Dodaj do ulubionych

Pirotechniczne widowisko w hucie Warszawa

16.11.05, 14:07
Jak podaje dzisiejsza Rp
www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_051116/warszawa_a_9.html w
przyszłym tygodniu dojdzie do zaminowania i wysadzenia w powietrze 6
60-metrowych kominów huty Warszawa. Będzie wielkie bum i podobno małe
trzęsienie ziemi. Trzymajcie się :)))
Obserwuj wątek
    • Gość: kunex Re: Pirotechniczne widowisko w hucie Warszawa IP: *.chello.pl 26.11.05, 17:34
      fajne fajne, tylko czy ktos wie kiedy ??
      • roody102 Re: Pirotechniczne widowisko w hucie Warszawa 28.11.05, 14:42
        Prawdopodobnie pod koniec tygodnia. Dam znać.
    • kazuyoshi78 Re: Pirotechniczne widowisko w hucie Warszawa 28.11.05, 15:14
      A mi się marzy, aby kiedyś zlikwidowali Hutę i wybudowali tam nowoczesny
      fragment miasta z kinem, centrum handlowo-rozrywkowym i obiektami sportowymi.
      Coś jak Kabaty, tylko ładniejsze, lepiej rozplanowane, z większą ilością
      zielenii. Marzy mi się tam _miasto_. Nowoczesne, ale jednak miasto, a nie kupa
      osiedli ogrodzonych płotem.

Mam nadzieję, że teren Huty nie jest jakoś specjalnie skażony i jest możliwośc
      budownictwa meszkaniowego w przyszłości.
      • wilson05 Re: Pirotechniczne widowisko w hucie Warszawa 28.11.05, 15:48
        > Mam nadzieję, że teren Huty nie jest jakoś specjalnie skażony i jest możliwośc
        > budownictwa meszkaniowego w przyszłości.
        Widzialem kiedys (bodajze w Wiedzy i Zyciu) mapke obecnosci roznych metali
        ciezkich w glebie i na wiekszosci tych mapek ciemne plamy byly w okolicach
        huty... Ale chyba nie byly to zatrwazajace ilosci; wieksze niz w okolicy, ale
        mimo wszystko nie tak duze zeby tego jakos nie odwrocic (mam nadzieje...)
        • Gość: mirosław7 Re: Pirotechniczne widowisko w hucie Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 18:27
          Jest jeszcze problem własności gruntów. Skarb państwa prędzej czy póżniej musi
          to uregulować, a nie są to małe pieniądze.
          • Gość: kunex Re: Pirotechniczne widowisko w hucie Warszawa IP: *.chello.pl 29.11.05, 15:07
            narazie to ja chce zobaczyc eksplozje :)
            • roody102 Re: Pirotechniczne widowisko w hucie Warszawa 29.11.05, 20:13
              Zapytam też, czy mieszkańcy Warszawy mają szansę zobaczyć to wydarzenie, ale
              wiem już, że nawet dziennikarze za blisko nie podejdą :(
              • Gość: achtungz Re: Pirotechniczne widowisko w hucie Warszawa IP: *.acn.waw.pl 30.11.05, 12:58
                Zmiecie ich fala uderzeniowa.
                • Gość: xyz Re: Pirotechniczne widowisko w hucie Warszawa IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 30.11.05, 13:26
                  no dobra, ale kiedy to będzie? Jest już jakaś konkretna data?
                  • roody102 Re: Pirotechniczne widowisko w hucie Warszawa 30.11.05, 14:18
                    Nie, wciąż nie ma. Raczej jednak nie w tym tygodniu.
                    • Gość: kunex Re: Pirotechniczne widowisko w hucie Warszawa IP: *.chello.pl 02.12.05, 23:01
                      w ogole to one dalej tam stoja ? my tu czekamy a ich pewnie juz nie ma... :/
                      • Gość: xyz Re: Pirotechniczne widowisko w hucie Warszawa IP: *.chello.pl 03.12.05, 11:20
                        ja je widzę z okna i jeszcze tam są. :)
                        • Gość: kunex Re: Pirotechniczne widowisko w hucie Warszawa IP: *.chello.pl 04.12.05, 12:16
                          czytalem ze beda wyburzac je kolejno, jeden na dzien. Wiec jak zobacyzsz z okna
                          ze jednego brakuje zdazymy nastepnego dnia na nastepny. :)
                          • roody102 Re: Pirotechniczne widowisko w hucie Warszawa 05.12.05, 10:00
                            Wyburzenie wciąż się przesuwa, ale spokojnie - trzymam oko i ucho na pulsie ;)
                            • rtomik Re: Pirotechniczne widowisko w hucie Warszawa 08.12.05, 12:50
                              kto Wam nagadal tych bzdur o wyburzaniu.
                              Mam kolege co pracuje w Hucie i mowil ze to jakies bzdety.
                              • roody102 Re: Pirotechniczne widowisko w hucie Warszawa 08.12.05, 13:57
                                Może nie w tej hucie on pracuje, ha?
                                • Gość: achtungz Re: Pirotechniczne widowisko w hucie Warszawa IP: *.acn.waw.pl 08.12.05, 15:01
                                  Jeśli pracuje w hucie Lucchini, to może jednak wie co mówi?
                                  • Gość: achtung Re: Pirotechniczne widowisko w hucie Warszawa IP: *.acn.waw.pl 08.12.05, 15:09
                                    No, chyba, że huta będzie się wyburzać w tył, wtedy to co innego.. (wyburzy się do fundamentów,
                                    potem powstanie lotnisko bielanskie, we wrześniu przyjdą Niemcy, potem Kampinos itede itepe).
      • Gość: bielany Re: Pirotechniczne widowisko w hucie Warszawa IP: *.chello.pl 24.12.05, 16:41
        jak miasto to nie centrum handlowe, już wolę hutę
        • Gość: ap77 Re: Pirotechniczne widowisko w hucie Warszawa IP: *.acn.waw.pl 27.12.05, 16:43
          no i co z tymi kominami?
          • roody102 Re: Pirotechniczne widowisko w hucie Warszawa 27.12.05, 17:15
            Jednak nie takie głośne te eksplozje były...
            • Gość: ppz Re: Pirotechniczne widowisko w hucie Warszawa IP: *.acn.waw.pl 03.01.06, 04:36
              ja na uksw na woycickiego slyszalem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka