Gość: :) IP: 195.47.201.* 26.03.10, 10:35 niezle te modele Skody, ze zacytuje: "....trwa w salonach Skody na wybrane modele: clio, megane, thalia i fiabia." Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 123 Re: Złoty się umacnia, ceny aut spadają IP: *.dka.pl 26.03.10, 10:36 Skoda Megane to jest to! Biorę wszystkich na światłach :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: Złoty się umacnia, ceny aut spadają IP: 212.160.172.* 26.03.10, 10:42 Dokładnie też się uśmiałem :-))))) Ale obie marki można w jeden worek wrzucić "miernot" niestety. Dla mnie Skoda to taki polonez z silnikiem Rovera, a Francuzi to mają dobre wino conajwyżej, a nie samochody :-) Delikatne "plasikowe" na dobre drogi i delikatne użytkowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laguna 2003 Renault laguna 2003 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.10, 11:19 Synus nie miales okazji jezdzić francuskimi autami więc nie zabieraj głosu.Jeżdżę juz 7 rok laguną 1,9dCi 120 KM i na szczęście wymieniam tylko olej i filtry po 100 000 km wymieniłem klocki hamulcowe.Jeżdże dosyć szybko w granicach 180km/h spalanie max 7l/100km.Jeżdżąc na kropelkę spalam 5,8l/100km.Poprzednio w rodzinie mieliśmy 3 meganki combi 100KM 1,9 dCi i spalanie było podpobne.0 problebów jak na tą klasę samochodu moim zdaniem lepsze od VW passata.Syn po półrocznym użytkowaniu passata rocznik 2004 uciekł do BMW 120d.Jezdi mu sie wspaniale.Dzisiaj o tym czy auto jest dobre nie decyduje producent ale servisy. Nie ma znaczenia ile auto kosztuje jakiej jest marki. Z mercedesem s klasy musze jezdzić do Stuttgartu bo w naszych nie zawsze udaje mi sie z nich wyjechać o własnych siłach.Jak naprawią jedno to wracam z drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: old sailor Re: Renault laguna 2003 IP: 188.33.92.* 26.03.10, 17:20 Nie zapomnij wyłożyć nowe katalogi ,i załącz alarm jak będziesz wychodził z salonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Nie wierzę w takie bajki. IP: 109.243.82.* 26.03.10, 19:27 Też jeździłem 7 lat laguną i wymieniłem sporo części, łącznie z rozrządem, pompą wody, paskami, zaciskami hamulcowymi, silentblokami, sworzniami, półosią napędową i sam już nie wiem co jeszcze. Zepsutego fotela kierowcy już nie wymieniłem bo sprzedałem lagunę po przebiegu 150.000 km. Jak przejrzałem rachunki z warsztatów (nieautoryzowanyh) to wyszło mi po 500, 800, 1500 zł za części i usługi. I tak kilka razy do roku. Laguna to laguna, tu się ma co psuć. Gdzie on jeździ te 180 km na godzinę? Po torze wyścigowym? Jak nie wymienił nawet rozrządu to ta laguna jest już obiektywnie wrakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klops Re: Złoty się umacnia, ceny aut spadają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.10, 10:52 dobre :) a tak na marginesie to nie wszędzie spadają. BMW podniosło ceny w zeszłym miesiącu i to dosyć poważnie. Kurs euro swoją drogą, do tego akcyza ale za X5 2 lata temu trzeba było dać 220.000 teraz za takie samo 300.000. Trochę przegięcie pały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Złoty się umacnia, ceny aut spadają IP: *.pljtelecom.pl 26.03.10, 12:26 hyundai tez jest znacznie drozszy. toyota obnizyla ceny, ale czy to przez kurs euro. Widocznie autor zna sie na temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
ernibank Złoty się umacnia, ceny aut spadają 26.03.10, 11:00 Ale głupoty piszą z tym brakiem i spadkiem wogole sprzedaży nowych aut z salonów. Prawda jest jednak prozaiczna bo okazało się w styczniu i lutym że aby kupić nowe auto z salonu z rocznika 2010 trzeba czekać do połowy kwietnia ponieważ są w produkcji i wszystko wymaga czasu. I ja tak i pewnie wielu kupujących czeka na odbiór zamowionego autka które zamówili w I i II miesiącu. Oczy dziennikarzom wyjdą jak w kwietniu statystyki zaczną szybować do góry bo zaczną się odbiory z salonów i wtedy ludzie będa rejestrować w urzędach. A co do francuzów to krytykujcie sobie te francuskie marki tyle wam zostało. Kto ma francuza i o niego "DBA" robi przeglady tankuje sprawdzone paliwo to nie ma kłopotów i chwali sobie. Ja już 2 francuskie autko kupiłem i czekam na odbiór. Do zobaczenia na drogach. Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Re: Złoty się umacnia, ceny aut spadają 26.03.10, 11:09 ja mojemu leję co popadnie i też jeździ dobrze, ale to na szczęście nie "francuz" więc nie muszę się aż tak o niego troszczyć ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
xp17 Re: Złoty się umacnia, ceny aut spadają 26.03.10, 17:28 2-3 ,miesiace oczekiwania na zamowiony, konkretnie wyposazony model, to norma. Widac, ze pierwszy raz nowy kupujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Co do Francuza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.03.10, 20:10 Kupiłem nowego Francuza, jednego w 2008 roku, drugiego w 2009. Pierwszy raz na 2 tygodnie jest w serwisie - po prostu katastrofa, drugi tylko na przeglądy i wymianę oleju. To świadczy tylko o kiepskiej jakości i jak się trafi, więcej "Francuza" nie kupię, wolę już Fiata. Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Co za debil pisał ten artykuł? 26.03.10, 11:07 "promocja (rabaty od 2 do 6 tys. zł) trwa w salonach Skody na wybrane modele: clio, megane, thalia i fiabia." Nie słyszałem o tym, że Skoda kupiła Renault, albo że ma takie same nazwy swoich modeli. Za to o modelu Fiabia w życiu nie słyszałem - to jakaś fiatowska wersja Fabii? ;-))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwer Re: Co za debil pisał ten artykuł? IP: *.chello.pl 27.03.10, 09:10 Jaki kraj tacy dziennikarze(Gazeta też), dobrze że poprawić potrafią, ale słowa "przepraszam" to ich Michnik nie nauczył.l Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpadel promocja w salonach Skody na wybrane modele: clio IP: 193.109.123.* 26.03.10, 11:13 ...promocja trwa w salonach Skody na wybrane modele: clio, megane, thalia i fiabia... to ja poproszę Skodę Clio???!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drucik Złoty się umacnia, ceny aut spadają IP: *.euro-net.pl 26.03.10, 11:13 Tralala, chciałem kupić nowego Megane, debiutował przy kursie 4,1, potem Renault podniosło cenę o 4 tys. z powodu "wzrostu kursu" a teraz przy cenie euro 3,9 mówią, że cena spadła bo rabat jest. Przedtem też był Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konchi Re: Złoty się umacnia, ceny aut spadają IP: *.kredytbank.pl 26.03.10, 11:14 Też się uśmiałem:) Poziom dziennikarstwa internetowego nigdy nie był wysoki, ale ostatnio to juz po prostu upadek:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darczan Złoty się umacnia, ceny aut spadają IP: *.chello.pl 26.03.10, 11:16 Proszę poprawić artykuł - Skoda nie ma swojej ofercie takich aut jak Pan napisał!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek S. Złoty się umacnia, ceny aut spadają IP: *.171.114.115.static.crowley.pl 26.03.10, 11:36 Ludzie kochani, redaktorzy!!!!! sprawdzajcie co piszecie (megane, clio thalia) to przecież nie są modele Skody - słabe bardzo!!!! żenada!!!! Myślę ze Renault polska mogłoby mieć do Was ogromne pretensje o negatywny wpływ artykułu na wizerunek firmy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MadMax Złoty się umacnia, ceny aut spadają IP: 87.204.71.* 26.03.10, 12:12 "... promocja (rabaty od 2 do 6 tys. zł) trwa w salonach Skody na wybrane modele: clio, megane, thalia i fiabia." To już Skoda wykupiła Renault... ciekawe kiedy? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Motocykle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 12:15 Wszystkie motocykle hałasujące ponad normę należy zezłomować, a ich kierowców powsadzać do więzień! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Knur Re: Motocykle IP: *.126.202.84.customer.cdi.no 27.03.10, 09:49 To samo tyczy się autorów głupich postów w internecie :P Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Złoty się umacnia, ceny aut spadają 26.03.10, 17:47 Promocje w Polsce = drożej niż przed promocją ;) a na pewno drożej niż w UK itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cart Re: Złoty się umacnia, ceny aut spadają IP: 168.66.246.* 26.03.10, 18:02 Nic prostszego. Kup w UK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: Złoty się umacnia, ceny aut spadają IP: *.spray.net.pl 26.03.10, 18:48 zgoda.tak jest. skoda daje promocje a jak przyjdziesz do salonu no nima. skoda to oszusci w reklamie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zei Złoty się umacnia, ceny aut spadają IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 26.03.10, 18:17 Złoty się umacnia - ceny aut spadają. Do ciężkiej cho....y co za brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasne Złoty się umacnia, ceny aut spadają IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.10, 19:26 już biegnę po fabię z silnikiem 1.2 z ceną zawyżoną o 30% bo teraz łaskę mi zrobią i spuszczą o 5%. tak samo jest u innych. najpierw wyj... cene do góry a teraz troche spuszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dealer Musisz kupić wersje super lux IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.10, 10:33 > już biegnę po fabię z silnikiem 1.2 z ceną zawyżoną o 30% bo teraz łaskę mi > zrobią i spuszczą o 5%. tak samo jest u innych. najpierw wyj... cene do góry a > teraz troche spuszczą. Nie zapomnij, że musisz kupić wersje super lux by mieć dzieloną kanapę i podobne luksusowe elementy wyposażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Złoty się umacnia, ceny aut spadają IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.10, 20:02 Te obniżki cen to bujda na kółkach. Kupiłem Forda 5 lat temu za 40.000 z salonu. Od tego czasu nigdy nie było taniej a obecnie ta sama wersja kosztuje 48.000. Pewnie dilerzy sądzę, że taniej jest zapłacić za artykuł, że ceny spadają, niż faktycznie obniżyć ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xiunc Re: Złoty się umacnia, ceny aut spadają IP: *.stk.vectranet.pl 26.03.10, 20:06 Dla mnie cena będzie realna jeśli za np. Forda fiestę w salonie zapłacę równowartość 8 najniższych wypłat tak jak to jest np. w Niemczech. Nie interesują mnie kursy walut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JIIIS Złoty się umacnia, ceny aut spadają IP: *.hsd1.ct.comcast.net 26.03.10, 21:08 W Polsce auta Toyoty taniej 3-4 %. Ciekawi mnie dlaczego w USA Toyoty sprzedawane sa 15-20% taniej? A moze nasi dealerzy biora wiecej od Toyoty a klientowi zwracaja w upustach mniej? Hm...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melinda Re: Złoty się umacnia, ceny aut spadają IP: *.icpnet.pl 27.03.10, 08:52 Auta w USA są ogólnie tańsze (niższe podatki). Co do upustów na Toyotę to wynikają one z pogorszenia obiegowych opinii na temat tej marki i spadku sprzedaży aut tego japońskiego koncernu. Odpowiedz Link Zgłoś