jacekpiotr 20.01.05, 13:52 Witam! Czy możecie polecić jakieś przychodnie na Tarchominie? Co sądzicie o przychodni "Medycyna Rodzinna"? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katija1 Re: Pytanie o Przychodnie-Tarchomin 20.01.05, 15:24 kilka razy wylądowałam w przychodni na świderskiej. Wrazenia pozytywne. 3 fajnych internistow (jedna niefajna-dwuczłonowe nazwisko...niemiła :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mica Re: Pytanie o Przychodnie-Tarchomin IP: *.acn.waw.pl 20.01.05, 21:50 Dagis- mila obsługa i mili lekarze :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
omeri Re: Pytanie o Przychodnie-Tarchomin 20.01.05, 21:51 Jestem zadowolona z medycyny rodzinnej, ale rzadko korzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Pytanie o Przychodnie-Tarchomin IP: *.devs.futuro.pl 21.01.05, 07:58 Jestem zadowolona z medycyny rodzinnej, ale rzadko korzystam. No właśnie, gdybyś chciała skorzystać częściej to i tak nie da rady, bo czeka się tygodniami, a nawet miesiącami. Do tego lekarze mało sympatyczni. Odpowiedz Link Zgłoś
szklaneczka3 Re: Pytanie o Przychodnie-Tarchomin 24.01.05, 16:05 właśnie otworzyli przchodnię przy Urzędzie Gminy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kz Re: Pytanie o Przychodnie-Tarchomin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 15:08 No proszę. Własnie też wczoraj widziałam jak paliło się tam światło. Czy gdzieś więcej mozna się o niej dowiedzieć, jacy lekarze itp.? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
jerozolimka Re: Pytanie o Przychodnie-Tarchomin 21.01.05, 21:17 Korzystam z Medycyny Rodzinnej praktycznie od momentu jej otwarcia. Na początku była Francja -elegancja, teraz wszystko wróciło do normy. Do specjalisty dostać się nie masz absolutnie żadnych szans, albo jeszcze nie robią zapisów, albo już się spóźniłeś.Kobiety o swoich badaniach mogą pomarzyć. A jeśli stanie się cud i uda ci się zapisać do specjalisty, to okaże się , że przyjmuje on tylko rano, akurat wtedy gdy sam pracujesz, a wizyta popołudniowa , owszem wchodzi w gre ale za opłatą.Czekam z utęsknieniem na otwarcie przychodni na Ceramicznej.Aha, w MR jak będziesz chory i z gorączką to Pani z rejestracji zrobi Ci wielką łaskę i powie żebyś sam zapytał lekarza czy cię przyjmie, bo ona już numerków nie ma. Kiedyś zapytałam się jej od czego ona tam jest, Na szczęście zdrowie mi dopisuje i nie muszę często korzystać z pomocy MR. Odpowiedz Link Zgłoś
malpig Re: Pytanie o Przychodnie-Tarchomin 26.01.05, 10:45 Medycyna Rodzinna - jestem w niej 2 rok i cały rok za długo. Na początku było przyjemnie, panie na recepcji uśmiechnięte, lekarze pomocni, ale teraz stała sie tragedia i wg mojich obserwacji to ani Medycyna ani Rodzinna Sama, na szczęście, nie choruję, ale mam ponad 2-letkiego synka, który od wrzesnia choruje praktycznie non-stop, a wówczas: - od rana nie jest mozliwym dodzwonienie sie do MR - jak już sie dodzwonię (zazwyczaj ok. 8.40) to pani znudzonym głosem informuje mnie, że nie ma wolnych miejsc i pouczy mnie, że wizytę do pediatry nalezy zamawiac z min. 3 dniowym wyprzedzeniem - na moje pytanie czy może mi wyjasnić na jakiej podstawie mogę przewidzieć, ze dziecko za 3 dni dostanie ponad 39 st. gorączki w nocy słyszę"to pani jest matką a nie ja" . Oczywiście pani ma racje, ale nie pozwolę sobie na takie typu odzywki za moją kasę - na sygnał wysoka goraczka słyszę także: może pani przyjść i pewnie pani doktor przyjmie, ale nie wiem o której i musi to pani ustalić z lekarzem ALe... pomimo dotychczasowych wrazen skorzystałam (o ja durna !!!) z ich ubezpieczenia i miało być super, a jest tak, ze do specjalisty jak nie można było się dostać tak nadal nie można. A karta stałego klienta, która miala być kluczem do wszystkich drzwi w MR jest tylko karta w moim porfelu, a w MR pytaja :jaka karta?" pozdrawiam mal Odpowiedz Link Zgłoś
robke Re: Pytanie o Przychodnie-Tarchomin 27.01.05, 08:10 Żona i dzieci chodzą do "przychodni" w budynku zbiegu Światowida i Książkowej. Nie ma kolejek, pediatrzy OK, miła obsługa. Odpowiedz Link Zgłoś
molekula Po lekturze : 27.01.05, 18:55 Miałam się przepisać do tej przychodni jak ją tylko otworzyli, ale teraz nie żałuję. Choć dojazd do Śródmieścia bywa w chorobie kłopotliwy, to wiem, że lekarz, który zna mnie od -nastu lat zawsze(!) mnie przyjmie a czasmi przyjedzie do domu. Poza tym moja przychodnia jest rejonowo związana z bardzo dobrym szpitalem, dostęp do specjalistów nie jest jakiś szczególnie trudny, więc pozostanę tam gdzie jestem dotychczas i gdzie byłam przed reformą służby zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Pytanie o Przychodnie-Tarchomin IP: *.devs.futuro.pl 28.01.05, 06:49 Na szczęście już 2 tydzień działa przychodnia przy Milenijnej. Byłam tam i jestem zadowolona. Miła obsługa, lekarze lekarka która mnie przyjmowała również sympatyczna. Szegółowo wszystko omówiła, nawet wypisując skierowanie do szpitala powiedziała gdzie się dokładnie kierować, który pokój i które piętro. Sprzęt nowoczesny, mnóstwo kwaitów naprawdę miło tam wejść. I na wizytę, na którą w MR czekałam po 3 miesiące tu dostałam się po 4 dniach. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
atenka11 Re: Pytanie o Przychodnie-Tarchomin 29.01.05, 18:05 lekarz na wizyty domowe tylko 75zł z dojazdem robi tez ekg, cukier, zwolnienia bez problemu 604456314, 3331929. Odpowiedz Link Zgłoś
elizas2 Re: Pytanie o Przychodnie-Tarchomin 07.02.05, 10:17 Tez słyszłam ze w Medycynie rodzinnej nie jest dobrze. Ja byłam zapisana do przychodni na Ksiazkowej, ale tez nic specjalnego, tylko jedna p.pediatra jest ok, reszta ta sobie:( A poza tym odległe terminy: na szczepienia czeka sie 1-2 miesiace, do ginekologa jeszcze dłuzej. Jak dziecko zachoruje, to raczej trudno sie dostac tego samego dnia. Teraz jestesmy na Milenijnej, pediatra opiekująca sie moimi dziecmi jest super, zresztą do niej zawsze sie ustawia kolejka:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lo Re: Pytanie o Przychodnie-Tarchomin IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.05, 11:16 A mi się podoba w MR. Zwolnienia wypisują chętnie, bardzo fajna p. doktor. Inicjały - J.S, żeby nie robić reklamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Pytanie o Przychodnie-Tarchomin 11.02.05, 12:42 Możesz podać nazwisko tego super pediatry. Ja lubię nasza Panią doktor z MR, ale zapisywać sie do niej trzeba z tygodniowym wyprzedzeniem. Paranoja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lo Re: Pytanie o Przychodnie-Tarchomin IP: *.acn.waw.pl 12.02.05, 22:33 Tak, to pani Struzik. No, teraz to oni mają w tych przychodniach urwanie głowy. Ja sama ledwo się dostałam. Odpowiedz Link Zgłoś