Dodaj do ulubionych

Pytanie o Przychodnie-Tarchomin

20.01.05, 13:52
Witam!
Czy możecie polecić jakieś przychodnie na Tarchominie?
Co sądzicie o przychodni "Medycyna Rodzinna"?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • katija1 Re: Pytanie o Przychodnie-Tarchomin 20.01.05, 15:24
      kilka razy wylądowałam w przychodni na świderskiej. Wrazenia pozytywne. 3
      fajnych internistow (jedna niefajna-dwuczłonowe nazwisko...niemiła :(
    • Gość: mica Re: Pytanie o Przychodnie-Tarchomin IP: *.acn.waw.pl 20.01.05, 21:50
      Dagis- mila obsługa i mili lekarze :-))
    • omeri Re: Pytanie o Przychodnie-Tarchomin 20.01.05, 21:51
      Jestem zadowolona z medycyny rodzinnej, ale rzadko korzystam.
      • Gość: werty Re: Pytanie o Przychodnie-Tarchomin IP: *.devs.futuro.pl 21.01.05, 07:58
        Jestem zadowolona z medycyny rodzinnej, ale rzadko korzystam.
        No właśnie, gdybyś chciała skorzystać częściej to i tak nie da rady, bo czeka
        się tygodniami, a nawet miesiącami. Do tego lekarze mało sympatyczni.
      • szklaneczka3 Re: Pytanie o Przychodnie-Tarchomin 24.01.05, 16:05
        właśnie otworzyli przchodnię przy Urzędzie Gminy
        • Gość: kz Re: Pytanie o Przychodnie-Tarchomin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 15:08
          No proszę.
          Własnie też wczoraj widziałam jak paliło się tam światło.
          Czy gdzieś więcej mozna się o niej dowiedzieć, jacy lekarze itp.?

pzdr
    • jerozolimka Re: Pytanie o Przychodnie-Tarchomin 21.01.05, 21:17
      Korzystam z Medycyny Rodzinnej praktycznie od momentu jej otwarcia. Na początku
      była Francja -elegancja, teraz wszystko wróciło do normy. Do specjalisty dostać
      się nie masz absolutnie żadnych szans, albo jeszcze nie robią zapisów, albo już
      się spóźniłeś.Kobiety o swoich badaniach mogą pomarzyć. A jeśli stanie się cud
      i uda ci się zapisać do specjalisty, to okaże się , że przyjmuje on tylko rano,
      akurat wtedy gdy sam pracujesz, a wizyta popołudniowa , owszem wchodzi w gre
      ale za opłatą.Czekam z utęsknieniem na otwarcie przychodni na Ceramicznej.Aha,
      w MR jak będziesz chory i z gorączką to Pani z rejestracji zrobi Ci wielką
      łaskę i powie żebyś sam zapytał lekarza czy cię przyjmie, bo ona już numerków
      nie ma. Kiedyś zapytałam się jej od czego ona tam jest, Na szczęście zdrowie mi
      dopisuje i nie muszę często korzystać z pomocy MR.
    • malpig Re: Pytanie o Przychodnie-Tarchomin 26.01.05, 10:45
      Medycyna Rodzinna - jestem w niej 2 rok i cały rok za długo.
      Na początku było przyjemnie, panie na recepcji uśmiechnięte, lekarze pomocni,
      ale teraz stała sie tragedia i wg mojich obserwacji to ani Medycyna ani Rodzinna
      Sama, na szczęście, nie choruję, ale mam ponad 2-letkiego synka, który od
      wrzesnia choruje praktycznie non-stop, a wówczas:
      - od rana nie jest mozliwym dodzwonienie sie do MR
      - jak już sie dodzwonię (zazwyczaj ok. 8.40) to pani znudzonym głosem informuje
      mnie, że nie ma wolnych miejsc i pouczy mnie, że wizytę do pediatry nalezy
      zamawiac z min. 3 dniowym wyprzedzeniem
      - na moje pytanie czy może mi wyjasnić na jakiej podstawie mogę przewidzieć, ze
      dziecko za 3 dni dostanie ponad 39 st. gorączki w nocy słyszę"to pani jest
      matką a nie ja" . Oczywiście pani ma racje, ale nie pozwolę sobie na takie typu
      odzywki za moją kasę
      - na sygnał wysoka goraczka słyszę także: może pani przyjść i pewnie pani
      doktor przyjmie, ale nie wiem o której i musi to pani ustalić z lekarzem
      ALe... pomimo dotychczasowych wrazen skorzystałam (o ja durna !!!) z ich
      ubezpieczenia i miało być super, a jest tak, ze do specjalisty jak nie można
      było się dostać tak nadal nie można. A karta stałego klienta, która miala być
      kluczem do wszystkich drzwi w MR jest tylko karta w moim porfelu, a w MR
      pytaja :jaka karta?" pozdrawiam
      mal
      • robke Re: Pytanie o Przychodnie-Tarchomin 27.01.05, 08:10
        Żona i dzieci chodzą do "przychodni" w budynku zbiegu Światowida i Książkowej.
        Nie ma kolejek, pediatrzy OK, miła obsługa.
    • molekula Po lekturze : 27.01.05, 18:55
      Miałam się przepisać do tej przychodni jak ją tylko otworzyli, ale teraz nie
      żałuję. Choć dojazd do Śródmieścia bywa w chorobie kłopotliwy, to wiem, że
      lekarz, który zna mnie od -nastu lat zawsze(!) mnie przyjmie a czasmi przyjedzie
      do domu. Poza tym moja przychodnia jest rejonowo związana z bardzo dobrym
      szpitalem, dostęp do specjalistów nie jest jakiś szczególnie trudny, więc
      pozostanę tam gdzie jestem dotychczas i gdzie byłam przed reformą służby zdrowia.
    • Gość: Marta Re: Pytanie o Przychodnie-Tarchomin IP: *.devs.futuro.pl 28.01.05, 06:49
      Na szczęście już 2 tydzień działa przychodnia przy Milenijnej. Byłam tam i
      jestem zadowolona. Miła obsługa, lekarze lekarka która mnie przyjmowała również
      sympatyczna. Szegółowo wszystko omówiła, nawet wypisując skierowanie do
      szpitala powiedziała gdzie się dokładnie kierować, który pokój i które piętro.
      Sprzęt nowoczesny, mnóstwo kwaitów naprawdę miło tam wejść. I na wizytę, na
      którą w MR czekałam po 3 miesiące tu dostałam się po 4 dniach. Polecam!
    • atenka11 Re: Pytanie o Przychodnie-Tarchomin 29.01.05, 18:05
      lekarz na wizyty domowe tylko 75zł z dojazdem robi tez ekg, cukier, zwolnienia
      bez problemu 604456314, 3331929.
    • elizas2 Re: Pytanie o Przychodnie-Tarchomin 07.02.05, 10:17
      Tez słyszłam ze w Medycynie rodzinnej nie jest dobrze. Ja byłam zapisana do
      przychodni na Ksiazkowej, ale tez nic specjalnego, tylko jedna p.pediatra jest
      ok, reszta ta sobie:( A poza tym odległe terminy: na szczepienia czeka sie 1-2
      miesiace, do ginekologa jeszcze dłuzej. Jak dziecko zachoruje, to raczej trudno
      sie dostac tego samego dnia.
      Teraz jestesmy na Milenijnej, pediatra opiekująca sie moimi dziecmi jest super,
      zresztą do niej zawsze sie ustawia kolejka:))
      • Gość: Lo Re: Pytanie o Przychodnie-Tarchomin IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.05, 11:16
        A mi się podoba w MR. Zwolnienia wypisują chętnie, bardzo fajna p. doktor.
        Inicjały - J.S, żeby nie robić reklamy :)
      • dorek3 Re: Pytanie o Przychodnie-Tarchomin 11.02.05, 12:42
        Możesz podać nazwisko tego super pediatry. Ja lubię nasza Panią doktor z MR,
        ale zapisywać sie do niej trzeba z tygodniowym wyprzedzeniem. Paranoja!
        • Gość: Lo Re: Pytanie o Przychodnie-Tarchomin IP: *.acn.waw.pl 12.02.05, 22:33
          Tak, to pani Struzik. No, teraz to oni mają w tych przychodniach urwanie głowy.
          Ja sama ledwo się dostałam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka