego? a może mogę pomóc? udzielam prywatnych lekcji na każdym poziomie, pierwsza lekcja gratis. pozdrawiam. magda Odpowiedz Link Zgłoś
rybcia.rybcia Językowe Domino 26.05.15, 17:26 Polecam Językowe Domino. Małe grupki do 6 osób, doświadczeni lektorzy. Cena konkurencyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoliborzanin trutututu IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.15, 17:54 Kto czyta tak stare wątki, chyba tylko SPAMer/ka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina76j Re: Jaka szkołe jezykowa wybrać? IP: *.97.126.165.ipv4.supernova.orange.pl 22.10.18, 13:12 ja chodziłam w Warszawie do szkoły Berlitz :) bardzo polecam ze względu na to, że są małe grupki i zajęcia były ciekawie prowadzone i dużo na nich rozmawialiśmy, dzięki czemu przełamałam swój strach przed mówieniem po angielsku i bardzo dużo się nauczyłam Odpowiedz Link Zgłoś