audiolka 09.02.06, 15:10 na parterze są beznadziejne okna, które można otwierać tylko uchylnie. co za idiota to projektował? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
audiolka Re: beznadziejne 09.02.06, 16:47 dzięki za informację. będę wiedziała na przyszłość jakiego projektanta się wystrzegać Odpowiedz Link Zgłoś
guuferek Re: beznadziejne 09.02.06, 16:54 drodzy Państwo, może to zabrzmi niesympatycznie....ale nie obniżajcie poziomu tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
audiolka Re: beznadziejne 09.02.06, 17:01 a Twoim zdaniem pisanie o tym co nam się nie podoba uważasz za obniżanie poziomu forum? Przecież po to między innymi to forum jest. piszemy o różnych sprawach, o tych dobrych i tych mniej dobrych. o co Ci w ogóle chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
guuferek Re: beznadziejne 09.02.06, 18:12 audiolka napisała: > a Twoim zdaniem pisanie o tym co nam się nie podoba uważasz za obniżanie > poziomu forum? Przecież po to między innymi to forum jest. piszemy o różnych > sprawach, o tych dobrych i tych mniej dobrych. o co Ci w ogóle chodzi? Jak najbardziej racja jest po Twojej stronie. Nikt tu nie mówi, że forum ma być wyłącznie do wyrażania swojej euforii z życia, bądź do wychwalania u jakiego to wspaniałego developera kupiliśmy mieszkania... które są ideałem, bo fakt ideałem nie są. Sam uważam, że wiele rozwiązań jest nieporozumieniem (np brak zadaszeń nad balkonami III pięter w I etapie bądź "partery", do których praktycznie swobodny dostęp z zewnątrz jest dobry w domach jednorodzinnych a nie na stosunkowo sporym osiedlu.) Niemniej jednak każdy decydując się na zakup takiego czy innego mieszkania wiedział co robi...a przynajmniej powinien. Zadając na publicznym forum pytanie "co za idiota projektował mi okna" a następnie przywołując (to już nie TY) nazwisko jednego z bardziej znanych i szanowanych polskich architektów , niestety narażasz się na śmieszność. Inną sprawą jest fakt, że nasze osiedle jest prawdopodobnie "dzieckiem" jednego ze stażystów z pracowni, a nie samego szefa Stefana Kuryłowicza. Pewności nie mam , ale tak to zwykle wygląda. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
audiolka Re: beznadziejne 09.02.06, 22:04 masz rację Grzegorzu, ale większość mankamentów wychodzi w "praniu". ale okna są beznadziejne chociażby do umycia tak jak szklane barierki na balkonach i brak zadaszenia nad balkonem na ostatnim piętrze Odpowiedz Link Zgłoś
krzyk007 Re: beznadziejne 09.02.06, 23:06 Proponuję skupić się na tym co można poprawić, a nie "bić pianę" i narzekać. Jeśli masz taki zapał bojowy, to może powalczysz o obniżenie zaliczek czynszowych, albo o otwieranie szlabanu wjazdowego na pilota ??? Odpowiedz Link Zgłoś
audiolka Re: beznadziejne 10.02.06, 10:56 może i powalczę jak mi pomożesz. też chętnie będę płaciła niższy czynsz Odpowiedz Link Zgłoś
audiolka Re: beznadziejne 10.02.06, 10:56 a i dzięki za sprowadzenie mnie na ziemię Odpowiedz Link Zgłoś