palker 05.10.03, 00:04 Jest na ul. Otwockiej 14,Centrum Artystyczne - Fabryka Trzciny. Podczas ostatniej edycji Warszawskiej Jesieni odbyły sie tu cztery koncerty. To naprawdę nobilituje Szmulowiznę :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaj.ka Re: Fabryka Trzciny - Centrum Artystyczne 05.10.03, 09:45 No właśnie, dawno już nie byłem na Szmulkach i Fabryka Trzciny - Centrum Artystczne to dla mnie ogromne zaskoczenie. Czy to tam gdzie kiedyś była rzeznia? Chciałby bardzo dowiedziec się czegos więcej o tym centrum. pzdr K. K. Odpowiedz Link Zgłoś
maxxa Re: Fabryka Trzciny - Centrum Artystyczne 07.07.04, 21:52 Kajka, jesli chcesz, poczytaj tutaj: www.fabrykatrzciny.pl/ a od siebie dodam, ze w tym miejscu codziennie sa jakies imprezy: od malych wystaw, wernisazy po wielgachne impry z vipami. Odpowiedz Link Zgłoś
kaj.ka Re: Fabryka Trzciny - Centrum Artystyczne 11.07.04, 22:57 Bardzo dziękuję za linka. W dziciństwie i młodości codziennie przchodziłem koło tej "fabryki", ale nie była to jeszcze Fabryka Trzciny. Produkowano tam konserwy albo coś podobnego. Na obszrnym placu sąsiadującym z budynkiem wznosiła się poteżna piramida kości bydlęcych. Oglądałem to z okien kamienicy przy ul. Zachariasza. Fabryka Trzciny to zaskakująca nobilitacja tej starej wytwórni najpierw marmelady a pózniej konserw. Czy na Szmulkach można znalezć inne przykłady podobnej nobilitacji? Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Szlag by to trafił - tę Fabrykę Trzciny... 23.06.05, 20:05 Jechałem sobie wczoraj tamtędy "na skrót" objeżdżając zakorkowaną Targową i Ząbkowską (Kijowska - Tereny kolejowe - Objazdowa - Otwocka) i nagle wpadłem w niesamowity korek: same Porsche Cayenne, Mercedesy S-Klasse, BMW "5", panowie w garniturach, panie w toaletach, pełno umundurowanej na czarno ochrony z gębami zbirów, wszystko stoi, ochrona lusterkami pod samochody zagląda - a żuliki ze Szmulek tylko zglądają, co by tu ukraść... tak wygląda zajazd arszawskiej śmietanki róznych nuworyszy na Fabrykę Trzciny. 15 minut straciłem czekając, aż będę mógł przejechać. Odpowiedz Link Zgłoś