Dodaj do ulubionych

Targówek nie chce kupców

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 23:24
NIE dla Jarmarku Europa w Warszawie... Kupcy powinni się przenieść poza granice miasta. Czy oni naprawdę są aż tak ślepi i nie widzą, że mieszkańcy stolicy ich tu nie chcą.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bemowiak Re: Targówek nie chce kupców IP: *.chello.pl 30.05.07, 23:34
      Świetny pomysł, zamaist jednego burdelu na Stadionie, będą dwa: przy radzymińskiej i Marywilskiej. Gratki!
      • Gość: ja Re: Targówek nie chce kupców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 00:21
        Ja też jestem z Targówka i ich nie chcę. Popieram więc uchwałę rady dzielnicy.
        Kupcy za miasto, tak jak w Łodzi!
    • Gość: 321 Re: Targówek nie chce kupców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 00:20
      zostaliby wywaleni ale nasz Hania Kochana ich chce
      jako pracownik banku nie widziała tego burdelu a jako prezydent miasta boi sie
      podjąć jakiejkolwiek decyzji, która skutkowałaby wiecem liczącym choć 20 osób :))
      • Gość: dlaczego Re: Targówek nie chce kupców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 00:29
        chcecie gejów w stolicy?!
        Hania zgode da !
        chcecie handel w stolicy?!
        Hania zgode da !
        chcecie sojusz SLD-PO w stolicy?!

tęsknie za czasami kiedy to mówiło się w Warszawie, że PISda
      • Gość: ella Re: Targówek nie chce kupców IP: 83.238.72.* 31.05.07, 10:31
        Tak, zostaliby wywaleni...4 lata ich Lechu wywalał i nic.
        Zostaliby wywaleni tak samo jak kupcy z KDT, ech...

Nie cierpię PIS za to, co robił z Warszawą, i jeśli PO bedzie równie skuteczna
        jak PIS, też będę jej nie cierpieć!
        • nessie-jp Re: Targówek nie chce kupców 01.06.07, 21:57
          > Tak, zostaliby wywaleni...4 lata ich Lechu wywalał i nic.
          > Zostaliby wywaleni tak samo jak kupcy z KDT, ech...
          >
          > Nie cierpię PIS za to, co robił z Warszawą, i jeśli PO bedzie równie skuteczna
          > jak PIS, też będę jej nie cierpieć!

Ella, popieram cię całym sercem!
      • Gość: zzz Re: Targówek nie chce kupców IP: 81.210.102.* 14.06.07, 10:30
        Zgadzam się z przedmówcą, najlepiej obiecywać gruszki na wierzbie przed
        wyborami, a potem zapomnieć o obietnicach. Taka osoba bez honoru, kłamca jest
        prezydentem stolicy. Wstyd na cały świat
    • bromex Re: Targówek nie chce kupców 31.05.07, 00:45
      Popieram! Mieszkam na Białołęce i uważam, że to jakaś paranoja.
      Taki Maximus istnieje sobie spokojnie poza granicami Warszawy i spokojnie daje
      sobie radę!
      Dlaczego ciągle ktoś chce iść tym handlowcom na rękę? Czy oni są ulepieni z
      lepszej gliny? Mało im, że przez kilkanaście lat zatruwali Pragę swoimi
      syfiastymi stanowiskami? Widać, że w Warszawie brakuje człowieka z wizją rozwoju
      tego miasta! Zamiast rozwiązać jakiś problem permanentnie to ciągle wybierane są
      jakieś doraźne rozwiązania. Trzeba tu kogoś twardego kto walnie pięścią w stół i
      powie "wypier...". Nie chcę by te dziadostwo stało się symbolem którejkolwiek z
      dzielnic Warszawy. Nie chcę by każdy zagraniczny turysta kojarzył wizytę w
      Warszawie ze stadionowym dziadostwem.
      Dlatego bije brawo dla decyzji rady Targówka. Oby wszyscy Warszawscy włodarze
      wzięli z nich przykład!!!
    • Gość: Tabaz Targówek nie chce kupców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 07:27
      takiemu syfowi jak jarmark Europa mówię stanowcze nie
      • Gość: ojciec Pije Ten syf stworzył Bóg . n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 08:42
      • Gość: wicuś wacuś Re: Targówek nie chce kupców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 08:43
        Wolnej woli nie ma ,bo życie jest skomplikowane .
    • Gość: MB jeszcze ziolona Białołeka IP: 195.205.150.* 31.05.07, 08:45
      Polecam wszystkim "chcącym" "kupców" odwiedziny okolic stadionu tak okolo 15.00
      NIKT TEGO NIE CHCE
      A czcigodnu "kupcy" tego nie widza.

pzdr. mieszkaniec jescze zielonej białołeki
    • Gość: mieszkaniec BRAWO panie Grzegorzu!! IP: *.Red-83-45-130.dynamicIP.rima-tde.net 31.05.07, 09:09
      ciesze sie z tak stanowczej postawy radnych!!!
      bazar na targowku to chory pomysl!!
      mieszkaniec targowka
      • Gość: sąśad warszawiak Re: BRAWO panie Grzegorzu!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 09:36
        mieszkam obok zapraszam do białołęki okolica jest pienkna terenwymaga
        upożądkowania wybudowałem sie obok kupcy tylko falbet zapraszam
    • okemot Re: Targówek nie chce kupców 31.05.07, 09:31
      Nie ma co gwizdać. Nikt was dziady kalwaryjskie nie chce! Szkoda że radni
      Białołęki na której mieszkam nie mają jaj i nie przeciwstawili sie decyzji o
      lokalizacji przy Marywilskiej.
    • Gość: mieszkanka Re: Targówek nie chce kupców IP: *.pekao.com.pl 31.05.07, 09:33
      Tak naprawdę to co Pani Prezydent zrobiła dla praskiej części stolicy.
      Metra nie ma bo gorsi ludzie tu mieszkają, mosty też chyba nie potrzebne, Most
      Śląsko-Dąbrowski z jednym pasem dla samochodów (bo przecież w Centrum trzeba
      remontować torowiska w zamian za to utrudnić życie ludziom z Targówka). Jedyny
      autobus na Stare Miasto - linia 160 będzie jeżdzić od 16.06.07 dom 30.09.07
      innym mostem bo przecież nasze dzieci nie muszą jeżedzić do szkół do Centrum
      najkrótszą drogą, ale Stadion z kupcami to chyba dostaniemy w nagrodę i dalej
      niech się cieszy Targówek złą sławą (może zaproponować np. okloice osiedli na
      Ursynowie świetny dojazd -metro).
      Popieram uchwałę Targówek nie dla kupców ze Stadionu.
      • Gość: Tomo Re: Targówek nie chce kupców IP: *.chello.pl 02.06.07, 09:11
        Gość portalu: mieszkanka napisał(a):
        "...Most Śląsko-Dąbrowski z jednym pasem dla samochodów (bo przecież w Centrum
        trzeba remontować torowiska w zamian za to utrudnić życie ludziom z
        Targówka)..."

Tu akurat wykazałaś się szczytem głupoty. Przecież to torowisko będzie
        remontowane również po to by mieszkańcom prawobrzeżnej Warszawy lepiej jeździło
        się tramwajem.
    • Gość: kasia Re: Targówek nie chce kupców IP: *.polymus.pl 31.05.07, 09:43
      nie chcialabym generalizowac, zeby nie skrzywdzic wszystkich, ale tak naprawde
      na stadionie od lat szerzyl sie handel kradzionymi rzeczami i chuliganstwo, moze
      przyszedl czas, zeby skrocic ten proceder, biorac pod uwage dobre imie stolicy
    • Gość: Funky BRAWO radni !!! Chociaz ci sa nieprzekupni ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 09:47
      • Gość: Greg nie dla handlarzy z jarmaku IP: 193.108.206.* 31.05.07, 09:53
        przeciez to nie kupcy tylko zwykli handlarze - WON za miasto
    • Gość: janek BRAWO RADA!!! IP: 213.17.170.* 31.05.07, 10:11
      W końcu ktoś się postawił tym dziadom. Przynajmniej radni z Targówka mają jaja.

Pozdrowienia z Woli
      • michal_74 Re: BRAWO RADA!!! 31.05.07, 10:30
        A moze ich wysłać Hani pod nos? DO Wawra? Luksusowo Trasą Siekierkowską sobie
        dojadą!
        • Gość: cyrk Re: BRAWO RADA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 10:53
          Barany z Białołęki wszystko kupią ich Burmistrz chce
          • Gość: ... Re: BRAWO RADA!!! IP: *.europe.hp.net 31.05.07, 12:10
            Jestes prawdziwy cyrk.
    • Gość: bietka Re: Targówek nie chce kupców IP: *.kosson.com 31.05.07, 11:28
      "A moze ich wysłać Hani pod nos? DO Wawra? Luksusowo Trasą Siekierkowską sobie
      dojadą!"

Co tam Hani - lepiej kochanemu Wojewodzie, który nie liczy się ze zdaniem ani
      mieszkańców, ani samorządu, ani magistratu. Ot, ma władzę to jej używa, co
      widać chociażby przy okazji durnego pomysłu puszczenia wylotówki na Gdańsk Wałem
      Wiślanym
      miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,4190304.html
      • Gość: Fan Targówka Re: Targówek nie chce kupców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 22:56
        Do protestu powinni dołączyć WSZYSCY mieszkańcy Targówka /!!!/, wszyscy Ci którym zależy na zdecydowanej zmianie wizerunku Targówka, wszyscy Ci którzy nie godzą się na to, by konsekwencją EURO 2012 w Warszawie był kolejny bazar w naszej dzielnicy – NIECHCIANY BAZAR., bo oczekiwaliśmy przecież pięknej, bardzo potrzebnej w Warszawie hali widowiskowo-sportowej.
        Byłem na wczorajszej nadzwyczajnej sesji Rady dzielnicy i miałem okazję obejrzeć wątpliwej jakości spektakl w wykonaniu przedstawicieli kupców ze stowarzyszenia chcącego „zagnieździć” się na działce przy Radzymińskiej. Uważam, że bardzo dobrze się stało, że mogli zaprezentować się przed radnymi – przed nami mieszkańcami Targówka, bo przynajmniej naocznie można było przekonać się z kim mamy do czynienia. Były gwizdy, krzyki i bardzo typowe dla bazaru zachowania. Okropne jest to, że zamiast zaprezentować się możliwie jak najlepiej jedynym celem tych ludzi była chęć załatwienia sprawy wrzaskiem, gwizdem i siłą gardeł; nie zauważyłem żadnego sensownego z ich strony posunięcia /planu, wypowiedzi itp. / służącego pozytywnemu zaprezentowaniu się. Obawiam się /i obym się mylił/, że niektórych z nich nie stać już na zmianę wizerunku, na wyrwanie się z „żelaznych szczęk i bud”, bazarowych zachowań i nie warto obiecywać sobie po nich zbyt wiele.
        Dlatego uważam przyjętą uchwałę za słuszną. Bądźmy w tej sprawie RAZEM, pilnujmy naszych radnych /tych z PIS-u też – byli tacy jakby nie z Targówka/ i uważajmy na propozycje wojewody /według dzisiejszych informacji jednak zaproponował kupcom działkę przy Radzymińskiej/
        Może ktoś z Państwa opisze co dalej może się stać /od strony prawnej/ - z góry dziękuję i pozdrawiam.
    • Gość: czarodziej Targówek nie chce kupców IP: 212.75.108.* 31.05.07, 12:36
      Jarmarkowym skrytożercom, mówimy NIE!
    • Gość: eewa Targówek nie chce kupców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 18:43
      A ja chcę w mieście i to z dobrym dojazdem - taki drugi stadion, a raczej to co
      się mieści dookoła stadionu. Nie stać mnie na zakupy w hipermarketach, a poza
      tym niech zarabiają Polacy a nie obce firmy.
      • Gość: golf1980 Re: Targówek nie chce kupców IP: *.chello.pl 31.05.07, 21:24
        Niech przeniosą stadion na lewą stronę, zobaczymy czy ktoraś dzielnica ich
        przyjmie.Dlaczego ciągle wszyscy dążą do powielania negatywnego stereotypu
        prawej strony????Zaczynałam wierzyc, że kiedyś dzięki rozbudowie metra i nowo
        budowanym osiedlom brodno i targowek zyskają jakiś prestiż, ale teraz znow
        bedzięmy się wszystko kojarzyc wyłącznie negatywnie...
        • Gość: andrzej Re: Targówek nie chce kupców IP: *.chello.pl 31.05.07, 21:38
          spokojnie nie dopuscimy do powstania tutaj tego klebowiska syfu i buractwa prawa
          strona zaprasza maximus , centrum chinskie
      • Gość: apilkantka Re: Targówek nie chce kupców IP: *.subscribers.sferia.net 31.05.07, 21:46
        Bredzisz dziewczyno. Na Stadionie handlują Armeńcy, Ukraińcy, Murzyni i Bóg wie
        kto jeszcze... Towar jest w 99% procentach z Chin. Jestem aplikantką
        prokuratorską i wiem ile spraw (przestęsptw jakie maiły miejsce na stadionie) w
        prokuraturze jest w toku-rozboje, pobicia,
        groźby, gwałty, handel bronią, kradzionymi towarami itp
        • Gość: HT Re: Targówek nie chce kupców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 22:49
          Praga zaczęła odrabiać wieloletnie zaległości gorszej części Warszawy.
          Szczególnie nowe centra, osiedla, nawet bezpieczeństwo trochę się poprawia. Ale
          niestety nasi "włodarze" chcą nas znowu upokorzyć dwie propozycje i obie
          oczywiście po stronie praskiej. Chociaż mieszkam w Markach też nie chcę żadnego
          bazaru wśród naszych domów i ulic dojazdowych. Nie chcę złodziejstwa,
          prostytucji, chuliganstwa i pesudo handlu. Władze Warszawy boją się utraty
          podatków, czy znowu działa silne lobby znanych działaczy, którzy mają kasę ze
          Stadionu? MAM PROPOZYCJĘ ABY MIESZKAŃCY MAREK WSPIERALI PROTEST TARGÓWKA
          PRZECIWKO POWSTANIU BAZARU PRZY RADZYMIŃSKIEJ. Bazar może powstać, ale nie w
          mieście wśród domów, działek, parków. Czy ktoś z władz Warszawy mieszka w
          pobliżu planowanych lokalizacji bazarów? Jestem pewna, że nie.
          • Gość: Andrzej Re: Targówek nie chce kupców IP: 193.108.206.* 01.06.07, 08:55
            dzis w radiu zet byla informacja ze moze jednak tam powstac bazar niestety
      • Gość: zigizenaga Re: Targówek nie chce kupców IP: *.acn.waw.pl 06.06.07, 14:53
        Jak Cię nie stać to sie połóz i nie biadol tutaj!!! Troszke szacunku dla własnego ciała!! nie ubieraj go w ubrania za 1,50!!!!! Pozdrawiam!!!!
    • margala Zacisze też nie chce 01.06.07, 08:59
      Większość internautów odwiedzających
      www.Zacisze.info nie jest przychylna
      przeniesieniu się kupców ze stadionu na ul. Radzymińską.
    • Gość: Miastowy Re: Targówek nie chce kupców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 00:18
      Po propozycji wojewody nie pozostaje już chyba nic innego jak zaapelowanie do mieszkańców pozostałych dzielnic Warszawy o wsparcie Nas mieszkańców Targówka w obronie przed tą hordą tzw kupców z Jarmarku Europa.
      Mieszkam na Targówku od 15 lat /poprzednio Mokotów/ i dostrzegam powolny, ale systematyczny rozwój tej dzielnicy. Liczyłem, że oprócz wizyt Państwa w Teatrze Rampa, w centrach handlowych /M 1/ będzie można Was zaprosić do hali widowiskowo-sportowej przy Radzymińskiej /takie były plany - niedawno zaakceptowane przez radnych dzielnicy/, gdzie moglibyśmy się spotkać na różnych imprezach kulturalnych, sportowych i koncertach - wreszcie RAZEM w porządnych warunkach, w planowanej dla wszystkich Warszawiaków hali.
      Niestety od 31 maja jesteśmy zagrożeni sprowadzeniem tego całego bałaganu ze Stadionu Dziesięciolecia na Radzymińską w okolicach M1.
      Uważam, że powinniśmy opowiedzieć się za tym, by nasze miasto stawało się coraz bardziej europejskie, a nie coraz bardziej wiejskie.
      Temu miały służyć m.in. uchwały rady dzielnicy , głosy mieszkańców Targówka i „zagrożonych” bazarem okolic.
      Sądzę, iż tego stanowiska trzeba bronić – WSPÓLNIE.
    • margala zbieramy podpisy przeciwko 05.06.07, 21:09
      www.petycje.pl/2374
      • diabelskie.stworzenie ech 06.06.07, 13:16
        jestem ciekawa czy pomysleliście o tych ludziach ktorych nie stac na zakupy w
        galeriach handlowych??

biednym zawsze wiatr w oczy
        myslcie o innych
        • kudlaty0072 Re: ech 06.06.07, 13:29
          tak, zawsze moga pojechac do tesco i kupic takie samo badziewie w podobnych
          cenach
          • diabelskie.stworzenie Re: ech 06.06.07, 15:11
            moze tak sie zastanów co piszesz
            a nie od razu krytyka
    • nasza_maggie a kto ich chce? 06.06.07, 13:27
      Powinno być takie miejsce, odpowiednio zbudowane zabezpieczone, schludne i z
      dobrym dojazdem.

Kupcy oszczędzają, im większy melanż na targowisku, tym mniej muszą płacić za
      miejscówkę, nie wspominając o sprzątaniu po sobie.
      Fakt, że stadion spełniał jakąś funkcję ale całe zaplecze i syf dookoła to
      wstyd.
    • Gość: zigizenga Targówek nie chce kupców IP: *.acn.waw.pl 06.06.07, 13:28
      Nie chcemy tu zadnych kupców!!!!!!!!!!!!! Koniec i kropka!!!!!!!!!! Warszawa powinna sie rozwijać a nie cofać!!!!!!!!! Drodzy kupcy to do Was - Chciec to sobie możecie !!!! Won z TARGÓWKA!!!!!!!!
      • diabelskie.stworzenie Re: Targówek nie chce kupców 06.06.07, 15:12
        przepraszam a Ty gdzie pracujesz ?
    • masandra6 Re: Targówek nie chce kupców 06.06.07, 22:08
      Ostatnio było coś o gorszych dzielnicach.Za takową uważany jest min.Targówek.a
      gdyby tak tych handlarzyków przenieść do tzw.elitarnych dzielnic,to co na to ich
      mieszkańcy?Jetem przeciw temu procederowi handlu.Toż tam chłam i badziewie.I co
      z tego,że tanie.Długo nie posłuży.Ze stadionem czy bez przestępczość i tak nie
      zniknie.Ale niech to się wreszcie skończy.
    • wrobad3 Re:A jak ten problem widzą na Zaciszu? Opinie? 07.06.07, 12:21
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25821&w=63580735&a=63580735
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka