Dodaj do ulubionych

Mieszkanie w okolicach Parku Szczęśliwice

IP: *.crowley.pl 09.03.04, 15:44
Niedługo przeprowadzam się do Warszawy. W związku z tym planuję zakup
mieszkania (dość duże 4 pokoje). Szukam miejsca gdzie będzie w miarę cicho.
Jednocześnie dość blisko centrum, blisko dobrych szkół dla dzieci. Słyszałem,
że dobre są okolice Włodarzewskiej. Proszę o pomoc, bo nie jestem pewien, czy
nie wybudują mi za oknem autostrady lub czegoś podobnego. Z góry dziękuję

Obserwuj wątek
    • Gość: Nori Re: Mieszkanie w okolicach Parku Szczęśliwice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 22:51
      Na tyłach Włodarzewskiej będzie trasa szybkiego ruchu. Ochota jest zakorkowana
      na wszystkie strony, stanowczo odradzam, sprzedałem mieszkanie na
      Włodarzewskiej i zwiałem na piękny, spokojny, szerokopasmowy ulicznie WILANÓW.
      • Gość: Andy Re: Do Nori IP: *.crowley.pl 29.03.04, 11:46
        A co ciekawego w Wilanowie się buduje? Możesz coś polecić?
        • Gość: - Re: Do Nori IP: *.chello.pl 04.12.04, 19:24
          japiszony i przyjezdni precz z ochoty! warszawa dla warszawiakow!
          im was mniej tu tym lepiej, wal na wiohlanow
        • Gość: jj Re: Do Nori IP: *.skwer / 217.153.142.* 08.03.05, 00:21
          Wilanów to tzw. "wygwizdów", wolę Ochotę (hehe- gra słów)
          jeśli się wyprowadzać z miasta to osobiście wolałbym gdzieś dalej - Konstancin, Zalesie ...
      • Gość: jacek Mieszkanie w okolicach Parku Szczęśliwice IP: *.u.mcnet.pl 29.03.04, 17:01
        nie dziwie ci sie ze uciekles ...

obawiam sie ze autostrada przez Wilanow powstanie szybciej niz trasa NS ....
        zas inwestycje Prokomu itp w Wialnowie tez zycie zmienia nie do poznania ...

w obecnej sytuacji pozostaje chyba tylko wynajecie biura w jakims shopping
        mallu i zamieszkanie w tym biurze - nie ma problemow z dojazdem i parkowanie
        (darmowa komunikacja ...) i gwarancja spokoju po zamknieciu - jak sie tlumy
        przewala i rozrywek w trakcie dnia ...

• 33agnieszka2 Re: Mieszkanie w okolicach Parku Szczęśliwice 08.03.05, 00:03
          ANDY...
          jesli nie jesteś na bieżąco a "WARSZAWKA" nie znajdzies "fajnego" mieszkania.
          Proponuje jednak agencje nieruchomości(mi pomogły!)
          nic nie robisz sam/switnie doradza/znają sie na prawie mieszkaniowym/jest
          szansa że nikt cie nie oszuka!!!/znajdą kilka mieszkan i mozesz grymasic
          wybierając!
          Ale przestrzegam przed agencjami bez licencji!!!
          pozdrawiam
          • Gość: Nerudo Re: Mieszkanie w okolicach Parku Szczęśliwice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 15:13
            kupując poprzez agencję zapłacisz dużo więcej niż kupując bez niej, biorą
            określoną ilość % od wartości mieszkania - i nawet jak właściciel chce sprzedać
            taniej to przekonją go że mieszkanie jest więcej warte bo wtedy maja wiekszą
            kase.
            Nie polecam kontaktu z Agencjami - przecież możesz dać ogłoszenie do gazety,
            internetu itd..
            • Gość: Pramatka Re: Mieszkanie w okolicach Parku Szczęśliwice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 16:10
              Cześć Andy,
              przy ul. Dickensa są jeszcze do sprzedania mieszkania WSM Ochota. Może
              spróbujesz? Widok na Park Szczęśliwicki. POzdrawiam.
              • vampi_r Re: Mieszkanie w okolicach Parku Szczęśliwice 12.03.05, 17:24
                Włodarzewska i okolice Parku Szczęśliwice, to znakomita lokalizacja długoterminowa na mieszkanie.
                Owszem - teraz są korki na Grójeckiej i Krakowskiej.
                Za kilka lat jednak powstanie wzdłuz torów kolei radomskiej, Trasa NS. Nie będzie to autostrada, ale trasa głowna ruchu przyspieszonego, cos podobnego do obecnej Prymasa Tysiąclecia.

Nie bać się ruchu po tej trasie. O wiele gorzej jest teraz, gdy trasy tej nie ma. Trasa NS odkorkuje ulice głowne Ochoty. Poza tym będzie szła w okolicy Włodarzewskiej w głebokim przekopie i będzie otoczona ekranami dźwiękochłonnymi i obsadzona zielenią.
                Jednoczesnie mieszkania blisko węzłów z Trasą NS będa za kilka lat bardzo poszukiwanym towarem. Cena nieruchomosci położonych przy tego typu trasach bedą rosły gwałtowniej, niz w innych rejonach miasta. Dla wielu dobry dojazd do domu oraz wyjazd z miasta, bedzie elementem decydującym przy wyborze mieszkania.

Ja nie zastanawialbym się ani minuty.

Ale podkreslam - jeśli ktos myśli o lokalizacji długoterminowej. Na zbudowanie Trasy NS trzeba będzie poczekać jeszcze może z 8 lat.
    • Gość: z massta Re: Mieszkanie w okolicach Parku Szczęśliwice IP: *.oaza-dd.com 13.03.05, 17:13
      Ty Andy
      mysl, ze dobrze Tobie bedzie gdzes pod wawką, swojsko ci Krówką zapachnie itd.

Wiec 3maj się
    • Gość: Szczęśliwianka Re: Mieszkanie w okolicach Parku Szczęśliwice IP: 212.75.* / *.cza.warszawa.supermedia.pl 15.03.05, 16:21
      To ciekawa okolica (i stale rosnaca w cene, co jest dobra inwestycja na
      przyszlosc), ale raczej polecalabym Ci druga strone parku, czyli Drawska. Na
      Wlodarzewskiej mieszkal pare lat moj maz, rzeczywiscie jest tam problem z
      komunikacja, bo przy waskiej i dziurawej ulicy Wlodarzewskiej miedzy Al.
      Jerozolimskimi a Grojecka mieszka kilka tysiecy ludzi, co regularnie powoduje
      korki w godzinach szczytu. I jest daleko do komunikacji miejskiej. Co do ciszy,
      to musisz sie zorientowac, jak daleko bedzie mieszkanie od Trasy N-S, jesli nie
      bezposrednio w poblizu, to mozesz sie zdecydowac. Zdecydowanie jednak bardziej
      polecalabym Drawska, Przy Parku, Kurhan i okolice, gdyz jest tam cichutko (od
      Alej oddziela pas ogrodkow dzialkowych), wiecej mozliwych wyjazdow, blisko (na
      piechote) do Blue City i Reduty, petla autobusowa przy samym parku. Najblizsza
      dobra szkola to spoleczna podstawowka i gimnazjum na Astronautow, niezla opinia
      cieszy sie tez publiczna podstawowka na Trzech Budrysow. W okolicy jest swietny
      publiczny basen, jest tez dobry fitness club na Drawskiej, tak wiec po tej
      stronie parku infrastruktura wydaje sie lepsza.
      • Gość: Paweł Re: Mieszkanie w okolicach Parku Szczęśliwice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 12:56
        W którym miejscu jest ten fitness club na Drawskiej?

Co do Włodarzewskiej, właśnie budują obok mnie kolejne apartamenty "Willa Pan
        Tadeusz".

Mieszka się dobrze, ale niezbędny jest samochód, bo spacerek do Grójeckiej
        podczas deszczu jest koszmarny.
        • Gość: Szczesliwianka Re: Mieszkanie w okolicach Parku Szczęśliwice IP: 212.75.* / *.cza.warszawa.supermedia.pl 18.03.05, 13:03
          Fitness klub to World Fitness na osiedlu Ogrody Shiraz (Drawska 14/16).
        • mvitti Re: Mieszkanie w okolicach Parku Szczęśliwice 09.04.05, 00:07
          co do wilanowa to kilometrowo duzo dalej od ochoty,ale duzo mniej korków, dobre
          szerokie ulice prowadza w linii prostej do centrum więc dla kogoś z samochodem
          to zdecydowanie lepsze rozwiązanie.a autostrada będzie szla na tylach wilanowa
          więc trzeba się zorientować, ale w większości przypadków będzie niezauważalna
          tylko, że to droga dzielnica np w miasteczku wilanów (nowo budowane osiedle i
          zarazem parki, sklepy, szkoly itp.) ceny mieszkań od 5 tysięcy. W poblizu pola
          i palac wilanowski z ogrodem, generalnie porządna lokalizacja i lepsza od
          szczęśliwickiej. no i to warszawa jest, nie daj się zmylić, mimo, że jej koniec
          to bliski, bliżej do centrum niż ursynów, tarchomin, chomiczówka i inne.
    • 2mek99 Re: Mieszkanie w okolicach Parku Szczęśliwice 17.03.05, 08:02
      Do najbliższych atrakcji dodałbym korty Mery i kręgielnię przy Bitwy
      Warszawskiej, o wyciągu nie wspomnę.
    • lew_konia Re: Mieszkanie w okolicach Parku Szczęśliwice 18.03.05, 23:56
      Wlodarzewska jest tak waska, ze gdy przejezdza sie kolo kosciola, gdzie stoja
      zaparkowane samochody, to mozna stracic lusterko!! Wszedzie rozkopy i jest
      ogolnie paskudnie. Szukaj Wilanowa!
    • lew_konia Re: Mieszkanie w okolicach Parku Szczęśliwice 19.03.05, 00:06
      Wlodarzewska jest koszmarnie waska i trudno ja przejechac. Jesli ktos ciutke za
      szeroko zaparkuje pod sklepem - to masz oberwane lusterko. Jesli masz dzieci -
      to przedszkole daleko: na Trzech Budrysow dyrektorka podczas rozmowy o
      przyjecie mojego syna byla podpita!!, w koncu wozilismy syna na Bialobrzeska!
      Wybierz Wilanow, lub okolice Lazienek.
      • 2mek99 Re: Mieszkanie w okolicach Parku Szczęśliwice 19.03.05, 05:53
        Przedszkole jest na Włodarzewskiej i jest rownież przy Drawskiej. Tyle ze to
        przedszkola prywatne.

lew_konia napisała:

> Wlodarzewska jest koszmarnie waska i trudno ja przejechac. Jesli ktos ciutke
        za
        >
        > szeroko zaparkuje pod sklepem - to masz oberwane lusterko. Jesli masz dzieci -

> to przedszkole daleko: na Trzech Budrysow dyrektorka podczas rozmowy o
        > przyjecie mojego syna byla podpita!!, w koncu wozilismy syna na Bialobrzeska!
        > Wybierz Wilanow, lub okolice Lazienek.
        • lew_konia Re: Mieszkanie w okolicach Parku Szczęśliwice 22.03.05, 10:49
          Przedszkola prywatne sa dobre, jesli chcesz wychowac dziecko odizolowane od
          tzw. "przecietnych" rowiesnikow. Ja nie chcialam wychowac sobie orchidei.
          oczywiscie sa przedszkola prywatne i moj poprzednik pewno jest wlascicielem
          jednego z nich. Jesli podzielasz moj poglad o nie izolowaniu dziecka od
          otaczajacego go swiata - to najlepsze publiczne przedszkole w okolicy to
          integracyjne na Bialobrzeskiej. A to daleko.
          • Gość: Irka Re: Mieszkanie w okolicach Parku Szczęśliwice IP: *.chello.pl 22.03.05, 17:46
            Jeśli już koniecznie chcesz mieszkać na Ochocie, to absolutnie nie bierz nic na
            Włodarzewskiej, lub tuż przy parku Szczęśliwickim. Budują się teraz jakieś
            apartamentowce na Racławickiej chyba 107, albo poszukaj coś innego na Mokotowie
            mimo, że drogi, chyba że pasuje Ci samo centrum Marszałkowska albo Aleje Jeroz.
    • Gość: paweł Re: Mieszkanie w okolicach Parku Szczęśliwice IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.03.05, 23:57
      od lat mieszkam na Korotyńskiego mam ciszę ispokojną głowę bo nie planowane są
      żadme inwestycje, pozatym nie bardzo jest miejsce na cokolwiek
      • maranka Re: Mieszkanie w okolicach Parku Szczęśliwice 30.03.05, 17:15
        byłam do niedawna mieszkanką Włodarzewskiej i wyprowadziłam się : WĄSKA ,
        WIECZNIE ZALANA ULICA I LUDZIE , KTÓRZY PRÓBUJĄ PO NIEJ CHODZIĆ CZYLI
        BALANSOWAĆ MIĘDZY KAŁUŻAMI , BRAK KOMUNIKACJI , PERMANENTNA BUDOWA NOWYCH
        BLOKÓW I NAJAZD OGROMNYCH CIĘŻARÓWEK , PARK OWSZEM JEST , ALE STRACH CHODZIĆ-
        JEST TO ULUBIONE MIEJSCE KIESZONKOWCÓW , NARKOMANÓW I WSZELKIEJ MAŚCI PIJAKÓW ,
        MOJE DZIECI KILKAKROTNIE BYŁY NAPADANE , NIEDŁUGO POBUDUJĄ TRASĘ WIĘC DOJDZIE
        HAŁAS I MIESZKANIA STRACĄ NA WARTOŚCI , CHOCIAŻ Z TYMI CENAMI TO TEŻ NIE TAK
        RÓŻOWO , WIEM Z AUTOPSJI - SPRZEDAWAŁAM W X 2004, PODRUGIEJ STRONIE PARKU TEŻ
        NIE ZA CIEKAWIE , DRAWSKA ZAKORKOWANA , CIĄGŁY RUCH I HAŁAS , KURHAN... NO
        CHYBA ŻE KTOŚ LUBI MIEĆ OKNA NA PARKING WIELOPOZIOMOWY , LUB SUPERMARKET -
        JEDNYM SŁOWEM , JESZCZE PIĘĆ LAT TEMU , BYŁO CICHO , SPOKOJNIE, TERAZ , CZASAMI
        STAŁAM KILKA MINUT , ŻEBY Z WŁODARZEWSKIEJ SKRĘCIĆ W GRÓJECKĄ / SZCZEGÓLNIE W
        PIĄTKI GDY " WARSZAWIACY " WRACAJĄ DO DOMÓW , KIERUNEK KRAKÓW I KIELCE I RADOM
        • 2mek99 Re: Mieszkanie w okolicach Parku Szczęśliwice 30.03.05, 19:36
          Rozumiem że też jesteś "Warszawianką", skoro przeszkadzał Ci brak możliwości
          skierowania się na południe w piątkowe wieczory.

Napisz gdzie jest Twoja obecna "ziemia obiecana". Miejsce gdzie w Warszawie nie
          ma narkomanów, kieszonkowców, korków, pijaków itd.

Myślę że chcesz tu kupić mieszkanie a Twoja opinia ma obniżyć ceny :-)
          • maranka Re:do 2mek99 01.04.05, 07:41
            urodziłam się na Mokotowskiej , napisałam to co zaobserwowałam przez pięć lat
            mieszkania na Włodarzewskiej , a w "piątkowe wieczory " kierowałam się nie do
            domu tylko do mamy , która mieszka na 1- sierpnia , to tak zeby udowodnić ,że
            niektórzy piszą na forum prawdę -bez uszczypliwości , a gdzie jest moja "
            ziemia obiecana " to wiedzą tylko moi przyjaciele
            • maranka Re:do 2mek99 01.04.05, 07:47
              aha - jeśli chodzi o polecaną przez ciebie górkę szczęśliwicką , to zważywszy
              na ceny , długość i przygotowanie stoku polecam Bełchatów - bez złośliwości-
              • 2mek99 Re:do 2mek99 01.04.05, 12:31
                A ja z tych samych powodów stok w Timisoarze - bez złośliwości.

maranka napisała:

> aha - jeśli chodzi o polecaną przez ciebie górkę szczęśliwicką , to zważywszy
                > na ceny , długość i przygotowanie stoku polecam Bełchatów - bez złośliwości-
    • Gość: aniko Re: Mieszkanie w okolicach Parku Szczęśliwice IP: *.geant.pl 01.04.05, 16:23
      Mieszkam przy ul Włodarzewskiej od ponad 6 lat i uważam, że jest to świetne
      miejsce. Dojazd do centrum błyskawiczny, okolica jak na warunki warszawskie
      dobrze przejezdna, korków w zasadzie brak. W pobliżu centrów handlowych a
      jednak nie przy nich. Brakuje kin, najbliższe są w PKiN albo w GM ale ponoć
      będą za jakieś 2 lata w Blue City. Czasami chodzę do Parku i jakoś nie
      matknęłam się na narkomanów i kieszonkowców (odpukać!). Włodarzewską jeżdżę o
      różnych porach dnia i nigdy nie ma tam korków. Fakt, jet ciasno, dziury i małe
      szanse na poprawę: zabudowa zbyt blisko jezdni. Najgorsze jest to że najbliżej
      jezdni znajdują się budynki nowe, a więc zgoda na ich wybudowanie została
      wydana przez bezmyślnych a raczej skorumpowanych urzędników, którzy przecież
      musieli wiedzieć do czego to w krótkim czasie doprowadzi. Nigdy też nie ma
      problemu z wyjazdem na Grójecką (najwyżej 2, 3 samochody chwilę czekające na
      zmianę świateł przy korotyńskiego) czy Al. Jerozolimskie.
    • Gość: radykał Re: Mieszkanie w okolicach Parku Szczęśliwice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 18:45
      to idealne miejsce jak masz psa, będzie miał gdzie się wysr.., okoliczni
      mieszkańcy, właśnie Z TEGO faktu słyną, i kup se narty by śmigać po psich
      gównach, nie PC ale WC, Wychodzek Szzęśliwicki, :DDDDD
    • Gość: Joanna Re: Mieszkanie w okolicach Parku Szczęśliwice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 11:39
      Ul. Geodetów to też szczęśliwice czy juz rakowiec? Jaka to okolica? Teraz
      mieszkam na Sadybie i musze sie wyprowadzic, wiec jestem bardzo zainteresowana.
      • vtec_z Re: Mieszkanie w okolicach Parku Szczęśliwice 12.09.05, 11:47
        Gość portalu: Joanna napisał(a):

> Ul. Geodetów to też szczęśliwice czy juz rakowiec? Jaka to okolica? Teraz
        > mieszkam na Sadybie i musze sie wyprowadzic, wiec jestem bardzo
        zainteresowana.

Według Miejskiego Systemu Informacji to już są Szczęśliwice - granica między
        Rakowcem i Szcęśliwicami przebiega Grójecką.
        Jakieś inne pytania o Geodetów? Chętnie służę...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka