Dodaj do ulubionych

Ulica Białostocka

22.10.03, 14:42
chcę kupić tam mieszkanie, co o tym sądzicie, proszę o plusy i minusy życia
na tej ulicy.
Moja rodzina to trzech młodych chłopaków 8, 5 i 2 lata,(oczywiście żona)
praca w ściśłym centrum, okolice R.de Gaulla , brak babci która będzie
dzieciaki odbierała ze szkoły,
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: Ulica Białostocka 22.10.03, 14:46
      Zaraz podniesie się larum, ale nie chciałbym aby moje dzieci wychowywałyby się
      w tamtej okolicy.
      • maciekl Re: Ulica Białostocka 22.10.03, 15:00
        sloggi napisał:

> Zaraz podniesie się larum, ale nie chciałbym aby moje dzieci wychowywałyby
        się
        > w tamtej okolicy.
        Wiesz dzieci w obecnych czasach niebywaja same na ulicy, a i kolegów ma sie nie
        z bloku a raczej ze szkoły.
        • sloggi Re: Ulica Białostocka 22.10.03, 15:03
          maciekl napisał:

> Wiesz dzieci w obecnych czasach niebywaja same na ulicy, a i kolegów ma sie
          nie z bloku a raczej ze szkoły.

A te dzieci ze szkoły to chyba nie dojeżdzają z ekskluzywnych dzielnic tylko
          mieszkają w okolicy (czyli również w kamienicach na Ząbkowskiej, Brzeskiej,
          Markowskiej).
          • yagienka Re: Ulica Białostocka 22.10.03, 17:19
            sloggi napisał:

> A te dzieci ze szkoły to chyba nie dojeżdzają z ekskluzywnych dzielnic tylko
            > mieszkają w okolicy (czyli również w kamienicach na Ząbkowskiej, Brzeskiej,
            > Markowskiej).

uważasz, że w tych kamienicach to tylko same męty mieszkają?
            wyrazy współczucia, jeśli z takimi tylko miałeś do czynienia.
            a druga sprawa - czy na przykład na Bemowie czy Mokotowie, czy jeszcze gdzie
            indziej, to tylko sami "inteligenci" żyją?
            ech, szkoda gadać...
            • sloggi Re: Ulica Białostocka 23.10.03, 09:01
              To jest Twoja Yagienko interpretacja mojej wypowiedzi.
              Nie napisałem "tylko", ale w domyśle "również".
              Może gdybym nie bywał w tamtej okolicy - nie wypowiadałbym się.
              Przyznasz sama, że to nie jest rewelacyjna część miasta.
    • yagienka Re: Ulica Białostocka 22.10.03, 17:15
      mieszkam na Białostockiej od 20 lat. moim zdaniem jest OK. blisko do
      autobusu/tramwaju, a z Wileniaka tylko 2 przystanki na Starówkę, 3 na Bankowy,
      idealna komunikacja, 3 autobusy nocne, rzut beretem do Carfa, bardzo dobra
      przychodnia lekarska w bloku na Białostockiej 7, tam również biblioteka
      publiczna, ujęcie oligoceńskie na Markowskiej, tam też przedszkole, szkoła
      podstawowa na Brzeskiej i na Kawęczyńskiej, fryzjer, apteka, 2 nocne sklepy na
      Ząbkowskiej. cicho, spokojnie, zielone podwórka, boisko do kosza, plac zabaw
      dla dzieci.
      ja polecam, tym bardziej, że Praga robi się coraz ładniejsza i za kilka lat
      wartość Twojego mieszkania może tylko wzrosnąć.
      a dzieci są takie, jak sie je wychowa, a nie takie, jakich mają znajomych ;)
    • Gość: Basia Re: Ulica Białostocka IP: *.cenzin.com.pl 23.10.03, 08:23
      Na Białostocka przeprowadzilam sie z samego centrum a konkretnie z okolic
      Nowego Swiatu, w latach 80 owszem mogl byc to szok, ale dzisiaj mieszkajac tam
      juz 20 lat przyznaje ze miejsce jest dobre. Blisko do Centrum, dobra
      komunikacja, 2 szkoly podstawowe w okolicy, kilka lieceow, wieczorami tak samo
      jak w calej W-wie, raz lepiej raz gorzej. Ludzie rozni, nie generalizowala bym
      z osadami ze mieszka tam sam element, w ostatnich czasach bardzo duza plynnosc
      wsrod mieszkancow, ul.Brzeska dzisiaj to juz nie ta sama co 20 kilka lat temu,
      Zabkowska remontowana, nowe kamienice to nowi ludzie. Blisko do Targowej,
      blisko do Al.Solidarnosci, Tesco, Carrefour pod reka, znajdujacy sie w poblizu
      dworzec w niczym nie przeszkadza.
    • pablokk Re: Ulica Białostocka 23.10.03, 11:03
      Ja mieszkam na Białostockiej od 18 lat. Nie jest ani lepiej ani gorzej niż w
      innych dzielnicach. Komunikacja jest bardzo dobra, zaplecze handlowe również,
      szczególne teraz, gdy w okolicy są dwa supermarkety.
      Najbardziej pewnie ciekawi Cię kwestia bezpieczeństwa. Otóż z tym też jest
      nieźle. Często wracam do domu w środku nocy, nigdy nikt mnie nie zaczepił, nie
      widuję watach wałęsających się dresiarzy, choć pojedyncze osobniki oczywiście
      się zdarzają. Jest po prostu jak wszędzie.
      Ja bym polecał tą okolicę.
    • kolczatka Re: Ulica Białostocka 24.10.03, 09:11
      Okolica może niezbyt rewelacyjna, ale znam duuużo gorsze. Bliskość Carfa
      zapewnia duży przepływ ludzi, a więc i względne bezpieczeństwo. Komunikacja jak
      dla mnie bardzo dobra. Jak już pisano powyżej błyskawiczny dojazd do centrum.
      Na samej Białostockiej parę fajnych miejsc do odkrycia przez mieszkańców :).
      Podsumowując, wolę Białostocką niż Bródno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka