Dodaj do ulubionych

Radar na Mehoffera

IP: *.chello.pl 04.03.07, 16:25
Nie mogłem uwierzyć własnym oczom, dzis w południe na Mehoffera przy Ziżki
drogówka mierzyła prędkość radarem. Całe szczęście są roboty drogowe i
zwolniłem inaczej byłoby źle, mandat murowany.
Tylko po co oni tam stali?
Obserwuj wątek
    • Gość: H2O Re: Radar na Mehoffera IP: *.acn.waw.pl 04.03.07, 18:29
      Wlasnie po to zeby wylapywac takich jak ty.
      • Gość: bolus Re: Radar na Mehoffera IP: *.chello.pl 04.03.07, 21:06
        To muszę uważać.
        Tylko nie wiem dlaczego tam stali właśnie dziś, mam nadzieje że to nie jakaś
        dłuższa akcja
    • jurek_dzbonie Re: Radar na Mehoffera 05.03.07, 10:27
      Bardzo dobrze, ze stali. Im wiecej takich akcji tym lepiej.
    • Gość: aga dzięki za informację, będę uważała IP: 62.29.165.* 07.03.07, 15:15
      gdyby mnie złapali, też by mnie na kilka stówek skasowali
      • Gość: bolus Re: dzięki za informację, będę uważała IP: *.chello.pl 07.03.07, 18:05
        I dobrze bo nie powinno się zapierniczać ile wlezie na tak wąskich ulicach.
        Wstydź się !!!
        • Gość: Foyle Re: dzięki za informację, będę uważała IP: *.acn.waw.pl 07.03.07, 18:40
          Mysle, ze dobrym pomyslem bylby fotoradar. W koncu skonczylyby sie rajdy na
          takich uliczkach ...
          • Gość: Kiełek Re: dzięki za informację, będę uważała IP: *.jmdi.pl 07.03.07, 22:37
            Ja myślę, że powinni postawić "fotoradar" na pieszych przechodzących nie na
            pasach albo na czerwonym. I to na każdej ulicy, bo co...
            Nie żebym bronił łamania przepisów, ale niektóre są co najmniej absurdalne - jak
            na. tamtejsze ograniczenie do 40km/h.
            • Gość: robert Re: dzięki za informację, będę uważała IP: *.ichtj.waw.pl 20.03.07, 09:53
              chcesz sobie poszalec????

to wynocha na pas w MOdlinie - tam sa we wrzesniu zawody - kto szybciej
              przejedzie odcinek od swiatel do swiatel - czyli dystans 1/4 mili = 450 metrow

albo pod Bialobrzegi - tam jest ladna obwodnica

szanuj innych, bo tu jest miasto i jezdzi sie z taka predkoscia, zeby w razie
              wtargniecia pieszego na ulice nie poobijac tegoz pieszego za bardzo...
              • Gość: Kiełek Re: dzięki za informację, będę uważała IP: *.jmdi.pl 21.03.07, 00:11
                dobre...
    • Gość: AMB Re: Radar na Mehoffera IP: *.centertel.pl 07.03.07, 21:50
      Co się dziwicie - jakiś czas temu stali u mnie na Czeremchowej z fotoradarem.
      Mamy ograniczenie do 40km/h a niektórzy potrafią ponad "setką" przyciąć.
      • Gość: aga wszędzie są te beznadziejne ograniczenia IP: 62.29.165.* 08.03.07, 12:58
        jadę do domu Piwoniową (wzdłuż torów) i jeszcze nie widziałam, żeby ktoś tam
        jechał 40km/h. Spokojnie można jechać 100 - 120km/h i wszyscy tak jeżdżą.
        • Gość: Rychu Re: wszędzie są te beznadziejne ograniczenia IP: *.spray.net.pl 10.03.07, 22:45
          > Spokojnie można jechać 100 - 120km/h i wszyscy tak jeżdżą.

W miescie obowiazuje ograniczenie 50/60 km/h.
          • Gość: Kiełek Re: wszędzie są te beznadziejne ograniczenia IP: *.jmdi.pl 11.03.07, 17:14
            oczywiście, np. na Wisłostradzie. Albo na Toruńskiej.
            • Gość: robert Re: wszędzie są te beznadziejne ograniczenia IP: *.ichtj.waw.pl 20.03.07, 09:55
              jesli sa ograniczenia na torunskiej lub wislostradzie, to tylko dla twojego
              dobra idioto

co jakis czas sa tam swiatla, stan nawierzchni jest tez nie za bardzo (chodzi o
              polslizgowosc jezdni, a wiec o maksymalna bezpieczna predkosc jazdy - bo nie
              wszyscy maja ASR), sa tez skrzyzowania i boczne dojazdy
              • Gość: Kiełek Re: wszędzie są te beznadziejne ograniczenia IP: *.jmdi.pl 21.03.07, 00:13
                "Idioto"... chyba się zagalopowałeś... Przeczytaj jeszcze raz i się zastanów nad
                tym co piszesz.
    • Gość: :P Re: Radar na Mehoffera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 14:32
      dobrze ze na calej dlugosci Swiatowida sa kamery :D ..... przynajmniej tu moze
      sie troche ukroci to piractwo....
    • Gość: heniutek Ale co Ci dadzą kamery IP: *.chello.pl 10.03.07, 17:04
      Możesz rozwinąć swoje przemyślenia. Jak kamery mają ukrucić piractwo na drogach?
      Oczywiście operatorzy kaner mogą wychwycić wykroczenia, ustalić właściciela
      pojazdu i pociągnąć do odpowiedzialności, ale prędkości żadna kamera nie mierzy.
      • Gość: marti Re: Ale co Ci dadzą kamery IP: *.sgcib.com 12.03.07, 08:35
        "Prędkością niebezpieczną nie jest prędkość duża. Prędkością niebezpieczną jest
        prędkość nadmierna w danych warunkach". Sobiesław Zasada.
      • Gość: robert Re: Ale co Ci dadzą kamery IP: *.ichtj.waw.pl 20.03.07, 09:58
        cytuje:

Możesz rozwinąć swoje przemyślenia. Jak kamery mają ukrucić piractwo na drogach?
        Oczywiście operatorzy kaner mogą wychwycić wykroczenia, ustalić właściciela
        pojazdu i pociągnąć do odpowiedzialności, ale prędkości żadna kamera nie mierzy.

a fizyki sie uczyles????

na zarejestrowanym filmie masz obiekty odniesienia (np: jakies znaki)

czas przejazdu pomiedzy nimi to wlasnie twoja predkosc........ a to da sie
        odczytac z nagrania
        • Gość: Kiełek Re: Ale co Ci dadzą kamery IP: *.jmdi.pl 21.03.07, 00:15
          Wow!! A może z mimiki twarzy można też coś można wyczytać??
          Nim jeszcze raz cos napiszesz to przypomnij sobie lepiej tą fizykę i skoreluj ją
          z techniką...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka