Gość: ktosiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 20:55 ewentualnie "pre dore", "metamorfoza",czy macie jakies doświadczenia z tymi salonami fryzjerskimi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
very.martini Re: "studio adamanti" 28.07.09, 23:48 W Metamorfozie byłam raz czy dwa, niby miłe wnętrze, muzyczka, przeszkadza mi to, że nie ma osobnych gabinetów, ale dwa fotele oddzielone parawanem czy czymś tam. Opócz tego pani kazała mi sobie naciągać skórę pod pachami przy depilacji pach, a to mnie zawsze wkurza:). Jak zabiegi inne niż wyrywanie - nie mam pojęcia. 16%VOL 22%VAT - takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosiek Re: "studio adamanti" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 20:46 dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktokolwiek Re: "studio adamanti" IP: 95.50.23.* 30.07.09, 02:36 Byłam w Adamanti tuż przed imprezą Sylwestrową. Za manicure daję 5. Nie przyklejam tipsów ani tego typu wynalazków, bo mi się nie podobają. Ale Pani kosmetyczka dokładnie wysłuchała czego oczekuję, nadała paznokciom taki kształt, jaki chciałam, ślicznie je pomalowała, dodając brokat, dobierając wszystko pod kolor kreacji, i w ogóle tak, żeby mi się podobało... Pełen profesjonalizm, dokładność, dbałość o zadowolenie klienta. Paznokcie były takie, jak sobie wymarzyłam, a może nawet ładniejsze. ;) Polecam! Za fryzurę daję 3+. Pani fryzjerka trochę się spieszyła, bo na drugim fotelu miała do uczesania koleżankę, no i niestety odczułam to jej roztargnienie. Niby nie było źle, ale też bez jakichś rewelacji. Modelowanie zupełnie nie takie, o jakie mi chodziło i musiałam sama poprawiać w domu. Za makijaż daję 4+. Właściwie idąc tam nie planowałam odwiedzić wizażystki, ale Panie mnie namówiły, mówiąc, że warto... że przecież jedyna taka noc w roku... OK, skusiłam się. ;) Pani wizażystka rzeczywiście bardzo zdolna. Makijaż wyszedł śliczny! Nie daję 5 tylko dlatego, że któryś z użytych cieni, albo tusz trochę mnie uczulał, choć zaznaczałam, że jestem alergiczką. No ale wiem, że takie rzeczy trudno przewidzieć, nawet przy kosmetykach, które teoretycznie są "bezpieczne". Zresztą z alergią szybko się w domu rozprawiłam. Liczy się efekt "artystyczny" ;) - i dlatego polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosiek Re: "studio adamanti" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 21:38 dziękuje bardzo, pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: santa cruz Re: "studio adamanti" IP: *.chello.pl 02.08.09, 18:13 Metamorfoza - byłam kilka razy na podcinaniu. Gdzieś w necie bardzo zachwalano ten salon, że tak świetnie dobierają fryzury itp... Otóż ja również oczekiwałam ze Pani szefowa mi coś doradzi, jednak nic nie potrafiła mi zaproponować i wyszłam z taką fryzurą z jaką przyszłam. Drugi raz miałam farbowanie i skracanie. Młoda fryzjerka nałożyła mi farbę. W tzw. międzyczasie przyszła na czesanie jakaś paniusia, fryzjerka strasznie spieszyła się z czesaniem jej, bo już czas farby na mojej głowie minął, i zaczynało mnie już szczypać jak diabli, ale ok. powiedzmy 10 minut dłużej farba leżała na głowie. Co do ścinania nie mam zastrzeżeń, młoda fryzjerka starała się. Za trzecim razem byłam umówiona, przyszłam rano na umówioną godzinę a tu okazuje się że nie ma żadnej fryzjerki bo chore. Ok, zdarza się. Za czwartym i ostatnim razem było bardzo poprawnie. Pani starała się być uprzejmą, jednak miałam wrażenie, ze lepiej się nie odzywać i czekać na koniec pracy. Zły humor i zmęczenie też się zdarzają. Jednak dziwnie się tam jakoś czuję i chyba salonu już nie odwiedzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika znam metamorfozę IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.08.09, 09:45 moja opinia jest najlepsza, świetne fryzjerjki, bardzo zdolne, solidne z polotem, doskonałe kosmetyczki. Chodzę tam od lat, mam zaufanie do fachowości, higieny, jestem urzeczona uprzejmością. Głosy krytyczne oceniam jako złośliwość lub przejaw nieprzebierającej w środkach konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktokolwiek Re: "studio adamanti" IP: *.kosson.com 07.08.09, 15:40 Czy pisząc o Metamorfozie macie na myśli ten salon w pawilonach przy Popiełuszki, niedaleko metra Marymont? Pytam, bo mimo, że mieszkam bliziutko dopiero niedawno zwróciłam uwagę na nazwę - kiedyś to się nazywało "U Bogusi". Jeśli to o tym salonie mowa, to kiedyś była tam chyba tylko jedna fryzjerka z polotem - Monika chyba, reszta Pań dość przeciętna. Widzę, że teraz zespół fryzjerek całkowicie nowy - same młode dziewczyny. O kompetencjach się na razie wypowiedzieć nie mogę. Natomiast byłam tam kiedyś na depilacji woskiem, gdy tylko oferta salonu została rozszerzona o usługi kosmetyczne. No i niestety, depilacja była przeprowadzona bardzo niefachowo. Pani robiła kilka "podejść" do jednego miejsca, bolało jak diabli, wosk był za gorący i trochę mnie poparzyła. W efekcie i tak nie wszystkie włoski udało się usunąć i kosmetyczka (młoda, wyraźnie niedoświadczona dziewczyna) podcinała je nożyczkami, albo wyrywała pensetką. Brrr na samo wspomnienie. Nie wiem, czy kosmetyczka się tam też zmieniła, i nie bardzo mam jak sprawdzić, bo więcej tam nie poszłam i nie zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: "studio adamanti" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 18:32 Mam prośbę, jak wypowiadacie się o innych salonach niż ten z wątku, to zmieniajcie wątek, bo już się wystraszyłam, że w Adamanti skiepścił się standard usług, a ja zawsze byłam zadowolona i z usług i z atmosfery. A okazało się, że wy piszecie o zupełnie innych salonach. Wprowadzacie ludzi w błąd. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktokolwiek Re: "studio adamanti" IP: *.kosson.com 23.08.09, 00:13 Nie rozumiem, co Cię przestraszyło. Autorka wątku pyta o 3 salony i dzielimy się swoimi doświadczeniami. Co tu może wprowadzać w błąd? Przecież w każdym poście jest zaznaczone, o którym studio mowa. Odpowiedz Link Zgłoś
very.martini Re: "studio adamanti" 23.08.09, 13:06 To czytaj ze zrozumieniem, a nie będziesz się bać. W swoim poście wyraźnie napisałam "W Metamorfozie". 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś