miszczu.pl 09.04.10, 08:55 Szkoda forsy, naród przekonuje się że lotto go okrada woli kupić chleb który jest realny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marklar PB: Gracze odwracają się od Totalizatora IP: *.tktelekom.pl 09.04.10, 08:55 oczywiste, gram czasami za 10 czyli przedtem puszczałem 5 zakładów za 2, a teraz 3 za 3 i 1 PLN mi zostaje :-), zcy;o wydaje 10% mniej. jak ktos puszczal za 5 zl. to teraz puszcza za 3, czyli 40% mniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regdos Re: PB: Gracze odwracają się od Totalizatora IP: *.icpnet.pl 09.04.10, 09:15 > jak ktos puszczal za 5 zl. to teraz puszcza za 3, czyli 40% mniej... Nie dało się puścić za 5 zł, bo przecież zakład kosztował 2 zł a pół zakładu nie da rady :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: PB: Gracze odwracają się od Totalizatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 12:25 niedawno zakłady były po 1,25 PLN i puszczałem wtedy regularnie po 5 PLN na losowanie, Po zwiększeniu do 2 złotych puszczałem po 4 PLN i to nieregularnie po kolejnej podwyżce przestałem puszczać wogóle. Idioci z Totalizatora nie rozumieją, że dla ludzi czy wygrają 1 czy 20 milionów to w sumie nie robi różnicy a cała frajda jest w sprawdzaniu kuponów i czekaniu na losowanie. Wolałem sprawdzać 4 zakłady z ew. milionem czy dwoma do wygrania niż 1 zakład z 20 milionami. I tak szanse na wygranie są minimalne a frajda przy sprawdzaniu dużo mniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
negr_worker PB: Gracze odwracają się od Totalizatora 09.04.10, 09:05 nie chodzi o kumulacje tylko o cene zakładów, Polacy są biedni i nie stać ich na takie drogie rozrywki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tpi0 PB: Gracze odwracają się od Totalizatora IP: *.jmdi.pl 09.04.10, 09:06 Niektórzy ciągle myślą, że jak podniosą cenę o 50% to przychody też wzrosną o 50% - niestety w biznesie tak łatwo nie jest. Ale jeszcze dużo wody upłynie zanim na "ciepłych" posadach zasiadać będą fachowcy od zarządzania a nie partyjni koledzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur PB: Gracze odwracają się od Totalizatora IP: 165.72.200.* 09.04.10, 09:09 Co to za stwierdzenie, że jest za mało kumulacji? Dzięki temu można jeszcze przypuszczać, że gra jest czysta... Wszak organizator nie powinien mieć wpływu na ilość i wielkość kumulacji? Chyba, że wszyscy w koło wiedzą, że i tak ich rolują, a kumulacja na szaraków działa jedynie jak płachta na byka :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niko Re: PB: Gracze odwracają się od Totalizatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 10:38 Jeśli grających jest coraz mniej to z matematyki wynika ze kumulacje powinny być częstsze ;). Totalizatorowi to lotto ile jest kumulacji bo tylko cześć przychodów idzie na wygraną. W sumie to jest gorsze od systemu argentyńskiego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miro PB: Gracze odwracają się od Totalizatora IP: *.centertel.pl 09.04.10, 09:13 Kiedyś jak lotto było po 2 zł, to co kumulację brałem za 10 zł, a poza kumulacjami za 2 zł. Teraz sporadycznie jak duża kumulacja to wezmę 1 zakład za 3 zł. Szkoda kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: PB: Gracze odwracają się od Totalizatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 09:32 Ja też wcześniej więcej wydawałem. Teraz szkoda mi jakoś tych 3 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans Re: PB: Gracze odwracają się od Totalizatora IP: *.multimo.pl 09.04.10, 09:49 A ja już nie gram wcale. 3 zł to przegięcie pały, wolę sobie browara na to konto kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xsebek PB: Gracze odwracają się od Totalizatora IP: *.chello.pl 09.04.10, 09:27 dokładnie to że ludzie nie grają to powód zbyt wysokich stawek za zakład. Ale to chyba TS ma wkalkulowane w straty. Bo skoro wartość zakładu wzrosła o 50%, to spadek zakładów tylko o 20% to i tak dla nich duża kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Migdal Re: PB: Gracze odwracają się od Totalizatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 09:58 Wydano 20% mniej na zakłady, a nie 20% mniej zakładów postawiono. w I kwartale 2010 - wydano 656,5 mln = 218 mln zakładów (po nowej cenie) w I kwartale 2009 - wydano 820 mln = 410 mln zakładów (po starej cenie) Spadek jest znaczny, ale TS zyskuje na tym, że teoretycznie liczba wygranych też jest o połowę mniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
silic Podniesienie o 50% ceny zakładu - to odpowiedź 09.04.10, 09:37 To był strzał w stopę i twierdziłem tak od samego początku. Kiedys pogrywałem sobie okazyjnie, teraz już nie - podobnie jak częsć moich znajomych. W dodatku minimalna wygrana (za trójkę) wzrosła tylko o 25%... Ludzie potrafią liczyć. Prezesi połakomili się na kwotę zakładu a nie pomysleli , że stracą na ilosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugcia0 3 zł to za drogo w stosunku do wynagrodzeń IP: *.chello.pl 09.04.10, 09:54 i innych towarów na rynku, odpowiednia cena to było 2 zł, mniej niż piwo, 5 zakładów to była dycha, nie żal było dać, za 15 zł w tanich marketach jest pół litra wódki, a to jest w Polsce wielki konkurent Lotto, dobry nastrój pewien po kilku kieliszkach.A tak na serio to ja też mniej gram ale wódki za to nie piję, też mi szkoda 15 zł, kupuję najczęściej 1 zakład za 3 zł aby brac udział w zabawie, tak mnie babcia uczyła, chcesz wygrać graj, ale za minimum, gdy los ma się do ciebie uśmiechnąć wystarczy 1 zakład, co grę,jednak dawniej grałem za 4 zł, 2 zakłady, ewidentny błąd psychologiczny, podobnie jak ceny mieszkań w Krakowie,do poziomu 5 tys zł za 1m2 masa ludzi kupowała, 2 pok, 50 m2, za 250 tys zł to była ta granica, potem poszli w 7 i 8 tys zł i pełno pustych bloków stoi, od 2 lat, jakie to musi przynosić straty tym deweloperom, ale nie spuszczają za bardzo, czekają, długo poczekają, bo ceny ziemi też spadły pod miastem a dom idzie postawić prawie za pół ceny w relacji do lat 2007/08.Psychologia to ważna rzecz w biznesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSFP Re: Podniesienie o 50% ceny zakładu - to odpowied IP: *.ip.netia.com.pl 09.04.10, 10:39 Dokładnie. "Fachowcy" z Totalizatora spowodowali wielomilionowe straty dla skarbu państwa. Ciekawe czy naprawdę nie wiedzieli co robią... Odpowiedz Link Zgłoś
asteroida2 Re: Podniesienie o 50% ceny zakładu - to odpowied 09.04.10, 10:49 Za to zniechęcając ludzi do grania spowodowali wielomilionowe zyski dla najbiedniejszej i najgłupszej części społeczeństwa, która swoimi zakładami finansuje pokaźne pensje zarządu Totalizatora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość PB: Gracze odwracają się od Totalizatora IP: *.acn.waw.pl 09.04.10, 09:38 "Zdaniem cytowanego przez gazetę prezesa TS Sławomira Dudzińskiego, powodem takiego stanu rzeczy była śnieżna zima i afera hazardowa." O matko - I taki ignorant jest prezesem TS. To się w pale nie mieści po prostu ... dobrze, że nie obwinił za to cyklistów i kosmitów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: habib PB: Gracze odwracają się od Totalizatora IP: 20.142.116.* 09.04.10, 09:51 Też mi się podoba to zaklinanie rzeczywistości ze śnieżną zimą:). Wymieńcie inne produkty i usługi, które zdrożały o 50% w jeden dzień. Tak jak przedmówcy za 2 to jeszcze można było spróbować szczęścia a 3 to już szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
koxiarz Re: PB: Gracze odwracają się od Totalizatora 09.04.10, 11:36 Gość portalu: habib napisał(a): > Też mi się podoba to zaklinanie rzeczywistości ze śnieżną zimą:). > Wymieńcie inne produkty i usługi, które zdrożały o 50% w jeden dzień. > Tak jak przedmówcy za 2 to jeszcze można było spróbować szczęścia a 3 to już > szkoda. Pamietam, że jeszcze nie tak dawno (chyba jeszcze w 2008 r) pojedynczy zakład na Dużego Lotka kosztował 1,25 PLN. Potem podnieśli cenę do 2 PLN a rok później do 3 PLN. Ludzie świetnie pamiętają takie rzeczy i nie dają się teraz po frajersku doić. PS. Teraz czekam tylko, kiedy tego prezesa nieudacznika, oderwanego od rzeczywistości ktoś wypier.oli na zbyty pysk bo nie mam ochoty byc sponsorem jego pensyjki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzed PB: Gracze odwracają się od Totalizatora IP: *.ebstrade.com 09.04.10, 10:12 Afera hazardowa nie ma tu nic do rzeczy. Metododa polegająca na podnoszeniu ceny za zakłady o 50% nie sprawdza się. Wystarczy porównać o ile wzrosły wygrane - śmieszne grosze. Można jeszcze raz zmienić nazwę np. na "trotoloto" i sprzedawać za 10 zł od zakładu - super motywacja dla grających. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: PB: Gracze odwracają się od Totalizatora IP: *.tieto.com 09.04.10, 10:17 Podniesienie ceny sprawiło że od tego czasu nie zrobiłem ani jednego zakładu. Mam nadzieję że się przyznają do błędu a nie będą sciemniać o zimie. Odpowiedz Link Zgłoś
pinionzek mroźna zima 09.04.10, 10:31 hahaha, też myślę że chodzi banalnie o wzrost cen a nie zawirowania pogodowe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielkie OkO jak nie ma na co zgonić... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 10:37 to najlepiej na pogodę... ona nie odda... a moze powinna... Odpowiedz Link Zgłoś
keram.keram Na czym ta afera hazardowa polegała wogóle ? 09.04.10, 10:37 Nie mieści mi się w głowie, jakim cudem na takie stanowiska, powoływani są ludzie wypowiadające wierutne bzdury. Prezesie. Oto przyczyny - astronomiczna kwota zakładu ( wyższa niż średnia UE, przy kilkukrotnych niższych wygranych - podejrzenia o manipulacje podczas losowania - przeniesienie losowań do tvpinfo ( dużo ludzi tej stacji nie ma) I to tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiepska kablówka Kiepska kablówka lub inna cyfrówka IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.10, 11:40 > - przeniesienie losowań do tvpinfo ( dużo ludzi tej stacji nie ma) TVP Info jest dostępna jak TVP1 i TVP2 nawet ze zwykłej anteny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej ...kiedyś TOTO LOTEK to było święto... IP: 217.97.182.* 09.04.10, 10:58 Kiedyś... dwa razy w tygodniu wszyscy zasiadali przed telewizorami!!!.Teraz zrobiono z tego głupawą rozrywkę na wzór zachodni z kilkunastoma losowaniami tygodniowo .A co najważniejsze obecna zinformatyzowana do bólu formuła nie daje poczucie "czystego" losowania!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisla PB: Gracze odwracają się od Totalizatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 11:20 To strasznie bardzo drogo ceny 3 zł za 1 zakład. Wiadomo,że w Polsce na to nie stać i dlatego ludzie nie kupują zakłady. Ja sam nie kupuję, a kiedyś było opłacało się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceny zakładów! PB: Gracze odwracają się od Totalizatora IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.10, 11:32 Ceny zakładów są za wysokie! Kłania się Aronson, Psychologia Społeczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemko PB: Gracze odwracają się od Totalizatora IP: *.kalisz.mm.pl 09.04.10, 11:43 Dla kurczącej się garstki naiwnych - cytat ze strony lotto.pl: "Dużo wyższe wygrane w nowej grze – Lotto 08.09.2009 22:20 Już za miesiąc (9 października 2009 r.) Duży Lotek zmieni się w Lotto. Nowa gra będzie miała te same proste zasady co jej poprzednik, natomiast zaoferuje graczom o wiele wyższe wygrane. Warto podkreślić, że w Lotto Totalizator Sportowy gwarantuje pulę na „szóstki” w wysokości minimum 2 000 000 złotych. Ale to nie wszystko, bowiem kumulacje będą występowały częściej i będą wyższe (nawet 50 000 000 złotych)" Skoro zarząd wie, że po podwyżce kumulacje będą wystepowały częściej to ja nie mam więcej pytań. Źródło: serwis.lotto.pl/183-45efdac118327-2888.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdas Zgadza sie... IP: *.isinfo.pl 09.04.10, 12:12 Kumulacje sa czesciej, bo po podwyzce jest mniej grajacych i szostki wypadaja rzadziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atlantic city PB: Gracze odwracają się od Totalizatora IP: *.nplay.net.pl 09.04.10, 11:49 Przecież ten Prezes kompletnie niezna się na ekonomii. Od zarania dziejów wiadomo, że im drożej tym mniej chętnych na zakup produktu. Jeżeli cena produktu jest realnie określona i akceptowalna to więcej jest chętnych na jego zakup, tym większe są przychody dla producenta, w tym przypadku Totalizatora. Zarząd Totalizatora szybko powinien wrócić do poprzednich cen zakładów w tym systemowych i odrazu poprawi się sytuacja firmy. No i większe kumulacje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz542 mam wrażenie ,że losowania są manipulowane 09.04.10, 11:58 Nie tylko ja, bo wiele osób mówi wprost ,że losowania lotto są manipulowane, więc gra to wyrzucanie kasy. Mają możliwość sprawdzić kombinację która nie padła w zakładach i odpowiednio preparują kule żeby kombinacja padła w losowaniu. Zakłady są za drogie i zbyt często są losowania. Było środa i sobota to trzeba było tak zostawić. Odpowiedz Link Zgłoś
lechujarek 64% realnego podatku w Lotto i wszystko jasne 09.04.10, 12:04 Bo tu nie chodzi o cenę pojedynczego zakładu ale o bezczelny haracz jaki pobiera sobie z tego totalizator. Płacimy za jeden zakład 3zł, tak? Z tego: - 0,60zł idzie od razu na "rozwój kultury fizycznej oraz wspieranie kultury narodowej" - 1,20zł (50% pozostałej "właściwej" stawki) idzie, jak mniemam, na pensyjki dla spasionych panów prezesów i rady nadzorczej spółki (wszak na rozwój kultury fizycznej itp. już zapłaciliśmy) Dopiero pozostała kwoty, czyli 1,20zł idzie do puli na nagrody. ALE, jeśli już ci się poszczęści i wygrasz coś większego, musisz jeszcze grzecznie zapłacić od tego 10% podatku. Podsumowując: statystycznie płacisz 3zł; wyjmujesz 1,08zł. 64% !!! Takim właśnie faktycznym podatkiem jest obłożone granie w Lotto. Jeśli ktoś jeszcze nie zdaje sobie sprawy z rozmiaru tego przekrętu, niech sobie wyobrazi że idzie do kasyna i tam wykupuje żetony w taki sposób że płacąc 300zł, dostaje żeton o nominale 100zł... Szanowni państwo z Totalizatora Sportowego, pocałujcie mnie w dupę! Jeśli chcę się pobawić w hazard, zawsze mogę pograć na giełdzie. Realny zarobek w zasięgu ręki, a i stracić wszystkiego też aż tak łatwo (jak to można zrobić w lotto) od razu się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsad PB: Gracze odwracają się od Totalizatora IP: 212.160.172.* 09.04.10, 12:32 Ot, kolejni "managerowie" wysokich lotów. Pogoda zła! A ja twierdzę, że jak zrobi się cieplej będą mieli jeszcze mniejsze przychody, bo staruszki ruszą na działki i będą woleli kupić za 3 zł sadzonkę, a część "klasy niższej" która rzucała "zbędne" 2 zł wabiona ilością zer w kumulacji teraz za 3 zł kupi piwo i wyjdzie w teren. Jak się chce być nazywanym "Panem Prezesem" to trzeba wiedzieć co i komu się oferuje, a nie ograniczyć się do dodawania, że 2+1=3, a to więcej niż 2, więc będzie większy zysk. Jak dziś słyszę pana prezesa, który przekonywał całą swoją mądrością, że zwiększenie kwoty zakładu, owszem spowoduje odejście jakiegoś grona graczy, ale im mniej graczy, tym rzadziej będą trafiać "6", a im rzadziej będą trafiać, tym częściej będzie kumulacja, a im częściej kumulacja, tym więcej graczy, i... będzie zysk. Zapomniał tylko, o czym go ostrzegano, że większość grających to biedni ludzie na których kwoty kumulacji robią wrażenie, ale budżet to mają ograniczony i łatwiej im rzucić monetą 2 zł np. z wózka marketu, niż wysupłać 3 zł, które jednak mają o 50% większą wartość. Do tego zadziałał mechanizm: mniej grających-> mniej wygrywających i skoro samemu nic się nie wygrywa, a do tego przestało się słyszeć, że ktokolwiek ze znajomych wygrał, nawet marną "3" wartą 15 zakładów, to po co wydawać kasę? Cała zasada lotto polegała na jego powszechności, ilości grających i częstości niskich wygranych, obecny zarząd postanowił kusić klientów kumulacjami, ale klientów brakło, bo biedniejszych nie stać, a bogatsi znaleźli inne zabawy hazardowe, może z niskimi wygranymi, ale za to dużo częstszymi i za sporo niższą stawkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OlO Re: PB: Gracze odwracają się od Totalizatora IP: 212.160.172.* 09.04.10, 12:41 I tym sposobem kolejne osoby pobierające wysokie wynagrodzenia za zarządzanie firmą przynoszącą olbrzymie dochody budżetowe, tak nią zarządzają, że przychody lecą na łeb na szyję. Co gorsza nie widzą w tym swojej winy, tylko pogody, koniunktury, pracowników, kryzysu i Bóg wie jeszcze czego. Do tego nie mieści im się w głowie dlaczego proste 2+50% nie chce być więcej od 2. Myślę, że powinny się tym zająć odpowiednie służby i za świadome zmniejszenie dochodów budżetowych powinny być pociągnięte nie tylko władze tej spółki, ale również osoby odpowiedzialne za dobór tych władz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosa7 PB: Gracze odwracają się od Totalizatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 18:17 3 złote za jeden zakład to stanowczo za dużo!. Przestałam grać, bo mnie po prostu na to nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex-gracz Re: PB: Gracze odwracają się od Totalizatora IP: *.159.31.106.static.crowley.pl 27.05.10, 13:47 Nascie lat temu gralem, nawet mi sie udawalo zasilic domowy kawalerski budzet o kilka setek miesiecznie czasem tygodniowo i to na czysto ;), ale gdy wprowadzili nowa gre szczesliwy numerek, a Jamrozy zostal prezesem, szczescie mnie niestety opuscilo dlatego od kilku lat, jak sobie przypomne ze jest cos takiego jak LOTTO, puszcze okienko na kilka losowan za dyche lub max dwie..., a niejest to czesciej niz raz na kwartal nie grasz, nie wygrywasz - ktos powie - i tak nie wygrywalem dlatego odczuwam ulge w portfelu. patrzac na mnie jakos grupe reprezentacyjna to powinni juz dawno zwinac interes, bo ja ograniczylem swe wydatki o 99%, nie gram bo mnie nie stac na taka rozrzutnosc, dodatkowo kazdy mysli, ze zgarnie kumulacje ludzie... po co mi problem w wysokosci nastu baniek na koncie, ja chce zyc ;) a nie oganiac sie od roznych umyslnych Odpowiedz Link Zgłoś