Dodaj do ulubionych

Google Earth

19.04.06, 14:08
Część z was zainteresuje fakt, że Google zmieniły widok Warszawy w Google Earth i teraz wysoka rozdzielczość obejmuje także Bielany do wysokości AWF (z grubsza, bo granica nie idzie idealnie ze wschodu na zachód).
Obserwuj wątek
    • ford.prefect Re: Google Earth 19.04.06, 14:12
      Poprawka: granica właśnie idzie ze wschodu na zachód. Mam jakieś lokalne skrzywienie i ciągle wydaje mi się, że Marymocka biegnie równo z północy na południe. :)
      • abacaba Re: Google Earth 19.04.06, 15:03
        Wielkie Dzięki Dobry Człowieku.
        Szybuję nad Żoliborzem, jedzenie prosze podawać mi przez rurkę.
      • ford.prefect Re: Google Earth 23.04.06, 14:45
        Dodam jeszcze, że warto ściągąć najnowszą wersję GE. Ja miałem starą, sprzed ok. roku, i zdjęcie było znacznie gorzej wyświetlane niż na nowej.
    • abacaba Re: Google Earth 19.04.06, 15:30
      Ale opisać punkt 52° 15' 36" N, 20° 57' 00" E (między Fortem Bema i Cmentarzem
      Wojskowym) jako Marymont, to trzeba być zdolnym.
    • Gość: szalkowski Re: Google Earth IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 16:12
      Mmmm, rewelacja!
    • z-o-s-i-a Re: Google Earth 20.04.06, 12:16
      Widok jest chyba z 2005 roku, około czerwca-lipca (na pewno nie później niż
      sierpień 2005), zgadza się?
      • jota.40 Re: Google Earth 20.04.06, 12:37
        A jak ładnie widać te wszystkie super-tajne obiekty na Cytadeli!!! Ciekawe, co
        teraz sobie o tym myśli ten jeden taki, co latał za nami i zabraniał robić zdjęć
        - pamiętacie?...
        • Gość: p Re: Google Earth IP: *.kosson.com 23.04.06, 15:24
          On nie był tam od myślenia!
    • Gość: achtung Re: Google Earth IP: *.chello.pl 20.04.06, 16:59
      Super fajnie, że ekstra! Choć szkoda, że fragment. Pstryknięte na chwilę przed nowym asfaltem
      Słowackiego, także Zosia dobrze datujesz.
    • Gość: santakasia Re: Google Earth IP: 212.160.156.* 20.04.06, 17:46
      i boisko przy Jedynce jeszcze całe, piękne, niezmasakrowane... wydaje mi się,
      że to zdjęcia wcześniejsze niż z sierpnia, bo Jedynkę odnowili jakoś tak w
      wakacje, a na zdjęciu jest jeszcze szara (teraz taka żółciutka :))

mało żoliborskie spostrzeżenie, ale PKiN wygląda kosmicznie :) a złote tarasy
      wyglądają jak gotująca się lawa :))
      • Gość: sadownik Re: Google Earth IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 12:53
        Na terraserver jest aktualniejsze zdjecie, juz podawalem link na forum.
        A te w google earth mozna sobie sprawdzic, ktore ktorego dnia robione, sa podane daty - szkoda tylko, ze nie wszystkie mozna obejrzec w full, np. ze stycznia 2006 ze sniegiem wyglada malowniczo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka