Dodaj do ulubionych

Pl. Wilsona + objazd ks. Popiełuszki

IP: *.pseinfo.pl 17.01.03, 16:16
Dziś rano jadąc do Centrum na Pl. Wilsona było już nowe wyznaczenie pasów. A
od poniedziałku podobno mają zamknąć ks.Popiełuszki w kierunku Słowackiego i
objazd poprowadzić Krasińskiego, tą zwężoną częścią Pl.Wilsona i
Słowackiego.Mam tak być do końca wiosny,szkoda tylko,że jest ciągły brak
koordynacji, jakby nie można było robót na Popiełuszki prowadzić gdy latami
naprawiano wiadukt nad torami.Obawiam się,że nie uda uniknąć się potężnych
korków na Wilsona.
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: Pl. Wilsona + objazd ks. Popiełuszki 19.01.03, 20:38
      Objazd przez zwężonego Wilsona spowoduje totalny korek (brak świateł na
      Krasińskiego), już myślę nad alternatywną trasą powrotu z pracy. Przecież 510
      będzie ten odcinek pokonywać ponad 40 minut.
      • Gość: Rafał Re: Pl. Wilsona + objazd ks. Popiełuszki IP: *.pseinfo.pl 20.01.03, 09:48
        Do poprzedniej wiadomości dodam tylko,że na wymalowanym przejeździe przez
        Pl.Wilsona z ulicy Słowackiego nie dają robie rady Neoplany (potrzebują obydwu
        pasów ruchu), sprawdzę dziś wracając E-1 do domu.
        Zamiast 510 objazdem proponuję tramwaj do Potockiej i przesiąść się tam z
        powrotem w 510 lub coś innego.
    • balkan Re: Pl. Wilsona + objazd ks. Popiełuszki 21.01.03, 07:30
      A kiedy się na Żoliborz przeprowadziłeś??? Ta ulica się Stołeczna nazywa, a nie
      Popiełuszki!!!!
      • Gość: Rafał Re: Pl. Wilsona + objazd ks. Popiełuszki IP: *.pseinfo.pl 21.01.03, 16:30
        balkan napisała:

> A kiedy się na Żoliborz przeprowadziłeś??? Ta ulica się Stołeczna nazywa, a
        nie Popiełuszki!!!!>
        Hm, wiem,że na Żoliborzu używa się nazwy Stołeczna,ale ponieważ mail jest nie
        tylko dla starych mieszkańców, po zastanowieniu napisałem co napisałem.
        A "Stołeczna" używam codziennie,tam się urodziłem,tam wiele lat mieszkałem,
        teraz są tam rodzice,teraz wywędrowałem na Wolumen. Ale w bloku na Stołecznej
        17 coraz mniej mieszka osób znających starą nazwę,chociaż listy tak
        zaadresowane dalej docierają.
        Pozdrawiam

• balkan Re: Pl. Wilsona + objazd ks. Popiełuszki 22.01.03, 07:34
          Ja również pozdrawiam sąsiada wkońcu. Ale uważam, że i nowi mieszkańcy
          Żoliborza powinni wiedzieć, że to Stołeczna.....
    • smooq Re: Pl. Wilsona + objazd ks. Popiełuszki 22.01.03, 00:19
      A co wogole sie tam dzieje? Co oni robia ? :>
      • Gość: esscort Re: Pl. Wilsona + objazd ks. Popiełuszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.03, 01:12
        Jakąś kanalizacje na Stołecznej między krasińskiego o Słowackiego. Gdy skończą,
        to zamkną ul Słowackiego, bo będą budować (wg. olanu do 2004) odcinek metra.
        Jeżeli ktoś tędy musi sie poruszać, to warto rozważać 2-letnią wycieczkę w
        jakieś dalejie kraje.
      • Gość: Rafał Re: Pl. Wilsona + objazd ks. Popiełuszki (i nic) IP: *.pseinfo.pl 22.01.03, 08:03
        smooq napisał:

> A co wogole sie tam dzieje? Co oni robia ? :>
        NIC. Postawili płot na skrzyżowaniu i to tyle. Przechodziłem wczoraj ok.21.30 i
        oczywiście nikomu nie przeszkadza,że stoi sobie ogrodzenie i nic się nie
        dzieje,nawet strażnika do sprzętu nie ma.Teraz rozumiem dlaczego coś co pewno
        można wykonać w tydzień zaplanowano na 4 miesiące.Trzeba szanować pracę, a że
        inni mają kłopoty, no cóż to ich kłopoty.
        A tak dodatkowo, nie poinformowano,że Krasińskiego przez skrzyżowaniem ze
        Stołeczną (Popiełuszki) w kierunku Powązek została zwężona z 3 pasów na
        skrzyżowaniu do jednego, więc korki robią się nie tylko w kierunku Pl.Wilsona
        ale i w drugą.
        Ciekawe czy "nasi" włodarze miasta czymś takim się zainteresują, jeżeli tak to
        chyba ich pochwalę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka