Dodaj do ulubionych

bloki na Dantego - bezpieczeństwo

28.05.06, 18:12
Witam,
znalazłem atrakcyjną ofertę mieszkania na Dantego. Strasznie się napaliłem, ale kolega-warszawiak bardzo mnie nastraszył, że jest to ciemny punkt na mapie warszawy. podobno jedno z najniebezpieczniejszych miejsc - czy jest ktoś, kto może mieszka tam i może powiedzieć coś od siebie? Będę bardzo wdzięczny za informacje, jutro jadę oglądać to mieszkanie...

Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • Gość: gluś Re: bloki na Dantego - bezpieczeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 18:48
      Jest grupa zagorzałych, którzy dzień i noc bedą Ci wmawiać, że w tej okolicy bez
      przerwy się zażynają, kradną i morddują. Jest także druga grupa, która mówi, że
      żyje się normalnie, mieszkają normalni ludzie na dorobku, doceniają świetną
      komunikacje i miłą okolice do spacerów.
      • p.soproniuk Re: bloki na Dantego - bezpieczeństwo 28.05.06, 19:04
        dzięki za odpowiedz, dzisiaj się przejadę późnym wieczorem zobaczyć na własne oczy:)
        • Gość: Z Wawrzyszewa Re: bloki na Dantego - bezpieczeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 20:46
          Wiele lat mieszkam na Wawrzyszewie i w sumie jest OK. Jest to zwykłe osiedle,
          mieszkają tu ludzie stanowiący przekrój społeczeństwa. Na pewno jest trochę
          młodzieży hałasującej, pijącej itd..., ale w sumie mogę z czystym sumieniem
          polecić Wawrzyszew jako miejsce do mieszkania.
          Pozdrawiam
          • agnesx6 Re: bloki na Dantego - bezpieczeństwo 29.05.06, 12:15
            Podpisuję się do wypowiedzi powyżej. Na Wawrzyszewie nie ma niczego innego niż
            w innym miejscu Warszawy.. Wychowałam się na ul. Szekspira, a teraz mieszkam na
            Petofiego i nie narzekam, dobra komunikacja, infrastruktura. Polecam
            • Gość: gluś Re: bloki na Dantego - bezpieczeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 15:28
              No tak, ja też wychowanek Wawrzyszewski. Dużo ludzi ma tam ciągle rodziców.
              Autor postu albo już wsiąkł na dobre w klimat, albo rzeczywiście go gdzieś
              dorwali ;0 , żarcik..;p
              • Gość: Erde Re: bloki na Dantego - bezpieczeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 16:39
                Widzę że sporo wychowanków się zebrało jak na tak krótki wątek. Dla mnie to
                też "rodzinne strony". Jestem z rocznika '71 a mieszkałem na Dantego 7. Może są
                jacyś znajomi?
                A co do bezpieczeństwa to dawniej było "normalnie", jak wszędzie. Czasem trochę
                picia pod oknami, ale to chyba taki standart dużych osiedli. Teraz, bywając
                czasem gościnnie na starych śmieciach nie mam jakiś szczególnych lęków żeby
                przejśc się po okolicy. Chyba, że o czymś nie wiem albo nie trafiłem akurat na
                żadne "atrakcje"
                • p.soproniuk Re: bloki na Dantego - bezpieczeństwo 29.05.06, 18:43
                  dzięki wszystkim za informacje. Wczoraj się przejechałem ok 22.00, faktycznie nie było nic strasznego :) Wolumen co prawda nie robi najlepszego wrażenia, ale za to piękna okolica.

Zastanawiam się tylko jak jest z dojazdami i powrotami autem...

Pozdrawiam,
                  Paweł
                  • kazuyoshi78 Re: bloki na Dantego - bezpieczeństwo 29.05.06, 18:54
                    > Zastanawiam się tylko jak jest z dojazdami i powrotami autem...

Jak to jak? Głośno i spalinowo jak zawsze :)
                  • sierzant.podsiadlik Re: bloki na Dantego - bezpieczeństwo 29.05.06, 19:55
                    To ja jestem z tego lobby za Wawrzyszewem :-) A ściślej mówiąc, za Wolumenem. Bo
                    uwielbiałam Wolumen w czasie mojego rocznego epizodu mieszkaniowego na Przytyku
                    i później, kiedy pracowałam nieopodal. Warzywa i owoce sprzedawane po południu
                    za pół ceny, świeże pieczywo, budki rybne. Jedyne, czego tam nie kupowałam, to
                    mięso - na widok łbów świńskich wystawionych przed budki coś mi się w środku
                    robiło. Ale chyba te mięsne czasy Wolumenu odeszły w niepamięć, bo coś ostatnio
                    takich widoczków nie uświadczyłam.
                    A co do układu komunikacyjnego, to jest bardzo dobry; zarówno komunikacja
                    miejska, jak i dojazd transportem prywatnym ;-) Korek się zawsze robił przy
                    zwężeniu Kasprowicza przy Wolumenie - ale nie przesadzajmy, szło to z reguły
                    płynnie. Choć cholera wie, co to będzie jak będą metro budować.
    • Gość: leśniczy Re: bloki na Dantego - bezpieczeństwo IP: 195.42.249.* 30.05.06, 11:48
      No skoro ulica się nazywa Dantego - to cos w tym musi być ;)
      Ja tam bym raczej zwracał wiekszą uwagę, na dom, w którym chce się kupić
      mieszkanie, jeżeli to wielka płyta z lat 60 ,lub 70, to warunki wewnątrz mogą
      się okazać dużo bardziej uciążliwe niż otoczenie.
      • Gość: gluś Re: bloki na Dantego - bezpieczeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 12:14
        zgoda, ale teraz niespodzianka ;)Te najdłuższe bloki Wawrzyszewa to nie wielka
        płyta, jak się bardzo powszechnie sądzi, ale rodzaj ramy H. A w latach 60 tych
        to na Dantego rosły jabłonki ;p.
        • Gość: gluś Re: bloki na Dantego - bezpieczeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 12:16
          I jeszcze do fanki Wolumenu ;), niestety już niedługo przyjdzie się pozegnać z
          bazarkiem, bo tam jakieś osiedla mają być, niestety...
          • agnesx6 Re: bloki na Dantego - bezpieczeństwo 31.05.06, 10:43
            Póki co, wiem, że mają wyburzać niski pawilon i likwidować bazarek (głównie
            mięsny)vis a vis Wolumenu - powód pewnie budowa stacji metra.
            Ja się wychowałam na Szekspira 4, a teraz mieszkam na Petofiego 6.
            Pozdrawiam wszystkich zwolenników Wawrzyszewa ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka