Dodaj do ulubionych

Nielegalne oprogramowanie

IP: *.chello.pl 02.12.03, 19:30
Ostatnio doszły mnie słuchy, że policja chodzi z nakazami po domach i
sprawdza, czy mamy legalny sprzęt i oprogramowanie. Jak tak to w porzadku.
Jednak jak znajdzie nielegalny sprzęt i oprogramowanie to konfiskuje sprzęt.
Obserwuj wątek
    • beata_ Re: Nielegalne oprogramowanie 02.12.03, 20:01
      Plotka
    • chaladia Re: Nielegalne oprogramowanie 02.12.03, 23:32
      Nakaz rewizji musi wystawić prokurator na podstwie uzasadnionych podejrzeń.
      To raz. Dwa - posiadanie, a nie wprowadzanie do obrotu, nielegalnych kopii
      wartości intelektualnych nie jest w Polsce zagrożone karą, więc jak?
      Policja to niech się zajmie bandytami i złodziejami, czego niestety nie czyni...
      • Gość: asia Re: Nielegalne oprogramowanie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.03, 16:31
        Sama juz nie wiem czy to piratow scigaja czy tak sobie. I ten nakaz maja czy
        nie?

www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1806562.html?nltxx=856991&nltdt=2003-12-03-04-04
        • sloggi Re: Nielegalne oprogramowanie 03.12.03, 16:35
          A może mój komp stoi w celach ozdobnych?
          • Gość: dg Re: Nielegalne oprogramowanie IP: 62.233.164.* 04.12.03, 12:42
            W kwietniu kupiłam dziecku na komunię komputer w firmie PTR mieszczącej się w
            galerii CH Targówek. Miesiąc temu dostałam wezwanie na policję, aby stawić się
            z fakturą i twardym dyskiem. Ponieważ nie zamierzałam nigdzie wozić dysku
            zadzwoniłam i miła pani z policji powiedziała, że firma PTR podejrzana jest o
            sprzedaż nielegalnego oprogramowania i wystarczy jak przywiozę fakturę i płyty
            z opragramowaniem, które zakupiłam. Na policji Pani spisała coś z faktury
            obejrzała płytę i podziękowała. Myślę, że do rewizji było im daleko
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka