Dodaj do ulubionych

żoliborz w pracovni

IP: *.chello.pl 30.08.05, 12:46
Witam.
Doszły mnie słuchy że są osoby zainteresowane zorganizowaniem u nas
(pracovnia) pokazów "multomedialnych" ( i nie tylko) materiałów archiwalnych
dotyczących starego żoliborza. My chętnie podejmiemy się współorganizowania
tego projektu - czekamy na ciekawe pomysły : artclub@pracovnia.pl
Pozdrawiam
Maciej Kołodyński
Obserwuj wątek
    • pepsi Re: żoliborz w pracovni 30.08.05, 13:10
      swietny pomysl
    • donkej Re: żoliborz w pracovni 30.08.05, 13:43

Ano ano:)))) Jeśli będziecie tacy gościnni...
      Jest jeden projekt.
      Ale o co się boję, to "target"...
      No bo jak to zniesiecie, jak Wam kiedyś żoliborscy Internauci zaproszą stadko
      Powstańców? Jaką muzykę im puścić? My oczywiście nigdy nie zawężamy się do
      weteranów, no ale...
      A może zaprosicie na takie spotkanie Waszych wiekowych sąsiadów - żeby Was
      pokochali?
      • jota.40 Re: żoliborz w pracovni 30.08.05, 15:10
        No, po odejściu ś.p. Kotłowni brak nam kultowego lokalu..;(((
        Co do targetu, nie bałabym się tak bardzo - w końcu na te pokazy do Kotłowni
        przychodzili nie tylko weterani! Sporo ludzi było - i młodych, i starych...
        Ja to bym chciała jeszcze raz obejrzeć sobie taki pokaz Tomkowych zdjęć z lotu
        ptaka!
        • sierzant.podsiadlik Re: żoliborz w pracovni 30.08.05, 16:51
          Ja też bym się o target nie bała; w końcu Pracovnia nie jest deathmetalowym
          klubem dla wybranych ;-) Ponadto za poprzedniej kadencji właścicielskiej
          odbywały się tam raz w miesiącu spotkania jakiegoś klubu seniora :-)
          A fakt,że ewentualne impry mogą być wyśmienitą okazją do zjednania sobie
          sąsiedztwa, to insza rzecz i cholernie ważna.
          Czyli co - po ś.p. Kotłowni niech żyje Pracovnia?
          (przynajmniej odpadnie problem, że jest za jasno na pokaz ;-)))
    • roody102 Re: żoliborz w pracovni 30.08.05, 18:48
      Ja Wam sugeruję, by zrobić dzień otwarty dla mieszkańców Waszego podwórka -
      żeby się z nimi poznać, pokazać co macie do zaproponowania itd. Póki jest
      ciepło można by część imprezy zrobić na powietrzu. To mogłoby pomóc w relacjach
      z sąsiadami :)
      • grarza Re: żoliborz w pracovni 30.08.05, 18:55
        hej, a moze polaczymy nasze
        forumowe/grillowanie/pracovnia/sasiedzi/festyn_na_podworku? mozna by pewnie
        nawet jakies fundusze z gminy czy tam skad wydobyc. co Wy na to? tyklo trzeba
        szybko, poki pogoda jest OK i razdwa w sobote cos urzadzic, hm?... :)))
        • roody102 Re: żoliborz w pracovni 30.08.05, 19:00
          Zapewniam obsługę medialną ;)
          • grarza Re: żoliborz w pracovni 30.08.05, 19:04
            ja chetnie pomoge :))
          • donkej Re: żoliborz w pracovni 30.08.05, 20:49
            ale ten plakacik to ja chcę tradycyjnie zrobić!
            • Gość: maciek - pracovnia Re: żoliborz w pracovni IP: *.chello.pl 31.08.05, 00:06
              Bardzo mnie cieszy taka reakcja. Udzielam od rtazu odpowiedzi na wszystkie
              pytania i odpowiedzi:
              -co do muzyki to myśle że nie ma lepszego mijsca- współpracuje z nami mój
              znajomy który ma jedna z większych kolekcji archiwalnych winyli sięgających
              nawet czasów przedwojennych i sam ma juz swoje lata. Poza tym jesteśmy otwarci
              na propozycje skierowane do starszego pokolenia.
              - grill jak najbardziejtylklo że w tą sobote mamy wernisaż (serdecznie
              zapraszam) a w niedziele koncert "yerba mater".Tak więc może nastepna sobota??
              Jako że w grilowaniu pracovnia jeszcze się nie sprawdzała to proszę jeszcze o
              jakis scenariusz zdażenia. Może uda nam się zorganizować jakąś muzyke na żywo.
              Pozdrawiam
              Maciej Kołodyński
              praCoVnia art-club
              • roody102 Re: żoliborz w pracovni 31.08.05, 01:40
                A zaprosicie sąsiadów? :)
                • grarza Re: żoliborz w pracovni 31.08.05, 11:01
                  no sasiadow musowo, przeciez to dla nich cala ta chopa!
                  • grarza Re: żoliborz w pracovni 31.08.05, 11:01
                    grarza napisała:

> no sasiadow musowo, przeciez to dla nich cala ta chopa!

chopa sie pisze przez "CH" cz "H"???!!!
    • grarza Re: żoliborz w pracovni 01.09.05, 17:10
      wyciagam watek! co robimy w koncu??? wszyscy chetni, ale ustalen zadnych na
      razie :( donka! grill forumowy bedzie?? sobota juz tuztuz!
      • Gość: mikulasz Re: żoliborz w pracovni IP: *.kosson.com 01.09.05, 17:22
        Zamiast sobotniego grilla urządzamy przegląd gier planszowo-towarzyskich na
        Sadach, wieczorkiem. Maciek z Pracovni napisał, że ten weekend im odpada, więc
        może wstępnie szykujmy się na następny. Sobotnie spotkanie na Sadach może się
        okazać świetną okazją do rzeczowej burzy mózgów, wspomaganej kilkoma kroplami
        mołdawskiego wina.
        • donkej Re: żoliborz w pracovni 01.09.05, 18:00

Przy świecach... Ewentualnie jeszcze światło gwiazd. Jarzeniówkom mówimy
          zdecydowane "nie" ;)))
          • Gość: mikulasz Re: żoliborz w pracovni IP: *.kosson.com 01.09.05, 18:08
            No to w takim razie będziemy musieli zdemolować kilka latarni w parku;-)
            Z resztą "klienci" nocniaka na Sadach robią to ostatnio dość skutecznie.
            • grarza Re: żoliborz w pracovni 02.09.05, 04:55
              bosz! nie demolujmy nic, bo nam pracovnie zamkna! chociaz demolowac mamy sady,
              ale to niedaleko, a jak sie dowiedza, ze to my, to beda mieli dodatkowy
              argument!

ok, to grilowanie z sasiadami w pracovni za tydzien, a w te sobote towarzystwo
              wzajemnej adoracji na swierzym powietrzu, wspaniale!

:))
              • santakasia sobota na Sadach 02.09.05, 10:43
                żeby uściślić - sobotnie granie na Sadach umilimy sobie mołdawskim
                BEZALKOHOLOWYM winem! i innymi napojami gazowanymi.

p.s. to tak na wypadek, gdyby forum odwiedzała straż miejska
                • donkej Re: sobota na Sadach 02.09.05, 14:19

A więc kryształowe kieliszki! A o której się umawiamy? I kto jeszcze ma
                  scrabble?
                  • Gość: mikulasz Re: sobota na Sadach IP: *.kosson.com 02.09.05, 14:25
                    Może w porze Dziennika o 19:30 przy szachownicach albo przed wejściem do
                    podstawówki na Braci Załuskich. Czy inne gry towarzyskie też są dopuszczone?
                    • donkej Re: sobota na Sadach 02.09.05, 14:37

hmmm :)))) - z butelki trzeba zrezygnować na rzecz kieliszków, bo straż
                      miejska :P

A pora wszystkim odpowiada? Bo jak dla mnie - w porządk~!
                      • Gość: Justyna Re: sobota na Sadach IP: 193.201.167.* 02.09.05, 15:06
                        ja tez wpadnę, coprawda tak koło 20 pewnei bo mam piknik firmowy, ale urwę się
                        wcześniej.
                        jakby plany sie zmieniły to donka daj mi proszę sygnał smsem bo nie bede miała
                        dostępu do kompa.
                        pa
                    • donkej Re: sobota na Sadach 03.09.05, 17:27

Dziś o 19,30 To w którym miejscu dokładnie? Przy szachownicach, czy przy
                      podstawówce.
                      I powiedzcie jak dojść do szachownic?
                  • q22 Re: sobota na Sadach 02.09.05, 14:37
                    > I kto jeszcze ma scrabble?
                    Ja mam i mogę przynieść.
                    Jeśli chodzi o inne gry to jestem jak najbardziej za.
                    Jeśli chcecie to przyniosę świetną,
                    moim zdaniem planszówkę ekonomiczną "Settlers of Catan".
                    Poza tym dysponuję m.in. :
                    - go (nawet dwa zestawy)
                    - żetonami do pokera
                    - szachami
                    - trochę zużytym zestawem tytułów filmowych do rebusów (ambasadora)

q

• santakasia 10 września jest piknik rodzinny na Kępie 02.09.05, 14:38
        grarza napisała:

> wyciagam watek! co robimy w koncu??? wszyscy chetni, ale ustalen zadnych na
        > razie :( donka! grill forumowy bedzie?? sobota juz tuztuz!

jeżeli chcemy coś zrobić, to następna sobota raczej odpada! dzielnica
        organizuje właśnie wtedy piknik rodzinny na Kępie Potockiej (info na
        www.zoliborz.org.pl). bez sensu robić dwie podobne imprezy tego samego dnia. no
        chyba że się mylę
        • jota.40 Re: 10 września jest piknik rodzinny na Kępie 02.09.05, 17:50
          Rzeczywiście - chyba nie ma co robić konkurencji. Ale z drugiej strony - chyba
          nie do końca ci sami ludzie przychodzą na piknik rodzinny i do Pracovni?... Więc
          może nie koliduje?
          Co do jutra - wiem, że wspominaliśmy o świeczkach etc, ale tam przecież te blaty
          małe są.. Jak rozłożymy planszę np. scrabbli, nie bardzo się zmieści
          oświetlenie! Nie mówiąc o kryształach! Chyba jaki barek przyjdzie zorganizować.
          Mikulasz - są tam latarnie w pobliżu? Bo nie pamiętam.
          Ja scrabble też mam i przyniosę może, bo mam blisko, a pudło spore. Kuba - jeśli
          będziesz - może to coś ekonomiczne? Mikulaszowi marzyły się Monopole ;)).
          19.30 jest o.k.
          No i jeszcze - miejsc jest osiem, stoliki dwa. Może ktoś weźmie stołeczek
          rybacki? Ja mam ewentualnie taki, mogę donieść w razie kryzysu ;)).
          • Gość: mikulasz Re: 10 września jest piknik rodzinny na Kępie IP: *.kosson.com 02.09.05, 18:01
            Latarnie są, ale nie wiem, czy na tyle mocno świecą.
          • grarza Re: 10 września jest piknik rodzinny na Kępie 02.09.05, 22:11
            latarnie byc musza skoro je kolega chcial wytluc! :)))

hej, sluchajciesluchajcie!
            wlasnie jestem po spotkaniu z szanownym mackiem z pracovni - omawialismy pomysl
            grilla dla sasiadow. ja teraz dopiero sie dowiedzialam o tym rodzinny pikniku
            na kepie, ale moze to nie bedzie kolidowalo, bo nam przeciez chodzi o
            bezposrednich sasiadow i integracje z nimi, prawda?... :)))
            any way, ja nie wiem czy mi sie uda jutro do Was dotrzec, bo mi nieoczekiwana
            impreza rodzinna wyskoczyla, ale tak czy siak temat musimy omowic, bo pare
            rzeczy trzeba zalatwic juz w poniedzialek. jak nie dotre, to rozesle mejlikiem
            o co chodzi. a teraz pa. :)))
            • donkej Re: 10 września jest piknik rodzinny na Kępie 03.09.05, 00:25

To dobrze - tylko niech im (Wam szanowna Pracovnio)się wszystko nie pomyli, bo
              kwestia planowanego pokazu (co to miał być w śp. Kotłowni) wymaga oddzielnego
              dogadania, z Tomkiem i to już mniej improwizacji musi być...
              • jota.40 Re: 10 września jest piknik rodzinny na Kępie 03.09.05, 10:21
                Ech. Zapowiedzieli się u mnie przyjaciele spoza W-wy - na kolację i nocowanie.
                Czyli marne szanse, żebym zdołała do Was dotrzeć. A tym samym nie zapewniam
                scrabbli. Zła jestem okropnie ;(((((.
                Może uda mi się jakoś wpaść na trochę...
                • donkej Re: 10 września jest piknik rodzinny na Kępie 03.09.05, 10:35

Eeeeee - no nie:( To tylko ambasador zostanie - a może ktoś ma scrabble?
                  • jota.40 Re: 10 września jest piknik rodzinny na Kępie 03.09.05, 14:41
                    Kuba pisał, że ma, zresztą ja mogę pożyczyć, tylko wyjść nie wiem, czy będę
                    mogła...
    • Gość: mikulasz Re: żoliborz w pracovni IP: *.kosson.com 04.09.05, 00:36
      Spotkanie jeszcze trwa, a ponieważ wcześniej wróciłem, więc zdaję relację. Na
      Sadach było miło i ciepło. Winko i partia Scrabble. Potem przenieśliśmy się do
      Donkey, która uraczyła nas przepysznym Tiramisu własnego wyrobu, za który
      bardzo, bardzo dziękujemy. Super!
      • donkej Re: żoliborz w pracovni 04.09.05, 15:17

Winko też było świetne - i to na świeżym powietrzu. Jak adapter? Będzie?
        • Gość: grarza Re: żoliborz w pracovni IP: *.aster.pl 04.09.05, 17:07
          Jak adapter? Będzie?

jaki adapter, gdzie i kiedy???... :)))

a propos, nie dotarlam wczoraj, bol glwoy mnie zwalil z nog ;/ ten typ tak ma,
          czasem... ;// any way, trza sie szybciutko zorganizowac w celu zorganizowania
          asymilowania sasiadow pt. "praCoVnia sasiadom" :)))
          potrzebni sa chetni na jutro, kto ma czas w ciagu dnia? dawajcie znaka!
          • Gość: grarza Re: jeszcze żoliborz w pracovni IP: *.aster.pl 04.09.05, 17:12
            aha, i jeszcze cos... postanowilismy z mackiem (pracovnia), ze w razie
            brzydkiej pogody trzeba bedzie impreze przeniesc do wnetrza. nie ma z tym
            problemu zadnego, tylko alternatywnie jakies salatki trzeba by wymyslic,
            zamiast grillllllllla... :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka