Dodaj do ulubionych

Złodziej kradł torebki z aut stojących w korku

IP: 213.241.34.* 14.07.05, 09:11
posiedzi trzy miesiące albo nawet krócej i dalej będzie kradł, jakby miał
jedną rękę mniej za każdą torebkę to by już się zajmował czym innym a nie
uprzykrzaniem ludziom życia...
Resocjalizacja w tym kraju to fikcja i żaden student tego kierunku mnie nie
przekona, że jest inaczej...
Obserwuj wątek
    • Gość: Herman Złodziej kradł torebki z aut stojących w korku IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 14.07.05, 09:19
      Zbyt małe uprawnienia Policji, pewnie będzie albo już jest zwolniono za małą
      szkodliwość społeczną. Oczekujemy, że zdjęcia takich złodziei będą
      publikowane.
      W Warszawie nie egzekwuje się prawa, blokersi piją piwo na ulicach bezkarnie
      do późnych godzin nocnych zakłócając ciszę nocną. Kiedy doczekamy publicznego
      napiętnowania tego typu zachowań. Więcej reklam piwa w telewizji wielokrotnie
      powtarzanych w czasie największej oglądalności i za to mamy jeszcze płacić
      abonamnet RTV.
    • Gość: zorro Popieram ! ODRĄBAĆ MU OBIE RĘCE !!! IP: *.gpw.com.pl 14.07.05, 09:21
      Każdemu złodziejowi powinno się obinać dłonie, a recydywistom całe kończyny
      górne !!!

Policja / prokuratura / sądy widzą tylko szkody materialne. Nie widzą szkód
      psychicznych i społecznych, nerwów i lęków w przyszłości.
      Poza tym nie sumuje się wyroków (jak w USA), a wymierza się tylko karę za
      najgorsze przestępstwo :(

A na koniec:
      Ten skur... był znany policji, a ta co - kolegę z podwórka chroniła przez cały
      czas jego "działalności" ???!!!
      • wuzzi niestety taka prawda 14.07.05, 09:30
        innego wyjścia nie ma, albo obcinać, albo do roboty, niech zarobi tylko na
        swoje utrzymanie w areszcie lub więzieniu, niestety za jedzenie tego złodzieja
        płacimy wszyscy, czy to nie paranoja?
        • Gość: Amigo Re: niestety taka prawda IP: *.localdomain / *.acn.waw.pl 14.07.05, 14:52
          Powinni wprowadzić system więziennictwa zbliżony do Turcji.
          Tam państwo zapewnia lokal (o raczej niewygórowanym standardzie),
          natomiest papu już jest zmartwieniem osadzonego.
          Jak rodzina czy ktokolwiek nie przyniesie - to micha jest pusta
          (chyba tylko wodę dostają). I tak samo powinno byc u nas.
    • Gość: fiszek ucinacz Re: Złodziej kradł torebki z aut stojących w kork IP: *.acn.waw.pl 14.07.05, 09:28
      Ręce /dłonie obcinać złodziejom, usmiercać morderców, kastrować gwałcicieli!!!
      Czy jest inny sposób na to całe zło?? zapewnie nie ma.
      • towita Re: Złodziej kradł torebki z aut stojących w kork 14.07.05, 10:36
        Może jednak po jednym palcu na początek. Przecież to też boli:(
        • f.l.y Re: Złodziej kradł torebki z aut stojących w kork 14.07.05, 12:53

a kto kazał te torebki trzymac na widoku????

oj, ludzie...
          przecież wiemy w jakim kraju żyjemy.....
          kto nas upilnuje jak nie my sami?
          torebkę pod siedzenie albo za...a nie obok na fotel....
          drzwi też można zblokować...

długo w tym kraju nie będzie porządku niestety....
          jakby tak samosąd wprowadzić :)
          oj, spadłaby przestępczość....:))
          • wuzzi Obcinać! 14.07.05, 13:42
            torebka mogłaby jeździć na dachu samochodu i nikt nie ma prawa jej ruszyć!!!
            Jak złodziej kradnie to znaczy, że bierze na siebie odpowiedzialność za czyn,
            okazja czyni złodzieja ale to złodziej podejmuje działanie przestępcze a nie
            kobieta kładząca torebkę na siedzeniu obok!!
            Obcinać!
          • Gość: Marcin Re: Złodziej kradł torebki z aut stojących w kork IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.07.05, 23:17
            Zasada jest taka: torebki chowa się do bagażnika albo POD fotel, najlepiej
            własny. Wiadomo przecież, że okazja (torebka na widoku) czyni złodzieja...
    • Gość: tomek Re: Złodziej kradł torebki z aut stojących w kork IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 14:09
      A dlaczego jego braciszka (pletfa) nie złapaliscie o jest nie lepszy...
    • postka Re: Złodziej kradł torebki z aut stojących w kork 14.07.05, 14:23
      jak dla mnie najgorsze jest to, ze tego typu kradziezy dopuszczaja sie
      najczesciej szczeniaki po kilkanascie lat. Ja tez zostalam w ten sposob
      okradziona w zeszlym roku na skrzyzowaniu przed Swietkorzyskim po praskiej
      stronie. Podobnie feralnym miejsciem jest Naczelnikowska rog z Zabraniecka,
      ciagle lezy tam szklo i tez widzialam jak kobiete pare samochodow przede mna
      tak okradli. A dzieciaki mialy po 14-15 lat...
      • mooj Re: Złodziej kradł torebki z aut stojących w kork 14.07.05, 14:39
        równie "feralnym" miejscem były okolice pl. Trzech Krzyży
    • Gość: opo odrąbać obydwie łapy!!!!!!!!!!!!! IP: *.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 12:25
      • pra_gosia Inne kary 16.07.05, 17:05
        A ja bym wieszała gdzieś zdjęcia takich złodziei i zagoniła ich do ciężkiej
        pracy. Bo obijanie się w więzieniu niczego ich nie nauczy. Wrócą do swoich
        "zajęć" ze zdwojoną siłą.
        • Gość: uwzetka Re: Inne kary IP: *.chello.pl 17.07.05, 08:22
          szkoda, że nie ma już kamieniołomów ręcznych. O tam mogli by sobie szarpać do
          woli, najpierw tłuch, wyrywąć itp. A gnoi trzeba karać, a nie pieścić się z
          nimi. Dlaczego muszę chować swoją torebkę? To nie ja jestem złodziejem! Chcę
          czuć się bezpiecznie. Bez strachu zostawić auto pod domem, położyć torebkę na
          siedzeniu. Niestety, mogę tylko chcieć.
    • Gość: tommy Re: Złodziej kradł torebki z aut stojących w kork IP: *.crowley.pl 18.05.06, 16:10
      kilka razy byłem świadkiem (raz w samochodzie) jak podbiegał jakiś dres wybijał szybę i uciekał z torebką/plecakiem. to naprawde wywołuje szok i slad na psychice, zawsze gdy muszę stawać na światłach jestem zestresowany i rozglądam się wokół. A chowanie torebek (w moim przypadku plecaka) pod siedzenie nie jest zabardzo wygodne!!

Ciekawy jestem jakbyscie zareagowali gdybyście byli świadkami takiej sytuacji:
      Korek, samochody stoją, nagle z idący chodnikiem dres podbiega do stojącego samochodu wybija szybę i nachyla się do środka a tu nagle:... błysk!!, huk!! dres z dużą siłą zostaje odepchnięty w przeciwnym kierunku i pada na chodnik z wielką dziurą w głowie. Akurat nieszczęśliwie dla niego jego ofiara miała broń..

Jakie byłoby wasze odczucie oglądając taką scenę? Bo ja czułbym ogromną satysfakcję i zadowolenie, i wogóle poprawiłby mi się chumor.
      Niestety to co w USA jest normalką, tam obywatele mają prawo do obrony osobistej u nas oznaczałoby postawienie zarzutu zabójstwa dla ofiary tego dresa.

• Gość: Artek Re: Złodziej kradł torebki z aut stojących w kork IP: 70.159.21.* 19.05.06, 23:22
        Czasem taki napad jest fingowany żeby ktos wysiadł z auta i pogonił a w tym czasie .... inni wsiadaja do aut tych co pogonili za złodziejem i odjeżdzaja w siną dal.
      • Gość: moczymorda Re: Złodziej kradł torebki z aut stojących w kork IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 17:16
        jeszcze lepszy by byl ten poludniowo-afrykanski wynalazek - pod podwoziem jest
        zainstalowany miotacz plomieni i po nacisnieciu guzika tryskaja strumienie
        plomienii rownolegle do drzwi.

Dobrze wysmazony dresik traci ochote do rabunku razem z zyciem. Niejeden bambus
        w Afryce sie na tym przejechal.

U nas by tez bylo jak znalazl ale ciotunie z fundacji helsinskiej i innych kol
        poblazania bandytom nie moglby by zasnac, gdyby prawo pozwolilo na taka
        obywatelska samoobrone przed przestepcami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka