Gość: piston IP: 85.222.87.* 15.07.10, 13:19 katoland.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wredny Re: Na rowerze po piwie: wypatrzyło go oko kamery IP: 85.219.142.* 15.07.10, 13:28 nie katoland, tylko pańswto prawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Na rowerze po piwie: wypatrzyło go oko kamery IP: *.centertel.pl 15.07.10, 14:06 ...i sprawiedliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
dalton78 Re: Na rowerze po piwie: wypatrzyło go oko kamery 15.07.10, 16:06 Najgorsze jest to, że za tak groźne dla samego siebie działanie jak jazda po piwku na rowerze sa poważne konsewkwencje (wyrok karny i prawo jazdy) Brawo policja i straż miejska. Szkoda, że jeszcze nie zaangażowano antyterrorystów... Na pewno macie kolejna rzeszę zwolenników przez swoje tolerancyjhen działania. Nie mozna by tak spóscic deklikwentowi powietrza i pouczyć, żeby nie póbował jechać? Nie, lepiej od razu na dołek. Brawo policja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adasq Re: Na rowerze po piwie: wypatrzyło go oko kamery IP: *.146.174.24.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.07.10, 20:29 temat wraca po raz kolejny. mam w związku z tym pewien pomusł którym chciałbym się podzielić z innymi: otóż wyobraźmy sobie taką sytuację - 20 chłopa ubranych w koszulki z napisem "JESTEM PIJANYM ROWERZYSTĄ" z obu stron coby bardziej widoczni byli wychdzi z obserwowanej okiem kamery knajpy okolicach godziny 23. każdy z nich dzierży w dłoni butelkę lub puszkę z logo jakiegoś znanego browaru. po czy patrząć bezczelnie w oko kamery pociąga spory łyk wkłada naczynie do koszyka na bidon zapala światełka i rozjeżdża po 3 w różnych kierunkach głównymi ulicami (co by ich można było szybko namierzyć) jest bardzo prawdopodobne,że obserwator monitoringu MUSI powiadomić odpowiednie służby uruchamiająć procedurę naciśnięciem WIELKIEGO CZERWONEGO GUZIKA bo obserwator nawet jeżeli się domyśla że to prowokacja to ma taką robotę że musi po takim zgłoszeniu cała procedura rusza, pojawiają sie radiowozy z których wysypują się dzielni funcjonariusze i zatrzymują prowokatorów badają ich alkomatami, sprawdzają zawartość puszek itd jeżeli na sali jest lekarz - a zasadzie prawnik - powstaje pytanie czy za udział w takiej prowokacji uczestnikom grozi odpowiedzialność karna (np jak tym kolesiom od bomb - bo przecież swoim postępowaniem zaangżowaliby znaczne siły naszej dzielnej policji oczywiście zakładamy, że wszyscy prowokatorzy są trzeźwi, mają przepisowo wyposażone rowery itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adasq ad IP: *.146.174.24.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.07.10, 20:54 zapomniałem dodać, że aby prowokacja miała sens, w butelkach jest woda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowac Re: ad IP: 91.212.2.* 16.07.10, 08:00 i może Ci policja naskoczyć - jedyne co, to to ukarać cię mogą zgodnie z ustwa o wychowaniu w trzeźwości mają na filmie jak 'pijesz piwo'! Żeby prowokacja była całkowicie bezbolesna żadnych logo browarów - może sok jabłkowy w szklance bez nadruków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Na rowerze po piwie: wypatrzyło go oko kamery IP: 195.242.183.* 16.07.10, 08:51 niezły pomysł, z chęcią bym uczestniczył w takiej akcji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikko Na rowerze po piwie: wypatrzyło go oko kamery IP: 195.136.20.* 15.07.10, 13:36 Brawo!!! Kolejny groźny przestępca ujęty na gorącym uczynku!!! Gratulację za perfekcyjną i brawurową akcję ujęcia tego bandyty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MikeOne Na rowerze po piwie: wypatrzyło go oko kamery IP: *.polskieradio.pl 15.07.10, 13:57 Medal dać temu człowiekowi z monitoringu oraz interweniującej załodze. Za odwagę, za czujność i za błyskawiczną reakcję. A tego podłego bandytę, wsadzić do kołchozu jakiegoś i dać dożywotni zakaz kontaktu z rowerem. Najlepiej, jego najbliższej rodzinie profilaktycznie też zabrać rowery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sewo Re: Na rowerze po piwie: wypatrzyło go oko kamery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 14:09 ha ha i czym tu sie chwalic? ze mamy zasrane panstwo policyjne kaczynskich? ja bym proponowal zabrac rowery calej dzielnicy!!! zabija cie i okradna i nikt nie zauwazy a takie rzeczy od razu zauwaza, gratulujemy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SFo Re: Na rowerze po piwie: wypatrzyło go oko kamery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 16:53 Nie będzie tak źle w kołchozie już czeka na niego para nowych kółek i pedałów... Gość portalu: MikeOne napisał(a): > Medal dać temu człowiekowi z monitoringu oraz interweniującej załodze. > Za odwagę, za czujność i za błyskawiczną reakcję. > A tego podłego bandytę, wsadzić do kołchozu jakiegoś i dać dożywotni zakaz > kontaktu z rowerem. Najlepiej, jego najbliższej rodzinie profilaktycznie też > zabrać rowery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spioch nareszcie bede spal spokojniej! IP: *.centertel.pl 15.07.10, 14:08 o jednego przestepce na ulicach mniej. Brawo policja! Medale wam sie naleza, a temu przestepcy dozywocie! Odpowiedz Link Zgłoś
michal0510 Na rowerze po piwie: wypatrzyło go oko kamery 15.07.10, 14:09 Niecały promil pół godziny po spożyciu - czyli wypił jedno piwo. Faktycznie pijane bydle, nie ma co. Odpowiedz Link Zgłoś
stasio_paluch Kup sobie alkomat i sprawdź. 15.07.10, 16:14 Pół promila pół godziny po spożyciu - musiał wypić przynajmniej dwa browarki. A 0,5 promila to już zaburzenia sprawności ruchowej i błędna ocena własnych możliwości. Na rowerze był groźny dla siebie i innych. Odpowiedz Link Zgłoś
artie40 Re: Kup sobie alkomat i sprawdź. 15.07.10, 17:21 stasio_paluch napisał: > Pół promila pół godziny po spożyciu - musiał wypić przynajmniej dwa browarki. A 0,5 promila to już zaburzenia sprawności ruchowej i błędna ocena własnych możliwości. Na rowerze był groźny dla siebie i innych. No jasne chłopie, jakiś ty czujny i troskliwy o gościa. Nie jesteś przypadkiem strażnikiem wiejskim i takimi akcjami nie walczysz o premię i nagrodę od Hani GW?. Wiadomo, o 3 w nocy, to przy Wileńskim takie tłumy walą, że mógł np rozjechać trzyletnie dziecko, albo osiemdziesiesięcioletnią staruszkę, no i twoją matkę też. Weź młotek 5 Kg i wceluj między oczy, może ci się poprawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kottblum Hanna Re: Kup sobie alkomat i sprawdź. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 17:57 Sprawdzić, czy nie ksiądz... Odpowiedz Link Zgłoś
dobiasz Re: Kup sobie alkomat i sprawdź. 16.07.10, 11:39 > A > 0,5 promila to już zaburzenia sprawności ruchowej i błędna ocena własnych > możliwości. Na rowerze był groźny dla siebie i innych. No patrz pan, a w Niemczech z 0.5 promila można samochodem kierować. Jacy głupi ci rzymianie. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejkozlowski To ja już zarobiłem na 50 X dożywocie. Jezu !!! 15.07.10, 14:10 Co za barany ta polycyja. Łapią rowerzystów po piwie a puszczają hurtowników heroiny i amfy, którzy im smarują łapę. Psy parszywe !! Odpowiedz Link Zgłoś
tom30 Re: To ja już zarobiłem na 50 X dożywocie. Jezu ! 15.07.10, 14:53 Powiedz. Jak ma być w naszym kraju dobrze jak Ty potępiasz policje a nie tego człowieka który po piwie jedzie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hu Re: To ja już zarobiłem na 50 X dożywocie. Jezu ! IP: 86.47.59.* 15.07.10, 15:19 NIE! To Ty nie masz racji, policji jest malo wiec trzeba ustalic priorytery. Gdy dwoje dzieci kradnie w sklepie i wybiega- wowczas sprzedawca bedzie gonil tego co ukradl DVD a nie tego co zawinal batonika. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: To ja już zarobiłem na 50 X dożywocie. Jezu ! 15.07.10, 15:42 Jak rozumiem, sugerujesz, że policja odstąpiła od jakiejś poważniejszej interwencji, żeby złapać tego pijaka na rowerze. Czy możesz podać jakieś bliższe szczegóły, czy też po prostu to sobie wymyśliłeś? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
artie40 Re: To ja już zarobiłem na 50 X dożywocie. Jezu ! 15.07.10, 17:25 kapitan.kirk napisał: > Jak rozumiem, sugerujesz, że policja odstąpiła od jakiejś poważniejszej interwencji, żeby złapać tego pijaka na rowerze. Czy możesz podać jakieś bliższe szczegóły, czy też po prostu to sobie wymyśliłeś? > Pzdr Myślę, że szkoda było benzyny na dojazd. I dokładnie, polucjantów i strażników wiejskich jest jak widać za dużo, jeśli mają czas na zajmowanie się takimi pierdołami. A podobno mamy duuuuuży deficyt i długi, ale naszych pretorian nie damy tknąć, nawet jak glupieją na służbie z braku zajęcia. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hu Re: To ja już zarobiłem na 50 X dożywocie. Jezu ! IP: 86.47.59.* 16.07.10, 10:16 Kazdego dnia ktos sprzedaje heroine na duza skale, kazdego dnia ktos bije dziecko, kazdego dnia kogos okradaja z telefonu i portfela- jezeli tego nie wiesz znaczy, ze mieszkasz z mama, ktora Cie kazdego dnia zawozi samochodem do prywatnej szkoly i z niej odbiera po lekcjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: next Re: To ja już zarobiłem na 50 X dożywocie. Jezu ! IP: *.acn.waw.pl 15.07.10, 15:26 tom30 napisał: > Powiedz. Jak ma być w naszym kraju dobrze jak Ty potępiasz policje a nie tego > człowieka który po piwie jedzie???? a twoim zdaniem wszystko jest ok, kiedy "kolarze" siedzą po półtora roku a pijani kierowcy samochodów dostają zakaz prowadzenia na 2 lata? a jak kogoś "trafią" to też nie idą siedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: To ja już zarobiłem na 50 X dożywocie. Jezu ! IP: *.pl 16.07.10, 12:39 O właśnie, o to chodzi! www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090404/POWIAT/323001964 www.wprost.pl/ar/157358/TK-zbada-legalnosc-karania-nietrzezwych-rowerzystow/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Na rowerze po piwie: wypatrzyło go oko kamery IP: *.aster.pl 15.07.10, 14:16 dzielna ta Polska policja. Na codzień mieszkam w Danii w Aalborg i tam jazda po piwku, a nawet kilku to normalka, pod warunkiem że rowerzysta nie stwarza zagrożenia. Jeśli jedzie ścieżką rowerową i reaguje na światła to jest wszystko OK. Ale widzę że tutaj to policja musi poprawiać sobie statystyki a temu baranowi na monitoringu to ewidentnie się nudzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yattaman Chwała Wam Dzielni Policjanci IP: 192.100.112.* 15.07.10, 14:33 jesteśmy z Was dumni. wsadzić zwyrodnialca na 3 lata! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdruzgotany Szok! Przecież tą drogą mogły przechodzić dzieci! IP: *.fdk.abpl.pl 15.07.10, 14:45 Szok! Przecież tą drogą mogły przechodzić dzieci! Brawa dla policji i straży miejskiej za tak skuteczne działania! Odpowiedz Link Zgłoś
wertumnus Re: Szok! Przecież tą drogą mogły przechodzić dzi 15.07.10, 15:30 Gość portalu: zdruzgotany napisał(a): > Szok! Przecież tą drogą mogły przechodzić dzieci! Brawa dla policji i straży > miejskiej za tak skuteczne działania! O trzeciej w nocy te dzieci miały przechodzić? Biedne maluszki i takie bezbronne nocą :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Szok! Przecież tą drogą mogły przechodzić dzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 16:15 A jakby tam była Twoja matka?! Albo córka [sprawdzić, czy nie ksiądz]?! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Szok! Przecież tą drogą mogły przechodzić dzi IP: 195.242.183.* 16.07.10, 08:52 matka siedziała z tyłu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walnij se kufe Re: Szok! Przecież tą drogą mogły przechodzić dzi IP: 95.108.25.* 15.07.10, 17:04 Idz sie leczyć jełopie Odpowiedz Link Zgłoś
artie40 Re: Szok! Przecież tą drogą mogły przechodzić dzi 15.07.10, 17:27 Gość portalu: walnij se kufe napisał(a): > Idz sie leczyć jełopie On nie musi, za to ty raczej na pewno. Wymyło ci zdrowy rozsądek do cna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Szok! Przecież tą drogą mogły przechodzić dzi IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 15.07.10, 21:07 Raczej bym sie nie zatrzymal na rowerze. Przeciez na rowerze nie jest trudno uciec... Nawet przed samochodem, wszedzie nie pojedzie. Po prostu chlopak nie przypuszczal ze za piwko i rower sie przypier...... Odpowiedz Link Zgłoś
videletz1410 Na rowerze po piwie: wypatrzyło go oko kamery 15.07.10, 14:53 Chwała i cześć odważnym stróżom prawa ! Kiedyś mnie złapali w podobnej sytuacji, od tej pory modlę się codziennie nie piję i daję na tacę połowę wypłaty, gdyby nie oni, na pewno zszedłbym na złą drogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Na rowerze po piwie: wypatrzyło go oko kamery IP: *.home.aster.pl 15.07.10, 14:59 Łapać prawdziwych bandytów trochę strach, a nuż nie daj boże któryś zna swój fach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: next brawo dzielni stróże prawa ! IP: *.acn.waw.pl 15.07.10, 15:20 i na dwa lata do puchy! ciekawe ile dostałby kierowca samochodu? bo proporcjonalnie do zagrożenia dla życia i zdrowia innych uczestników ruchu to wychodzi na to,ze powinien dostać dychę jak złoto:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: brawo dzielni stróże prawa ! IP: *.mimuw.edu.pl 15.07.10, 15:49 Jeszcze gorzej byłoby, gdyby tak upity szedł pieszo! Strach już na ulice wychodzić, wszędzie jak nie piwo piją, to kebab czy pieczywo czosnkowe zażerają, i to w taki upał, a uczciwy obywatel nie ma czym oddychać i jeszcze musi uważać, czy ktoś się na niego nie zatoczy. Ja bym w ogóle zamknął wszystkich tych, co bez celu się po mieście szwendają i psują estetykę. A te dwa lata to jakiś żart, jak nie można dać czapy, to przynajmniej dożywocie - przecież następnym razem facet może zamiast piwa napić się wina i tragedia murowana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HWDP Na rowerze po piwie: wypatrzyło go oko kamery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.10, 15:21 HWDP i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Na rowerze po piwie: wypatrzyło go oko kamery IP: 194.156.44.* 15.07.10, 15:26 A nagiego chłopca dziś rano na Broniewskiego nie wypatrzyli, szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kottblum Hanna Re: Na rowerze po piwie: wypatrzyło go oko kamery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 18:01 Widocznie nie był pijany i w związku z tym nie stwarzał zagrożenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludzie I mamy uwierzyc że o 3 w nocy przy Wileniaku IP: *.acn.waw.pl 15.07.10, 15:42 jest taki porządek,że największym przestępcą jest rowerzysta po jednym piwie? Panowie policjanci i dziennikarze,dlaczego usiłujecie robić z nas debili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdfgd Re: Na rowerze po piwie: wypatrzyło go oko kamery IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.10, 15:49 DOŻYWOCIE DLA NIEGO, BANDYTA!!! W KOŃCU BĘDĘ SIĘ CZUĆ BEZPIECZNIE NA ULICY W NOCY. BRAWO POLICJA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kroolik Bandyta!!! IP: *.rev.pgd.pl 15.07.10, 16:18 Wow, cóż za przestępca! Po piwie na rowerze! Koszmar! Powinni go rozstrzelać, a co najmniej skonfiskować rower i przekazać jako nagrode dzielnym Strażakom Miejskim. Gratulacje panowie, za strzeżenie naszego bezpieczeństwa znarażeniem życia. Odpowiedz Link Zgłoś
gupi_gowniarz no dobre 15.07.10, 16:26 Nie ma co tu narzekać na policję - zabronione to zabronione. Jeśli jechał pijany trzeba ponieść konsekwencje. A że policja dba o statystki a nie o bezpieczeństwo - to fakt. Natomiast inna kwestia - czy są gdzieś jakie statystyki co ci panowie i panie od monitoringu wykrywają? Bo muszę powiedzieć, że szlag mnie trafia chwilowo: monitoring za więcej pieniędzy niż ja zarobię przez całe życie służy do łapania rowerzystów po piwie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlo1966 I właśnie dlatego nie ma szacunku dla prawa. IP: *.181.89.241.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.07.10, 16:40 Przewidziane w Kodeksie karnym 2 lata za rowerek po piwku to zwyczajne nadużycie. Przepisy dot postępowania z jeżdźącymi po pijanemu powinny ( moim zdaniem) zostać jakoś znormalizowane w całym UE. NP 0,5. Tym bardziej , że przy niskim stężeniu alkohol wyczula zmysły i poprawia sprawność psychofizyczną. Ale każde Państwo ( niedemokratyczne) musi mieć wroga. Musi demonstrować siłę. I u nas stworzono sobie takiego wroga. Zamiast leczyć, zapobiegać, pomagać wychodzić z nałogu- jest tylko jedno antidotum-KARAĆ. I niech ustawodawca będzie pewien- zaostrzenie kar nic nie da. Prawem jazdy nie włącza się silnika, a przeciętny człowiek gdy ma 1,5-2 promile - traci poczytalność. Wsiądzie i pojedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx niech zrobią monitoring w komisariatch!!! IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.10, 17:34 niech zrobią monitoring w komisariatch!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wooki74 Idiotyzm;(( IP: *.marketing-house.pl 15.07.10, 17:41 Nalezy karac pijanych kierowcow, ale rower to jednak co innego...no chyba, ze jedzie po drodze. Operatorzy niech sie lepiej zajma kieszonkowcami, drecholami i innym elementem zamiast sledzic rowerzystow po piwie. Rozmawialem ze znajomym, ktory jezdzil po piwie w Niemczech - nikt tam podobno takich idiotyzmow nie wymysla....Smutne to, bo sam lubie strzelic sobie piwko podczas wycieczki rowerowej w upalny dzien. Jestem za tym, zeby rowerzystow tak mocno nie karac, a na pewno nie zabierac prawa jazdy, bo to kretynizm do kwadratu! Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Tak trzymac - mamy juz dosyc pijanych na 15.07.10, 18:03 rowerach. A pijacki narod wspiera innych lamiacych prawo po spozyciu alkoholu. Napil sie to nikt mu nie kazal jechac rowerem, mogl isc na piechote. To nie jest karalne. Prawo trzeba znac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O! Zryte berety IP: *.acn.waw.pl 15.07.10, 18:20 taka ksywe powinnyście mieć,skoro macie już dosyć,towarzysze.Wszystkich za morde i do pierdla,bo to "pijacki naród".Zryte berety są z innej rzeczywistości-tej w której jeden z nich wymyślił i wprowadzał w życie hasło: DAJCIE MI CZŁOWIEKA A PARAGRAF SIĘ ZNAJDZIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marc Re: Zryte berety IP: *.182.42.165.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.07.10, 19:03 Zryty beret to mają ewidentnie te dekle, które traktują takie teksty jak okazję do wyżycia się na policji, bez wnikania w istotę sprawy i jawnie lejąc na prawo. No i mam wrażenie, że wiele dzieci wypowiadających sie powyżej nigdy nie miało w ustach alkoholu. Naprawdę, myszki, sądzicie, że prawie 1 promille zdobywa sie po jednym piwku? Otóż spieszę donieść, że: - całkiem duży facet (80 kg / 180 cm), - pijąc przez 5 godzin, - pijąc na w połowie pusty żołądek musi zrobić CONAJMNIEJ 5 dużych browarów, zeby osiągnąć 0,8 promille. Wiecie, co się dzieje z organizmem po 5 piwach? Wyobraźni trochę i rozumu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy_świata Re: Zryte berety IP: 193.104.164.* 16.07.10, 16:41 ch** prawda! wez tester i dmuchnij w trakcie spozywania - zobaczymy ile ci wywali. a tak jest wlasnie w sprawach z monitoringiem - koles siedzi i na kamerce obczaja bar. jak bierzesz oststniego lyka i wsiadasz na rower to zjawia sie po 5 minutach policja i stad kosmiczne wyniki. za pol godziny to najwyzej wykroczenie by bylo www.policja.waw.pl/portal/pl/1/8522/Nietrzezwi_znajomi_na_rowerach.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Tak trzymac - mamy juz dosyc pijanych na IP: *.hari.cable.virginmedia.com 16.07.10, 11:39 Prowadzenie roweru (nie jazda) po chodniku tez jest karalne.Moglbys np spasc z rowerem z chodnika na ulice i za to nasze panstwo policyjnego nadzoru surowo nas karze. Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Re: Tak trzymac - mamy juz dosyc pijanych na 16.07.10, 17:59 Oczywiscie ze prowadzenie roweru po pijaku jest karalne bo prowadzacy kieruje pojazdem - czyz nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: Tak trzymac - mamy juz dosyc pijanych na IP: 213.17.245.* 16.07.10, 14:11 chodzenie po piwie JESZCZE nie jest karalne. Przymiarki co chwila ktoś robi, nawet do jazdy samochodem jako pasażer po alkoholu chcą się dobrać. To tylko kwestia czasu. Na razie wielki brat zbroi się w kamerki Odpowiedz Link Zgłoś
zibi_scj55 Re: Tak trzymac - mamy juz dosyc pijanych na 16.07.10, 14:33 hahaha!!!! Po alkoholu nie wolno nawet prowadzić rowerka. Policjanci a zwłaszcza w małych miejscowościach i wioskach, jak się przyczają na pacjenta, to żeby szedł na czworaka a rower ciągnął na sznurku, to i tak mu udowodnią że jechał. Toż to tylko ludzie!!! Sama znajomość prawa niewiele znaczy. Potrzebna jest wola jego przestrzegania. Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Re: Tak trzymac - mamy juz dosyc pijanych na 16.07.10, 18:01 Oczywiscie ze prowadzenie roweru po pijaku jest karalne bo prowadzacy kieruje pojazdem - czyz nie. Odpowiedz Link Zgłoś
artie40 Re: Tak trzymac - mamy juz dosyc pijanych na 16.07.10, 15:02 sselrats napisał: > rowerach. A pijacki narod wspiera innych lamiacych prawo po spozyciu > alkoholu. Napil sie to nikt mu nie kazal jechac rowerem, mogl isc na > piechote. To nie jest karalne. Prawo trzeba znac. Pracujesz w służbach, że tak bredzisz? A może sędzia, co nabija sobie statystyki, szybko wyrok i następny? Gdzie ty widziałeś pijanego rowerzystę ostatnio? Bo ja np wog ole takich nie widzę. Za to jadąc wczoraj poza Wawą, po wsiach i małych miasteczkach, na spotkanych 7 rowerzystów po zmroku, 4 nie miało ŻADNEGO oświetlenia, 1 jakieś szczątkowe, 2 w miarę sensowne. Trochę nie fajnie, jak z mroku wyskakuje taki nocny jastrząb. Ale tacy policji nie obchodzą. Masz mózg wyprany przez propagandę, żałuj, że zamiennych nie dają. Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Re: Tak trzymac - mamy juz dosyc pijanych na 16.07.10, 18:00 Jak juz pisalem - pijacki narod wspiera innych lamiacych prawo po spozyciu alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssssssss Re: Tak trzymac - mamy juz dosyc pijanych na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.10, 18:14 dureń z ciebie i tyle. pisowski kmocie. Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Re: Tak trzymac - mamy juz dosyc pijanych na 16.07.10, 19:59 Akurat tu sie pomyliles, meneliku. Sugerujesz, ze PiS jest za przestrzeganiem prawa? Jestem za przestrzeganiem prawa i przeciwko PiSowi. Ale jak juz pisalem, pijackie spoleczenstwo broni innych lamiacych prawo po spozyciu alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Tak trzymac - mamy juz dosyc pijanych na IP: *.centertel.pl 20.07.10, 00:09 nie wiem co mówi o tym prawo, ale w praktyce spacer z rowerem, gdy właściciel jest pod wpływem, kończy się identycznie jak jazda Odpowiedz Link Zgłoś
ivrp chory kraj, 2 lata za jazdę na rowerze po piwie, 15.07.10, 20:24 żyjemy w jakiś talibanie katolandzkim, a nie w UE. Komorowski niech się weźmie do roboty, bo emigracja dalej będzie się nasilać, aż ZUS zbankrutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abhorsen Re: chory kraj, 2 lata za jazdę na rowerze po piw IP: 62.29.136.* 15.07.10, 23:48 A gdyby to nie był rower tylko motor lub samochód wrzeszczałbyś że pijani kierowcy wiozą śmierć. Rowerzysta wpada pod samochód , kierowca trzeżwy , rowerzysta na lufie- obojętne- po jednym czy iluśtam piwkach- społeczne odium na kierowcę - ludzie zacznijcie w końcu myśleć- to nie boli. Rowerzysta jest takim samym użytkownikiem drogi jak każdy inny- i ma odpowiadać tak samo jak każdy inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocalujta_wujta A naogladales sie "Misa"? IP: 204.153.88.* 16.07.10, 15:37 "A gdyby to byla babcia..." Gdyby babcia miala wasy to by byla dziadkiem. Prawo nie jest od gdybania. Co ma sens to ma sens a co nie ma to nie ma. Moim zdaniem karanie nawalonego rowerzysty co sie slania i wywala ma sens. Natomiast karanie na zasadzie takiego sledzenia goscia ktory wypil rzeczywiscie jedno piwo, ale wciaz panuje nad zmyslami i jego motoryka nie zwodzi to jest to glupota i nagonka umundurowanych idiotow ze strazy co nie maj nic do roboty zupelnie jak kiedys ZOMO (kiedy mieszkalem jeszcze dawno temu w Polsce to cos takiego istnialo). W USA prawo tez oficjalnie okresla normy alkoholu we krwi, ale jak policjant zatrzymuje Cie po piwie to zwykle chodzi o jakies przewinienie drogowe. Nikt Cie nie pyta czy piles zeby tylko dowalic. Jesli glina ma podejrzenie ze nie panujesz nad sytuacja to wtedy wyprasza Cie z samochodu i daje jakis test alkoholowo-narkotykowy. Dopoki panujesz nad sytuacja i jedziesz ostroznie nikt nie bedzie Cie karal za jedno piwo mimo ze juz przekroczyles limit odrobine. To jest logiczne i nikt jak stara baba (ale w mundurku) sie nie przypierd.... Acha za alkohol mozna starcic nawet samochod (konfiskata). pzdr z New Jersey. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po A nie lepiej problem rozwiązać? IP: *.cm-4-2b.dynamic.ziggo.nl 11.10.10, 13:25 Czasami zastanawiam się czemu w Polsce nie walczy się z problemami, a jedynie z ich skutkami. Od dwóch miesięcy mieszkam w Holandii i porównuję wszystko z tym, co znam z Ojczyzny. Tutaj wszyscy przemieszczają się rowerami, również gdy wybierają do klubu, czy baru, więc pijanych rowerzystów w weekendy jest mnóstwo. Jednak policja, o ile ktoś jest w stanie panować nad swoim rowerem (czyt. nie jedzie zygzakiem), zupełnie nie reaguje i nie dlatego, że funkcjonariusze są leniwi, lecz ze względu na odgórne rozporządzenia. Tutaj pijany rowerzysta nie stanowi zagrożenia, bo PRZY KAŻDEJ ULICY JEST SZEROKA ŚCIEŻKA ROWEROWA! Czemu nie czerpiemy z zachodnich wzorców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocalujta_wujta ZUS mam w du... w powazaniu od lat IP: 204.153.88.* 16.07.10, 15:28 Wywalilem za granice 15 lat temu i juz uzbieralem na skromna emeryture (USA). Teraz to juz tylko mysle o poprawieniu tej "skromnosci" i to w zasadzie nie za czesto mysle, bo w sumie nie planuje emerytury chyba nigdy. Co nie znaczy tez ze bede jak idiota pracowac po 12-15 godzin dziennie i przez wiele sobot i niedziel... zeby potem myslec o tej emeryturze jak o zbawieniu zorany glupota korporacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian orwell, brawo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.10, 08:25 dac im w nagrode po rowerze i zgrzewce piwa wtedy zobaczymy.. Odpowiedz Link Zgłoś