Dodaj do ulubionych

Nowo-Trocka

16.09.01, 13:14
Kto wie, jak będzie przebiegała ulica Nowo-Trocka? Słyszałem, że ma przeciąć
Radzymińską obok Obi, wzdłuz rury ciepłowniczej. Szukałem jakiś informacji na
stronie www Targówka, ale oni tam nie zamieszczaja zadnych map. Szkoda też, że
strony targówkowe są niezbyt często aktualizowane. Czy ktoś potrafi mi wyjaśnić
sens tej inwestycji?
Obserwuj wątek
    • Gość: michal Re: Nowo-Trocka IP: *.zigzag.pl 16.09.01, 18:39
      Moze wyslac zapytanie do wladz gminy?
      • palker Re: Nowo-Trocka 16.09.01, 18:47
        Jędrzej, który pisuje od niedawna na forum jest radnym z Targówka. Może i tym
        razem odpowie. Interesująca jest też przyszłość wspomnianej "rury", która -
        póki co - biegnie sobie swobodnie skrajem pól, ale niebawem, może się stać
        przeszkodą dla wszelkich inwestycji w tym rejonie.
    • Gość: Jędrzej Re: Nowo-Trocka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.01, 00:47
      laci.k napisał(a):

> Kto wie, jak będzie przebiegała ulica Nowo-Trocka? Słyszałem, że ma przeciąć
      > Radzymińską obok Obi, wzdłuz rury ciepłowniczej. Szukałem jakiś informacji na
      > stronie www Targówka, ale oni tam nie zamieszczaja zadnych map. Szkoda też, że
      > strony targówkowe są niezbyt często aktualizowane. Czy ktoś potrafi mi wyjaśnić
      >
      > sens tej inwestycji?

he heh

Jasne, dlaczego nie.

Jednia, Nowo Trockiej ma przebiegać śladem nowej części Gilarskiej - oddane 2
      miesiące temu. Dalej za domkami na Gilaskiej (tymi piętrowymi) a przed rurami,
      czyli pomiędzy. Koło bazaru na Trockiej i dalej w bijać się w Radzymińską, obok
      OBI. Następnie obok OBI do bodajże w kierunku spalani nad torami, gdzie ma być
      zbudowany wiadukt, i jeśli się da do Rembertowa, jako kolejna wewnętrzna
      obwodnica.

Sens? to juz trzeba sobie samemu odpowiedzić. Czy w Wawie potrzebne są nowe drogi.
      Ode mnie. To tak. Jako mieszkaniec Gilarskiej mam dosyć samochódów ciężarowych na
      swej ulicy itp., bo mi sie w ogódku zapadają klomby z krzewami i kwiatki.
      A tak wogóle jest i tak duży ruch, ze chyba jest to potrzebne, ale jak kto woli.
      I tak będzie to budowało miasto bo to nie droga gminna.
      A czy zechce to robić gmina jak budowlana to się zobaczy..

Jędrzej

• Gość: laci.k Re: Nowo-Trocka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.01, 09:33
        Dzięki za odpowiedź. Rzeczywiście, niefortunnie uzyłem słowa "sens" (chodziło
        mi o ideę komunikacyjną). Nie odpowiedziałeś mi jednak, dlaczego www Targówka
        tak się "skiepściło".
        • Gość: Jędrzej Re: Nowo-Trocka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.01, 01:16
          Gość portalu: laci.k napisał(a):

> Dzięki za odpowiedź. Rzeczywiście, niefortunnie uzyłem słowa "sens" (chodziło
          > mi o ideę komunikacyjną). Nie odpowiedziałeś mi jednak, dlaczego www Targówka
          > tak się "skiepściło".

Bo to jest trudne pytanie.Można pisać długo i krótko.
          Te posty na pewno czytaja ludzie z Urzędu, a ja chłopaków od netu lubie...
          Najlepiej zapytać Webmastera.

A tak poważnie,
          w tej gminie nie ma osoby która ma jakiekolwiek
          pojęcie na temat promocji i sprzedawania czegokolwiek na zewnątrz.
          Promocja i Informacja były nastawione na promocje dwóch osób
          dyrektora biura burmistrza m.świderskiego i burmistrza Kamińskiego.

dyrektora juz nie ma, bo strat narobił tyle co nie miara i wypromował negatywny
          wizerunek tej gminy.(zajmuje się obecnie zagrożeniem powodziowym w gminie).
          Więcej o moim ulubieńcu jak ktos będzie chciał to opowiem.
          Twórca stron Targówka pracuje obecnie na Białołęce.

J.
      • Gość: sloggi O Gilarskiej - do Jędrzeja IP: 62.233.129.* 17.09.01, 15:07
        Zapytam Cię jako mieszkańca ulicy G.
        Kiedyś ZTM chciał uruchomić linię, która z Bródna jechałaby tak jak 132 - ale
        do Centrum, ale mieszkańcy ulicy G. głośno zaprotestowali.
        Czy naprawdę nie chcielibyście mieć jakieś sensownie kursującej linii, która
        zawiezie Was dalej niż na Trocką ?
        Wiem, że podobny zgrzyt był wtedy, gdy minimalnie zwiększono częstotliwość
        wspomnianego 132.
        A może na ulicy G. mieszkają mennonici ?
        • Gość: Jedrzej Re: O Gilarskiej - do Jędrzeja IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.01, 01:05
          O tej linii do Centrum akurat pierwsze słysze...

Historyczne jeździła Gilarską linia 120. Później na skutek remontu
          (wieloletniego) i kanalizacji ją zdjęto.
          Wiele osób protestowało nad 132, zanim się dowiedzieli gdzie będzie ich woził.
          Gdy zaczął jeździć było to wydarzenie, ale częstotliwośc i brak dojazdu gdzie
          kolwiek uczyniła go dziwnym autobusem. Teraz oczywiście mamy Carefour i
          dzieciak jeżdżą do gimnazjum,
          ale czy powinien od do Centrum?
          Kiedyś była inicjatywa śp. sąsiada aby to był 512 i było by ok.

Ruch on robił niezły..aż szkło z lusterek walało mi się pod domem.
          A tak wogóle to ludzie mają samochody i ..

Jedrzej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka