Dodaj do ulubionych

Mistrzostwa Autostopowe-Split 2007

07.04.07, 19:28
Osoby niezaznajomione w temacie informuje o bardzo ciekawej
imprezie-mianowicie o X Miedzynarodowych Mistrzostwach Autostopowych Split
2007 (29 IV-2 V). Zaintersowanych odsylam na strone
www.klubprzygody.pl/?strona=wydarzenia/autostop2007. Tamtez wszelkie
dokladne informacje o organizacji zawodow, zasadach, forum itp. Polecam goraco:)

A teraz cos z lekko innej beczki:
Okazalo sie ze polowa mojej druzyny bedzie niezdolna do podrozy... Jednym
slowem poszukuje kogos do pary. Mam 22 lata, studiuje w Krakowie, posiadam
namiot:P Stopem jezdzilem juz tu i owdzie wiec odpowiednim doswiadczeniem
raczej dysponuje. Prosze o odzew na gg 3837921 ew kalorymetr@o2.pl :)
Obserwuj wątek
    • milo_minderbinder Re: Mistrzostwa Autostopowe-Split 2007 07.04.07, 19:30
      Mialo byc "osoby niezaznajomione z tematem" a nie "w temacie".:P
    • jaro-84 Re: Mistrzostwa Autostopowe-Split 2007 09.04.07, 15:26
      > "...informuje o bardzo ciekawej imprezie..."

mam sie ścigać? bez sensu...
      ja tam jade na stopa do turcji, a dlugi weekend majowy zaczynam juz 20
      kwietnia:D
      mimo to, powodzenia w szukaniu partnera(rki) i w samej ścigałce.
      pzdr
      jaro
      • milo_minderbinder Re: Mistrzostwa Autostopowe-Split 2007 09.04.07, 16:28
        > mam sie ścigać? bez sensu...

Przeciez wiadomo ze to "prawie jak wyscig":P Cala ta impreza to swietny pomysl
        na zebranie masy osob ktore przetocza sie stopem z jednego konca europy na
        drugi, spotkaja sie gdziestam i beda sie dobrze bawic:) No i po drodze przezyja
        i zobacza to i owo.

Rowniez zycze powodzenia

Pozdrawiam!

• jaro-84 mistrzostwa autostopu - co sądzicie o tym? 09.04.07, 21:47
          miałem pozostawić mój post bez odzewu, ale...
          powtorze sie i powiem: bez sensu...
          powod: bardzo prosty. nie zniósłbym faktu, że musze być marionetką w teatrze,
          autostopowym teatrze. bo tak należy to nazwać. moje podejście do sprawy wynika
          tylko z jednego powodu: lubie być niezależny. dlaczego ma mi ktoś narzucać
          trase, miejsce?!
          wspominasz o "masie osób, które przetoczą sie z jednego końca europy na drugi i
          bedą sie dobrze bawić" - ja się bawię każdego dnia stopowania, spotykam
          fanatastycznych ludzi, miejsca, zakątki, do których nie dotrzesz spiesząc się.
          być może, zarzucisz mi, że to nie o to chodzi w tym wypadku. i masz racje! ale
          ja w tym nie odnajaduje sensu.(czyli to o czym moiwlem na poczatku). no, chyba,
          że scigasz sie po kolejny puchar.
          opórcz przemieszcania realizuję cele etniczno - fotograficzne.
          reasumując, dla mnie autostop to coś więcej niż tylko ściganie.
          ale oczywiście, jak komuś to odpowiada to czemu nie. wszystkim, którzy bedą
          brali w tym udział życze sukcesów i wspaniałej zabawy:) - w koncu o to chodzi!

troche sie rozpisałem, ale zrobiłem to celowo:
          chciałbym usłyszeć opinie innych kolegów i koleżanek podróżników, co o tym
          sądzą???

btw: tą samą trasę robiłem we wrześniu, podczas podróży do albanii (tyle ze z
          krk), więc mógłbym zostać zdyskwalifikowany za znajomość trasy:P
          pzdr
          jaro
          • milo_minderbinder Re: mistrzostwa autostopu - co sądzicie o tym? 09.04.07, 22:44
            hej

Chcialem stworzyc jakiegos dlugasnego posta w ramach riposty na Twoja poprzednia
            wypowiedz ale po glebszym przemysleniu stwierdzilem ze nie raczej nie ma to
            sensu. Mianowicie dlatego ze nasza tzw filozofia autostopu jest w duzej mierze
            podobna i nie ma co sie wzajemnie przekonywac do swoich racji. Ty jedziesz sobie
            powiedzmy indywidualnie ja w "wycieczce zorganoziwanej". I co z tego?-nic. W obu
            przypadkach bedziemy sie dobrze bawic bo na stopie czlowiek zawsze sie dobrze
            bawi, poznawanie ludzi bedzie bo na stopie nie da sie nikogo nie poznac,takowoz
            z fantastycznymi miejscami i zakatkami. Dobre fotografie tez mam nadzieje beda.
            A co do imprezy o ktrej pisze-scigania nie bedzie bo przeciez zalozenie jest
            takie ze to sciema:)

Ale z ta "marionetka w teatrze" to przegiales-ladnie brzmi, ale bez przesady:)
            Mozej jechac ktoredy chcesz i gdzie chcesz-nikt ci przeciez do miejsca
            docelowego dojechac nie karze, prawda?:)

Pozdrawiam!

> krk), więc mógłbym zostać zdyskwalifikowany za znajomość trasy:P

oczywiscie-osoby ktore dojechaly dalej niz za Czeski Cieszyn nie moga brac udzialu:P
            • kwiat_paproci Re: mistrzostwa autostopu - co sądzicie o tym? 10.04.07, 15:25
              Ech, ja bym się bardzo chętnie wybrała, bo nie widzę nic złego, żeby rz n jkiś
              czs zrobić sobie odminę od klasycznego stopa, ale:
              1) nie mam paszportu, a Chorwacja zdaje się, że nie jest jeszcze w UE
              2) mam nawał roboty na uczelni i już sobie zaplanowałam, że wezmę się za to
              wszystko w długi weekend :/

Niemniej, życzę powodzenia w poszukiwaniu towarzyszki (ze względów praktycznych
              nie życzę towarzysza ;D) oraz w samym "wyścigu" :)
              • milo_minderbinder Re: mistrzostwa autostopu - co sądzicie o tym? 13.04.07, 21:28
                1. z tego co sie orientuje Polska ma podpisana odpowiednia umowe z Chorwacja i
                wystarczy dowodzik
                2. tez mam mase roboty na uczelni ale co z tego?-weekend majowy to rzecz swieta
                jest!:)

A towarzyszka sie znalazla:)
    • yanuszka Re: Mistrzostwa Autostopowe-Split 2007 13.04.07, 11:31
      oj, też bym suię wybrała na takie stopowanie, ale stety-niestety, burżujski
      bilet lotniczy został juz zakupiony, klamka zapadła, majówkowe "wczasowania" na
      zielonych wyspach jest nienegocjowalne..

ale wakacje całe są! coś się na nie uknuje! hehe!;)

powodzenia zatem w przewalaniu się!:))
      • autostopka Re: Mistrzostwa Autostopowe-Split 2007 01.05.07, 15:22
        Pozdrawiam ze Splitu!!!!!

mamy trzecie miejsce; )

przyjechalysmy w niedziele o 15 - 27 godzin w trasie, 12 kierowcow.
        w niedziele dotarlko w sumie 10 ekip, rano w poniedzialek bylo 20, wczoraj
        wieczorem 60, dzisiaj nie wiem bo noc spedzilam poza baza.
        w sumie startowalo 153 zespoly

zabawa przednia!

jesli chceice sie dowiedziec jak zdobywac 3 miejsce w mistrozostwach zapraszam
        na mojego bloga autostop.blox.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka