Gość: HEHEHEHEHEHEHE IP: *.vrtc.net 13.02.04, 18:49 i tyle komentarza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: j23 Re: Bumar dostał wyjaśnienie z Iraku IP: *.telkab.pl 13.02.04, 19:28 trzeba było mieć referencje z WSI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adaur Re: Bumar dostał wyjaśnienie z Iraku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 14:59 Ani zee WSI ani z MIASTA by nie pomogły. Jak ktoś jest zbyt pazerny to g.... z tego będzie. Uzasadnienie: to przecież (chyba?) nie amatorzy startowali w przetargu, lecz sądzę ludzie Bumaru z prawdopodobnie wieloletnim doświadczeniem w branży... A może "fachowcy" z Bumaru to po prostu "kolesie" osadowieni na stołkach przez "grupę trzymającą władzę..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Polak "Adaur" ale duren jestes :-) IP: *.ght.iadfw.net 15.02.04, 15:36 wiadomo, Jankesi jeszcze raz wykiwali swych sprzymierzencow. Jak mowa o kasie to Polacy zawsze przegrajo z Jankesami, oszostwem lub lapowko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Polak ANTY-POLSCY DYSKUTANCI = DEBILE IP: *.ght.iadfw.net 15.02.04, 15:44 ANTY-POLSCY DYSKUTANCI TO DEBILE. Dorwali sie do komputerka podczas pracy w USA i piszo absolutne nonsensy anty- polskie. Wolalbym aby tacy durnie , sprzedawczyki, w ogole sie tu nie pjawialy. Jestescie zerem w USA i nie macie glosu, to i po cholere zasmiecacie polskie forum. Tutaj tez jestescie zerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adaur Re: Bumar dostał wyjaśnienie z Iraku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 14:59 Ani zee WSI ani z MIASTA by nie pomogły. Jak ktoś jest zbyt pazerny to g.... z tego będzie. Uzasadnienie: to przecież (chyba?) nie amatorzy startowali w przetargu, lecz sądzę ludzie Bumaru z prawdopodobnie wieloletnim doświadczeniem w branży... A może "fachowcy" z Bumaru to po prostu "kolesie" osadowieni na stołkach przez "grupę trzymającą władzę..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Kpina dziennikarska IP: *.piekary.net / *.piekary.net 13.02.04, 19:48 Kase na to wykłada nie kto inny tylko amerykański podatnik (uchwała senatu) i smieszne jest że do przetargu są dopuszczone jakieś inne fimy niż amerykańskie. Jeżeli będę chciał kupić rower w Realu za 500 zł to nie wyobrażam sobie żeby Carefurr, Auchan itd pozywały mnie do sądu że powinienem im też dać szansę. Mało tego sam handluję rowerami i to własnie ze swojej firmy kupię sobie ten sam rower za 300 zł. I tylko największy chory debilizm może kazać Auchanowi teraz mi grozić, że nie kupiłem u niego tego samego roweru, który oferował mi za całe 1000 zł. Ludzie zwykły człowieczek który ma do wydania 50 tys zł może wytargować od dealera samochodów do 10 % upustu, dealer normalnie ma 20 - 25 % , deler centralny nastepne 25, a fabryka też jeszce 25 % na tym zarabia. Zwykły człowiek ("szmaciarz") daje radę od drugiego "szmaciarza dealera wytargować 10% a Bumar i to do przetargu w którym było wiadomo że będzie walka jak diabli bo i kasa i prestiż wielki i doskonałe referencje później, daje cenę katalogową przy zakupie 2,5 tysiąca sztuk. Paranoja. No ale warszawka Kazała żeby swoi wygrali i nie było mocnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Kpina dziennikarska IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.04, 01:10 O dzieki tobie panie za oswiecenie ze to bedzie finansowane z kasy podatnika Amerykanskiego tylko kto w ta bzdure uwierzy, problem polegal na sumie przetargu i to cala tajemnica ponownie zwyciezyla demokracja amerykanska, za pieniadze Irakijczykow. I to wszystko nawet politycznie nie skaplikowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubal HA HA nawet nie przeczytali ofery Bumaru IP: 170.35.240.* 13.02.04, 20:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Ja rowniez bym jej nie czytala IP: *.cc.univie.ac.at 13.02.04, 21:03 Przykro mi, ale najpierw rzucam okiem na cene. Jak odbiega ona tak znacznie od innych, nawet nie zagladam do oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc USA Re: Ja bym ja czytal IP: *.hrl.com 13.02.04, 22:39 jestem tym amerykanskim podatnikiem i chcialbym zeby BUMAR wygral, jakis oficer decydowal , to wszystko jest tragifarsa, albo polprawdy , ktos na tym duzo chce zarobic i byloby ciekawe zapyta o to senatora w moim regionie o tym kto byl w komisji przetargowej i dlaczego przetarg nie jest uniewazniony z powodu nie zaznajomienia sie z dokumentacja, oczywiscie zaden Nour nie mogl przewazyc szali obiektywnymi przeslankami , cena itp poniewaz taka firma de facto nie istnieje w Stanach , ma tylko numer podatkowy jako korporacja bez zaplecza, czyli jest tylko zarejestrowana, jest to malo prawdobodobne zeby cos takiego moglo wygrac przetarg. BUMAR powinien walczyc o prawde Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adaur Re: Ja bym ja czytal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 15:10 chłopie, urwałeś się z palmy? Każda firma byłą kiedys małą, a to Amerykanie wierzą iz "small is beautifull", zatem fakt, iż Nour małą firmą jeszcze niczego nie przesądza. A komisja przetargowa musi wydawać rozsądnie pieniądze amerykańskich podatników, a nie kupować drogo od komuchów, którzy jacy są wiemy od dziesiątków lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Ja bym ja czytal IP: *.ds2.uw.edu.pl 14.02.04, 19:12 ludzie plakac mi sie chce jak was czytam, nie rozumiecie ze ta administracja iracka to amerykanie i ich aparatczyki, wiec dziwne by bylo gdyby bron kupili od kogos innego niz amerykanska firma, ale zapewniam gdyby Polacy urzadzali taki przetarg napewno niekupili by sprzetu z polskich fabryk tylko zagranicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez z USA Re: Ja bym ja czytal IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 14.02.04, 18:05 Ja tez jestem podatnikiem w Stanach i uwazam, ze dobrze sie stalo, ze BUMAR nie dostal tego kontraktu. Przciez Amerykanie dobrze wiedza kto rzadzi w Polsce i jak wyglada prywatyzacja. Wszystkie najwazniejsze firmy 'obstawione' sa przez komuchow z bylej PZPR. I bardzo dobrze, ze Amerykanie nie chca podpisywac umow z komuchami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Amerykanie to maja w dupie polskie wewnetrzne IP: *.abhsia.telus.net 14.02.04, 21:45 podzialy na komuchow czy nie komuchow. Te komuchy z powodu swojej slabszaj pozycji sa im bardziej posluszni niz byla by tzw. polska prawica. Wiec napewno nie to decydowalo. A decydowal oczywiscie interes. Swoja firma i moze wynegocjowac tani towar od podwykonawcow, wiec o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Ja bym ja czytal IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.04, 01:14 Nawiedzony, naiwny, nie oswiecony, nie znajacy realji demokratycznych kraju w ktorym mieszka??? Proponuje kontakt z proboszczem z Wachocka gwarantuje skutek taki sam moj synu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANDY CHICAGO Re: Ja bym ja czytal IP: *.client.comcast.net 15.02.04, 06:19 Gosc-USA co ty tym ludziom robisz wode z mozgu,jesli on ci nie pracuje to nie przekazoj tej choroby zwanej(debilcyzm)dalej,gdyz morzesz wywolac epidemie.Wracajac do tematu firma Bomar jest firma Komuchow,WSI i innych dranstw i jest im nie na reke ze taki czlowiek jak Ostrowski zabiera im kontrakt na sume (28.000.000$ Samochody,Bron,Amunicja,)a im sie marzylo to wszystko zgarnac.Powiedzcie mi jak patrza na te klotnie Amerykanie,Irakijczycy,jak wszystkie panstwa beda postrzegac nasze firmy biorace udzial w przetargach,kto im bedzie wiezyl ? My powinnismy sie cieszyc ze dwie Polskie firmy sa w konsorcjum i pomagac im zrealizowac kontrakt by mialy Polskie firmy zatrudnienie. W dzisiejszej CHICAGO SUN TIMES jest potezny artykul gdzie chec przejecia kontraktu Polskiego zglosilo 9 panstw:Rosja,Ukraina,Wegrzy,Slowacja nawet mala Rumunnia czy ktos sie zastanowil co powie Polskim Zakladom Zbrojeniowym- robotnikom,ktorzy wiazali duze nadzieje z tym kontraktem-oni powinni tych decydentow powywalac na zbity pysk. A tobie radze stary Amerykaninie wez sie za solidna robote niech ci w glowie nie rozmnazaja sie glupoty nie biedz przykladu z zawodowych jak ty to nazywasz Politykow Polskich,gdyz jakze im daleko dokultury politycznej jaka reprezentuja inni politycy z innych krajow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podwieczor Re: Ja rowniez bym jej nie czytala IP: 169.207.178.* 13.02.04, 23:36 Rece opadaja jak sie pania czyta To "oferta" NOURa znacznie odbiegala cena od wszystkich pozostalych no ale jesli ta milosc jest tak silna to "nie poradzisz" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak EWA IDIOTKA :-)))))))))) IP: *.ght.iadfw.net 15.02.04, 15:48 Ewka, ty lepiej idz obciagnij fiuta jakiemus czarnuchowi, i o zaplate nie pytaj jak takas debilka. Jankesi popierajo jeden drugiego, obojetnie czy niska czy nie niska cena. To sie nazywa patriotyzm w ekonomii. Tak jak np. Francuzi popierajo sprzedaz swoich produktow obojetnie na cene. Tylko tacy pseudo-Polacy to zgrywajo sie na jakichs szlachetnych pseudo- ekonomistow. Wstyd mi za takich burakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sax Re: HA HA nawet nie przeczytali ofery Bumaru IP: 195.85.229.* 14.02.04, 11:53 Hubalu ,oni tą ofertę przeczytali ,ale ani przez chwilę nie zakładali, że będą chcieli(nawet gdyby była najlepsza) ją realizować. Nie znasz drapieżności amerykańskiej - oni MUSZĄ WYGRAĆ, ja mam doświadczenia z kontaktów z amerykanami. Dla swoich celów są w stanie błyskawicznie nagiąć własne prawo oraz dokonać nieprzyzwoitości o jakich sie przeciętnemu smiertelnikowi nawet nie śni. Dlatego nie bijmy sie zanadto w pierś i nie roztrząsajmy naszych uchybień , to nie ma sensu. A tak naprawdę ile ten kontrakt ,wygrany przez tą dziwną firmę NOUR wynosi, to tylko wiedzą CIA i inne podobne jej organizacje. Swoją drogą ciekawy jestem jaką sumą zakończy się ten nasz sławny na F-16. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh Re: HA HA nawet nie przeczytali ofery Bumaru IP: *.ds2.uw.edu.pl 14.02.04, 19:18 masz racje amerykanie dla wlasnych sukcesow lamia wlasne prawa i miendzynarodowe tez. Kiedy dotra do nas te F-16 beda juz archaicznymi rupieciami, takie same dostalibysmy z europejskiego NATO gdybysmy tylko poprosili (za jakies 5 lat) pozatym amerykanie juz probuja wykrecic sie z offsetu ktory tez jest przestarzaly i w Polsce niepotrzebny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.G. Kryterium:zasięg IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 14.02.04, 02:33 Być może oferta "Bumaru" byłaby dobra na dostawę dla Indii czy nawet Iranu,ale już nie Iraku.A gdyby chodziło o dostawy sprzętu wojskowego np.dla Syrii czy Jordanii to nawet procy nie można by było sprzedać,bo zasięgiem mogłyby dotknąć terytorium Izraela. Cóż,kryterium zasięgu to ważna,jeśli nie najważniejsza sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: Bumar dostał wyjaśnienie z Iraku IP: 212.65.67.* 14.02.04, 11:31 Kiedys pisalo sie listy to towarzysza Ziwkowa. Obecnie do odpowiedzialnej za prztarg pani oficer armii USA. Niemnej jednak zawartosc odpowiedzi taka sama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romciu Re: Bumar dostał wyjaśnienie z Iraku IP: *.proxy.aol.com 14.02.04, 11:55 Zostawcie tego pana Ostrowskiego w spokoju, niech sobie handluje - i tak w imieniu i wlasnym i Polski. Bumar niech sie pomiejszy o 50% kolesiow - urzedasow, a stanie sie konkurencyjny w sensie cen, bo w sensie jakosci produkcju niekoniecznie. Na calym swiecie w pierwszym rzedzie patrzy sie na cene, a pozniej dopiero ocenia, czy oferent jest w stanie wykonac zlecenie zgodnie z zaoferowana cena i warunkami jakosciowymi. Polityka nie ma tu nigdy nic do czynioenia. Polskie panstwo probuje stosowac prawa Kalego. Z jednej strony mowi sie o zmiejszeniu wplywu polityki na gospodarke, a z drugiej wprost przyciwnie, w zaleznosci, jak komu aktualnie pasuje! A Ostowskiego - ujajic z zalozenia, bo wylazl przed szereg. Imie Polski maja w tym przypadku politycy - gleboko w nosie. Pan Wassermann niech sie zajmie kila i rzezaczka, bo do tego go powolano! tak przynajmniej nauczano mnie w szkole...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pollak Re: Bumar dostał wyjaśnienie z Iraku IP: *.dip.t-dialin.net 14.02.04, 12:05 Trzeba podziekowac Prezydentowi . Przeciez wszyscy widzieli jak zachowal sie u Busha . Specjalnie zmuszal Busha do wypowiedzi przed kamerami. Co za PRYMITYW ten Kwas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Bumar dostał wyjaśnienie z Iraku IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 14.02.04, 12:32 He, He. 'Nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka'. Tylko tak skomentować mogę wyniki tego przetargo. Sam uczestniczyłem jako ofertent w kilku przetargach organizowanych przez Bumar, i każdorazowo kryteria oceny ofert były tak skonstruowane by wygrały 'przyjazne' niektórym decydentom firmy. Sam ustawiają organizowane przez siebie przetargi a tutaj nie przewidzieli że inni też tak robią . :)) He, HE niekompetencja, zdziwieni ... :) hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubudubu Odp: to samo co w Polsce IP: *.acn.waw.pl 14.02.04, 16:08 - pobiera olbrzymie pieniadze za swoje dziadowskie uslugi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salceson Z gory bylo wiadome kto wygra! IP: *.shef.ac.uk 14.02.04, 16:21 Pzreciez Amerykanie nie wydadza swoich publicznych uzbieranych z podatkow pieniedzy na reanimowanie pzremyslu zbrojeniowego panstwa w Europie Wschodniej. Ten kontyrakt byl z gory usatwiony, a caly przetarg to byl taki teatr pozorow. Przeciez lepiej napedzac swoja koniuntkture a nie obca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nulka Re: Bumar dostał wyjaśnienie z Iraku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 17:43 Bo komisja przetargowa nie wiedziała,że w Bumarze jest KZ Solidarność inaczej by się przestraszyła i dała Bumarowi miliard dolarów, ale czyba nie znają jezyka polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soda "PRZEOCZYLA" IP: *.groupey.com 14.02.04, 17:52 tajnedokumenty.com/irak_hipokryzja.html Typowe dzieniarstow Michnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: \\\\\\\\\\\\\\\\\\ Polskie referencje ? :-) IP: 213.206.5.* 14.02.04, 20:17 Referencjami byly pisma Ministerstwa Skarbu i Ministerstwa Obrony Narodowej? Najrzetelniejszymi referencjami sa problemy, jakie Polska miala aby skompletowac sprzet dla garstki zoldakow wyslanych na nasze uslugi. Prezydent Bush dluuuugo nie zapomni irytacji z brakiem sprzetu, funduszy i mozliwosci technicznych Polski wobec jej bunczucznych pokrzykiwan, na takich "sojusznikow" mozemy sie po prostu wypiac, juz lepsi Niemcy czy Francuzi, ktorzy wprawdzie poczestowali nas krytyka, ale maja do zaoferowania dobry sprzet i dobrych ludzi, a takze sporo mozliwosci politycznych i sa rzetelnymi partnerami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AQNDY Re: Polskie referencje ? :-) IP: *.client.comcast.net 15.02.04, 06:33 CO ty bredzisz pajacu Francuzi sa rzetelni nie czytasz morusku histori 1939- pomogli Polsce razem z Anglikami,pomagaja teraz razem z Niemcami.Poczekaj jak wejdziemy do UNNI a obudzisz sie nazajutrz z reka w GOWNIE PALANCIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hawk Re: Bumar dostał wyjaśnienie z Iraku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 20:55 Na miłość boską, skończmy z polskim piekłem i zamiast niszczyć Ostrowskiego, dajmy mu od ręki wszystkie potrzebne licencje i niech sprzedaje ten sam sprzęt, który sprzedawałby Bumar, jako pośrednik. Co za różnica dla producenta? Chyba taka, że Ostrowski brałby mniejszą prowizję, niż państwowy moloch. A potem, już po kontrakcie, można sprawdzic , kto zacz ten Ostrowski, postac zaiste dość dziwna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Bumar dostał wyjaśnienie z Iraku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 21:01 Przecież te przetargi to pic na wodę. Amerykanie muszą wszystkie i tak wygrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loverboy Wytegowali was bez smalcu IP: *.bredband.comhem.se 14.02.04, 21:20 Ciulki, polaczki, naiwne ludziki. Po co nam to bylo, pojachali z nami bez mydla, bez smalcu, bez niczego. Tragedia. Polska wpakowala sie liczac na cos, a wasze oferty sa warte tyle co moje slowa. Kocham was wszystkich :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Nie opowiadaj obcym jak kochasz Polske bo beda sie IP: *.abhsia.telus.net 14.02.04, 21:48 z ciebie smiac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc USA Re: Ja bym ja czytal IP: *.proxy.aol.com 15.02.04, 03:45 No dobrze ze kazdy ma tu swoja opinie o sprawie, Co do Pana Jacka uwagi, akurat Pani Barbara Boxer Z kaliforni, odpowiada na zapytania obywateli i wyjasnia sprawy bo sama bylaby ciekwa jak sie sprawa potoczyla, jest tu specjalne biuro senackie w Sacramento ktore to robi, nie pierwsz raz z tego skorzystalem i bylem bardzo zadowolony jak sprawy sie tu zalatwai, nie tylko ze jest przeciwna Republikanom, tu natym forum pisza rozni ludzie i jezeli ktos nie zna realiow tego kraju a raczej z polskiej gazety, amerykanskiego filmu i propagandy Busha i opowiadan tych ktorym sie "nie udalo" to tak napradwe nie wie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: entaj USA Re: Bumar dostał wyjaśnienie z Iraku IP: *.rasserver.net 15.02.04, 05:18 Napatrzcie sie jak Amerykanie nas w .. robia. Mysleliscie ze cos od nich dostaniecie za darmo, albo ze pojda nam na reke bo nasi bohaterscy chlopcy pomagaja im pacyfikowac Irak? Amerykanie nie na darmo sa pierwsza potega swiata. Opanowali do perfekcji wykorzystzwanie innych, wykorzystzwanie sytuacji do zalatwiania swoich interesow. Jesli nasi zawodowi politycy mysleli ze z nimi powalcza, to bardzo przecenili swoje sily. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usa makulatury sie nie czyta IP: *.new.rr.com 15.02.04, 06:16 Kto te bzdury komunistyczne by czytal- szkoda czasu- mysleli ze kolesie z SLD zalatwia, mysleli ze jak Kwach sie spotka z Georgem to kontakt zalatwiony. To nei Polska i dzial "prawo konkurencji" a nie "prawo kolesi". Nie wiem czy ktos wie ale tutaj w USA- jak ktos wysle za dlugie CV- to sie to wyrzuca do kosza bez czytania, swiadczy to bowiem o slabosci kandydata szukajacego prace. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polskie gowno popatrzecie na ten czolg ? IP: *.client.comcast.net 15.02.04, 07:21 Ten czolg Bumaru wyglada na kupe taniego zlomu. Prymitywnee to jakies, jak makieta z dektury z kilkoma kawalkami rur klozetowych imitujacych rakiety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredny Re:gosc USA ma racje,firma Nour USA to lipa... IP: *.proxy.aol.com 15.02.04, 08:26 zlepek geszefciarzy z Iraku i Jordanu o watpliwej przeszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie g...... Re: popatrzecie na ten czolg ? IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.INTELINK.pl 15.02.04, 10:17 Do autora. Ty chyba jesteś takim g....... Twoja wypowiedź tylko dostarczyła dowodów jakim jesteś g...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paspol Szambo... IP: *.dialsprint.net 15.02.04, 09:39 Nie ruszajcie tego g...., bo jak sie zapach rozniesie, to nie wszyscy tylko zatkaja nosy,ale i ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: Bumar dostał wyjaśnienie z Iraku IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 15.02.04, 12:09 W handlu bronia decyduje polityka. Amerykanie nas olewaja, korzystajac z glupoty SLD-owskich politykow i narodu. Podobnie z wizami - mogliby tyle nie odmawiac, to spelnialibysmy kryteria. Nie pozwalaja na prywatny wjazd profesorom, bo maja za male dochody. Wiec czekam z utesknieniem na nastepny 11 wrzesnai - Arabowie maja dosc szmalu, zeby dostac wizy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Obcy do obcego IP: 212.65.67.* 15.02.04, 13:17 Generalnie to nie glupio piszesz. Ale dlaczego uzywasz mojego nicka. I zebys nie protestowal to poszukaj w forum GW. Ja tu pisze od 6 lat maybe? A w ogole to wiesz dlaczego OBCY? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Haha pobili nas nasza bronia-LAPOWKA i OSZUSTWEM:) IP: *.wp.mil.pl 15.02.04, 13:55 a wy polaczki teraz widzicie jak to jest jak sie oszukuja,kradnie,daje lapowki.Bumar chyba o tym cos wie wiec sie dziwic nie powinien;)Rzadzacy zreszta tez:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Bumar dostał wyjaśnienie z Iraku IP: *.magma-net.pl 15.02.04, 15:18 Polak zrobił swoje (dla koalicji antysaddamowskiej), Polak może odeść! Pani oficer armii USA potraktowała Polaków jak należało - papier po podtarciu tyłka zwykle wyrzuca się, chociaż wcześniej był niezbędny. Teraz Amerykanie powinni wyznaczyć do kontaktu z rządem RP kaprala lub sierżanta, gdyż szkoda etatu oficerskiego - więcej kosztuje. Sierżant i kapral natomiast inteligencją odpowiedają naszym politykom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerad POLSKA GRUPA ZBROJENIOWA, CZY IP: *.bmts.com / 65.214.41.* 15.02.04, 16:11 to talmudzka szajka rozbroniejowa Polski, zebrała to żniwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerad POLSKA GRUPA ZBROJENIOWA, CZY IP: *.bmts.com / 65.214.41.* 15.02.04, 16:11 to talmudzka szajka rozbroniejowa Polski, zebrała to żniwo. Odpowiedz Link Zgłoś