Dodaj do ulubionych

Strona "I hate Ryanair" zamknięta. Chwilowo

13.10.10, 12:51
coz jesli ktos nie chce kozystac z lini ryanair to niech nie wsiada to jak z TV zawsze mozna wo wylaczyc

jedyne co dla mnie jest nie zrozumile to to, ze owa linia nie ma aktualnego rozkladu lotow na listopad !!!!! a to skandal nie dopuszczalny mamy juz prawie polowe pazdziernika i nic , brak informacji o lotach zamknietych jak np. girona do wroclaw i ten brak szacunku chyba najbardziej wkurza

Obserwuj wątek
    • greg44pol44 Strona "I hate Ryanair" zamknięta. Chwilowo 13.10.10, 12:54
      gdyby byla to firma uczciwa to na swojej stronie www udostepnilaby forum dla podroznych lecz jesli ma cos do ukrycia no wlasnie zachowuje sie wlasnie tak

coz jesli ktos nie chce kozystac z lini ryanair to niech nie wsiada to jak z TV zawsze mozna ja wylaczyc i pojsc na spacer

jedyne co dla mnie jest nie zrozumile to to, ze owa linia nie ma aktualnego rozkladu lotow na listopad !!!!! a to skandal nie dopuszczalny mamy juz prawie polowe pazdziernika i nic , brak informacji o lotach zamknietych jak np. girona do wroclaw i ten brak szacunku chyba najbardziej wkurza

• derwisz911 Re: Strona "I hate Ryanair" zamknięta. Chwilowo 13.10.10, 13:15
        A ile powaznych przewoznikow umieszcza fora na wlasny temat na swojej stronie?

Co do rozkladu to swieta racja, powinni miec jasna siatke polaczen i aktualnie o tym informowac.

Zgadzam sie rowniez w sprawie 'przymusu'. Nikt nikomu nie kaze Ryanem latac.
        Raz w zyciu podrozowalem Ryanem do Londynu i z powrotem. LOTem kilkukrotnie
        roznica w cenie szesciokrotna. Natomiast jesli chodzi o wrazenia z lotu to LOT wyprzedzal Ryana o... kanapke i herbatke, za ktore w Ryanie trzeba doplacac. Oczywiscie nie tyle zeby to zrownowazylo cene LOTowskiej taryfy.

Zwykle z politowaniem patrze na ludzi zarzakajacych sie 'nigdy nie polece z ryanem'. Majac dna uwadze deklaracje checi wywalenia szesciokrotnie wiekszej kwoty mozna miec watpliwosci co do ich zdrowia umyslowego.

Ale ryan i tak lata pelny, bo wystarczy czasem porownac ceny, a juz argument ciasnych rzedow foteli, braku posilku czy krolewskiej opieki w czasie dwugodzinnego lotu nagle przestaje miec znaczenie:)
        • Gość: Wiking Re: Strona "I hate Ryanair" zamknięta. Chwilowo IP: *.cybercomhosting.com 13.10.10, 13:46
          @derwisz911
          duzo racji w tym co piszesz.
          Ale widzisz klient oczekuje nie tylko dobrej ceny.
          Oczekuje rzetelnej informacji, minimum zainteresowania (o czym za chwile).

Co do cen LOT vs SAS trasa CPH - WAW. Byl czas ze loty na tej trasie byly dzielone te sama godzina ten sam samolot polowa miejsc lot polowa sas. LOT: 1326pln bez kanapki w economy class SAS: 340pln ten sam lot ta sama klasa.

Wracajac do Ryanair - raz kupowalem bilet, nieprzejrzysta strona, niedzialajaca platnosc karta udalo mi sie za 3 cim razem wczesniej odrzucona transakcja. W koncu informacja ze potwierdzenie powinno przyjsc w ciagu paru dni mailem. 2 tygodnie nic nie ma. bilet kopowany z 3 miesiecznym wyprzedzeniem. Sprawdzam skrzynke zadnej informacji nic. W koncu zeby szybko sie dowiedziec o co biega kontakt telefon z jakas wysoka stawka za minute i do tego po ang (nawet po wybraniu opcji jezyk polski!!) no luz dla mnie nie problem ale juz pokolenie moich rodzicow nie ma tak lekko. OK dodzwonilem sie wyjasnilem. Przyczyna bylo to ze lot rezerwowany zniknal z siatki polaczen!! i tu wlasnie cos cos okreslam minimum zainteresowania w przypadku takim nie tylko nie pobierac pieniedzy z konta ale moze wyslac z automatu email do klienta nawet po ang Przepraszamy wybranay przez panstwa lot zostal usuniety z rozkladu, nie zostana panstwo obciazeni kosztami. Wyslanie czegos takiego z szablonu nie jest chybapoza mozliwosciami Ryanair.

Po prostu sie zniechecilem. Nie znaczy to ze w innych liniach 'tanich' jest lepiej ale powiedzmy jest odrobine lepiej na tyle ze jesli moge to omijam Ryanair. Nie bede pisal ze nigdy z nimi nie polece bo moze mnie cos do tego zmusi (np dogodne polaczenie zamiast przesiadek).

tak samo jest z kazda inna podroza mozna oszczedzic XXX pln lub podrozowac wygodnie - aktualnie duzo podrozuje promami i naprawde wole troche wiecej zaplacic nizli sie meczyc i prowadzic pozniej samochod wygladajac jak zombie :P

pozdro
          • michaelm3 Re: Strona "I hate Ryanair" zamknięta. Chwilowo 13.10.10, 19:23
            @Wiking

Musisz miec niesamowitego pecha...

Lecialem Ryanairem ze sto razy i jak dotychczas nie mialem nawet ulamka problemow jakie spotkaly Ciebie juz przy pierwszym podejsciu.
            Jedyna niedogodnosc jaka mialem okazje doswiadczyc byla zwiazana z kupieniem 2 biletow dla jednej osoby na ten sam lot. Po czesci wynikiem tego byl blad na stronie Ryanair ale rowniez moja nieostroznosc. Zwrot pieniedzy za jeden bilet kosztowal mnie chyba 5 min. polaczenia tel. i 10 euro.
            Poza ta przygoda i pomijajac czasami widoczny chlew w samolocie i brak profesjonalizmu personelu pokladowego nie moge miec zastrzezen do tej 'znienawidzonej linii lotniczej'.
            Ani razu nie odwolali mi lotu, nie przypominam sobie abym zaliczyl rowniez znaczace opoznienie (w ogole nie przypominam sobie jakiegokolwiek opoznienia). Nie mialem rozwniez problemu z bagazem ani pod wzgledem jego zgubienia ani gabarytow.
            Ceny sa rozsadne i czasami naprawde az smiesznie niskie. Oplaty dodatkowe przejrzyste, jezeli nie chcesz ich ponosic to dostosowujesz sie do obostrzen i nie placisz dodatkowych sum.
            Odprawa przez internet bardzo wygodna i oszczedzajaca troche czasu na lotnisku.

Porownanie go do Wizzaira wypada bardzo dobrze. Ta linia lecialem co najmniej kilkanascie jezeli nie kilkadziesiat razy. Pierwsza i jedyna rzecz jaka mi sie rzucila w oczy to wieksza kultura obslugi na pokladzie Wizzaira wlaczajac czystosc kabiny a takze uroda stewardess;-)
            I to byloby na tyle. Kilka wiekszych opoznien komplikujacych caly plan dzialania nie wplynelo na wzrost mojego zaufania do tej linii. Odwolany w ostatniej chwili lot(oczywiscie na tyle wczesnie aby Wizzair nie musial ponosic zadnych dodatkowych kosztow zwiazanych z rekompensata) i doslownie batalia z infolinia tej niezorganizowanej firmy i jej niewyedukowanymi pracownikami + raczkujaca odprawa on-line to moje ostatnie doswiadczenia z ta firma.

Nawiazujac do tego co juz kiedys napisalem, jezeli dla kogos lot samolotem to doswiadczenie zycia a machanie drogim biletem w holu lotniska to sposob na zaszpanowanie, hehe, to nie pozostaje mu nic innego jak wykupic bilet w Lufthansie czy BA. 10 razy drozszy, 3 razy dluzsza podroz bo czesto z przesiadkami ale za to jaki lans. No i bilet mozna pozniej oprawic i powiesic na scianie a to nie to samo co wymietolona kartka z drukarki w przypadku Ryanaira;)
        • Gość: brink of madness Re: Strona "I hate Ryanair" zamknięta. Chwilowo IP: 178.73.49.* 13.10.10, 15:26
          Mozna poleciec Lufthansa (z przesiadka, niestety), za 550 zl. Ale za to na Heathrow. I bez doplacania za bagaz, platnosc karta i hgw, co jeszcze.
    • Gość: O Leary www.ihateryanair.org IP: *.codetel.net.do 13.10.10, 13:27
      Dziala, dziala ;)

www.ihateryanair.org/
    • Gość: Pawel.Bruksela Re: Strona "I hate Ryanair" zamknięta. Chwilowo IP: 109.129.176.* 13.10.10, 16:15
      z tego co wiem Girona do Wrocka ma byc zawieszona az do poczatku sezonu letniego
    • jacekzet 322 GBP, ho ho ho, obłowił się 13.10.10, 16:46

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka