Dodaj do ulubionych

Płochocińska

23.11.02, 15:43
Dzisiejsza papierowa Stołeczna publikuje plany Misata i Dzielnic odnośnie
remontów i budowy ulic w roku 2003. Plany są niezwykle skromne, wręcz
żałosne. Może to i jakaś metoda - planować mało, aby móc to bez trudu wykonać.
Mam jednak w związku z tymi planami jedną propozycję.
Skoro remont ul. Płochocińskiej pomiędzy Modlińską Giełdą Samochodową "spadł"
z planu i nie wiadomo, kiedy ma szansę się rozpocząć, to może znajdą się choć
środki na pilne wykonanie prowizorycznego odwodnienia największych kałuż,
jakie się tak tworzą po każdym deszczu. Koszt takiego drenażu odprowadzonego
do Kanału Żerańskiego to co najwyżej kilkanaście tysięcy złotych, a pozwoliło
by to przetrwać mieszkańcom Zielonej Białołęki i Nieporętu do czasu, aż
znajdą się pieniądze na porządny remont.
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: Płochocińska 23.11.02, 22:56
      Chaladia weź szpadel i wykop ten drenaż który Ci spędza sen z powiek - co Ty na
      to?
      • chaladia Re: Płochocińska 23.11.02, 23:55
        Miałby to być czyn społeczny jako forma poparcia Kaczora na nowym stołku (z
        całym szacunkiem dla Stołka)? Sorry, w takim razie to nie dla mnie.
        Od tego są odpwiednie służby. O ile wiem, problemem jest niemożliwość
        uzgodnienia pomiędzy ZDM-em (odpowiedzialnym za ulicę) a Gminą (właścicielem
        terenu pomiędzy ulicą a Kanałem Żerańskim, przez który to teren należałoby
        położyć drenaż).
        Każdy wie, co należy zrobić, każdy się zgadza że to zrobić należy i że nie jest
        to żaden koszt, ale podobno decydenci niższego szczebla są na siebie zagniewani
        o coś-tam i "nigdy w życiu" niczego pomiędzy sobą nie uzgodnią. Może Kaczor ich
        do tego skłoni...
        • sloggi Re: Płochocińska 24.11.02, 10:13
          Zasugerowałem, żebyś to zrobił - bo widać, że to jeden z poważniejszych
          problemów w Twoim życiu transportowym.
          Ponieważ najlepiej wiesz jak to zrobić - zatem przyjmij wirtualnie chociażby
          propozycję kierownika budowy DRENAŻU ULICU PŁOCHOCIŃSKIEJ.
          • chaladia Re: Płochocińska 24.11.02, 10:59
            Zaraz widać, żeś profan w branży budowlano-inwestycyjnej.
            Żeby być kierownikiem budowy, trzeba żeby ta budowa formalnie istniała:
            Inwestora z prawem do gruntu(a ZDM z Gminą dojść do ładu nie mogą), Warunków
            Zabudowy, uzgodnień ZUD, Pozwolenia na Budowę - skąd to wszystko wziąć?
            A jeżeli to ma być samowolka, to lepiej, żeby kierownikiem nie był ktoś, kto ma
            uprawnienia do stracenia. Dziś Warszawą rządzi Kaczor i jakiekolwiek naruszenie
            prawa przez kogoś nie związanego ściśle z PiSuarem lub Kościołem Katolickim
            będzie surowo karane bez żadnej litości. Otóż tak się składa, że ja nie mam z
            tymi dwiema organizacjami wiele wspólnego.
            • miko_ Re: Płochocińska 24.11.02, 12:21
              chaladia napisał:

> Dziś Warszawą rządzi Kaczor i jakiekolwiek naruszenie
              > prawa przez kogoś nie związanego ściśle z PiSuarem lub Kościołem Katolickim
              > będzie surowo karane bez żadnej litości. >

Ty na prawdę wierzysz w to co piszesz, czy tylko tak lubisz sobie po....ć o
              poranku? :-))
              Zainteresuj sie prawem wodnym a dowiesz się, czy można odprowadzać bezpośrednio
              do cieków wodnych i zbiorników, wody opadowe z dróg.
              • chaladia Re: Płochocińska 24.11.02, 21:07
                A Ty idź któregoś weekendu nad Kanał Żerański w tym miejscu, o którym piszę i
                zobacz (a raczej poczuj to węchem) jak nieoczyszczone fekalia lecą z rury
                prowadzącej wprost do Kanału. I nikt nie ma nic przeciw temu, co więcej, są
                tacy, którzy w pobliżu łowią ryby a nawet latem się kąpią.
                Punkt drugi - gdy się kałuża już utworzy tak głęboka, że ruch zostaje
                zatrzymany, przyjeżdża ekipa i pompą tłoczy wodę z kałuży do Kanału - co to za
                różnica w porównaniu ze zrobieniem drenażu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka