Gość: gość IP: *.aster.pl 12.10.08, 13:54 Witam, czy moze ktoś z forumowiczów wie skąd ostatnio tyle dymu nad Ursusem? Mam wrażenie, że w centrum Warszawy jest wiecej świeżego powietrza... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kayukayu Re: Dym nad Ursusem 12.10.08, 18:38 Duzo zabudowy jednorodzinnej ogrzewanej indywidualnymi piecami ? Wpiecu mozna spalic (teoretycznie) wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasiad Re: Dym nad Ursusem IP: *.ptim.net.pl 30.12.08, 05:22 Słyszałem od znajomych że na terenie dawnych zakładów Ursus jest jakaś spalarnia śmieci - naprawdopodobniej nielegalna bo duszacy dym jakos dziwnym trafem czuc tylko nocą jakby ktoś nie chciał żeby było widać skad się wydostaje. Kotłownie nie produkują takiego duszącego dymu bo wielę lat temu zostały wyminione z węglowych na gazowe. Zresztą mieszkam tu od dzieciństwa i nie pamiętam żeby nie było czym oddychać nawet jak pracowały te węglowe. Domków jednrodzinnych na przestrzeni X lat też za wiele nie przybyło więc co innego zatruwa nam tak powietrze nocą do tego stopnia że robi się na ulicach szaro od dymu? Może trzeba będzie zainteresować problemem media? Nie pozwólmy żeby nas truli!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysioo Re: Dym nad Ursusem IP: *.acn.waw.pl 30.12.08, 13:30 Witam. NA terenie bylych zakladow URSUSa jest bardzo duza kotlownia i na 100% jest zasilana weglem. pozd Odpowiedz Link Zgłoś
arktur Re: Dym nad Ursusem 31.12.08, 10:04 a ja mieszkam od 5 lat i wiem ze na terenie bylych zakladow ursus jest weglowa elektrocieplownia. poza tym jest taka pogoda ze se tworzy smog i tyle Odpowiedz Link Zgłoś