luni8 10.11.09, 17:52 Czy reklamy nie powinny być jakoś oznaczone? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
reklamowka_na_209 Play: 29 gr za minutę w abonamencie i miksie or... 10.11.09, 18:00 Dlaczego do Play zawsze jest drożej? Odpowiedz Link Zgłoś
reklamowka_na_209 Re: Play: 29 gr za minutę w abonamencie i miksie 10.11.09, 18:02 Kiedy w ogóle ceny się wyrównają do Play? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sojers1 Artykuł powinien być oznaczony jako R E K L AMA!!! IP: *.chello.pl 10.11.09, 21:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Play: 29 gr za minutę w abonamencie i miksie IP: *.opera-mini.net 11.11.09, 16:59 owszem, NIE jest zawsze drozej :))) najwyrazniej twoj operator cie kosi.. Odpowiedz Link Zgłoś
rozowy_kalosz To za tanio !!! 10.11.09, 18:34 Jak zadzwonię do dziewczyny za 29 gr/min to powie, że skąpy jestem i mi na niej niezależy. Między pośladki z taką promocją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woland Re: To za tanio !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 18:52 hahaha, dobre:) Odpowiedz Link Zgłoś
1jacek-rozan Re: To za tanio !!! 11.11.09, 12:28 A to jest dobre!!!Najlepszy tekst jaki ostatnio słyszałem! Ale z z Tuska tez jest zgrywus i w dodatku sprzedawczyk POlski,ale to szczegół?! Ciemny lud i tak go kocha! Jaki pan takie sPOłeczeństwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dedi Re: To za tanio !!! IP: *.man.bydgoszcz.pl 16.09.10, 18:05 Dzwoń przez satelitę, to ją dowartościujesz, to tylko 6 zł za 15 sekund, to chyba starczy ? Nie meeeeen ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: globtrotuar Re: To za tanio !!! IP: *.man.bydgoszcz.pl 16.09.10, 18:15 Kuśki nie stykło,...... to się komórką podpiera.! ........a najlepszym menem jest z włączona wibracją, ale jeden warunek,........... a na drugi dzień komóra pachnie zdechłą żabą. Nie rozumiesz ? To nie domyty w kroku twój lachon, he he Odpowiedz Link Zgłoś
ebiznes24eu Re: Play: 29 gr za minutę w abonamencie i miksie 10.11.09, 19:01 ciekawe gdzie są haczyki Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Play: 29 gr za minutę w abonamencie i miksie 10.11.09, 19:21 Haczyk jest jeden: nieprzechodzenie minut. Wiec: 1 albo przepada ci 10-20% minut - czysty zysk dla firmy 2 albo przekraczasz o 10-20% abonament - czysty zysk dla firmy Biorac pod uwage, ze poza abonamentem jest tez tanio, to te przekraczanie w ogole nie boli. Od ponad 2 lat ciesze sie grubszym portfelem niz w poprzedniej sieci :) Pozazdroscic tym, co sie na te promocje zalapia... Odpowiedz Link Zgłoś
thomas_percy Re: Play: 29 gr za minutę w abonamencie i miksie 10.11.09, 19:43 Tyle płacę w Play dla Firm już od 1,5 roku. Od teraz mają tak wszyscy. Nie warto było podpisywać umowy na 2 lata! Gdy skończy się obecna, zacznę skakać od operatora do operator od najtańszej propozycji do najtańszej. Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Re: Play: 29 gr za minutę w abonamencie i miksie 10.11.09, 20:24 thomas_percy napisał: > Nie warto było podpisywać umowy na 2 lata! Gdy skończy się obecna, > zacznę skakać od operatora do operator od najtańszej propozycji > do najtańszej. To jest najrozsądniejsze rozwiązanie! :-). Śmieszą mnie przywiązani do operatora cyrografem i jeszcze wychwalający że ich operator jest najlepszy! Najlepszy operator telefonii komórkowej istnieje tylko w czasie przeszłym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art. Play: 29 gr za minutę w abonamencie i miksie or... IP: *.chello.pl 10.11.09, 20:12 Przez kilka miesięcy taniej a 'cyrograf' na 18 miesięcy? Nie, dziękuję Jeszcze gdyby chodziło o jakąś inną sieć... - reklamując Play'a zapomnieliście dodać że ma najgorsze pokrycie i Play Online realnie jest głównie OFFline a na trasie pomiędzy miastami jest wręcz gwarantowany brak sieci... Powtarzając cudze 'bzdety' reklamowe moglibyście zdobyć się na słowo obiektywnego komentarza a w tym wypadku ostrzeżenia. A tak ludzie wpuszczeni w maliny i do Was (Gazety) mogą mieć uzasadnione pretensje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nawet Re: Play: 29 gr za minutę w abonamencie i miksie IP: *.chello.pl 10.11.09, 20:53 nawet no wsi jest zasieg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutko Re: Play: 29 gr za minutę w abonamencie i miksie IP: 94.75.121.* 10.11.09, 22:43 Esz, przeciez dlatego playnoline jest taki tani, bo ma zasieg tylko playowy. dopiero buduja. cudow bys chcial ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polek Play: 29 gr za minutę w abonamencie i miksie or... IP: *.acn.waw.pl 10.11.09, 20:41 No niestety taka jest prawda. Play Online jest tak naprawdę OFFline i nic tego nie zmieni przez najbliższy czas a niska cena jest tylko naturalnym odzwierciedleniem niskiej jakości. Zresztą abonamentem telefonicznym też nie grzeszą bo odkąd tylko są na rynku to do dziś nie wprowadzili przechodzenia minut z miesiąca na miesiąc. Co dla mnie jak i wielu jest podstawową opcją. W końcu płaci się za te minuty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: & Re: Play: 29 gr za minutę w abonamencie i miksie IP: *.toya.net.pl 10.11.09, 21:17 gadajta a nie ciułanie minut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pewex Re: Play: 29 gr za minutę w abonamencie i miksie IP: *.chello.pl 10.11.09, 21:34 Mam w Play 170 minut do wszystkich oraz 2000 do Play i na stacjonarne...zastanawiam się co ma mi przechodzić? 170 minut? Po to je mam by je wygadać i wygaduje 2000 minut????????? Nie bardzo jestem w stanie wygadać połowę z tego, ma mi to przechodzić? A na jaką cholerę? A jakby mi nie wystarczało to zawsze mogę wskoczyć na Play dla firm 75 czy 100 w końcu i tak wliczam w koszta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Play: 29 gr za minutę w abonamencie i miksie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 11:09 Jakość połączeń w Play jest żenująca. Po zaledwie 5 tygodniach od momentu przejścia do Play Fresh (z przeniesieniem numerów z innej sieci) ja i moja 4-osobowa rodzina zmieniliśmy operatora. Pomimo kilku monitów z mojej strony nie potrafili uporać się z usterką polegającą na zrywaniu połączeń. Odradzam Play ze względu na amatorszczyznę w podejściu do abonenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Play: 29 gr za minutę w abonamencie i miksie IP: *.opera-mini.net 11.11.09, 17:00 mialem podobny problem, nie tyle zrywalo co bylo srednio zj akoscia czasem, rozwiazanie - ustawic recznei zasieg plusa - i jest cacy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuuu buuu IP: 188.33.157.* 10.11.09, 21:45 Załapałem się na 10GB za 45 zł z roczną umową - widzę, że teraz jest coraz mniej limitu za tą samą stawkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gcjg Re: buuu IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.11.09, 05:05 zapomniales dodac, ze kupowales sam numer bez modemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: buuu IP: *.backiel.com.pl 11.11.09, 13:02 Modem w necie jest zupełnie tani :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PW Nie dajcie się nabrać, internet nie działa, wiem.. IP: 188.33.157.* 10.11.09, 22:37 ...bo mam. To najgorszy internet, jaki w życiu miałem. Transfery w ciągu dnia na poziomie pojedynczych kilobajtów/s, skype czy youtube - nie do użycia. Spróbujecie ściągnąć 350MB? Właśnie na to patrzę, szacowany czas 14h26min, średnia prędkość 4,4kB/s. Play Online jest sukcesem marketingowym, to widać, bo infrastruktura nie nadąża. Mogą Wam obiecać i 50GB na miesiąc, bo z trudem dobrniecie do 1GB... no chyba, że jesteście nocnymi markami. O 5-tej rano jest deklarowany transfer 1Mbita/s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Nie dajcie się nabrać, internet nie działa, w IP: 94.75.121.* 10.11.09, 22:45 no nie wiem, nie wiem, w centrum wawy necik playa chodzi szybciej niz moja kablowka aster 768kbps (czy ile tam mam) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben Re: Nie dajcie się nabrać, internet nie działa, w IP: *.promax.media.pl 11.11.09, 09:42 Jeżeli chesz używać zamiast stacjonarnego twoja wola To ma działać jako mobilny a nie w z w promieniu 300 m od nadajnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osek Re: IP: *.centertel.pl 10.11.09, 23:42 Bajki gadasz, używam 2 aktywacji Play Online, na 2 laptopach i działa zajefajnie, używam na trzecim lapku Orange BE i w porównaniu do Play'a, może się schować. PS Zapomniałem napisać, używam Play Online na kartę - za doładowanie 50 PLN mam 5 GB transferu na 2 miechy - tak 5 GB - łącznie mam u nich zarejestrowane i doładowywane 4 aktywacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do PW Re: Nie dajcie się nabrać, internet nie działa, w IP: *.galileusz.3s.pl 11.11.09, 10:02 Również posiadam Play Online - działa przyzwoicie. Pamiętam że przed zakupem skorzystałem z opcji wypróbowania przez kilka dni. Mogłeś zrobić to samo zamiast teraz narzekać. Nie kwestionuję że możesz mieć słaby transfer danych, jeśli jednak nie przetestowałeś tej usługi przed zakupem znaczy że jesteś ocieżały umysłowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysio Play: 29 gr za minutę w abonamencie i miksie or... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 07:15 wszystko ok, ale połaczenia do ply pozostaja nadal drogie , pasowalo by nosic kilka telefonów i przed kazdym połaczeniem sprawdzac numer do jakiego operatora nalezy np. www.sprawdznumer.pl i wtedy bedzie mozna dzwonic rzeczywiscie tanio :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danone Play: 29 gr za minutę w abonamencie i miksie or... IP: 82.146.247.* 11.11.09, 08:25 Po poltora roku przygody w ta siecia moge jasno powiedziec - nigdy wiecej Play (co najmniej przez 2-3 lata). Nie pojmuje jak tej sieci mozna uzywac w biznesie? Telefon w pelnym zasiegu - wszystkie kreski na wyswietlaczu, centrum duzego miasta... i brak mozliwosci polaczenia z numerem. Kilka razy dziennie komunikat "Numer xxxxxxxxx probowal sie z toba polaczyc..." ale nie dal rady bo masz Play'a. A panowie i panie z BOK w ogole nie widza problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pewex Re: Play: 29 gr za minutę w abonamencie i miksie IP: *.chello.pl 11.11.09, 08:54 Głupiś ;) Peryferie małego miasta i Twoje problemy owszem istniały jakieś 4 miesiące temu ale też nie tak jak to piszesz. W porywie dwa razy na miesiąc słyszałem że kręcony numer nie istnieje. Drugie kręcenie i łączy. Braku połączenia do mnie nie odnotowałem nigdy a Play używam prawie od początku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo1113 Play: 29 gr za minutę w abonamencie i miksie or... IP: 94.254.158.* 11.11.09, 08:55 Ja używam od lipca w pobliżu centrum Katowic i chodzi ok. Transfer na przyzwoitym poziomie. Za 45 zł 5GB. Co do telefonu to za 50 netto, mam 2000 min na stacjonarne i do Play oraz 170 min na inne sieci. Dla mnie nie do wygadania. W telefonie na wsiach mogą zdarzyć się dziury, o necie w okolicy Brennej mogłem zapomnieć, ale w dużym mieście spełnia swoją rolę. Oczywiście do tego 3 miechy za free i modem plus tel ( Nokia E51 ) za 1 zł. Ogólnie, uważam, że warto. Acha. Za 3 aktywacje ( dwie komórki, druga z tanszym abonamentem i internet )zapłaciłem kilkadziesiąt zeta za aktywację. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo1113 Re: Play: 29 gr za minutę w abonamencie i miksie IP: 94.254.158.* 11.11.09, 08:56 Oczywiście modem za 1 zł i telefon za 1 zł. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g63 Re: Play: 29 gr za minutę w abonamencie i miksie IP: 77.255.252.* 11.11.09, 12:40 a od postu ile ci płacą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek play ma naprawdę najlepszą ofertę IP: 94.254.228.* 11.11.09, 09:46 przeszedłem do Play dla firm : umowa bez telefonu na 12 miesięcy, za 30zł brutto mam 2000 minutna stacjonarne i 170 do pozostałych: rozliczane osobno. Dotychczasowy abo w Plusie obniżyłem do minimum, za rok zrezygnuję całkowicie. nie słuchajcie głosów że play jestdo dupy - to głos konkurencji która nie potrafi nic innego zaproponować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: play ma naprawdę najlepszą ofertę IP: 94.254.228.* 11.11.09, 09:52 jeszcze napiszę coś o internecie w Play: używam go jako stacjonarny i chodzi o niebo lepiej aniżeli w Iplusie. Proste porównanie: w Iplusie miałem limit 1 GB a tu mam 10 GB w iplusie denerwował mnie fakt iż co nadajnik to inna jakość sygnału: w Play przez w całej aglomeracji śląskiej mam jednakową siłę. Fakt faktem stojąc ostatnio w korku na A4 pod Opolem zasięgu nie miałem ale to było jednorazowe zdarzenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: play ma naprawdę najlepszą ofertę IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.09, 07:52 to mówiłem ja ,, olek " - trener drugiej klasy ,, łubu-dubu, łubu-dubu...":) lepiej syfa złapać w maju niż telefon kupić w Playu Play to złodziejstwo !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tanpa Play: 29 gr za minutę w abonamencie i miksie or... IP: *.elblag.vectranet.pl 11.11.09, 11:10 Właśnie zgłosiłem na Play skargę do UOKIK za stosowanie niedopuszczalnych klauzul (1500 zł kary za rezygnację z usług) Przez ponad miesiąc nie miałem w ogóle internetu (potwierdzone przez Play),wypowiedziałem umowę płacąc za 2 miesiące bez usługi i od tej pory straszą mnie sądem itd.Teraz przekazali sprawę do windykatora.Czysta mafia. Odpowiedz Link Zgłoś
1jacek-rozan Re: Play: 29 gr za minutę w abonamencie i miksie 11.11.09, 12:34 A ja mam w Orange na kartę płacę (sms em 5zł) mam do Orange i na stacjonarne PO 20 gr.A na inne nie dzwonię he.he.he.I tak już od kilku lat.A jak dobiję od pon.-pnt.25zł.to jeszcze mam do wykorzystania 3 godziny darmowych rozmów w weekend. Sram na PLAY!!! Jeszcze jakieś abonamenty ciągnace się latami...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: globtrotuar Re: Play: 29 gr za minutę w abonamencie i miksie IP: *.man.bydgoszcz.pl 16.09.10, 18:33 Opowiadasz facet w plusie na kartę 20 groszy...........płacisz 39-59 groszy, a tak na prawde, to napraw komórkę albo poszlajaj sie po twojej wiosce, może komusz dasz swoją wizytówkę, i przez pomyłkę zadzwoni do ciebie.A ty jak dzwonisz, to mów literackim językiem, bo jak do tej pory to preferujesz pięć zdań w 30 sekund.......może ty to rozumiesz........a reszta, a reszta ma to, ciebie w du_pie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Play: 29 gr za minutę w abonamencie i miksie or... IP: *.du.nwc.is 26.01.10, 01:17 To totalna pomyłka!działa kiepsko, wiesza się i do tego takiego burdelu jaki mają przy obsłudze klienta ze świeczką szukać!Dobrze że działał u mnie w domu bo jak gdzieś jechałem to zero zasięgu. Do tego gdy w końcu minął okres umowy i przysłali mi pismo że przyjeli moje wypowiedzenie męczarnie się nie skończyły:0(Dalej wystawiali fakturę twierdząc że umowa nie została wypowiedziana!!!W końcu przeprosili za bład i nie wprowadzenie wypowiedzenia do systemu ale dalej chcą opłaty za okres zanim skorygowali swój błąd i odłączyli usługę.TOTALNA PORAŻKA!!!Zawsze znajdą sposób żeby okraść klienta! niestety mam u nich jeszcze telefon:0( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrPK Play: 29 gr za minutę w abonamencie i miksie or... IP: 109.243.35.* 17.09.10, 00:17 Jeżeli szukasz w firmie oszczędności to rozważ nową ofertę Netii S.A. - "Non Stop Świat" dla małych i średnich firm. Już w cenie 69,90 zł netto otrzymasz możliwość nielimitowanego dzwonienia na numery stacjonarne w kraju, we wszystkich krajach UE oraz USA i Kanadzie. Jeżeli nie boisz się nowych technologii to zachęcam do wprowadzenia oszczędności w firmie z ofertą "Non Stop Świat". Szczegóły oferty na stronie Netii: www.netia.pl/oferta_dla_firmy,info,185.html Odpowiedz Link Zgłoś