Dodaj do ulubionych

Skandal z jajami

07.01.11, 21:21
"Przecież taka kura chodzi bez kontroli, pije i je, co chce" -moze nawet czasem jakas wstretna dzdzownice albo inne paskudztwo. import jajek nie jest konieczny, wystarczy, ze do polski trafilaby pasza. a salmonella najlepiej rozwija sie w wielkich fermach, gdzie na niewielkiej przestrzeni stloczone sa miliony kur.
Obserwuj wątek
    • janek-brede Skandal z jajami 07.01.11, 22:25
      Dziwie sie tak poznej reakcji polskiej prasy ale widocznie , oni mysla ze to nas nie dotyczy a ja mysle ze sami nie wiedza ile jajek , drobiu i indykow zatrutych trafilo na rynek polski , afera jest juz od tygodnia w niemieckich mediach i coraz gorsze wiadomosci , praktycznie to wszystko poszlo z poza kontroli mamy trucizne w sklepach i jeszcze musimy za to placic , jak nie wsciekle krowy to zatrute lososie z Chile lub z Norwegi skarzone warzywa z Holandi i tak dalej ludzie toc to masowe morderstwo a sprawcy dostana moze 10 000 euro kary a milon euro dostali przedtem jako dotacje do interesu , normalnie to dozywocie dla takich to za malo i oczywiscie ministrowie znowu nic nie wiedza to za co oni biora tak wysokie pensje a moze oplaca ich ta mordercza mafia produkojaca ta trucizne .
      • Gość: Jan Jajkowski prawe jajko mnie coś swędzi czy to dioksyny ? IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.11, 14:24
        proszę pomóżcie mi w diagnozie
        • czasnapiwo polskie jaja są OK 08.01.11, 14:37
          uwierzcie mi na słowo - polskie jest super! polska żywność jest o 1000% lepsza od niemieckiej i w naszym super państwie nigdy by nie mogło dojść do takiej tragedii

ale my możemy być spokojni - zapraszam się co sklepów - kupujmy jak zwykle najtańsze bo najlepsze produkty - im możemy zaufać tak samo jak naszym politykom! uwierzcie mi na słowo!

czasnapiwo.blogspot.com/search/label/%C5%BCywno%C5%9B%C4%87
          smacznego!
      • Gość: num Re: Skandal z jajami IP: *.ghnet.pl 09.01.11, 08:49
        To pewne, ze produkty są na polskich półkach. Co gorsze jaka jest pewność, że sama pasza nie trafiła do polskich firm? Mięso wyrzucone w Niemczech trafi jako produkt mrozony za parę lat na nasze stoły. Dlaczego po zjedzeniu takiego syfa mam jeszcze opłacać bencwałow lekarzy, którzy nie będa mieli pojęcia co powoduje choroby jelit, żoładka, itp.
        Bębni się o wielkim patriotyzmie, nacjonalizmie, pełno u nas flag i kocham Polskę a na co dzień decydenci serwują nam truciznę w supermarketach żeby przemysł lekarski się krecił.
    • Gość: Niemieckie jaja Artykuł zawiera przekłamanie. IP: 109.74.100.* 07.01.11, 23:35
      Otóż w Polsce (a przynajmniej w Szczecinie) bez problemu można kupić jaja pochodzące z Niemiec lub Holandii. Mam na myśli tzw. "jedynki" (od kur z wolnego wybiegu), sprzedawane w Lidlu, bodajże po 4,99 PLN za 6 sztuk.
      • Gość: Fifi niemieckie jajka z "1" IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.01.11, 10:59
        Jajka ze stemplem "1" i "0" nie sa skazone. 2-DE-0350121 und 2-DE-0350372 maja zas zawartosc dioksyny powyzej dozwolonego poziomu.
      • Gość: mm Re: Artykuł zawiera przekłamanie. IP: *.fbx.proxad.net 08.01.11, 13:09
        Jest tez drugie przeklamanie: jajka bio czyli ekolodziczne, te z zerem sa w Niemczech tansze niz w Polsce polskie. Polskie kury i polscy chlopi maja sie liepiej od niemieckich bauerow? A moze polscy posrednicy chca zarabiac lepiej od niemieckich? Kraj chory na pazernosc.
        • Gość: piotrek Re: Artykuł zawiera przekłamanie. IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.11, 20:29
          A może są lepsze niż zdrowsze niż niemieckie świństwo?
          • Gość: sadasdasd Prawie na pewno nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 22:55
            Zero stawia dość rygorystyczne wymagania odnośnie hodowli, które zapewniają, że kura odżywa się i żyje zdrowo.
    • Gość: wolna kura Najgorsze sa te jaja od Wolnej Kury ze wsi IP: *.toya.net.pl 07.01.11, 23:39
      bo przeciez nikt nie wie co ta kura zjadla, moze jakiegos robala ???
      • Gość: e tam.. Chodzi im o tę wolną szarą strefę... IP: *.ists.pl 08.01.11, 07:22
        To ta wolna szra strefa tak ich w oczy kole i spać nie daje...

Obliczają ile to pieniędzy krąży poza kontrolą złodziejskiem mafii...

W oczy ich to kole.

Dlatego wymyślają takie kretyńskie argumenty.

Ale też trzeba być niespotykanym kompletnym idiotą największego kalibru, aby dać się przekonać, że jest źle kiedy kura chodzi wolno i pije i je co chce...

Chyba tylko wiekszym idiotą jest ten, kto wypowiada takie opinie.

Ale nie łudźmy się, Oni aż tacy głupi to nie są.

Po prostu chcą nas jeszcze bardziej wydoić na podatkach.

Wtedy każdy pretekst jest "dobry"...
        • Gość: minister finansów zamontować kurom kasy fiskalne w dupach IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.11, 14:30
          nie może być tak, że kura znosi jajko, a potem ktoś je zje i nie zapłaci VATu
          żrecie takie jajka bez VATu i nie ma potem na pensje dla córki Rostowskiego w ministerstwie

chamy jedne, nieuczone
      • Gość: nasza pasza Re: Najgorsze sa te jaja od Wolnej Kury ze wsi IP: unknown 08.01.11, 08:52
        A ten robak nażarł się jakieś chemii i świeci.
        • Gość: ciekawy świata Re: Najgorsze sa te jaja od Wolnej Kury ze wsi IP: 95.108.84.* 08.01.11, 14:51
          Ja ci się udało uzyskac adres IP "unknown"?
          • trollskog "unknown" to jego dostawca internetowy :) 08.01.11, 16:55
            Pewnie "unknown" to jego dostawca internetowy :), w innym przypadku powinno chyba być "nieznany".
      • trollskog Re: Najgorsze sa te jaja od Wolnej Kury ze wsi 08.01.11, 16:59
        "Przecież taka kura chodzi bez kontroli, pije i je, co chce"

Ale przynajmniej CHODZI ! :)

Poza tym, jak można cytować opinie firm drobiarskich na ten temat, skoro mają one interes w krytyce "wiejskich" jaj ? To ma być rzetelne źródło informacji ?
    • Gość: Ezekiel 25:17 Jaja z Niemiec skażone rakotwórczymi dioksynami IP: *.washdc.fios.verizon.net 08.01.11, 02:30
      Te polskie nielegalne kury nie tylko jedza robaki, ale maja sex z kogutami, i to bez zabezpieczenia ! Najwyzszy czas, aby rezim zaczal traktowac tych nielegalnych producentow jajek podobnie jak pijanych rowerzystow i osadzac ich w wiezieniach. Za jazde po pijaku-rok, za jazde po pijaku we dnie i bez swiatel-dwa lata, za jazde po pijaku w nocy bez swiatel-3 lata. Za sprzedaz tuzina nielegalnych jaj znoszonych przez nielegalne kury jedzace nielegalne robaki i majace nielegalny sex z kogutami - rok wiezenia i dodatkowy rok za kazdy nastepny tuzin ! Pospolstwo powinno nie tylko respektowac wladze, ale takze powinno sie wladzy bac ! RP jest panstwem prawa i prawa dla maluczkich powinny byc surowe !
    • art.usa Jaja u Niemców skażone rakotwórczymi dioksynami? Panienki proszę zważa 08.01.11, 04:06
      Co z za to może kogut czy kura która dziobie na podwórku, gdzie jest rozlany
      stary olej z traktora gospodarza.
      Ludzie umierają na raka, myśląc że to kara boża,
      nikt nie myśli że to tylko nie chlujstwo gospodarza.

Dioksyna to nie tylko Seveso trucizna która powstaje
      przy spalaniu chloru i organicznych produktów w temperaturze 300 stopni celsjusza,
      ale stare oleje z silników rozlewane na podwórzu mają te same właściwości.

Trafi gospodarkę Niemiecką i to nie lekko, Miliardy pójdą w piach,
      i tylko przez nie chlujstwo jednych.

Tak z ciekawości, istnieje w Polsce w ogóle taka kontrola na pasożytów trucicieli?
      • snellville Re: Jaja u Niemców skażone rakotwórczymi dioksyna 08.01.11, 04:45
        Arcik idz juz spac kolego.
        Gdyby nie wiejskie jajka nie byloby produkcji dobrych lodow i ciast.
        Majac kiedys golebie pocztowe domyslilem sie zeby kupic piec kurek zeby bylo fajniej.
        Mieszkam na peryfarich Atlanty tzn,jest to miasteczko nie wies.
        Tylko Polak mogl sie domyslec hodowli kur na podworku pomimo ze nie pochodze ze wsi.
        Sasiedzi mieli niezly ubaw.
        Jajka byly wspaniale,mogles je rozbic nad patelnia z wysokosci metra i nie rozplynely sie.
        Dzieci nie chcialy jesc jajecznicy z tych jajek bo przyzwyczajeni do amerykanskich ktore smierdza ryba bo sa karmione jakas pasza ktora ma dodatek odpadow rybnych.
        Po chyba 8 miesiacach zona gdzies moje kury wywiozla bez mojej zgody bo w ogrodzie nawet jeden kwiatek sie jej nie ostal.
        K....a ale bylem zly.
        • art.usa Re: Jaja u Niemców skażone rakotwórczymi dioksyna 08.01.11, 11:32
          snellville napisał:

> Arcik idz juz spac kolego.
          > Gdyby nie wiejskie jajka nie byloby produkcji dobrych lodow i ciast.
          > Majac kiedys golebie pocztowe domyslilem sie zeby kupic piec kurek zeby bylo fa
          > jniej.
          > Mieszkam na peryfarich Atlanty tzn,jest to miasteczko nie wies.
          > Tylko Polak mogl sie domyslec hodowli kur na podworku pomimo ze nie pochodze ze
          > wsi.
          > Sasiedzi mieli niezly ubaw.
          > Jajka byly wspaniale,mogles je rozbic nad patelnia z wysokosci metra i nie rozp
          > lynely sie.
          > Dzieci nie chcialy jesc jajecznicy z tych jajek bo przyzwyczajeni do amerykansk
          > ich ktore smierdza ryba bo sa karmione jakas pasza ktora ma dodatek odpadow ryb
          > nych.
          > Po chyba 8 miesiacach zona gdzies moje kury wywiozla bez mojej zgody bo w ogrod
          > zie nawet jeden kwiatek sie jej nie ostal.
          > K....a ale bylem zly.

Dziwne.
          Ten sam przypadek.
          Tyle że ja mam jeszcze dwie kaczki, czyli czarnego kaczora zwie się Tadzio(Rydzyk)
          i brązową kaczkę zwie się Jaruś, kiedyś zdjęcia z ich życia seksualnego
          włożę tu w internecie.
          Kury mi kochanica zlikwidowała, bo po każdym złożonym jajku krzyk kur i koguta,
          niby bab z PISu w nowej partii, Jaja dla Polski, czy jak tam.
          Gołębie i króliki też mi jeszcze zostały.
          Gdy wyjeżdżam, czasami na dłużej, zajmuje się koleżanka i Kochanica zwierzątkami.
      • kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna co żre kura pani Halinki? 08.01.11, 09:24
        art.usa napisał:

> Co z za to może kogut czy kura która dziobie na podwórku, gdzie jest rozlany
        > stary olej z traktora gospodarza.
        > Ludzie umierają na raka, myśląc że to kara boża,

My jemy tylko jajka przywożone od jednej kobiety ze wsi, które mają zupełnie inny smak z powodu sposobu karmienia kur i ich trybu życia. Kury te chodzą gdzie chcą, ale jedzą głównie pszenicę, i właśnie taka kurza dieta u pani Halinki ma bardzo duży wpływ na smak jajek.
    • jasio.cekin Jaja z Niemiec 08.01.11, 07:04
      Sądzę, że to sprawka koguta. Może coś "podłapał"... kur zapiał !
      • art.usa Re: Jaja od Niemca koguta który coś podłapał są gorące ale i niebezpie 08.01.11, 11:20
        dla panienek.

jasio.cekin napisał:

> Sądzę, że to sprawka koguta. Może coś "podłapał"... kur zapiał !

A widzisz co prawda to prawda.
    • Gość: e tam.. Polska kura na wsi chodzi bez kontroli??? IP: *.ists.pl 08.01.11, 07:16
      Pije i je co chce???

Wiekszego idioty i wiekszego głupstwa dawno chyba w tym kraju nie było !

Od tysięcy lat kury zawsze i wszędzie chodziły wolno i jadły co chciały.

I to były najzdrowsze jaja.

Jakim to trzeba być idiotą, żeby tego nie rozumieć. Takie opinie wypowiada ktoś o mentalnosci niewolnika, zwolennik obozów koncentarcyjnych, przynajmniej w wersji zwierzęcej.

A co do salmonelli, to wystarczy jaja gotować lun smażyć. Nie spożywać surowych i rozbitych. I po kłopocie.
      • pani_bozia Re: Polska kura na wsi chodzi bez kontroli??? 08.01.11, 08:32
        po prostu przed posiłkiem trzeba jajko umyć, ręce też i już - nie wiem czy to zabija salmonellę, ale wystarczy nie być brudasem i tyle
        ja kiedyś wiele lat temu jadłam jajka, takie nielegalne i przeżyłam dzieciństwo!
        • Gość: wybredny Re: Polska kura na wsi chodzi bez kontroli??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 13:34
          Co ja zrobię jak smakują mi tylko te nielegalne jajka od wiejskiej gospodyni? Innych nie jadam bo są niedobre.
          • Gość: k! Re: Polska kura na wsi chodzi bez kontroli??? IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.11, 20:48
            To ja mam odwrotnie.
            Od jajek bez pieczątki Inspekcji Weterynaryjnej mnie mdli.
    • pani_bozia Jaja z Niemiec skażone rakotwórczymi dioksynami 08.01.11, 08:28
      Szarą strefą można nazwać te jaja kupowane bezpośrednio od rolników, gdzieś na wsi. Rzeczywiście, choć są tak lansowane, to właśnie one mogą być niebezpieczne. Przecież taka kura chodzi bez kontroli, pije i je, co chce - mówi Wężyk.
      I robi tez co chce!
      Skandal!

oplułam się kawą, wielkie dzięki
      • kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna co żre kura pani Halinki? 08.01.11, 09:18
        Jajka ze sklepu czy z bazaru może nie są trujące, ale są tragiczne w smaku.

My jemy tylko jajka przywożone od jednej kobiety ze wsi, które mają zupełnie inny smak z powodu sposobu karmienia kur i ich trybu życia. Kury te chodzą gdzie chcą, ale jedzą głównie pszenicę, i właśnie taka kurza dieta u pani Halinki ma bardzo duży wpływ na smak jajek.

Nie wiem, jak jest u innych rolników, ale produkcja jajek na fermach jest tragiczna. Jajka w sklepach są pobrudzone odchodami kur a ich smak jest bardzo przykry. Oczywiście te fermowe jajka muszą zawierać całą chemię i antybiotyki, którą dostają te fermowe kury (pakowane po 50 w klatce), które bez antybiotyków w paszy padłyby wskutek ogólnej zarazy. Bardzo współczuję ludziom jedzącym te tanie fermowe jajka, bo oni narażają swoje zdrowie głównie z dwóch powodów - z niewiedzy oraz z biedy (bo jajka fermowe są tanie).

Jest jeszcze jedna różnica pomiędzy drogimi jajkami pani Halinki i tanimi jajkami z fermy. Jajka z fermy są wszędzie, a po jajka pani Halinki trzeba pojechać, i zwykle wraca się z pustymi rękami, bo pani Halinka wszystko sprzedała i nie ma jajek.

Jeżeli chodzi o import do Polski świństw z zachodu (ze Szwecji, z Niemiec), to słyszałam o tym, że Lepper wykrył zanieczyszczone odchodami (chyba szczurów) zboże sprowadzane z Niemiec, a ze Szwecji przyjechało do Polski jakieś mięso lub produkty mięsne mające 20 lat i pochodzące ze szwedzkich zapasów wojskowych.
        • Gość: Gość Re: co żre kura pani Halinki? IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.11, 14:50
          Czy byłaś kiedyś na fermie? Czy masz choć trochę pojęcia o tym o czym piszesz?
          • Gość: okok Re: co żre kura pani Halinki? IP: *.icpnet.pl 08.01.11, 21:23
            Jak kazdy taki "polaczek" ta forumowa plujka nie ma pojęcia o polskiej wsi i o rolnikach. Te bzdury o kurkach jedzących pszenicę czy co to tam bredzi ta kobieta to zwykła gadka - taka typowa gadka polskiego idio}y. Ale - skoro tak jest takim ludziom łatwiej życ, to niech se żyje.
            Ja akurat mam spory kontakt z "jajkami od rolnika" i mięsami od rolnika. Ale wiem że jeżeli w DE jest afera dioksynowa, to w PL od 10lat nikt nawet tego badziewia nie zauważył i pewnie dawno już o tym zapomniał. To samo z mięsem od "rolników"... Zwykle te pajace uważające że jedzą najzdrowsze mięso na świecie nie pojmą tego że ich "rolnik" karmi je tym co jest najtańsze w jego otoczeniu. Zwykle tych pasz nikt nie kontroluje, bo te "kontrolowane" i pakowane są dużo droższe niż te "na lewo". A co tam w tych na lewo jest to wie tylko ten co to zrobił - zwykle jest wszystko, łącznie ze zmielonymi kościami psów i krów.
            Ale nieważne. Naprawdę nieważne - i tak nikt nie jest w stanie powiedzieć co jest zdrowsze dla naszego organizmu. Bo nikt tego nie wie. Jak słysze te gadki idio+tów o tym co to powoduje nowotwory to mnie z nóg ścina - to lekarze badający nowotwory od lat nie znają przyczyn i powodów, a tylko próbują skleić różne objawy w całość a takie internetowe plujki głupot znają przyczyny.... Nikt nie wie czy jajko z dioksynami naprawdę człowiekowi zaszkodzi - codziennie miliony ludzi śpi mając przy głowie komórki, nadajniki wifi, termometry zdalne, palą w piecach różne toksyczne badziewia, piją wódę i inne szajsy, jedzą nafaszerowane wędliny i podrabiany nabiał - nikt nie jest w stanie udowodnić co jest gorsze, a wiek ludzi zwiększył się znacząco i przybywa chorób których "kiedyś" nie było - to jasne jak słońce. Nie wspominając już że gigantyczna fala nowotworów jaką przeżywamy to efekty życia w PRL-u a nie współczesnego świata... Taka jest prawda - w ujęciu ogólnym oczywiście. Kiedyś ładnie powiedział to jeden z lekarzy onkologów na jednym z wykładów na pytania jakiegoś vege-zboka, a moze nie vege, ale witariana, albo innego zboka - chodziło o pomarańcze. Że nie wolno jeść tego badziewia, bo to jest nafaszerowane chemią, płynie długo - no totalne beeee, nie mające nic wspólnego ze zdrowiem. A co powiedział profesor? Krótko - tylko że pomimo tego pomarańcza zawiera świetne kombinacje antyoksydantów i wg niego ilość, przyswajalność i łatwość zdobycia w okresie gdy w naszym klimacie nie ma innych źródeł witaminy C w takim zestawieniu przeważa wady związane z tą chemią podtrzymującą owoce podczas transportu. I to pewnie jest zdrowe podejście, a nie chrzanienie o złych produktach,a potem nieświadome jedzenie miesa od "rolnika", który kupił tanią paszę w której zmieszano jakieś soje,tłuszcze, wypełniacze i inne świństwa (ten rolnik nie musi o tym nawet wiedzieć - on dba o swój interes).
            • drugilukasz2983 Re: co żre kura pani Halinki? 08.01.11, 22:42
              Nie dość, że jesteś idiotą to jeszcze łżesz.

W dupie byłeś, gó... widziałeś a nie wieś.

" zwykle te pajace uważające że jedzą najzdrowsze mięso na świecie nie
              > pojmą tego że ich "rolnik" karmi je tym co jest najtańsze w jego otoczeniu. Zwy
              > kle tych pasz nikt nie kontroluje, bo te "kontrolowane" i pakowane są dużo droż
              > sze niż te "na lewo"

Polskich, małych rolników nie stać na pasze dla kur ! Dają im naturalne zboże bo jest zwyczajnie tańsze. Owszem, czasem widzę że rolnicy kupują mieszanki dla małych kurcząt - robi się to jednak po to aby kurczęta podłapały trochę witam. Jak podrosną to daje im się zboże bo tak jest taniej.

100 kilogramów jęczmienia kosztuje około 75 zł. Podobnie pszenica i kukurydza.
              Spróbuj kupić 100 kg paszy w tej cenie ! Najtańsze są po 100 zł a te lepsze po 200-400.
    • Gość: opty Jaja z Niemiec skażone rakotwórczymi dioksynami IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.11, 09:27
      Kura najlepiej wie inkstynktownie co jej smakuje . Jeżeli położysz przed kurą robaka i ziarno przenicy napewno wybierze robaka. Kura jest mięsożerna. Jajka od wolno biegających kur są najlepsze zawierają prawidłowy skład biochemiczny i dobry cholesterol który usuwa ten zły z naszych organizmów. Cała reszta opinii to dyrymały dla pieniędzy.
    • esempe Jaja z Niemiec skażone rakotwórczymi dioksynami 08.01.11, 10:06
      Ale jaja! Panie i panowie prezesi od kur nie mają pojęcia o hodowli i produkcji jaj, tym bardziej o biologii kury, ich wypowiedzi niosą dzięki temu sporą dawkę humoru. Groźniejsze jest co innego - lobby "kurzęce" chce zagarnąć pozostałą część zdrowego jeszcze (chyba tylko w Polsce) rynku, żeby z tego czerpać zyski. A my mamy jeść jaja pełne sterydów, anabolików, antybiotyków i czego tam jeszcze, czym się utrzymuje przy życiu nioski. Śmierdzi to i może nie truje od razu, ale na raty na pewno.
      Niestety jest to tylko część rynku żywnościowego, który cały jest podobnie niezdrowy. Chleb, który nie czerstwieje tylko pleśnieje, mleko, które się nie zsiada, pomidor, który nie ma miąższu tylko w grubej skórze zupę przypominającą nieco pomidorową, tłuszcze, które nie mogą się zdecydować czy są zwierzęcymi czy roślinnymi. Można tę wyliczankę wydłużać i wydłużać. Chcę tylko powiedzieć, że czarno widzę zdrowie następnych pokoleń ludzkości. Chyba ze ewolucja nadąży...
      • Gość: czlek Re: Jaja z Niemiec skażone rakotwórczymi dioksyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 12:45
        Racja.
        ,,Przecież taka kura chodzi bez kontroli, pije i je, co chce" - to zdanie pięknie pokazuje sposób myślenia tych idiotów z ,,przemysłu" Kurę trzeba zamknąć w ciemnicy i karmić antybiotykami, sterydami, hormonami itp - wtedy kura zdrowa! Aż mnie krew zalewa.

• bezzebnypirat Re: Jaja z Niemiec skażone rakotwórczymi dioksyna 08.01.11, 13:36
        Zapominasz tylko o jednym... statystycznie zyjemy dluzej niz kiedykolwiek wczesniej.
        • Gość: ząbpirata Re: Jaja z Niemiec skażone rakotwórczymi dioksyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 13:44
          bezzebnypirat napisał:

> Zapominasz tylko o jednym... statystycznie zyjemy dluzej niz kiedykolwiek wczes
          > niej.

Wytłumaczeniem tego ewenementu jest nasza wiara i łaska Pańska za uległość i smarowanie dupy miodem urzędnikom K.kat.
          • bezzebnypirat Re: Jaja z Niemiec skażone rakotwórczymi dioksyna 08.01.11, 13:51
            Gdyby tak bylo, Polacy zyliby najdluzej w Europie!
    • Gość: maciej Tak niestety wygląda masowa produkcja...... IP: 217.97.182.* 08.01.11, 13:15
      Globalizacja......katastrofalne efekty widzimy na każdym kroku
      • bezzebnypirat Re: Tak niestety wygląda masowa produkcja...... 08.01.11, 13:33
        Gdzie na przyklad? Jedyne co kaze ludziom kupowac jaja z ferm to skrajnie niska ich cena. Wtedy zostaje jeszcze cos na drozejace fajki.
    • anka_z_lasu Re: Skandal z jajami 08.01.11, 13:17
      "Przecież taka kura chodzi bez kontroli, pije i je, co chce"
      I pewnie nie jest to pasza z dioksynami bo nikt w nią tego nie wmusza...
      • art.usa Re: Skandal z jajami starego Niemca 08.01.11, 17:24
        anka_z_lasu napisała:

> "Przecież taka kura chodzi bez kontroli, pije i je, co chce"

Już dobrze Aniu,
        a pomyślałaś że po takim piciu i wielkim żarciu ,
        z kim śpi i czy używa gumę?
    • Gość: Kura Re: Skandal z jajami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 13:21
      Polska szara strefa jest wciąż bardzo dużym problemem dla naszej branży, według szacunków ekspertów obejmuje ponad połowę rynku - twierdzi Dębska.

Dlatego też dalej dotujcie rolnictwo, dajcie następne ulgi rolnikom i smarujcie im dupę miodem, ale tym naszym, nie sprowadzanym, żeby nie czuli się poniżani i nie obrazili się, bo to może wpłynąć na mniejsze poparcie dla przedstawicieli rolnictwa w Sejmie. To, że za te jaja płaci obywatel to nie ma zadnego znaczenia.
    • janblog Jaja z Niemiec skażone rakotwórczymi dioksynami 08.01.11, 13:28
      Nie wspominają tego w artykule ale skażenie jest dość poważne ,bo przekroczono dopuszczalną ilość doiksyn 77 RAZY ! Najciekawsze jest to jak można było tego nie zauważyć .... czyli kontrole wyrywkowe ... zawiodły . Jak sprawdzałem .. to na razie nie ma śladu by coś dotarło do nas. . największy problem mają Brytyjczycy.
    • Gość: kaczy dołek Jaja z Niemiec skażone rakotwórczymi dioksynami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 13:28
      Mnie się wydaje, że jak wszystko w tym kraju z nad Wisły nie ma nad tym kontroli co w sklepach jest. Jeśli tylko pojawiła się możliwość jakiejś super taniej paszy to polaczek na bank to wykorzystał i napchał syfem kuraki. Kto to kontroluje ja się zapytam. Nikt. To, że w tym kraju nie wybuchła jeszcze żadna epidemia i katastrofa to jest faktycznie następny cud nad wisłą. Przecież tu nie ma kasy na nic.
      • Gość: D. biskupa Re: Jaja z Niemiec skażone rakotwórczymi dioksyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 13:41
        Gość portalu: kaczy dołek napisał(a):
        Nikt. To, że w tym kraju nie wybuchła jeszcze żadna epidemia
        > i katastrofa to jest faktycznie następny cud nad wisłą. Przecież tu nie ma kas
        > y na nic.

Zgadzam się z tym co napisałeś z wyjątkiem jednego, że nie ma kasy na nic. Otóż prawdą jest, ze nie ma kasy na nic oprócz dotowania K.kat i jego rezydentury na Polskę.
    • Gość: kuba Jaja z Niemiec skażone rakotwórczymi dioksynami IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.11, 13:32
      [[b]u]polskie jaja też są nie lepsze. Kokosy drobiarzom przynosi karmienie niosek mączkami mięsnokostnymi - paszą tanią, wydajną i .... zabronioną do skarmienia. Ale; wystrarczy mieć pole i pisać i pisać i pisać ... oświadczenia ;) , że maczkę zużywa się jako nawóz ...
      koniec sprawy.[/u][/b]
    • Gość: monika Re: Skandal z jajami IP: *.swidnica.mm.pl 08.01.11, 13:44
      No wlasnie! Jajka ze sklepow tak smierdza, ze nawet moj kot nie chce ich jesc.
      Jajka z tak zwanej "szarej strefy" jem od dziecka. U mojej babci nigdy nie bylo przypadku salmonelli, czy jakiejs innej choroby. A dlaczego ,bo kura je co chce , czyli co jej natura da, a nie jakis producent nastawiony na szybki zysk .
      • Gość: Gość Re: Skandal z jajami IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.11, 14:57
        A jak jakaś kura ledwie łazi to i niezły rosołek babcia wnuczce ugotuje.
    • Gość: Ala Jaja z Niemiec skażone rakotwórczymi dioksynami IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.11, 13:47
      "Przecież taka kura chodzi bez kontroli, pije i je, co chce - mówi Wężyk."

Skandal! Natychmiast poinformować kurę, że nie może tak bez kontroli, bez ładowania w nią hormonów, antybiotyków, sztucznych pasz....
      Marna próba odwrócenia uwagi od zagrożeń płynących z przemysłowej produkcji, panie Wężyk. Marna, marna. A prawda jest taka, że afery z trującymi i szkodliwymi produktami spożywczymi dotyczą głównie tej niby bezpiecznej strefy uprzemysłowionej.
      Swoją drogą niebezpieczeństwem dla Polaków mogą nie być same niemieckie jaja, ale już półgotowe ciasta czy produkty spożywcze przetworzone pochodzące z Niemiec, a zawierające sproszkowane jaja - owszem.

Podobno zielononóżka kuropatwiana nie może być hodowana w klatkach, wymaga wolnego wybiegu i naturalnej karmy. O ile to prawda, to polecam jaja od tych kur.
    • Gość: max w kapitalizmie czlowiek sie nie liczy IP: 77.41.78.* 08.01.11, 13:51
      Ta publikacja to manipulacyjna proba tuszowania afery i jej uciszania. Skazone jest mieso kur i indykow ktore jadly skazona karme.Urzedy zdrowia potwierdzaja, ze afera dotyczy wszystkich regionow Niemiec i ma tendencje rozwojowa.Okazuje sie tez, ze i krowy oraz swinie byly karmione skazona pasza a wiec ich mieso jest skazone oraz mleko czyli i produkty mleczne.To afera ogromnej skali, ktora moze wywolac wiele zachorowan na raka.Niestety w kapitalizmie czlowiek sie nie liczy. Liczy sie tylko zysk kapitalisty,ktory dla pieniedzy bedzie oszukiwal i poswiecal ludzkie zycie
      • Gość: asd w Niemczech jest socjalizm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.11, 18:55
        jw.
        • Gość: Fisher Dziecko, bzdury piszesz i pojecia nie masz IP: 208.110.65.* 08.01.11, 23:12
          Dziecko, bzdury piszesz i pojecia nie masz o czym piszesz. W Niemczech jest obecnie najgorsze wydanie kapitalizmu. Jedynie gorsze jest w USA. W Niemczech dobrze maja sie jedynie grupy kapitalistyczne, ktore zarabiaja najwiecej i steruja polityka korumpujac politykow.Po przez nieuczciwy podzial wypracowanego dochodu trwa proces bogacenia sie wlascicieli duzych zakladow i akcjonariuszy a spoleczenstwo dzieli sie tylko na dwie grupy: bogaci i zwykly smiertelnik.
          Rosnie grupa ubogich i biednych a spoleczenstwo niewiele ma do powiedzenia bo polityka jest sterowana przez wielki kapital.
          W socjalizmie takie zjawisko nieuczciwosci i wyzysku nie jest znane.
          • Gość: asd mylisz kapitalizm z interwencjonizmem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.11, 08:04
            interwencjonizm państwowy jest jedną z cech socjalizmu,
            historia pokazuje, że tak jest w każdym rodzaju socjalizmu, że garstka ma wszystko a zwykli ludzie mają coraz gorzej,
            poczytaj trochę to może cokolwiek zrozumiesz
    • Gość: xyz Ale żałosny bełkot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 13:52
    • Gość: Natter-horn Jaja z Niemiec skażone rakotwórczymi dioksynami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 13:57
      Może, jaja z Niemiec do nas nie dotarły ale napewno pasza.Kupione niby od gospodarza jaja od kur domowych poprostu nie nadawały sie do jedzenia i trzeba było je wyrzucić.Podejrzewam że paszami tymi były karmione świnie .Co z tego że mieso badają weteryniarze dioksyn oni nie wykryją.Nikt niewie czym ten cały nasz inwentarz jest karmiony .
    • Gość: cromio Jaka q.... "szara strefa" ? To zapędy monolistów ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 14:05
    • Gość: francis#3 Jaja z Niemiec skażone rakotwórczymi dioksynami IP: *.146.255.236.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.01.11, 14:51
      Niestety tak wyglada teraz system zwany bezwzglednym kapitalizemem,liczy sie tylko zysk i zysk i zysk,zdrowie ludzi jest niewazne,jesli nie poumieraja w "trybie natychmiastowym"to przeciez moze sie nikt nie zorientuje a przecież ciezko bedzie udowodnic ze za kilka lat te kilkanascie tysiecy nowotworow bylo spowodowane przez zjedzenie kurzych jaj,lepiej zwalic np na papierosy i inne takie ludzie opamietajcie sie...
      • Gość: asd ten system to socjalizm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.11, 18:56
        i artykuł to potwierdza
    • deepshitdiver Jaja z Niemiec skażone rakotwórczymi dioksynami 08.01.11, 15:04
      "Przecież taka kura chodzi bez kontroli, pije i je, co chce - mówi Wężyk."

te słowa mógł wypowiedzieć tylko debil Wężyk.
      • Gość: dwapsyikot Re: Jaja z Niemiec skażone rakotwórczymi dioksyna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.01.11, 16:16
        straszne! pije i je co chce! to po prostu niedopuszczalne jest!!
        IDIOTA
        • Gość: pandemia Re: Jaja z Niemiec IP: *.pools.arcor-ip.net 08.01.11, 18:15
          o tej porze roku zawsze lewacy cos bredza a to ociplenie global a to wsciekle byki to znow lapanie labedzi i kur masowe szczepienia a teraz jaja sobie z rolnikow robia i zawsze z niemiec sie ten terror-nonsens zaczyna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka