abc12334 30.08.06, 12:02 1 września 2006 w Warszawie odbędzie się demonstracja antygiertychowska. Zbiórka o godz. 13 pod Kolumną Zygmunta, potem przemarsz do MEN. Akcję organizuje Inicjatywa Uczniowska Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rakkar5 Re: Warszawa. Demonstracja antygiertychowska 30.08.06, 12:05 Mogę przyjśc w koszulce z Che Guevarą? Odpowiedz Link Zgłoś
szalkowski Re: Warszawa. Demonstracja antygiertychowska 30.08.06, 12:24 Trzymam kciuki. I zeby przyszlo kiedys kilkadziesiat tysiecy mlodych ludzi, a nie garstka upolitycznionych anarchizujacych aktywistow (chociaz to moze przesada). W PL ludzie mlodzi przyjezdzaja tlumnie na Przystanek Woodstock itp. ale swiadomosc demokratyczna sprowadza sie do narzekania przy piwie. Pamietacie ile bylo protestujacych we Francji przeciwko uregulowaniom pracy? U nas kompromitacja siega zenitu, a mlodziez protestuje wpisujac sie na stronie internetowej. Zastanawiala mnie zawsze ta inercja Polakow. Do bitki chetni ale do politycznego madrego dzialania nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisza Odkurzam moj moherek z antenka i lece na wiec, IP: *.mnhelse.net 30.08.06, 14:01 przeciw Giertychowi, ktory moim zdaniem ma szanse zostac najlepszym ministrem oswiaty od czasu upadku PRL.Mam nadzieje, ze mlodziez zoliborska wykaze sie madroscia i nie bedzie brala udzialu w hucpiarskim wiecu.Podoba mi sie Giertych, a co gorsza obserwuje, ze zaczynaja lubic go rowniez szeregowi nauczyciele, ktorzy jednak poki co boja sie ostracyzmu lewackich elit szkolnych.Brawo panie Romanie, wiecej dyscypliny w szkole, tym lepsza nasza wspolna przyszlosc.Tylko czemu moja rodzona corka mnie sie nie slucha ? Odpowiedz Link Zgłoś
mataharii Re: mnie się podoba jego działanie i prawo 30.08.06, 14:13 ...Ale widać młodzież woli niesubordynację, burdy , o narkotykach w szkole nie wspomnę... Odpowiedz Link Zgłoś
wilson05 Re: Odkurzam moj moherek z antenka i lece na wiec 30.08.06, 15:04 > przeciw Giertychowi, ktory moim zdaniem ma szanse zostac najlepszym ministrem > oswiaty od czasu upadku PRL. Czyzbys Grisza nie mial matury? albo byl na bakier z matematyka? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Nie zrozumialem paraboli z matematyka? 30.08.06, 15:22 I nie matura i inne zaszczyty drogi wilsonie czynia czlowieka, ale postawa.Min.Giertych, ktorego nie bardzo lubilem do czasu powstania koalicji, sprawdza sie jako wybitny minister oswiaty.Ty pewnie wolisz pania Lybacka i tez Ci to wolno.Moje dziecko niestety konczy juz studia wiec nie bedzie chodzic do szkoly Giertycha, ale jesli kiedys dorobie sie wnukow, to dla ich dobra wolalbym aby chodzily one do szkoly modo Giertych, a nie modo Lybacka.Wolno mi? Odkurzam wiec berecik i pedze na kontrmanife. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: Nie zrozumialem paraboli z matematyka? IP: *.chello.pl 30.08.06, 16:18 Pogoda też sprzyja moherkom. Lecę z Tobą, Grisza. Odpowiedz Link Zgłoś
jota.40 Re: Nie zrozumialem paraboli z matematyka? 30.08.06, 16:35 Jasne, jasne, postawa - bo nie matura, lecz chęć szczera zrobią z ciebie oficera... Nie zaskoczyłeś mnie specjalnie, Grisza. Co do mnie - trudno jest mi w zasadzie przypomnieć sobie nazwisko ministra oświaty, który by w pełni zasługiwał na miano dobrego... Może Anna Radziwiłł. Ale do niej też miałam pewne zastrzeżenia. Giertych ma jedną, jedyną zaletę - w naszym kraju, jak wiadomo, łatwiej o solidarność negatywną - przeciw komuś lub czemuś... I taką rolę onże osobnik odgrywa bez zarzutu. Natomiast ciekawi mnie bardzo liczba tych "szeregowych nauczycieli", którzy rzekomo go popierają, poza wyborcami LPR. W przeciwieństwie do Ciebie - mam dzieci w szkołach i jestem ciężko przerażona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisza Anna Radziwill chyba nigdy nie byla ministrem IP: *.mnhelse.net 31.08.06, 09:07 tylko vice, szczegolnie za czasow ministrowania Miroslawa Sawickiego(jak najbardziej zoliborzanin z V-ki WSM, takoz walterowiec).Poza wprowadzeniem religii do szkol niczym szczegolnym sie nie wyroznila, chyba ze jako przedstawicielka niezetempowskiej lewicy nauczycielskiej chciala ja wszystkim obrzydzic.To wydaje mi sie wielce prawdopodobne, bo p.Radziwill jak ja pamietam lubila takie mikromakiawelistyczne zagrywki i w czasach komuny na lekcjach wychowania obywatelskiego ostro cwiczyla Hegla,Fouriera,Marksa chcac ewidentnie obrzydzic nurt materialistyczny mysli ludzkiej.Potem zawedrowala do Unii Pracy i mentalnie tkwi tam do dzis.Nauczycielka byla dobra, uczyla nas innej historii, byla jednak klasycznym " lowca dusz " w stylu kolegiow jezuickich ( tez lewica che, che ) a mniej zalezalo jej na historii.Jednak i to mniej na tle tamtych czasow, to juz bylo bardzo duzo.Ministrem byla jednak zlym, z zoliborzem zwiazana przez prace w Lelewelu i krotki okres zamieszkiwania przy Cieszkowskiego. Giertycha nie da sie porownac z niczym, co do tej pory bylo w MEN, bo jest postacia barwna i probuje zrobic w szkole cos dobrego.Jako wielkopolanin jest dobrym gospodarzem, a jego haslo przywrocenia zawodowi nauczyciela godnosci, jest bardzo trafione i jednoczesnie gorzkie, bo wymaga od zainteresowanych konstatacji niepelnej godnosci w stanie dotychczasowym. Nie zaperzajac sie, warto sie zastanowic, jak to z godnoscia tego spolecznie newralgicznego zawodu jest.Jest ona, czy jej nie ma? Czy ZNP budowalo te godnosc na potrzeby Panstwa Polskiego, czy PRL ? Czy chcemy PRL, czy RP( niezaleznie od numeracji)? I czy w kontekscie tych rozwazan nie byloby dobrze pozwolic nauczycielom na pewna wolnosc ideologiczna, a nie politycznie poprawne odklepywanie ZNP-owskiego pacierza ? Szkola ma byc nowoczesna i ma dac mlodziezy wybor postaw ideologicznych i stad moim zdaniem lepsza giertychowa dyscyplina niz zetenpowskie robta, co chceta, bylescie patrzyli w lewo.Bogactwo w roznorodnosci. Jesli jednak roznorodnosc upatrujemy w nauce sløjdu zamiast historii, jesli nagle okazuje sie ze i tak ostatnio zaniedbany wf jest wazniejszy od jakiejkolwiek lekcji wychowawczej ( niech sie nawet nazywa lekcja patriotyzmu ), to widac wyraznie, ze srodowisko nauczycielskie potrzebuje odnowy.Przypominam, ze wf to tez byla bardzo polityczna sprawa, szczegolnie w czasach ( Pilsudski i CIWF ) gdy duzy nacisk kladziono na forme fizyczna potencjalnego rekruta. Tezyzna fizyczna jak widac, tez daje sie przelozyc na patriotyzm.Ja bym sie tak odruchowo nie przerazal, dal sobie troche czasu na przypatrzenie sie szkole Giertycha, bo oprocz tej szkoly w stosunku do swoich dzieci masz jeszcze do dyspozycji jako narzedzie wychowawcze dom, rodzine, dziadkow i pewnie sie Twoim dzieciom krzywda okropna pod " paskudnym " Giertychem nie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
jota.40 Re: Anna Radziwill chyba nigdy nie byla ministrem 31.08.06, 12:05 Dyskusja o szkole może trwac latami, to temat-rzeka. Jeśli miałabym wymienić swój ideał - to byłaby szkoła fińska. O ile się nie mylę, Finowie mają najlepsze wyniki pod tym względem, a przecież nie skupiają się na wychowaniu patriotycznym?... Uważam, że WF jest bardzo ważny - nie tylko dla rekrutów. Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, że w Polsce w tej chwili gigantyczny procent dzieci ma zaawansowaną krzywicę i inne poważne schorzenia kręgosłupa. Nie grają już na podwórku w piłkę, bo po pierwsze - nie wolno, po drugie - siedzą i grają przez komputerami. Dlatego nie chcę tracić tej trzeciej godziny gimnastyki!! Tym bardziej na coś tak fikcyjnego, jak wychowanie patriotyczne. Naprawdę wierzysz w to, że taki przedmiot nauczy kogokolwiek patriotyzmu?? Już teraz w programie historii przeważa historia Polski, z tym nie dyskutuję - w porządku. Nie można zatem po prostu zmienić programu historii czy wychowania obywatelskiego? Wiesz, ile to będzie kosztowało, o ile uda się wprowadzić wychowanie patriotyczne do programu? Nie ma na to kasy! Szkoły nie mają pieniędzy na nauczycieli angielskiego, ale będą musiały wysupłać na wychowanie patriotyczne. Tak, uważam to za bzdurę. Podobnie bzdurą było dla mnie zabranie szkołom pieniędzy, które zarabiały na zajęciach popołudniowych, wynajmowaniu sal gimnastycznych etc. Wszystko teraz muszą oddawać do wspólnego, miejskiego wora, a zadecydował o tym magistrat za czasów Kaczyńskiego. Fantastyczny przykład wspierania przedsiębiorczości. Szkoły są niedoinwestowane od wielu już lat, ale rozmawiałam z wieloma nauczycielami - mam dzieci w podstawówce i w gimnazjum - wszyscy mówią jedno: tak dramatycznie, jak teraz jeszcze nie było. Te środki obcina się po cichu, to nie jest news na pierwsze strony gazet. Hasło wyborcze, że najważniejsza jest edukacja ślicznie wygląda na plakatach - i tam zostaje. Nijak się ma do rzeczywistości. Wiesz, że rodzice sami składają się na kupno środków czystości i papieru toaletowego? Pieniądze są wyłącznie na pensje dla nauczycieli, a i to nie zawsze docierają na czas! Szacunek dla nauczyciela - owszem, jak najbardziej, zgadzam się, trzeba to poprawić - ale czy na pewno przywróceniem kar cielesnych, o czym się mówi? Powiem Ci, co zarzucam Giertychowi - on wcale nie jest dobrym gospodarzem. To cyniczny gracz polityczny, któremu chodzi tylko o to, żeby przetrwać na świeczniku i w tym celu zrobi wszystko. Wykonuje tysiące pozornych ruchów, byleby o nim pisali, pasują mu pewnie i te demonstracje, bo jest o nim głośno. Szkoły traktuje, jak narzędzie ideologiczne, chce na siłę narzucić swoje poronione pomysły i nie interesuje go, czy tego chcą rodzice, dzieci i nauczyciele! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisza Przeczytalem z uwaga i zgadzam sie z opisem IP: *.mnhelse.net 31.08.06, 13:40 zjawiska, nie bardzo ze wskazaniem przyczyn i recepta na poprawe.Zgodni jestesmy, ze cos niezbednie nalezy zrobic i to szybko.Nie moge obarczyc Giertycha odpowiedzialnoscia za zjawiska negatywne gromadzace sie od lat.Zarowno Sawicki, jak i Lybacka z lewej, czy inni ministrowie z prawej nie zrobili nic poza popsuciem polskiej matury- kompletnym jej rozwaleniem.Nie moge sie zgodzic, ze Giertych od kilku miesiecy zdolal narobic tyle zla- bylby w tym superefektywny.Nie wiem na jakiej podstawie oceniasz, ze jest zlym gospodarzem ? Odwieczna niechec do gospodarnych poznaniakow? Nie wiem, co mial na mysli magistrat nakazujac wrzucenie dochodow do wspolnego worka ? Moze odruch solidarnosci socjalnej skoro sa szkoly biedne i bogate ? Bylas moze kiedy w szkole na Targowku ? Czy za koniecznosc kupowania papieru toaletowego naprawde odpowiada PiS i Giertych a nie przypadkiem SLD ? WF oczywiscie, ze 3 godz. ale pomysl czy wszystkie szkoly w Polsce maja do tego warunki? Sloty, mrozy, brak sal gimnastycznych ? Standart warszawski, zoliborski wyroznia sie bardzo na plus w stosunku do kraju.A Giertych nie jest ministrem tylko dla wydzielonego dystryktu Warszawa. Wiec skoro taka 3 lekcja WF mialaby byc fikcja, to moze lepiej ustawic jakis program wychowujacy porzadnego czlowieka. No moze przyjmujac za pdstawowa norme, nie kradnij i nie zabijaj.A moze wg.Ciebie lepsza jest szkola wychowujaca wygimnastykowanych dresiarzy? Ci akurat dbaja o swoja fizycznosc niezaleznie od 3-ej lekcji WF.Polska szkola potrzebuje duzo pieniedzy.Na wszystko, na pensje dla nauczycieli by podniesc godnosc tego zawodu, na reperacje, na wyposazenie, na wszystko.Ale zadna dotychczasowa wladza w tej sprawie nie zrobila nic. Wladza woli bizantyjskie limuzyny z kierowcami, telefony komorkowe za darmo, ochrone BOR, asystentow, sekretarzy, czy podroze w business class.W tej ostatniej sprawie przezywam zreszta glebokie rozczarowanie, bo chialoby sie, zeby wreszcie jakas wladza dobrowolnie pozbyla sie tych chamskich atrybutow wladzy.Duzo pieniedzy znalazloby sie na szkole i na sluzbe zdrowia.Ale za to nie odpowiada jeszcze min. Giertych, mial za malo czasu.A czy zrobi cos dobrego dla szkoly, nie mowie a priori nie. Odpowiedz Link Zgłoś
jota.40 Re: Przeczytalem z uwaga i zgadzam sie z opisem 31.08.06, 15:49 Grisza, Ty masz coś wspólnego z medycyną, czy mi się wydaje?... Tak czy owak, zastanawiam się, dlaczego gimnastyka i ruch kojarzy Ci się wyłącznie z rekrutami i dresiarzami? A co taki fantastyczny, idealny patriota pocznie, jak się okaże, że trzeba bronić kraju, a on dziwnym zrządzeniem losu nie posiada tkanki mięśniowej?? Po drugie: nie, brak pieniędzy nie jest winą SLD. Nie jestem zwolenniczką tej partii, ale niestety, faktem pozostaje, że za jej rządów były pieniądze w szkołach. Biedne szkoły na Tragówku pozostały jeszcze biedniejszymi szkołami na Targówku, bowiem pieniądze, które te bogatsze (czytaj: mające szczęście do obrotniejszych i bardziej pracowitych dyrektorów) szkoły zarabiają nie są rozdzielane pomiędzy inne szkoły - po prostu znikają w kasie miejskiej, skąd bierze je np. ktoś na odprawę dla pana Kochalskiego, bowiem należało zastąpić go panem Marcinkiewiczem. Dlaczego twierdzę, że Giertych nie jest dobrym gospodarzem? Bo wziął się za jakieś bzdurne, widowiskowe gesty, wykonuje mnóstwo ruchów pozornych, a przy tej okazji zepsuł mnóstwo konkretnych spraw, które czekają na decyzję i doczekać się nie mogą - na przykład dopięty już niemal na ostatni guzik plan tańszych książek. Wszystko się posypało, nikt nic nie wie, ani wydawnictwa, ani szkoły. A to była pilna kwestia, na tym powinien był się skupić. Co do biznatyjskiego stylu władzy - z ulgą i radością popieram Cię w 100 procentach. Hasło taniego państwa też zostało na plakacie wyborczym - wydatki na urzęników wzrosły w tym roku o ileś tam milionów, już nie pamiętam. Tylko, że ja nie jestem rozczarowana, bo wcale nie liczyłam, że będzie taniej. Zauważyłam, że im więksi skromnisie i szaraczki dochodzą do władzy, tym bogatszej potrzebują oprawy. Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
wilson05 Re: Nie zrozumialem paraboli z matematyka? 30.08.06, 16:48 > Nie zrozumialem paraboli z matematyka? mialem wrazenie ze pan minister jest przeciw obowiazkowej maturze z matematyki. Po sprawdzeniu okazalo sie co prawda ze jest za obowiazkowa matematyka, ale nie trzeba bedzie jej zaliczyc zeby dostac mature - wiec wychodzi na to samo. Stad podejrzenie, ze skoro tak podobaja Ci sie poczynania pana ministra to byc moze jestes na bakier z tym przedmiotem. A pani Lybackiej tez nie popieram, zreszta za to samo - psucie systemu edukacji Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: Nie zrozumialem paraboli z matematyka? 30.08.06, 17:40 Jestem za stara, żeby iść na manifę, ale zawsze mogę w proteście wyemigrować. Do Norwegii np. Takie paskudne państwo socjalne, brrr. Wtedy to dopiero zatęsknię za czwartą RP! Odpowiedz Link Zgłoś
ba.sia Re: Nie zrozumialem paraboli z matematyka? 30.08.06, 18:00 tylko sobie pozwolenie od maista na tę manifę załatwcie, zeby potem nie było że Giertych policję na was nasyła. Legalnie to zorganizujcie młodziaki... A potem do nauki, zebyście nie narzekali, że pracy dla was nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisza Nie czuje sie emigrantem, IP: *.mnhelse.net 31.08.06, 09:33 choc od 9-u lat mieszkam w Norwegii.Socjalnosc tego panstwa jest b. ciekawa i dostosowana do obowiazujacego etosu pracy( b. protestanckiego ).Praca na pierwszym miejscu.Z roznych wzgledow stosunek Norwegow do pracy zmienia sie i mniejsza dbalosc o prace moze zaowocowac upadkiem panstwa socjalnego.Oczekiwania socjalne w stosunku do panstwa sa u przecietnego Norwega duzo nizsze i zgola innego rodzaju, niz oczekiwania Polakow, ktorzy wiek ca 25 lat zdazyli osiagnac do 1989.No nijak nie da sie porownac mentalnosci dzieci PRL i dzieci welfare state, absolutnie nie posuwajac sie do wartosciowania ktorejkolwiek z tych postaw.Ideologie to ludzie, a tych poznaje sie w czasach proby i kiedy nastal czas proby dla komuny, wyszla cala nicosc moralna tego systemu.Czemu wiec teraz majac szanse na budowe czegos lepszego nie skorzystac z takiej szansy? Czy szkola Giertycha jest zla a priori? Czy mamy jakies konkretne podstawy, aby potepiac wszystko w czambul, bo za tym stoi Giertych, Kaczynscy czy PiS. Skadinand dziwi tak straszna niechec do PiS wsrod zoliborzan, bo przecie PiS to wykapany przedwojenny PPS, czy tego nikt nie widzi? Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Kreujesz się na eksperta 31.08.06, 11:20 Grisza, nie pierdziel, bo o Giertychu nie wiesz w Norwegii nic, o na edukacji znasz się widać jak krowa na muzyce. Przedszkolanka z WSM-u (swoją drogą jakie to niesmaczne i pobłażliwe)pracuje w Polsce i blisko edukacji, tak się składa i widzi, jaka spalona ziemia zostaje po działaniach tego pana. Twoja wiedza o świecie nie jest mała, ale siedzą w Tobie jakieś takie resentymenty i kwasy, że kozetka by się przydała. Odpowiedz Link Zgłoś
szalkowski Re: Kreujesz się na eksperta 31.08.06, 11:47 Donkej, prosze, wiecej kultury i mniej wycieczek osobistych. Odpowiedz Link Zgłoś
santakasia Re: 31.08.06, 13:39 szalkowski napisał: > Donkej, prosze, wiecej kultury i mniej wycieczek osobistych. Donkejowi zdarzają się niekiedy bardzo emocjonalne wpisy na forum, ale akurat ten jest bardzo na miejscu i bardzo trafny. a co do wycieczek osobistych, to jak inaczej odpisywać p. Griszy, który sam bez przerwy się czepia... jak by to powiedzieć - osobiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisza Re:Prosze o przyklad czepiania sie IP: *.mnhelse.net 31.08.06, 13:44 wyczerpujacy znamiona pierdzielenia.Jak by to powiedziec... osobiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re:Prosze o przyklad czepiania sie 31.08.06, 13:52 Miałam na myśli, że chrzanisz w malignie jak potłuczony :-DDD Odpowiedz Link Zgłoś
szalkowski Etykieta dyskusji! 31.08.06, 15:16 Nie mozna pozwalac sobie na wycieczki dlatego, ze ktos inny sobie na nie pozwala. Donkej pisze b. duzo postow, jest od dawna na forum i jest jednym z 'liderow' tego forum - to zobowiazuje jeszcze bardziej! Wysylanie na kozetke to prymityw, nie powazna dyskusja o rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
santakasia Re: Etykieta dyskusji! 31.08.06, 15:33 są dyskusje bardziej i mniej emocjonalne, są rzeczy bardziej i mniej poruszające. wysłanie kogoś na kozetkę jakoś nie kojarzy mi się wielką obrazą i łamaniem netykiety. bez przesady. chyba pomylił Ci się psychoanalityk z psychiatrą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisza Jako konsument Oswiaty IP: *.mnhelse.net 31.08.06, 15:40 czuje sie w pelni usatysfakcjonaowany rzeczowa argumentacja, wielowarstwowym spojrzeniem na problem oraz eksperckim wylozeniem zasadniczych tez.Czujac, ze wyczerpalem juz wszystkie zdroworozsadkowe mozliwosci dyskusji, niniejszym poddaje sie i mam nadzieje, ze fakt ten nie zostanie odnotowany jako wycieczka osobista, czy czepianie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: santakasia Re: Jako konsument Oswiaty IP: 212.160.156.* 31.08.06, 16:14 i o to nam właśnie chodzi - o pełną satysfakcję i wyczerpanie konsumenta ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalkowski Re: Jako konsument Oswiaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 17:20 Lubie takie momenty. Wiecie dlaczego? Bo widac wtedy najlepiej jak zasady poszanowania 2. osoby, pluralizmu itp. nie maja zastosowania wtedy, kiedy przeciwnik ma inne zdanie. My, tu z Zoliborza, elita, WSM, kultura, ale na kozetke jak masz inne zdanie! My inteligencja ale jak nam staniesz w poprzek, to my powiemy, ze ty bredzisz. Tak to dziala, zebyscie sie nie wiem jak wypieraly. Nie podoba mi sie takie zachowanie, chociaz pogladow Griszy absolutnie nie podzielam. Odpowiedz Link Zgłoś
santakasia Re: 31.08.06, 18:08 piszesz do Donki i do mnie? czy to jakieś Twoje ogólne przemyślenia? Twoim zdaniem jak rozmawia inteligencja z inteligencją, to już po twarzy sobie dać nie mogą? jak ktoś ma inne zdanie, które pachnie oszołomstwem (i mówię tu ogólnie), to nie można mu powiedzieć, że bredzi? trzeba kulturalnie się uśmiechać i używać sformuowań "mylisz się mój drogi", "nie masz racji, gdyż ponieważ i w ogóle"? tak jak pisałam wcześniej, są tematy, które wywołują emocje, i można się trochę pokłócić i "poprztykać" i mam wrażenie, że jedynym urażonym naszym panoszącym się inteligenckim chamstwem i obłudą jesteś Ty. howgh. idę do domu. do jutra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizia Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 18:18 Nie jest jedynym. A tak a propos, santakasia. Dlaczego kojarzę Twoje wypowiedzi tylko w kontekście podążania czyimś tropem, obronnym lub właśnie intelektualnym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ska Re: IP: 212.160.156.* 01.09.06, 10:42 może dlatego, że jestem bierną uczestniczką forum i wypowiadam się rzadko, głównie wtedy, kiedy ktoś mnie denerwuje i już nie mogę się powstrzymać. to taka forma wyładowania frustracji z życia niewirtualnego. i przejaw faktu, że poza tym kontekstem nie mam nic do powiedzenia ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisza Wypowiadam wlasne zdanie, bo tak pojmuje Forum IP: *.mnhelse.net 31.08.06, 12:21 i mysle, ze nie bede nadmiernie zlosliwy jesli odpowiem, ze mam wrazenie, ze jestes dobrym przykladem pedagoga, ktoremu mozna by to i owo przywrocic. Ekspertem nie jestem, ale widze u Ciebie wiele zgorzknienia zawodowego, skoro sympatyczne okreslenie przedszkolanka z WSM odbierasz obrazliwie.Uderz w stol a odezwa sie .... .Co do kozetki, to masz byc moze racje z tym, ze ja mialbym raczej na mysli kozetke nie w gabinecie psychologa, ale kozetke do wymierzania kar cielesnych, ktorych jestem goracym zwolennikiem.Rozgi sa bardzo dobrym srodkiem wychowawczym.A nie wiem, czy wiesz, ze w czasach mojego dziecinstwa, wlasnie w jednym z zoliborskich przedszkoli szylo sie woreczki wypelnione grochem, ktore trzeba bylo zabierac do przedszkola.Zgadnij do czego one sluzyly? Odpowiedz Link Zgłoś
ba.sia Re: Wypowiadam wlasne zdanie, bo tak pojmuje Foru 31.08.06, 14:00 załatwcie to pozwolenie,bo jak będzicie nielegalni to znowu płakac będziecie, że was policja pogoniła 1 A co by było jakby paru mądrali przypadkiem pod smaochod wpadlo ???? wtedy też wina giertycha ! Do nauki sie brać, żeby potem\nie płakać, że PIS tak rządzi, że z kraju musicie wyjeżdżać do mycia garów !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: Wypowiadam wlasne zdanie, bo tak pojmuje Foru 31.08.06, 14:07 Tak, tak - PIS ma bardzo wyedukowane kadry - sami eksperci. Odpowiedz Link Zgłoś
sulek33 Re: Wypowiadam wlasne zdanie, bo tak pojmuje Foru 10.09.06, 03:16 Grisza, nie kop się z koniem (jak powiadał jeden z lepszych trenerów Reprezentacji Polski). Życie pokaże (każdemu co chce je poznać). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś