Dodaj do ulubionych

Doradca doradził, a klientka straciła 160 tys. zł

• Gość: GOŚĆ Doradca doradził, a klientka straciła 160 tys. zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 11:09
      Stare praktyki OF, w dobie kryzysu banki zarabiają dzięki doradcą OF, trzeba
      być ciężkim idiotą żeby chodzić do doradcy. Czy wiecie jakie oni mają prowizje
      z banków. W tym konkretnym przypadku to jeszcze premia będzie.
    • Gość: pok Re: Doradca doradził, a klientka straciła 160 tys IP: *.u.itsa.pl 30.10.09, 11:10
      No przecież w Open Finance są najlepsi doradcy na rynku. Hahahahaha. Cała branża
      się śmieje :))))
    • wykresy-gieldowe Pierwsze zdanie powinno brzmieć: 30.10.09, 11:10
      Pani Ania postanowiła zastawić dom, by spekulować na walutach.
    • Gość: przezorny Moje doświadczenia z doradcami IP: *.159.28.106.static.crowley.pl 30.10.09, 11:13
      Moje doświadczenia z "doradcami" (aka sprzedawcami:
      1. Kredyt hipoteczny, "doradca" Expander: wciskali wszystkim kredyty w GE Money choc inne banki mialy lepsze oferty, no ale GE mial widac lepsza prowizje. Podziekowalem.
      2. Czerwiec 2008, Open Finance: zaglądam w poszukiwaniu porady jak ulokować oszczędności, standardowo słyszę bajeczkę o funduszach. Co bylo we wrześniu - wiadomo. Podziekowalem.
      3. Znajomy po filologii, pracujący jako doradca finansowy mający takie pojęcie o finansach jak ja o migracji ptaków w Australii (czyli żdane)
      Wniosek: umiesz liczyć, licz na siebie. Nikt, nie będzie doradzał Ci w Twoim interesie, jeżeli od tego jaki produkt doradzi zależy jego premia. Póki premie "doradców" nie zależą od wyników, puty niech nikt nie liczy na fachowe doradztwo.
      • steady_at_najx Re: Moje doświadczenia z doradcami 30.10.09, 11:26
        1. Kredyt hipoteczny, "doradca" Expander: wciskali wszystkim kredyty w GE Money
        > choc inne banki mialy lepsze oferty, no ale GE mial widac lepsza prowizje

Prowizje mowisz ?

"....Open Finance należy do Getin Holding, Expander z kolei należy do General Electric, który oferuje usługi finansowe w Polsce jako GE Money Bank..."
        • Gość: przezorny Re: Moje doświadczenia z doradcami IP: *.159.28.106.static.crowley.pl 30.10.09, 11:42
          A to wyjaśnia znacznie więcej :). Proste jest te ich "doradzanie". Po prostu
          wciskają produkty spółki-matki. Granda!
    • redaktorpajacewicz kredyt w banku TW "Ernesta" BRAWO! 30.10.09, 11:18
      no to już trzeba być naprawdę "mądrym" Tym bardziej mi kobiety nie
      szkoda..Ja to bym w takim banku nie wziął nawet pożyczki na zakup
      odkurzacza, zresztą na szczęście nie muszę.A co do doradców i ich
      działalności to naprawdę piękne bezprawie mamy w Polsce.
    • Gość: Wojtek Gazecie nie podoba się Open Fajans IP: *.lodz.mm.pl 30.10.09, 11:18
      od pewnego czasu są tu krytyczne artykuły, aby komentować ten artykuł, nie
      muszę się logować. Na portalu nie ma też reklam Open Finance. Rozumiem, że ci
      pożal się Boże "doradcy" narazili się komuś z Wyborczej. Jeśli nie wiadomo o
      co chodzi, chodzi o kasę.
    • Gość: maciej ..nic dodać ,strzeżmy się wszelkich doradców IP: 217.97.182.* 30.10.09, 11:25
      ..lichwa,złodziejstwo..Doradca to taka osoba,która opiekuje się
      twoimi pieniędzmi... dopóki ich w twoim imieniu nie przepuści na
      giełdzie!!!!!!!! Na początku jest milutko i kontaktuje się z toba
      sympatyczny osobisty opiekun ,ale w razie jakiegokolwiek
      problemu ..stajesz przed "murem",a z drugiej strony brykady masz za
      przeciwnika traktującą cię bezosobowo bezwzględną machinę nie
      baczącą na nic!!!!!!!
    • Gość: kredytobiorca Doradca doradził, a klientka straciła 160 tys. zł IP: *.pila.vectranet.pl 30.10.09, 11:28
      polacy olejcie gowniarzy doradcow bez wiedzy i nastawionych tylko na
      zyski
    • Gość: Gość Doradca doradził, a klientka straciła 160 tys. zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.09, 11:29
      Tylko naiwni wierzą w uczciwość doradców finansowych
    • tornson #@$%@& tych @$#!$@ doradców!!! 30.10.09, 11:36
      Bezproduktywne darmozjady i pijawki w mordę strzelone.
      Proszę sobie policzyć jaki procent gospodarki to bezproduktywne żerowanie na
      ciężko pracujących w produkcji czy innowacjach ludziach. Ile energii jest
      marnotrawionej na bezproduktywne transfery gotówki z rąk do rąk, energii którą
      możnaby poświęcić na zwiększenie produkcji czy nawet innowacyjności.
    • Gość: xx Re: Doradca doradził, a klientka straciła 160 tys IP: 87.205.149.* 30.10.09, 11:38
      Byłem jeden jedyny raz w OF. Ich głównym zadaniem jest "jak powiedzieć, że
      produkt banku X jest najlepszy".

Straszny syf.
    • Gość: Ola Trzeba brać zaświadczenie o spłacie!!ZAWSZE!! IP: 213.76.179.* 30.10.09, 11:41
      Kochani, agencje ratalne (banki ha ha) w stylu Cetelem, HSBC i tym
      podobne nauczyły mnie że po przekazaniu pieniędzy na spłatę ZAWSZE
      trzeba brać zaświadzcnie o całkowitej spłacie kredytu. Wtedy nie
      obudzimy się z reką w nocniku pełnym takiego g...a. Bank to
      instytucja bezduszna, działająca w papierkach i liczbach. Więc
      trzeba mieć te ich święte papierki.Cetelem wsadził mnie do BIK-u za
      21 zł odsetek karnych, których nie zapłaciłam, a o których istnieniu
      nie miałam pojęcia. Podobno wysłali list - zwykły, nie polecony.
      niestety nie dotarł, ale to ich nie obchodziło. IM WIĘKSZA KWOTA
      KREDYTU TYM BARDZIEJ KAŻDY PAPIER Z BANKU O EWENTUALNYCH
      POTWIERDZONYCH SPŁATACH JEST ŚWIĘTY. Bez tego nic łapciuchom nie
      udowodnicie. SPrawdzac, sprawdzać i jeszcze raz sprawdzać państwa
      bankowców, bo to tylko ludzie, którzy mają nas głęboko gdzieś. Dla
      nich liczy się tylko prowizja.
    • Gość: ach Re: Doradca doradził, a klientka straciła 160 tys IP: *.icpnet.pl 30.10.09, 11:46
      co za złodzieje - zresztą fakt, że należą do jednej grupy wiele wyjaśnia. Takim
      czymś powinna zająć się prokuratura a nie, że jakieś gamgole z OpenFinance robią
      takie numery.
    • Gość: taka prawda Re: Doradca doradził, a klientka straciła 160 tys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 11:53
      Ja też chciałem wziąść w tej firemce kredyt pod zastaw mieszkania.
      Miałem wszystkie wymagane dokumenty, a cwaniaczek z open finance
      mówił że lepiej abym sobie dokumenty sfałszował bo wtedy dostanę
      szybciej kredyt, a tak to może potrwać. Widocznie chłoptasiowi
      brakowało do wyrobienia normy i szukał łosia.
    • ulanzalasem Doradca doradził, a klientka straciła 160 tys. zł 30.10.09, 11:58
      Może Open Finance dostało prowizję za umyślny błąd? Albo tylko ten ekspert
      jakiś % dostaje? Jeśli to tylko przypadek to ...bardzo dziwny..a taki baran
      powinien być wywalony razem z osobą która go zatrudniła i trzymała tak długo.
    • Gość: bolo Doradca doradził, a klientka straciła 160 tys. zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.09, 11:59
      mnie rowniez oszukano w open finance w katowicach!..gosc naciskał by wziac kredyt w noble banku(wiadomo czemu), ale zlozylismy podanie do innych rowniez. W trakcie analizowania moich podan, "doradca" caly czas informowal mnie ze nie ma odpowiedzi z innych bankow, a z noble juz jest.I tak ponad miesiac.W koncu zadzwonilem do poszczegolnych bankow i sie okazalo ze banki informowaly kilkukrotnie mojego "doradce" z open finance ze dokumentacja jest niekompletna.Stracilem duzo czasu, pieniedzy na rzeczoznawcow bankowych i nerwow. Banda zlodziei.
    • metry.pl Z doradcami powinno się prowadzić dialog pisemny. 30.10.09, 12:03
      Dlaczego? Bo teraz mamy słowo przeciw słowu. Doradca zainkasował swoją działkę i nic więcej go nie interesowało. Mimo wszystko dochodziłbym swoich praw w sądzie. Warto spróbować. Dla Open Finance korzystniejsza może być szybka ugoda, niż długotrwały, nagłośniony spór z klientką wpuszczoną w kanał. Gdy nie ma winnych, winą obciąża się "błąd systemu". Trzeba skończyć z nierzetelnymi doradcami. Pokazowa sprawa sądowa to w tej chwili najlepsze wyjście w tym przypadku.
      Kredyt hipoteczny. Kredyt mieszkaniowy. - Znasz haczyki, kruczki i pułapki w umowach kredytowych? Podziel się wiedzą.
    • Gość: mX Doradca doradził, a klientka straciła 160 tys. zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.09, 12:03
      banda zlodziei --zwl open finance w katowicach...omijac wielkim lukiem...jeszcze z nimi nie skonczylem
    • von.g Nobel zdziercy nie lepsi. 30.10.09, 12:05
      Noble Bank przez rok trzymal prawie 400 tyz zl i nie potrafil sie domyslic za co
      jest ta kasa? Nikomu nie przyszlo do glowy napisac do klientki list? Wogle juz
      sam zapis w umowie ,ze trzeba bank uprzedzic o splacie kredytu jest smieszny.
      Albo w banku jest balagan i nikt nie wie co sie dzieje albo w umowiach
      specjalnie zostawia sie kruczki by tylko klienta brzydko mowiac wydy....c.
    • Gość: real Open finance w katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.09, 12:06
      omijajcie wielkim lukiem...mnie doradcy w katowicach oszukali i stracilem duzo pieniedzy na opinie rzeczoznawcow. jedyne co mi zostalo (bo mam teraz troche czasu), bede pisal listy do uokik'u, do gazety wyborczej-niech te ćwoki nie czuja sie bezkarni
    • Gość: Mruk Doradca doradził, a klientka straciła 160 tys. zł IP: *.cst.tpsa.pl 30.10.09, 12:15
      Co to za doradca, jak po pierwsze jest na prowizji banku i po drugie nie ponosi odpowiedzialności za swoje działania ?
      I w czyim imieniu działa ten tzw "doradca" ? Bo chyba nie w imieniu klienta.
    • kotryna Doradca doradził, a klientka straciła 160 tys. zł 30.10.09, 12:31
      Wniosek: jeśli gra idzie o własne pieniądze, zwłaszcza tak duże
      pieniądze, należy wszystkiego dopilnować samemu, bez oglądania się
      na pośredników, choćby nie wiem jak rozreklamowanych.
      A już na pewno trzeba interweniować przy pierwszym sygnale, że coś
      jest nie tak.
      Ktoś zawali sprawę, a potem konsekwencje ponosi klient :-/
      • Gość: standard Re: normalka, ja tez stracilam IP: *.21-79-r.retail.telecomitalia.it 30.10.09, 12:43
        mnie tez oszukano, na szczescie chodzilo o mniejsza kwote. doradca
        Lybero zarobil sobie wiecej, ja wiece place kredytu, a na domiar
        tego bank , w ktorym wzielam kredyt na razil mnie na dodatkowe
        koszty (oczywiscie doradca sie tlumaczyl:bo nie wiedzialem).
        chcielismy wyremontowac dom, by wraz mezem zamieszkac w Polsce. po
        tym wszystkim, Polska stracila w oczach mojego meza. poprostu nie
        mogl uwierzyc ,ze cos takiego sie stalo.

dlatego sie nie dziwie.
        widac, ze czasy i ludzie w ogole sie nie zmienily w Polsce. chyba
        nam blizej do Turcji niz do Europy.
        • Gość: polex Re: normalka, ja tez stracilam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 14:52

Trudno sie z Toba nie zgodzic. Zyjemy w bandyckim panstwie, ktore caly czas
          kombunuje jak zedrzec z szarego obywatela ale nie dba o warunki w jakich on
          funkcjonuje (mozna dlugo wyliczac i zakonczyc na sluzbie zdrowia, ochronie
          wlasnosci, oswiacie, komunikacji, dostepie do urzedow).

Aspirujemy do zachodniego kraju ale ogolny poziom zycia, kultury, spoleczenstwa
          jak daleko za Uralem albo na Kamczatce.

• gsu76 Re: Doradca doradził, a klientka straciła 160 tys 30.10.09, 12:35
      W końcu Noble Bank wyższa kultura bankowości
    • Gość: ozeo standard IP: *.tktelekom.pl 30.10.09, 12:36
      normalka. przecież to żadni doradcy finansowi! To najzwyklejsi
      akwizytatorzy. Sam miałem przypadek jak ,,doradca,, z open finance
      doradzał by brac jak najwięcej kredytu we frankach i część lokować
      na lokacie. Jak frank by 2 zł. Teraz bym kwiczał. Ale średnio
      inteligentny człowiek po jednej rozmowie z nimi widzi brak
      profesjonalizmu, wiedzy o finansach i ekonomii. To po prostu bankowa
      akwizycja , z prowizja za każdy kredyt, lokate. Tu są afery z
      którymi należałoby zrobić porządek.
    • Gość: Krz Doradca doradził, a klientka straciła 160 tys. zł IP: 77.79.213.* 30.10.09, 12:38
      Pozytywnie tą klientkę załatwimy... to rozumiem.
      • Gość: 54fan Re: Doradca doradził, a klientka straciła 160 tys IP: *.centertel.pl 30.10.09, 13:19
        po pierwsze - uważam, że doradca dał ciała.
        po drugie - pozytywne jest to, że Noble chce wyjaśnić sprawe
        po trzecie - z tego co wiem rachunek w noblu to cos na ksztalt ror a nie
        rachunek scisle techniczny do obslugi kredytu hipotecznego. Bank nie moze sobie
        sciagnac pieniedzy tylko dlatego ze ktos na nie wplacil. Wyobrazcie sobie
        sytuacje, ze dostajecie spadek ktory wplacany jest na takie konto i bank nagle
        zaklada, ze to na splate kredytu. To dopiero byłoby tekst do wyborczej.
        Po czwarte - to nie chodzi o byle 3 tyśki na spłatę kredytu gotówkowego. Jeżeli
        spłacam taki cash to oczekuję,że dostanę z banku potwierdzenie, że jest to już
        załatwione. Jeżeli Pani tego nie dopilnowała to jest sama sobie winna.
        Po piąte - dobija mnie poziom merytoryczny poszczególnych postów i jak rozumiem
        klientów Opena. Jak wszyscy jesteście tacy cwani, to po co tam chodzicie by
        inwestować, brać kredyty etc?. Niestety statystyczny polak ma raczej marną
        wiedzę z zakresu finansów i woli by mu ktoś doradził, bo tak ławiej, szybciej
        itd. Nie czyta regulamninów, nie interesuje sie spłatami dopiero jak się ocknie
        z nogą w nocniku to wiesza na wszystkich psy.

Po szóste - nikt nikogo nie zmusza do korzystania z doradców czy pośredników.
        Jeżeli jesteście nie zadowoleni działajcie sami. Warto iść do 2-3 doradców żeby
        rozesnać rynek ale decyzje podjąć samemu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka