Dodaj do ulubionych

to forum to żenada! dno......

IP: *.acn.waw.pl 06.09.05, 13:15
widzę ze nie odpsujecie na sporo postów, tylko wkółko to samo maglujecie,
jestescie beznadziejni.
Obserwuj wątek
    • donkej Re: to forum to żenada! dno...... 06.09.05, 13:24
      Jupi!!! Nie usuwaj, nie usuwaj!
    • Gość: p Re: to forum to żenada! dno...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 15:46
      no to odpisuję i nie jest juz żenada, choć nie mam nic do powiedzenia na ten
      temat czy o to chodzi, może nie odpisujemy na takie posty na które nikt nie ma
      nic do powiedzenia ale jeśli chodzi o to tylko żeby odpisać to odpisuję, czy
      tak jest ok
      • jota.40 Re: to forum to żenada! dno...... 06.09.05, 16:01
        Tak jest, zróbmy człowiekowi dobrze!... ja też odpisuję. Może - zgryźliwa istoto
        - podasz nam jakiś przykład modelowego forum, takiego, które ci się podoba??
        Czegoś się nauczymy, my maluczcy...
        • z-o-s-i-a Re: to forum to żenada! dno...... 06.09.05, 16:11
          to ja tez sie dopisze, pisząc nic konkretnego :)

A moze powiesz, o ktore wątki Ci chodzi, mówiąc, ze nikt tam nic nie pisze!
    • Gość: gertrudzia Re: to forum to żenada! dno...... IP: *.chello.pl 06.09.05, 16:33
      Dobra, daję głos, chociaż generalnie ja to forum tylko czytam :))
      • sierzant.podsiadlik Re: to forum to żenada! dno...... 06.09.05, 16:37
        A będzie jakaś nagroda za to odpisywanie??? Jakaś marchewka na zachętę :-)))
    • dewulot1 No to zrobmy test czy odpisuja 06.09.05, 20:11
      Mam pytanie, kto to byl (kiedy zyl, z czego znany) Henkl od Placu Henkla.
      Jak mi nikt nie odpowie to znaczy ze Hop mial(a) racje ze nie odpisujecie.
      • q22 Re: No to zrobmy test czy odpisuja 06.09.05, 20:30
        > Mam pytanie, kto to byl (kiedy zyl, z czego znany) Henkl od Placu Henkla.
        Uprzejmie Ci odpowiadam: nie mam bladego pojęcia.

Pytanie do wszystkich:
        kto oprócz mnie nie wie kto to byl (kiedy zyl, z czego znany) Henkl od Placu Henkla.
        Nie muszę chyba informować jak przykro mi będzie jak nikt mi nie odpowie, jak
        negatywne zdanie wyrobię sobie o forumowiczach i jak drastyczne kroki będę
        musiał podjąć.

Propozycja dla administratorów forum:
        może dałoby się zrobić jakiś taki automat, który odpisywałby na posty, które np.
        dłużej niż dzień czekają na odpowiedź. Niechby próbował zgadnąć czy to pytanie,
        wtedy odpisuje "Nie wiem", czy wiadomość radosna "Wspaniale, gratuluję" czy
        smutna "Okropna sprawa, jakże mi przykro". Możnaby wysyłać od razu kilka
        odpowiedzi. Myślę, że przełożyłoby się to na wzrost zadowolenia z udziału w
        naszej małej forumowej społeczności.

q
        • Gość: Grisza Jestem dzis b. zajety bo zajmuje sie grzybami IP: *.bb.online.no 06.09.05, 21:07
          najpierw obieralem,teraz susze i gotuje do marynowania.Nie bede sie chwalil ale
          nazbieralem dzis po pracy 20 kg prawdziwkow-same kapelusze wielkosci 5-8 cm.Ale
          ta wiadomosc nie ozywi oczywiscie forum.Ja tez zauwazam,ze ostatnio brakuje tu
          energii.Potrzebny jakis doping.Ale nie pisze sie na lokomotywe prowokacji,bo
          poki sa grzyby oddaje sie z upodobaniem temu atawistycznemu zajeciu.Jednak
          wszystkich ospalych Zoliborzan b. pozdrawiam.
          • annah11 Re: Jestem dzis b. zajety bo zajmuje sie grzybami 07.09.05, 00:27
            Dopisuje sie, chociaz nagrody pewnie nie bedzie. Chcecie sie usmiac i do oczu
            poskakac czasami to Forum Zakopane humor poprawia jak rzadko ktore inne - nie
            mam w tym reklamowaniu zadnego prywatnego interesu, bo i tak wszystkie sprawy
            sledze z bolu, a nie wprost !
          • Gość: x do 'griszy IP: *.acn.waw.pl 07.09.05, 07:22
            skąś Cię znam.
            • Gość: Grisza Re: do 'griszy IP: *.mnhelse.net 07.09.05, 11:21
              niewykluczone,mam b.silne zwiazki emocjonalne z pl.Wilsona.
          • grarza Re: Jestem dzis b. zajety bo zajmuje sie grzybami 07.09.05, 10:21
            grisza! ty mnie tymi grzybami w zazdrosc wpedzasz, to jaki to jest brak
            ozywienia??? ja sie ozywiam baaardzo za kazdym razem jak czytam twoje posty!
            gdzie ty mieszkasz, ze zbierasz grzyby PO pracy??? ja po pracy pedze tunelem
            pod ziemia jak kret do domu i jestem tak zmeczona, ze stac mnie tylko na
            zrobienie kolacji, poskakanie przed lustrem do muzyki ozywiajacej cialo oraz
            czasem posiedzenie przed kompem w celach nawiazania kontaktu ze swiatem!
            (teraz nielegalnie zupelnie rozpisuje sie w godzinach pracy!)

pozdrawiam,
            gr
            • Gość: Grisza Po pracy na grzyby IP: *.mnhelse.net 07.09.05, 11:30
              zamieszkuje na 65 st szerokosci geograficznej polnocnej ,na wschod od
              Greenwich.Wschod slonca dzis 06.35,zachod 20.23,wiec mozna dlugo
              zbierac,zwlaszcza przy ladnej pogodzie.Tyle o moim obecnym bycie
              fizycznym,jednakze sercem zawsze przy pl.Wilsona.Bardzo Cie pozdrawiam.
              PS.A Forum Zoliborza jest sympatyczne i odprezajace,i niech nie narzekaja.
              • grarza Re: Po pracy na grzyby 07.09.05, 13:28
                Gość portalu: Grisza napisał(a):

> zamieszkuje na 65 st szerokosci geograficznej polnocnej ,na wschod od
                > Greenwich.Wschod slonca dzis 06.35,zachod 20.23,...

bosz! zaczne Cie chyba uwielbiac!!! 65 st. szer. geogr. polnocnej!!! pieeknee!!!
                chyba musze odswiezyc moje wiadomosci z gegry!!! :)))
      • sqh Re: No to zrobmy test czy odpisuja 07.09.05, 00:40
        dewulot1 napisał:

> Mam pytanie, kto to byl (kiedy zyl, z czego znany) Henkl od Placu Henkla.

Dionizy Henkiel vel Henkel, 1842 Jaronice (Ukraina) - 1920 Warszawa.
        Dziennikarz, literat, a także powstaniec styczniowy, w efekcie czego - zesłany
        na Syberię. Powrócił w 1870 do Warszawy i współpracował z kilkoma tutejszymi
        czasopismami, m. in. z "Tygodnikiem Illustrowanym". W swoim mieszkaniu przy
        Mazowieckiej 9 prowadził literacki salon dyskusyjny, w którym bywali Reymont,
        Sienkiewicz i inni.

Pozdrawiam nocnie z Pruszkowa :-)
        • dewulot1 Honor forum uratowany 07.09.05, 03:25
          Dzieki. Nurtowalo mnie to od dawna ale tylko ustalilem ze Dionizy mu bylo, no i
          te daty, a czym sie zajmowal niestety juz nie. Rowniez pozdrawiam.
          • annah11 Re: Honor forum uratowany 07.09.05, 04:21
            Dzieki za wyczerpujaca informacje, sama bylam ciekawa....
        • donkej Re: No to zrobmy test czy odpisuja 07.09.05, 08:49
          No to jeśli plaxcami "lecimy" to jeszcze jedno pytanie kontrolne - o jakich
          Inwalidów chodzi??;-)
          • Gość: control Re: No to zrobmy test czy odpisuja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 08:51
            No, chyba o inwalidów wojennych
            • donkej Re: No to zrobmy test czy odpisuja 07.09.05, 08:54
              To oczywiste, ale czy te wojny są jakoś doprecyzowane? Czy też były
              doprecyzowane w momencie nadania nazwy? :)))))))))))))
              • katmoso Re: No to zrobmy test czy odpisuja 07.09.05, 17:10
                chyba chodziło o pierwszą wojnę światowa, ale głowy nie dam. pomysł oczywiscie
                zerżniety z Paryża. Bodajże za Napoleona zbudowano ośrodek dla inwalidów
                wojennych, obok kościół - pochowano tam potem samego Bonaparte. w Polsce
                międzywojennej chyba lubowano się we francuskich rzeczach - stąd inwalidzi,
                stąd grób Nieznanego Żołnierza.
      • laminja Re: No to zrobmy test czy odpisuja 07.09.05, 11:00
        zaraz wyjdę z domu i przeczytam na tablicy ;) Jak wrócę to odpiszę ;)
    • samulakm Re: to forum to żenada! dno...... 07.09.05, 08:55
      Być może wałkowane są dlatego że wciąż są aktualne?
    • Gość: p Re: to forum to żenada! dno...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 09:32
      trala la trala la każde dziecko oszczędz, byle więcej odpowiedzi
      • annah11 Re: to forum to żenada! dno...... 07.09.05, 10:00
        Zapraszam na ta naprawde ladna strone internetowa poswiecona staremu Zoliborzowi.
        www.angelfire.com/de/lubartow/
        • Gość: ska Re: to forum to żenada! dno...... IP: 212.160.156.* 07.09.05, 10:52
          annah11 napisała:

> Zapraszam na ta naprawde ladna strone internetowa poswiecona staremu
          Zoliborzow
          > i.
          > www.angelfire.com/de/lubartow/

fajna :)
          to ja zapraszam na stronę
          www.zoliborz-bielany.pl/
          • annah11 Re: to forum to żenada! dno...... 07.09.05, 11:27
            Strona bardzo mila, dobra i ciekawa.
            • jota.40 Re: to forum to żenada! dno...... 07.09.05, 13:44
              Ech, nieoceniony Sqh mnie ubiegł, a już chciałam napisać, co i jak. Na placu
              Henkla bowiem bywam dzień w dzień, a tam jest gustowna tabliczka i wszystko o
              Dionizym w trzech słowach... Zwracam Waszą uwagę, żoliborscy internauci, że
              takie tabliczki wiszą w wielu miejscach i informują. Na przykład - kto to był
              Trentowski. On koło Henkla patronuje.
              Grisza - przestań robić nam samk na te borowiki. Pewnie w Norwegii sobie
              zbierasz, żaden trud, bo tam nikt, poza Polakami grzybów nie szuka ;)))... A u
              nas susza i kilo kurek kosztuje tyle, co płyta kompaktowa - i to z tych
              droższych ;((.
              • Gość: Grisza Borowiki IP: *.bb.online.no 07.09.05, 16:14
                konkurencja jest bardzo silna ,bo grzyby ze szczegolnym upodobaniem wsuwaja
                owce i krowy pasace sie tu poldziko.Miejscowi zbieraja tez,choc moze
                niekoniecznie prawdziwki.Tutejsi szaleja za kurkami i tez chodza po
                lesie.Prawdziwki zbieraja tez ale tylko nieliczni,bo generalnie na grzybach sie
                nie znaja i nie dokonuja aktow odwagi jedzac np.sromotniki,co niestety zdarza
                sie dosc czesto w Polsce.W tym roku grzybow jest tutaj malo ale lasy
                ogromne.Zbieranie grzybkow tutaj to jednak nie zadna rzewna przechadzka po
                przytulnym lesie ale mordercze lazenie po wertepach i gestym ,nieugladzonym
                lesie swierkowym z bardzo ostrymi galeziami.Jednak rezultaty sa.Pozdr.
              • sqh Re: to forum to żenada! dno...... 07.09.05, 21:26
                jota.40 napisała:

> Ech, nieoceniony Sqh mnie ubiegł, a już chciałam napisać, co i jak.

No muszę Was tu wszak monitorować, żeby nie przegapić jakiejś wycieczki... Albo
                pomóc w organizowaniu :-)

A dziś w ogóle byłem na Żoliborzu - ogołociłem jeden z antykwariatów na
                Słowackiego z kilku cennych pozycji :-)
    • katmoso Re: to forum to żenada! dno...... 07.09.05, 17:13
      Żoliborz/Bielany to najlepsze forum wśród warszawskich. tutaj przynajmniej nikt
      nie obrzuca się inwektywami. poruszane są problemy miejscowe i żywotne dla
      mieszkańców tych okolic. no i forumowe inicjatywy zapisały się już chlubnie w
      annałach dzielnicy. a to, że nikt akurat nie ma ochoty odpisywać na jakiś post
      może oznaczać,że nie trafiłeś/aś w zaintereoswania forumowiczów.
      pozdrawiam
      • Gość: santakasia Re: to forum to żenada! dno...... IP: 212.160.156.* 07.09.05, 17:25
        amen!
        • jota.40 Re: to forum to żenada! dno...... 09.09.05, 14:10
          I właściwie na tym należałoby zakończyć ten sympatyczny wątek, który jakże
          ciekawie nam się rozwinął - wbrew tytułowej ocenie!
          Ale ta wizja półdzikich owiec i krów, wsuwających w Norwegii prawdziwki!...No,
          to jest coś! Nic dziwnego, że te napasione borowikami norweskie owce dają potem
          taką pierwszorzędną wełnę ;))))...
          A ja tymczasem nastawiłam kolejne, mocno czosnkowe małosolne... Mniam, mniam...
          • Gość: Grisza Re: to forum to żenada! dno...... IP: *.mnhelse.net 09.09.05, 14:18
            Grzyby jak wiadomo nie maja zadnych wartosci odzywczych ale te cwane zwierzeta
            zaopatruja sie najwyrazniej w mikroelementy.A ja juz od 4 dni nie moge ruszyc
            na grzyby,bo leje,wieje i jest piekielnie zimno.Ogorki jeszcze mam ale juz
            wkrotce pora na nowe solenie.Az zazdrosc bierze na warszawskie upaly.
            • Gość: ciekawy do griszy IP: *.acn.waw.pl 11.09.05, 07:46
              tak z ciekawosci, masz synka?
    • Gość: paul Re: to forum to żenada! dno...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 14:27
      ja już po małosolnych jestem, teraz czs na inne przetwory, sałatki w słoikach,
      papryka w zalewie, buraczki tez w zalewie, no i może jakieś dżemiki, bo dziecię
      twierdzi że moje najlepsze, a i jeszcze naleweczka z aronii
      • jota.40 Re: to forum to żenada! dno...... 09.09.05, 18:48
        Ooo, a możesz podać przepis na tę aroniówkę? Bo u sąsiadów dereń obrodził, może
        trochę odpalą, to dereniówkę bym nastawiła...
        Grisza, co do grzybów i owieczek, pasących się półdziko, to zafascynował mnie
        ten obrazek sam w sobie ;)), niezależnie od mikroelementów!
        U mnie na małosolne jest czas permanentnie, bo wyżerane są na bieżąco ze słoja.
        Nie wiem, czy co zdołam uratować na zimę ;((.
        • Gość: GOSC Re: to forum to żenada! dno...... IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 10.09.05, 01:48
          CHOC NIE MIESZKAM JUZ NA ZOLIBOZU MIESZKALAM 72-92 TO LUBIE WAS CZYTAC JESTEM
          CIEKAWA CO U WAS SLYCHAC MIESZKALAM NA ELBLASKIEJ TERAZ W CHICAGO POZDRAWIAM
    • Gość: paul Re: to forum to żenada! dno...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 09:58
      aroniówkę to ja robię tak, niestety wszystko na wyczucie, nie mam wa ani
      objętości bo robiłam wg. własnego pomysłu i wyszło, więc tak mam taki dyży
      gąsior chyba piątka, do połowy napełniam aronią, przesypaną z cukrem, stoi z
      miesiąc, trzeba potrząsać co jakiś czas, po tym czasie, zalewamy wódką, i
      spirytusem, spirytusu ma być gdzieś 1/4 ilości wódki, płyn musi sięgać gdzieś 2
      cm ponad owoce i też stoi z miesiąc, potem zlewamy do butelek przez gazę a to
      co zostanie w gąsiorze zalewamy wodą aby wyciągnąć alkochol z owoców i mamay
      albo słabszą nalewkę do wypicia szybciej bo słabiej się przechowuje albo
      mieszamy z tym mocniejszym a pozostałe owoce można jeszcze w gazie odcisnąć.
      TYLKO UWAGA PIĆ OSTROŻNIE BO ARONIÓWKA OBNIŻA CIŚNIENIE I MOZNA DOSTAĆ
      PALPITACJI.
      • jota.40 Re: to forum to żenada! dno...... 12.09.05, 13:52
        A ten spirytus w środku to ciśnienia nie podnosi choć trochę??..;))
        Wielkie dzięki. Mam ochotę zrobić domową nalewkę - nawet gąsior posiadam, bo
        małżonek w pradawnych czasach podjął karkołomną próbę wyprodukowania bimbru
        (zupełnie mu się nie udało ;((...)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka