Dodaj do ulubionych

przychodnia Dąbrowszczaków

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.03.06, 16:32
Właśnie niedawno obok zamieszkałam i chwalę sobie tę decyzję:)))
Czy macie dobre doświadczenia z przychodnią tutejszą? Czy długo czeka się do
specjalistów? I jak z nastawieniem do pacjenta?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosia Re: przychodnia Dąbrowszczaków IP: *.atrema.deloitte.com / 82.177.11.* 14.03.06, 12:38
      Mieszkałam bardzo obok (Namysłowska). Osobiście polecam zapisać się do Poradni
      Medycyny Rodzinnej na ul. Szymanowskiego. Cudowna obsługa, nie czeka sie długo
      na wizyte. Poradnia współpracuje z przychodnią na Dąbrowszczaków (ma wykupione
      niektóre usługi). Szczególnie polecam dr Mioduchowską. Jest zarówno pediatrą
      jak i specjalistą medycyny rodzinnej.
      • barwa1 Re: przychodnia Dąbrowszczaków 14.03.06, 15:43
        Nie chcę na podstawie incydentu mnie dotyczącego wyrokować, ale...
        Np. na wizyte u ginekologa czeka sie może nie długo, ale za to pod gabinetem
        bez końca. Dodam tyle, że jedna lekarka (nazwisko na Z) jest niekompetentna i
        arogancka wobec pacjentów. Złożyłam na nią skargę, a kierownik przychodni -
        przeprosiła.
        Co do reszty - nie wiem. Więcej tam moja noga nie postała...
    • Gość: kiedyś tam byłem Re: przychodnia Dąbrowszczaków IP: *.net-serwis.pl 14.03.06, 21:37
      Słyszałem o korupcji w tej przychodni. O niektórych przypadkach pisała prasa, a
      o innych pewnie jeszcze napisze. Ja tam juz nie chodze. Na jesieni chciałam się
      dostać do lekarza rejonowego i nigdy nie było numerków do tej "mojej". Jak się
      pózniej dowiedziałam lekarze (niektótrzy) tam pracujący bardziej zajmowali się
      prowadzeniem kampani wyborczej niz pacjętami. Jedna z lekarek kandydowała do
      parlamentu. Nawet nie wiem z jakiej partii, ale to nie ma znaczenia bowiem sam
      fakt takiego wykozystywania pacjentów przez lekarza jest conajmniej naganny.
      Wogóle to jakaś polityczna przychodnia. Podobno kilka lekarek tam pracujących to
      radne.
      • opinos Re: przychodnia Dąbrowszczaków 19.01.16, 01:42
        DĄBROWSKA kandydowała z PO i w przychodni bywa okazjonalnie - nie polecamy.
    • kasiade1 Re: przychodnia Dąbrowszczaków 16.03.06, 10:01
      Dzisiejsza prasa donosi jak to lekarki wykorzystują pacjentów do swojej polityki
      mowa jest o radnych Kowalskiej Kobus (jej mąż Kobus jest rzecznikiem prasowym
      urzędu)i niejakiej Dąbrowskiej
      Za nasz pieniądze robią sobie kampanie.
      Wstyd.
      • kasiade1 Re: przychodnia Dąbrowszczaków 16.03.06, 10:19
        - To nonsens. Np. ja i moja koleżanka z klubu jesteśmy lekarzami. Musimy
        odpracować każdą godzinę nieobecności - mówi Alicja Dąbrowska. Jej zdaniem
        Wachowicz powinien o tym wiedzieć, bo jest jej pacjentem. - Leczyłam też jego
        córkę, czasem przyjmowałam wieczorem - ubolewa radna PO.

Co na to Jacek Wachowicz? - Ta pani leczy dobrze, czuję się świetnie duchowo i
        fizycznie. Wprawdzie to mój przeciwnik, ale nie boję się, że będzie się mścić w
        gabinecie lekarskim. W końcu wiąże ją przysięga Hipokratesa.
        • koneser16 Re: przychodnia Dąbrowszczaków 16.03.06, 20:12
          To jest straszne, że korupcja wśród lekarzy jest ogólnie raczej akceptowana, a
          moim zdaniem to najgorsza ze wszystkich bo szantażuje życiem i zdrowiem.
    • zagapiony Re: przychodnia Dąbrowszczaków 16.03.06, 22:20
      Przepraszam, ze zabieram głos

ale nie radze korzystac z uslug tej przychodni

obsluga straszna, traktuja jak za prlu

i do tego sprawdz recepte ktora ci wypisza, czy aby dobry lek dostalas
      ja sie zagapiłem...............................................................i
      mi tak zostalo

• eveceline Re: przychodnia Dąbrowszczaków 17.03.06, 19:35
      Ja również polecam w 100% przychodnię przy ul.Szymanowskiego.
      Tyle,że tam nie ma specjalistów.Są wytyczone dni,kiedy przyjmuje na pewno
      kardiolog.A co do reszty,to z tego co wiem niestety jeśli chodzi o specjalistów
      to pacjenci bywają odsyłani właśnie na Dąbrowszczaków.
      Pozdrawiam
    • Gość: zniechęcony Re: przychodnia Dąbrowszczaków IP: *.net-serwis.pl 21.03.06, 22:41
      Nie chciał bym generalizować, ale z doświadczenia wiem, że właściwie wszyscy
      lekarze niemający prywatnej praktyki to zmanierowani łapówkarze.
      • Gość: tu juz pisali IP: *.aster.pl 22.03.06, 00:51
        s3.bitefight.pl/c.php?uid=20592
        • Gość: Iwona Re: przychodnia Dabroszczakow IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.03.06, 20:01
          Tak jak dwie osoby ja takze polecam przychodnię na ul. Szymanowskiego
          Jednak nie polecam dr Mioduchowskiej, dzieci leczy ciągle tymi samymi lekami i
          oszczędza- zrobi wszystko żeby tylko nie dać skierowania na rtg, albo do
          specjalisty.
          Na Dąbroszczaków jast super expresowa obsługa dermatologiczna: na numerek czeka
          się godzinę, a Pani dermatolog poświęca pacjętowi max 1 min.Nigdy nikt mnie tak
          szybko nie obsłużył
    • Gość: pacjent Re: przychodnia Dąbrowszczaków IP: *.net-serwis.pl 22.03.06, 20:44
      A co myślicie o pracy pani Dąbrowskiej i pani Kowalskiej lekarzy z tej
      przychodni i co myślicie na temat nieustającej kampanii wyborczej tych dwóch
      pań na terenie wspomnianej przychodni.
      • Gość: natka261 Re: przychodnia Dąbrowszczaków IP: *.chello.pl 23.03.06, 01:32
        Ja ze swej strony nie będę mile wspominac wizyty w tej przychodni.Byłam tam
        jeden jedyny raz u dermatologa z powodu problemów z paznokceim u stopy. Pani
        doktor zamiast wydac jakąś diagnozę spytała czemu akurat teraz przyszłam z tym
        paznokciem, więc powiedziałam, że za niecałe 2 miesiące mam ślub i chciałabym
        wyleczyc ten paznokiec. Na co ona spytała "jest pani w ciąży?", odpowiedziałam,
        że nie a ona na to"to po co Pani ślub?'.Miałam 23 lata, wiem że to dośc młody
        wiek jak na wychodzwenie za mąż w dziesiejszych czasach, ale z takim chamstwem
        nie spotkałam się nigdy i nigdzie.Lekarz pytający pacjentkę,po co Jej ślub
        skoro "NIE MUSI"!!!!!!!!Nigdy więcej tam nie poszłam i nie pójdę!!!!!!!!
    • kasiade1 Re: przychodnia Dąbrowszczaków 23.03.06, 08:58
      widzisz natka
      a na kampanie to panie czas maja
      nawet w dzisiejszej prasie jest to opisane
      • Gość: wyborca Re: przychodnia Dąbrowszczaków IP: *.net-serwis.pl 26.03.06, 11:48
        Zadnych łapówkarek ze służby zdrowia w następnym "rozdaniu" oby tak się stało.
        Te panie lekarki niech pracyją w zawodzie wypisują recepty chociaz.
    • Gość: Ada Re: przychodnia Dąbrowszczaków IP: *.waw.pl / *.merinet.pl 27.03.06, 11:50
      Panie w rejestracji ogólnie mili, ale do specjalistów cieżko się odstać.Chyba,
      ze prywatnie w tym samym gabiniecie to od razu masz przyjęcie :-)
    • Gość: chory Re: przychodnia Dąbrowszczaków IP: *.net-serwis.pl 27.03.06, 19:33
      nie sznuja ludzi i wymuszają łapówki
    • Gość: Ola Re: przychodnia Dąbrowszczaków IP: *.waw.pl / *.merinet.pl 28.03.06, 16:23
      Przychodnia bardzo fajna, choć rzeczywiście do wybranych specjalistów trzeba
      poczekać.Ale nie jest najgorzej
      • Gość: to ja Re: przychodnia Dąbrowszczaków IP: *.net-serwis.pl 28.03.06, 18:45
        Jak to nie jest najgorzej? Dwie bylejakie lekarki i równie bylejakie radne to
        nic?
    • koneser16 Re: przychodnia Dąbrowszczaków 30.03.06, 11:16
      to zgroza takie rzeczy pod bokiem władzy? pod bokiem ludzi, wyborców,
      pacjentów? Ludzie obudżcie się.
      • Gość: Prażanka Re: przychodnia Dąbrowszczaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 18:01
        Chyba wiem o której pani doktor napisła Barwa1. Ja też u niej byłam, opieprzyła
        mnie za to że, w zdaniu użyłam słowa "jakby"...Nie przeprowadziła konkretnego
        wywiadu, nie zleciła żadnych badań, dała receptę na pigułki i na odchodne
        powiedziała żebym powiedziała chłopakowi żeby dał mi pieniądze na receptę, bo
        faceci nigdy nie chcą dawać kasy i w ogóle to świnie...Nie wiem może ktoś ją
        skrzywdził...Jest rzeczywiście arogancka, z wizyt u niej tak naprawdę nic nie
        wynikało, zmieniłam szybko lekarza.
    • kasiade1 Re: przychodnia Dąbrowszczaków 05.04.06, 08:26
      straszna akorupcja wsród lekarzy
      prawda?
    • Gość: Ada Re: przychodnia Dąbrowszczaków IP: *.waw.pl / *.merinet.pl 09.04.06, 20:22
      Praga jest najlepsza w całej Warszawie. A co do przychodni-to tak jak w każdej
      służbie zdrowia-mało numerków, ale po godzinach w tym samym miejscu prywatnie
      cię przyjmą.
    • zagapiony Re: przychodnia Dąbrowszczaków 10.04.06, 12:58
      Przepraszam, ze zabieram głos

ale nie radze korzystac z uslug tej przychodni

obsluga straszna, traktują jak za prlu
    • kasiade1 Re: przychodnia Dąbrowszczaków 12.04.06, 11:42
      pieknie pieknie pieknie
    • rysiek_wasz Re: przychodnia Dąbrowszczaków 28.04.06, 09:13
      exmedia.pl/newsy/upload/fullnews.php?id=303
      nic dodac nic ująć
    • myniek1 Re: przychodnia Dąbrowszczaków 28.04.06, 21:18
      Najfajniejsza rzecz w tej przychodni to toaleta na 1 p. z oknami wychodzącymi
      na blok przy Hallera, ten w którym jest apteka (chyba nr 9). Szyby w kiblu nie
      są niczym zaciemnione, także mieszkańcy od trzeciego piętra w górę mają
      wspaniałe widoki ze sracza.
      Miałam kiedyś okazję być w tej toalecie i mocno nieswojo się czułam, bo to okno
      jest duże niczym w pokoju.
    • zagapiony Re: przychodnia Dąbrowszczaków 29.04.06, 11:12
      • zagapiony na nikogo juz nie można liczyc 29.04.06, 21:46
        Sępy w kitlach

Bezbłędnie wybierali osoby samotne, których losem nie interesuje się nikt.
        Staruszków umieszczali w domach starców, a ich mieszkania przejmowali. Głównymi
        bohaterami są lekarze i osoby starsze, nieporadne i pozbawione opieki - pacjenci
        przychodni przy ulicy Dąbrowszczaków na Pradze Północ.

Burmistrz Pragi Północ Robert Sosnowski ujawnił na konferencji prasowej, że
        złożył do prokuratury „Zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa” i
        opowiedział prawdopodobny mechanizm działania cytując zapisy z pisma do
        prokuratury: „Lekarze ZOZ Praga Północ przy ul. Jagiellońskiej 34 mając wiedzę o
        sytuacji rodzinnej i majątkowej swoich pacjentów sprawdzali, kto ewentualnie
        dysponuje lokalem i nie ma rodziny, która się nim opiekuje bądź może być
        zainteresowana jego lokalem. Następnie lekarze ci uzyskiwali pełnomocnictwo
        pacjenta do występowania w jego imieniu m. in. w sprawach o wykup lokalu.
        Pełnomocnik - lekarz kupował lokal komunalny z 80% bonifikatą (za ok. 10 tysięcy
        złotych). Pacjent – właściciel lokalu otrzymywał tymczasem miejsce w domu
        opieki. Następnym krokiem było sporządzenie umowy dożywocia pomiędzy pacjentem i
        lekarzem. W ten sposób lekarze ZOZ Praga Północ przy ul. Jagiellońskiej 34
        stawali się właścicielami atrakcyjnych mieszkań za 20% ich wartości w zamian za
        pomoc w umieszczeniu w domu opieki. Proceder ten dotyczył prawdopodobnie również
        mieszkań spółdzielczych”.
        Burmistrz, stosując się do wymogów ustawy o ochronie danych osobowych, w swoim
        wystąpieniu nie podał żadnych nazwisk, adresów ani innych szczegółów dotyczących
        sprawy zgłoszonej prokuraturze. Obecna na sali konferencyjnej radna dzielnicy i
        lekarz przychodni przy ul. Dąbrowszczaków Alicja Dąbrowska odnosząc się do
        wystąpienia Burmistrza przyznała, że omawiana sprawa dotyczy bezpośrednio jej
        oraz jej syna, który pozyskał w ten sposób mieszkanie przy Placu Hallera. Pani
        doktor radna Dąbrowska próbując się tłumaczyć straszyła burmistrza pozwem do sądu.
        Na tej samej konferencji poinformowano również dziennikarzy, że prokuratura
        prowadzi postępowanie dotyczące nieuprawnionego pobierania pieniędzy za wizyty
        domowe przez Elżbietę Kowalską-Kobus, lekarza tej samej przychodni przy ul.
        Dąbrowszczaków, też radną dzielnicy. W tej sprawie prokuratura ma przesłuchać
        pacjentów, aby zbadać skalę zjawiska. Podejrzana o popełnienie tych przestępstw
        radna, lekarz Elżbieta Kowalska-Kobus, obecna na sali konferencyjnej, próbowała
        się bronić wykazując swoje zaangażowanie w pracę z pacjentami. Obie lekarki są
        radnymi z ramienia Platformy Obywatelskiej, a Alicja Dąbrowska jest nawet
        przewodniczącą koła PO na Pradze Północ. Elżbieta Kowalska-Kobus została radną z
        listy PiS, lecz po dwóch latach zmieniła „barwy” i „przyłączyła” się do
        Platformy Obywatelskiej.
        Czy te sensacyjne informacje okażą się prawdą?
        To już zadanie prokuratury, lecz nie do przecenienia jest rola mediów, które
        pisząc na ten temat będą mobilizować odpowiedzialne służby do szybkiego
        wyjaśnienia tych skandalicznych doniesień i jeżeli się potwierdzą surowego
        ukarania winnych. Opisywany przypadek jest podwójnie bulwersujący, bo dotyczy
        osób „podwójnie publicznych” lekarzy i radnych w jednej osobie.
        „Express Wieczorny” będzie państwa na bieżąco informował o postępach w tej
        budzącej najwyższe oburzenie sprawie.
        exi
    • ola29 Re: przychodnia Dąbrowszczaków 29.04.06, 14:58
      Pod żadnym pozorem nie robcie tam RTG dziecku. Odebralam zdjęcie z opisem
      sugerującym liczne zmiany w płucach. Musiałam powtorzyć zdjęcie w przychodni na
      Dzialdowskiej, (podobno dobrze robią prześwietlenia także na Niekłańskiej i
      Brzeskiej). Laryngologię oceniam na 4-, okulistykę na 4+, dermatologia 1!!!
      wizyta jest expresowa trwa do 5 min. i nic z niej nie wynika
      Pozdrawiam. Ola
      • Gość: kris Re: przychodnia Dąbrowszczaków IP: *.acn.waw.pl 29.04.06, 15:07
        Uwaga kasiade1 to żenująca p. PISuar prowadząca kampanie anty PO - tutejsze
        wpisy i podżeganie przeciw lekarkom to akcja otoczenia burmistrza - zemsta za
        ujawnienie przekrętów jego i jego ekipy
        • milla25 Re: przychodnia Dąbrowszczaków 30.04.06, 20:56
          Widac kris ze jestes jednym z tej ekipy PO. Bron bron bron i jeszcze raz bron to
          patałajstwo.
          Cale PO to mendy.
          • Gość: kris Re: przychodnia Dąbrowszczaków IP: *.acn.waw.pl 01.05.06, 00:13
            Biedny sfrustrowany PISuarek kończy się korytko - oj kończy :)
            • milla25 Re: przychodnia Dąbrowszczaków 02.05.06, 09:34
              :) cmok cmook
              • Gość: kris Re: przychodnia Dąbrowszczaków IP: *.pekao.com.pl 02.05.06, 15:56
                ???
    • kasiade1 Re: przychodnia Dąbrowszczaków 05.05.06, 08:22
    • Gość: puma Re: przychodnia Dąbrowszczaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 11:06
      Nie polecam, korzystałam z dermatologii, interny i pediatrii.
    • rysiek_wasz Re: przychodnia Dąbrowszczaków 13.05.06, 21:15
      • Gość: kaśka Re: przychodnia Dąbrowszczaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 19:39
        no comments...
    • zagapiony Re: przychodnia Dąbrowszczaków 17.05.06, 22:41
      Przepraszam, że zabieram głosale
      dlaczego te "panie" jeszcze tam pracują?
      • rysiek_wasz Re: przychodnia Dąbrowszczaków 20.05.06, 21:36
        pewnie są"nietykalne" w końcu to RADNE
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka