Gość: GOŚĆ Doradca doradził, a klientka straciła 160 tys. zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 11:09 Stare praktyki OF, w dobie kryzysu banki zarabiają dzięki doradcą OF, trzeba być ciężkim idiotą żeby chodzić do doradcy. Czy wiecie jakie oni mają prowizje z banków. W tym konkretnym przypadku to jeszcze premia będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pok Re: Doradca doradził, a klientka straciła 160 tys IP: *.u.itsa.pl 30.10.09, 11:10 No przecież w Open Finance są najlepsi doradcy na rynku. Hahahahaha. Cała branża się śmieje :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
wykresy-gieldowe Pierwsze zdanie powinno brzmieć: 30.10.09, 11:10 Pani Ania postanowiła zastawić dom, by spekulować na walutach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przezorny Moje doświadczenia z doradcami IP: *.159.28.106.static.crowley.pl 30.10.09, 11:13 Moje doświadczenia z "doradcami" (aka sprzedawcami: 1. Kredyt hipoteczny, "doradca" Expander: wciskali wszystkim kredyty w GE Money choc inne banki mialy lepsze oferty, no ale GE mial widac lepsza prowizje. Podziekowalem. 2. Czerwiec 2008, Open Finance: zaglądam w poszukiwaniu porady jak ulokować oszczędności, standardowo słyszę bajeczkę o funduszach. Co bylo we wrześniu - wiadomo. Podziekowalem. 3. Znajomy po filologii, pracujący jako doradca finansowy mający takie pojęcie o finansach jak ja o migracji ptaków w Australii (czyli żdane) Wniosek: umiesz liczyć, licz na siebie. Nikt, nie będzie doradzał Ci w Twoim interesie, jeżeli od tego jaki produkt doradzi zależy jego premia. Póki premie "doradców" nie zależą od wyników, puty niech nikt nie liczy na fachowe doradztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: Moje doświadczenia z doradcami 30.10.09, 11:26 1. Kredyt hipoteczny, "doradca" Expander: wciskali wszystkim kredyty w GE Money > choc inne banki mialy lepsze oferty, no ale GE mial widac lepsza prowizje Prowizje mowisz ? "....Open Finance należy do Getin Holding, Expander z kolei należy do General Electric, który oferuje usługi finansowe w Polsce jako GE Money Bank..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przezorny Re: Moje doświadczenia z doradcami IP: *.159.28.106.static.crowley.pl 30.10.09, 11:42 A to wyjaśnia znacznie więcej :). Proste jest te ich "doradzanie". Po prostu wciskają produkty spółki-matki. Granda! Odpowiedz Link Zgłoś
redaktorpajacewicz kredyt w banku TW "Ernesta" BRAWO! 30.10.09, 11:18 no to już trzeba być naprawdę "mądrym" Tym bardziej mi kobiety nie szkoda..Ja to bym w takim banku nie wziął nawet pożyczki na zakup odkurzacza, zresztą na szczęście nie muszę.A co do doradców i ich działalności to naprawdę piękne bezprawie mamy w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Gazecie nie podoba się Open Fajans IP: *.lodz.mm.pl 30.10.09, 11:18 od pewnego czasu są tu krytyczne artykuły, aby komentować ten artykuł, nie muszę się logować. Na portalu nie ma też reklam Open Finance. Rozumiem, że ci pożal się Boże "doradcy" narazili się komuś z Wyborczej. Jeśli nie wiadomo o co chodzi, chodzi o kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej ..nic dodać ,strzeżmy się wszelkich doradców IP: 217.97.182.* 30.10.09, 11:25 ..lichwa,złodziejstwo..Doradca to taka osoba,która opiekuje się twoimi pieniędzmi... dopóki ich w twoim imieniu nie przepuści na giełdzie!!!!!!!! Na początku jest milutko i kontaktuje się z toba sympatyczny osobisty opiekun ,ale w razie jakiegokolwiek problemu ..stajesz przed "murem",a z drugiej strony brykady masz za przeciwnika traktującą cię bezosobowo bezwzględną machinę nie baczącą na nic!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kredytobiorca Doradca doradził, a klientka straciła 160 tys. zł IP: *.pila.vectranet.pl 30.10.09, 11:28 polacy olejcie gowniarzy doradcow bez wiedzy i nastawionych tylko na zyski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Doradca doradził, a klientka straciła 160 tys. zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.09, 11:29 Tylko naiwni wierzą w uczciwość doradców finansowych Odpowiedz Link Zgłoś
tornson #@$%@& tych @$#!$@ doradców!!! 30.10.09, 11:36 Bezproduktywne darmozjady i pijawki w mordę strzelone. Proszę sobie policzyć jaki procent gospodarki to bezproduktywne żerowanie na ciężko pracujących w produkcji czy innowacjach ludziach. Ile energii jest marnotrawionej na bezproduktywne transfery gotówki z rąk do rąk, energii którą możnaby poświęcić na zwiększenie produkcji czy nawet innowacyjności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Doradca doradził, a klientka straciła 160 tys IP: 87.205.149.* 30.10.09, 11:38 Byłem jeden jedyny raz w OF. Ich głównym zadaniem jest "jak powiedzieć, że produkt banku X jest najlepszy". Straszny syf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Trzeba brać zaświadczenie o spłacie!!ZAWSZE!! IP: 213.76.179.* 30.10.09, 11:41 Kochani, agencje ratalne (banki ha ha) w stylu Cetelem, HSBC i tym podobne nauczyły mnie że po przekazaniu pieniędzy na spłatę ZAWSZE trzeba brać zaświadzcnie o całkowitej spłacie kredytu. Wtedy nie obudzimy się z reką w nocniku pełnym takiego g...a. Bank to instytucja bezduszna, działająca w papierkach i liczbach. Więc trzeba mieć te ich święte papierki.Cetelem wsadził mnie do BIK-u za 21 zł odsetek karnych, których nie zapłaciłam, a o których istnieniu nie miałam pojęcia. Podobno wysłali list - zwykły, nie polecony. niestety nie dotarł, ale to ich nie obchodziło. IM WIĘKSZA KWOTA KREDYTU TYM BARDZIEJ KAŻDY PAPIER Z BANKU O EWENTUALNYCH POTWIERDZONYCH SPŁATACH JEST ŚWIĘTY. Bez tego nic łapciuchom nie udowodnicie. SPrawdzac, sprawdzać i jeszcze raz sprawdzać państwa bankowców, bo to tylko ludzie, którzy mają nas głęboko gdzieś. Dla nich liczy się tylko prowizja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ach Re: Doradca doradził, a klientka straciła 160 tys IP: *.icpnet.pl 30.10.09, 11:46 co za złodzieje - zresztą fakt, że należą do jednej grupy wiele wyjaśnia. Takim czymś powinna zająć się prokuratura a nie, że jakieś gamgole z OpenFinance robią takie numery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda Re: Doradca doradził, a klientka straciła 160 tys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 11:53 Ja też chciałem wziąść w tej firemce kredyt pod zastaw mieszkania. Miałem wszystkie wymagane dokumenty, a cwaniaczek z open finance mówił że lepiej abym sobie dokumenty sfałszował bo wtedy dostanę szybciej kredyt, a tak to może potrwać. Widocznie chłoptasiowi brakowało do wyrobienia normy i szukał łosia. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Doradca doradził, a klientka straciła 160 tys. zł 30.10.09, 11:58 Może Open Finance dostało prowizję za umyślny błąd? Albo tylko ten ekspert jakiś % dostaje? Jeśli to tylko przypadek to ...bardzo dziwny..a taki baran powinien być wywalony razem z osobą która go zatrudniła i trzymała tak długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Doradca doradził, a klientka straciła 160 tys. zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.09, 11:59 mnie rowniez oszukano w open finance w katowicach!..gosc naciskał by wziac kredyt w noble banku(wiadomo czemu), ale zlozylismy podanie do innych rowniez. W trakcie analizowania moich podan, "doradca" caly czas informowal mnie ze nie ma odpowiedzi z innych bankow, a z noble juz jest.I tak ponad miesiac.W koncu zadzwonilem do poszczegolnych bankow i sie okazalo ze banki informowaly kilkukrotnie mojego "doradce" z open finance ze dokumentacja jest niekompletna.Stracilem duzo czasu, pieniedzy na rzeczoznawcow bankowych i nerwow. Banda zlodziei. Odpowiedz Link Zgłoś
metry.pl Z doradcami powinno się prowadzić dialog pisemny. 30.10.09, 12:03 Dlaczego? Bo teraz mamy słowo przeciw słowu. Doradca zainkasował swoją działkę i nic więcej go nie interesowało. Mimo wszystko dochodziłbym swoich praw w sądzie. Warto spróbować. Dla Open Finance korzystniejsza może być szybka ugoda, niż długotrwały, nagłośniony spór z klientką wpuszczoną w kanał. Gdy nie ma winnych, winą obciąża się "błąd systemu". Trzeba skończyć z nierzetelnymi doradcami. Pokazowa sprawa sądowa to w tej chwili najlepsze wyjście w tym przypadku. Kredyt hipoteczny. Kredyt mieszkaniowy. - Znasz haczyki, kruczki i pułapki w umowach kredytowych? Podziel się wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mX Doradca doradził, a klientka straciła 160 tys. zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.09, 12:03 banda zlodziei --zwl open finance w katowicach...omijac wielkim lukiem...jeszcze z nimi nie skonczylem Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Nobel zdziercy nie lepsi. 30.10.09, 12:05 Noble Bank przez rok trzymal prawie 400 tyz zl i nie potrafil sie domyslic za co jest ta kasa? Nikomu nie przyszlo do glowy napisac do klientki list? Wogle juz sam zapis w umowie ,ze trzeba bank uprzedzic o splacie kredytu jest smieszny. Albo w banku jest balagan i nikt nie wie co sie dzieje albo w umowiach specjalnie zostawia sie kruczki by tylko klienta brzydko mowiac wydy....c. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Open finance w katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.09, 12:06 omijajcie wielkim lukiem...mnie doradcy w katowicach oszukali i stracilem duzo pieniedzy na opinie rzeczoznawcow. jedyne co mi zostalo (bo mam teraz troche czasu), bede pisal listy do uokik'u, do gazety wyborczej-niech te ćwoki nie czuja sie bezkarni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mruk Doradca doradził, a klientka straciła 160 tys. zł IP: *.cst.tpsa.pl 30.10.09, 12:15 Co to za doradca, jak po pierwsze jest na prowizji banku i po drugie nie ponosi odpowiedzialności za swoje działania ? I w czyim imieniu działa ten tzw "doradca" ? Bo chyba nie w imieniu klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
kotryna Doradca doradził, a klientka straciła 160 tys. zł 30.10.09, 12:31 Wniosek: jeśli gra idzie o własne pieniądze, zwłaszcza tak duże pieniądze, należy wszystkiego dopilnować samemu, bez oglądania się na pośredników, choćby nie wiem jak rozreklamowanych. A już na pewno trzeba interweniować przy pierwszym sygnale, że coś jest nie tak. Ktoś zawali sprawę, a potem konsekwencje ponosi klient :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: standard Re: normalka, ja tez stracilam IP: *.21-79-r.retail.telecomitalia.it 30.10.09, 12:43 mnie tez oszukano, na szczescie chodzilo o mniejsza kwote. doradca Lybero zarobil sobie wiecej, ja wiece place kredytu, a na domiar tego bank , w ktorym wzielam kredyt na razil mnie na dodatkowe koszty (oczywiscie doradca sie tlumaczyl:bo nie wiedzialem). chcielismy wyremontowac dom, by wraz mezem zamieszkac w Polsce. po tym wszystkim, Polska stracila w oczach mojego meza. poprostu nie mogl uwierzyc ,ze cos takiego sie stalo. dlatego sie nie dziwie. widac, ze czasy i ludzie w ogole sie nie zmienily w Polsce. chyba nam blizej do Turcji niz do Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polex Re: normalka, ja tez stracilam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 14:52 Trudno sie z Toba nie zgodzic. Zyjemy w bandyckim panstwie, ktore caly czas kombunuje jak zedrzec z szarego obywatela ale nie dba o warunki w jakich on funkcjonuje (mozna dlugo wyliczac i zakonczyc na sluzbie zdrowia, ochronie wlasnosci, oswiacie, komunikacji, dostepie do urzedow). Aspirujemy do zachodniego kraju ale ogolny poziom zycia, kultury, spoleczenstwa jak daleko za Uralem albo na Kamczatce. Odpowiedz Link Zgłoś
gsu76 Re: Doradca doradził, a klientka straciła 160 tys 30.10.09, 12:35 W końcu Noble Bank wyższa kultura bankowości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozeo standard IP: *.tktelekom.pl 30.10.09, 12:36 normalka. przecież to żadni doradcy finansowi! To najzwyklejsi akwizytatorzy. Sam miałem przypadek jak ,,doradca,, z open finance doradzał by brac jak najwięcej kredytu we frankach i część lokować na lokacie. Jak frank by 2 zł. Teraz bym kwiczał. Ale średnio inteligentny człowiek po jednej rozmowie z nimi widzi brak profesjonalizmu, wiedzy o finansach i ekonomii. To po prostu bankowa akwizycja , z prowizja za każdy kredyt, lokate. Tu są afery z którymi należałoby zrobić porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krz Doradca doradził, a klientka straciła 160 tys. zł IP: 77.79.213.* 30.10.09, 12:38 Pozytywnie tą klientkę załatwimy... to rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 54fan Re: Doradca doradził, a klientka straciła 160 tys IP: *.centertel.pl 30.10.09, 13:19 po pierwsze - uważam, że doradca dał ciała. po drugie - pozytywne jest to, że Noble chce wyjaśnić sprawe po trzecie - z tego co wiem rachunek w noblu to cos na ksztalt ror a nie rachunek scisle techniczny do obslugi kredytu hipotecznego. Bank nie moze sobie sciagnac pieniedzy tylko dlatego ze ktos na nie wplacil. Wyobrazcie sobie sytuacje, ze dostajecie spadek ktory wplacany jest na takie konto i bank nagle zaklada, ze to na splate kredytu. To dopiero byłoby tekst do wyborczej. Po czwarte - to nie chodzi o byle 3 tyśki na spłatę kredytu gotówkowego. Jeżeli spłacam taki cash to oczekuję,że dostanę z banku potwierdzenie, że jest to już załatwione. Jeżeli Pani tego nie dopilnowała to jest sama sobie winna. Po piąte - dobija mnie poziom merytoryczny poszczególnych postów i jak rozumiem klientów Opena. Jak wszyscy jesteście tacy cwani, to po co tam chodzicie by inwestować, brać kredyty etc?. Niestety statystyczny polak ma raczej marną wiedzę z zakresu finansów i woli by mu ktoś doradził, bo tak ławiej, szybciej itd. Nie czyta regulamninów, nie interesuje sie spłatami dopiero jak się ocknie z nogą w nocniku to wiesza na wszystkich psy. Po szóste - nikt nikogo nie zmusza do korzystania z doradców czy pośredników. Jeżeli jesteście nie zadowoleni działajcie sami. Warto iść do 2-3 doradców żeby rozesnać rynek ale decyzje podjąć samemu. Odpowiedz Link Zgłoś