Dodaj do ulubionych

Do jadących Marywilską

12.09.06, 11:45
Dlaczego na Marywilskiej tworzą się takie koszmarne korki i to na odcinku od
Czołowej do skrzyżowania z Płochocińską?
Kierowcy nie zdają sobie sprawy, że mają pierwszeństwo i wpuszczają
niezliczone ilości samochodów wjeżdżających z Płochocińskiej, przez co już na
ulicy Czołowej rano są korki.

Ludzie, nie ograniczcie wpuszczanie wjeżdżajacych tych z dołu, czyli z
Płochocińskiej, wtedy przejazd będzie bardziej płynny i korki zdecydowanie
mniejsze.
Obserwuj wątek
    • Gość: mlopaci Re: Do jadących Marywilską IP: *.stacje.agora.pl 12.09.06, 12:49
      Korki tworzą się z powodu:
      - zawrotki tuż przed mostem, z której korzystają mieszkańcy Bródna, żeby wjechać
      na most prawie bez kolejki (na 10 samochodów wjeżdżających od północy na most 6
      jedzie z południa i zawraca na tej zawrotce)
      - źle ustawionych świateł na odlewiczej.
      • herox Re: Do jadących Marywilską 12.09.06, 14:12
        Ale mi chodziło o mostek nad Kanałem Żerańskim.
        • mlopaci Re: Do jadących Marywilską 12.09.06, 23:31
          herox napisał:

> Ale mi chodziło o mostek nad Kanałem Żerańskim.

O tym właśnie piszę. Od kiedy jest buspas na Modlińskiej, to z Płochocińskiej
          większość kierowców jeździ Marywilską. Większy ruch + światła przy odlewniczej +
          ruch zawracający z Bródna tuż przed mostem, spowodowały zatkanie Marywilskiej.
          Odczuwasz to na całej długości Marywilskiej.
      • ak2910 Re: Do jadących Marywilską 16.10.06, 11:19
        Ja korzystam z zawrotki poniewaz dowożę dziscko do szkoły która jest na
        Toruńskiej 23. A pracuję na Żoliborzu, to gdzie powiniem skręcać na most, może
        w Nowym Dworze. Spytajcie tych na których głosowaliście i zastanówcie się na
        kogo teraz głosować? Może KTOŚ spowoduje że most Północny ruszy!!!
    • default Re: Do jadących Marywilską 12.09.06, 14:12
      > Kierowcy nie zdają sobie sprawy, że mają pierwszeństwo i wpuszczają
      > niezliczone ilości samochodów wjeżdżających z Płochocińskiej, przez co już na
      > ulicy Czołowej rano są korki.

Wydaje mi się, że kierowcy doskonale zdają sobie sprawę, że mają pierwszeństwo,
      jednak skoro i tak sznur samochodów posuwa się w żółwim tempie, to wpuszczają
      ze zwykłej przyzwoitości. To się nazywa "zapinaniem suwaka" - jeden z jednej
      strony, jeden z drugiej na przemian i wtedy wbrew pozorom jest płynniej.
      Płochocińska też jest zakorkowana - nieraz już od młyna. Niestety coraz
      trudniej wyjechać z Białołęki, jakiej by się drogi nie wybrało. Białołęcka też
      stoi rano.
      A korki od Czołowej tworzą się także z powodu tego nieszczęsnego przejazdu na
      stacji Płudy.
      • Gość: wiem Re: Do jadących Marywilską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 16:45
        No właśnie to też jest moja bolączka ten przejazd w Płudach jest fatalny co
        chwila jedzie pociąg.Mogliby go przebudować....
        • sloggi Re: Do jadących Marywilską 12.09.06, 22:54
          Gość portalu: wiem napisał(a):

> No właśnie to też jest moja bolączka ten przejazd w Płudach jest fatalny co
          > chwila jedzie pociąg.Mogliby go przebudować....

Jak?
          • karol64 Re: Do jadących Marywilską 12.09.06, 23:29
            Nie ma miejsca na wiadukt ?
          • Gość: Marek Re: Do jadących Marywilską IP: 195.205.152.* 13.09.06, 08:24
            Na stronach UGB wyczytałem że pod przejazdem planowany jest tunel
        • tarantula01 Re: Do jadących Marywilską 26.09.06, 00:53
          Tak, przebudują go - zostanie zamknięty przy przebudowie torów linii
          legionowskiej. Wtedy pojawi się też waidukt zamiast przejazdu przy Mehoffera.

Choć poniżej mowa o tunelu - gdzie?
    • Gość: lulu Re: Do jadących Marywilską IP: 199.244.186.* 13.09.06, 14:38
      codziennie jeżdżę Marywilska, wiec korzystając z okazji mam prośbę zeby
      samochody jadąc przy samym pasie nie blokowały możliwości ich wyminięcia i
      skrętu na światłach w lewo w Odlewniczą
      • mlopaci Re: Do jadących Marywilską 13.09.06, 14:46
        A co zrobić, jeśli połowa z tych wyprzedzających tuż przed światłami robi
        brutalny manewer wpychu na prawy pas ?
        • Gość: lulu Re: Do jadących Marywilską IP: 199.244.186.* 14.09.06, 09:35
          trąbić
        • Gość: Kiełek Re: Do jadących Marywilską IP: *.cbr.tp.pl 15.09.06, 08:01
          To samo dzieje się na Wołoskiej przed Woronicza - w obu kierunkach. Niestety na
          chamstwo nie ma rady i kierowcy, którzy dali sie na to nabrac już tego więcej
          nie robią.
          Koniec końcem przez chamów, którzy mają głęboko trąbinie na nich, cierpią inni.
          Porąbany kraj.
    • kanna Re: Do jadących Marywilską 14.09.06, 13:38
      A moim zdaniem, to ruch znaczaco spowolniły światła, co tam niedawno postawili.

pozd. Ania
      • Gość: driver Re: Do jadących Marywilską IP: 217.153.150.* 25.09.06, 17:24
        To prawda. Światła przy Odlewniczej blokują tam cały ruch w stronę centrum. Z
        Odlewniczej w lewo skręca raptem kilka samochodów, a na Marywilskiej do centrum
        stoi korek na 150 aut. Regulacja świateł powinna być tam zmieniona.
    • Gość: Gosia Re: Do jadących Marywilską IP: 62.29.137.* 19.10.06, 16:17
      Oczywiście, nie wpuszczać ich. Jak ktoś w ogóle śmie wyjeżdżać na Twoją drogę!
      • billy.the.kid Re: Do jadących Marywilską 19.10.06, 17:34
        jakos 5-6 lat temu marywilska jezdziło się gładko. nabudowano nowych osiedli.
        ludkowie jeżdża do pracusi. myśla że mieszkają na "świeżym powietrzu"na wsi. a
        tu taki rympał.coś za coś-mieszkanie na wsi- 3-4 godz. w autku.
        • Gość: Gambra Re: Do jadących Marywilską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 19:51
          5,6 lat temu nie było tych cholernych świateł na marywilskiej,mniejsze były
          korki na Modlińskiej.Teraz ludzie z Nieporętu,legionowa i także nawet
          Tarchomina żeby nie stać w korku na Modlińskiej,jadą Marywilską.A Twoja
          jadowita wypowiedż świadczy jedynie o tym że masz kompleksy.Pewnie mieszkasz w
          bloku z wielkiej płyty w zasmrodzonym śródmieściu i 23h na dobę wdychasz
          spaliny i inne wielkomiejskie zapaszki.Ja nie jadę dłużej niż 30 min. do
          Śródmieścia a mieszka mi się cudownie w miejscu gdzie przyroda sama wręcz
          wchodzi do pokoju,mieszkam zdala od zgiełku i oddycham świeższym
          powietrzem.Pzdr.
    • Gość: Maro Re: Do jadących Marywilską IP: *.centertel.pl 22.10.06, 15:27
      A mnie najbardziej wk... matoły wpychające się na wjazd na Tr. Toruńską, podczas
      gdy inni cierpliwie odstoją swoje w korku. Wpychajcie się nadal - mam lewy
      boczek do lakierowania i chętnie kogoś przytrę :)
    • sebastianwierzbicki.pl Re: Do jadących Marywilską 22.10.06, 15:58
      Wiele lat temu zaplanowano budowę Traktu Nadwiślańskiego, który znacząco
      odciążyłby Modlińską. Niestety przez tyle lat nie zrobiono nic, żeby ten pomysł
      zrealizować. Choć z drugiej strony czego tu oczekiwać, skoro przez 4 lata
      nawet nie rozpoczęto budowy Mostu Północnego. Czy ktoś w mieście zacznie robić
      to, czego oczekują mieszkańcy???
      • karol64 Re: Do jadących Marywilską 23.10.06, 09:23
        Wg "rządzących" to oni robią tylko to czego oczekują ich mieszkańcy/wyborcy :-)
        Gdyby robili coś innego (niż oczekują tego wyborcy), to przecież nie zostaliby
        wybrani.
        • herox Re: Do jadących Marywilską 23.10.06, 14:59
          No właśnie!
          Ekipa rzadząca Warszawą wydaje się, że zrealizowała oczekiwania mieszkańców, bo
          ma teraz największe szanse na reelekcje, więc wyborcom nic nie przeszkadzało i
          widocznie mostu nie ma bo być go nie powinno.
          • annnnna79 Re: Do jadących Marywilską 06.11.06, 16:24
            Moim zdaniem jedynym rozwiazaniem codziennego korku na Marywilskiej jest po
            prostu jej poszerzenie, przynajmniej od Plochocinskiej do Trasy Torunskiej.
            Te korki tworza sie przez samochody zjezdzajace z Modlinskiej, jadace Klasykow.
            jesli chodzi o przejazd to nic sie tam nie da zrobic, sa plany, zeby zrobic
            skret wczesniej do Bohaterow, zeby ci co wracaja z centrum i skrecaja w
            Bohaterow nie musieli stac w korku razem z tymi, ktorzy chca przejechac przez
            zamkniety szlaban. a jesli chodzi o wciskanie sie przy wjezdzie na torunska, to
            ruch bylby tam plynniejszy, gdyby ci z brodna jechali do konca pasa
            rozbiegowego, a nie zatrzymywali sie na jego poczatku i czekali az zostana
            wpuszczeni.
            to tyle, ja z checia oddam swoj glos w wyborach na tego, kto mi obieca
            poszerzenie Marywilskiej, poki co znam objazd, ale pozostawie go tylko dla
            siebie:)
            pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka