Dodaj do ulubionych

Wybory samorządowe na serio!

18.07.14, 17:09
Od jakiegoś czasu przez to forum przewijają się wątki polityczne (w dyskusjach na inne tematy), przeczytałam je wszystkie i żadnej konkluzji jeszcze nie udało mi się wyciągnąć co kto zrobił dobrego dla naszej dzielnicy (Włochy). Dlatego chciałabym rozpocząć dyskusję o samorządzie i zadać pierwsze pytanie: o ocenę pracy obecnej rady miasta i w mniejszym stopniu burmistrza. Ja zaczynam od wystawienia oceny 2+.

Proszę tylko opłaconych agitatorów o wstrzemięźliwość, a także o kulturalną dyskusję bez tych wojenek znanych z polityki krajowej. Chciałabym 16 listopada zagłosować mądrze, a to wymaga czasu i dyskusji.
Obserwuj wątek
    • Gość: Petarda Re: Wybory samorządowe na serio! IP: *.centertel.pl 21.07.14, 19:10
      Ja daję 4! Może moje podejście jest egoistyczne, ale drogę mam zrobioną. Ścieżki rowerowe są zrobione! Na rowerach z dzieciakami mogę śmigać! Czekam aż podrosną to będzie można jeździć na dłuższe wycieczki :)
      • michalinka7 Re: Wybory samorządowe na serio! 23.07.14, 17:11
        to średnią mym już na 3 z kawałkiem ;) jeszcze jakaś ocena? fajnie by było jakby każdy popierał ocenę komentarzem odnośnie działań władz może być i o burmistrzu jak i o radzie dzielnicy
      • Gość: drogowiec Re: Wybory samorządowe na serio! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.14, 20:20
        Cztery dla burmistrza za ścieżki rowerowe? A na której to niby ulicy dzielnicowej we Włochach zrobione zostały ścieżki rowerowe?
        • Gość: Dżigit Re: Wybory samorządowe na serio! IP: *.router8.tygrys.net 24.07.14, 01:11
          Ja oceniam burmistrza całkiem ok. Wiadomo, że może być lepiej, jednak może właśnie w tym celu należy się Wąsowiczowi kolejna kadencja. Pokazał że nie został burmistrzem dla samego zostania tylko by coś zrobić. Jeśli w następnej kadencji usiądzie na laurach i nie będzie nic robił to się go wywali. Jednak jak narazie jestem zadowolony. Będę wymagającym nauczycielem i dam 3+ na zachęte :)
          • Gość: dyskutant Re: Wybory samorządowe na serio! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.14, 09:50
            Witam wszystkie jarząbki i innych zwycięzców "konkursów" i "przetargów" organizowanych przez władze dzielnicy! W wątku widzę interesujące pytanie o ścieżki rowerowe na drogach dzielnicowych. Odpowiedzcie człowiekowi. :)
    • Gość: Nie śpie Re: Wybory samorządowe na serio! IP: *.centertel.pl 24.07.14, 01:32
      Jezu kto by pomyślał, że tutaj tyle się dzieje. Serio jestem w szoku. Cieszy to, że mieszkańcom naszej dzielki nie jest obojętny los naszej małej ojczyzny. Ja rownież ją bardzo kocham. Mieszkam w tym rejonie od dawna, Taa politycy zawsze idą w tą brażne żeby się nachapać, ale jeśli coś przy okazji tego karnawału coś robią, to to smutne co mowię ale cieszmy się z tego.
      • Gość: WŁOCHman Re: Wybory samorządowe na serio! IP: *.centertel.pl 24.07.14, 06:38
        Nie śpie dobrze mówi. Politycy to tak branża gdzie rzadko kto jest wiarygodny.
        Cieżko ich oceniać bo niewiadomo co jest prawda z tego co mówią a co kłamstwem i manipulacją wyborczą. Moja ocena to 3. Wydaje mi się że to uczciwe.
    • michalinka7 Re: Wybory samorządowe na serio! 24.07.14, 11:26
      nadal oscylujemy wokół mocnego 3 dla burmistrza. Ciekawe, bo nie dawny sondaż, o którym się dyskutuje w innym wątku dawał mu jedną z nalepszych ocen w mieście, czyli ktoś tutaj gdzieś kręci, albo bo my jesteśmy nie zwykle krytyczni :)
    • olech.owski Re: Wybory samorządowe na serio! 27.07.14, 13:20
      a mi ciężko tak jednozczanie ocenic wladze dzielnicy jak Państwu powyżej. Mi się na to nakłada pryzmat i działań HGW i rady dzielnicy a nie samego burmistrza. I ten łączny pryzmat ocenię na 3, zaś samego burmistrza ocenię na mniej więcej 3,95 (pozostałości akademickie).
      • michalinka7 Re: Wybory samorządowe na serio! 27.07.14, 15:17
        ja bym nie chciała jednak wchodzić w kwestie Prezydenta Warszawy. To trochę oddzielny temat. Skupmy się na naszej dzielnicy.
        • olech.owski Re: Wybory samorządowe na serio! 28.07.14, 19:48
          Dobrze, ale jednak dzielnica leży w Warszawie, więc nie może Pani odciąć kwestii Prezydent od spraw dzielnicy.

Pozdrawiam
    • Gość: Realista Re: Wybory samorządowe na serio! IP: *.centertel.pl 01.08.14, 18:50
      Trzeba popatrzeć na to trzeźwo. Najlepiej nie od tej strony politycznej a normalnie od ludzkiej. Czy podczas ostatniej kadencji obecnych władz we Włochach zmieniło sie na lepsze czy na gorsze. Mi sie wydaje ze jest spoko. Dałbym ocenę 3 a to jak patrzę na polityków w Polsce wysoka nota bo tym z sejmu nie dałbym nawet 1. To zbyt dużo
    • Gość: Dżigit Re: Wybory samorządowe na serio! IP: *.centertel.pl 01.08.14, 18:56
      Zgodzę sie z opinią Realisty. Tak na tą sprawę trzeba patrzeć. Realnie. Nie przez pryzmat partii z sejmu bo w tych to chyba nikt już nie wierzy a przez to jak wyglada nasza dzielnica.
    • cyster9 Re: Wybory samorządowe na serio! 01.08.14, 20:31
      To jest dobre pytanie. Jaka jest nasza władza ? Jak funkcjonuje nasza dzielnica i na kogo zagłosować. Kurczę... Człowiek tak pędzi codziennie że zapomniałem o tym że zaraz wybory samorządowe...
    • Gość: Zdezorientowana Re: Wybory samorządowe na serio! IP: *.centertel.pl 01.08.14, 20:41
      Właśnie!

Doradzcie! Na kogo głosować ? To moje pierwsze wybory samorządowe i nie wiem na kogo postawić, a mieć głos i przy tak niskiej frekwencji wyborczej nie zagłosować to wstyd.
    • Gość: Wyborca! Re: Wybory samorządowe na serio! IP: *.centertel.pl 02.08.14, 07:39
      Wybory samorządowe są najważniejszymi wyborami bo prawda jest taka że lokalne struktury dostające sie do samorządu to dla partii ogromna siła, wiec z niektórymi opiniami ze tutaj partie sie nie liczą nie nie zgodzę sie. Natomiast co do oceny naszych lokalnych władz to cóż. Jak patrzę na inne dsielńice to u nas jest serio dobrze. Trzeba sobie zrobić listę kandydatów i przeanalizować na kogo będzie sie głosować, jednak jeśli chodzi i ocenę tak jak mowię jest to w miarę pozytywna nota.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka