Dodaj do ulubionych

Minister Michał Boni w "Gazecie":Podzielmy się ...

IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.01.11, 21:30
Podnieść wiek emerytalny do 70 lat a policjantom obniżyć do 10 lat pracy. Przecież tak ciężko pracują. I zwiększyć emerytury rolnicze!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: memory Minister Michał Boni w "Gazecie":Podzielmy się ... IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 23:02
      O czym bredzi ten SB cki kapus te same mordy od 20 lat zmienia tylko nazwy szyldow na swoich buredelach KLD UW UD AWS PO + PC ZCHN PIS + SDRP SLD ma amnezje kto dług zrobil i OFE stworzył złodziej okradajacy ludzi
    • Gość: batman ostra ściema na oszczędzanie przed wyborami a IP: 46.113.201.* 13.01.11, 00:03
      potem wszystkie przywileje W GÓRĘ razem ze składką OFE !!!!!!!! oszczedzaniem nie kupuje się przecież głosów wyborczych tylko rozdawaniem przywilejów i kasą !!!!!
    • Gość: Ahk4iePaiv8u och co za świnia IP: *.net.autocom.pl 13.01.11, 00:23
      Kto z kim się ma podzielić? Ja nie mam żadnego długu, czym chce się pan, panie ministrze, ze mną podzielić? Moje dzieci też nie mają długów. Sugeruje pan,
      że ponieważ nie mam długów, mamy ja albo moje dzieci - wziąć część odpowiedzialności za pana, pańskich poprzedników i następców, którzy go generują? Pańskich podwładnych i zwierzchników? Pańskich kolegów i koleżanki?
      Kompromis? pomiędzy czym a czym? Jaki kompromis może pan zaoferować mnie i moim dzieciom, coś jakie korzyści oprócz udziału w stratach mi pan oferuje? Korzyści polegające na tym, że w wyniku działań pana albo braku pańskiego działania moja praca idzie na marne?
      Jedyne, co może mi pan ewentualnie zaoferować, to natychmiastowe likwidacje wszelkich obciążeń jakie na mnie nakładacie, bezużyteczne pacany. Śmie pan jeszcze czegoś żądać w zamian za odstąpienie od pasożytowania na mojej przeszłości, przyszłości i teraźniejszości? Phmmfff
    • Gość: Aldona Kwasnik esbeckie scierwo IP: *.devs.futuro.pl 13.01.11, 02:03
      że,kuuwa co? ty iebana esbecka świnio, ja uczciwie zarabiam na swoją rodzinę,w przeciwieństwie do ciebie ty esbecka szmato.
    • Gość: leszekkrzysztof Minister Michał Boni w "Gazecie":Podzielmy się ... IP: *.aster.pl 13.01.11, 08:58
      W chwili wprowadzenie OFE było oczywiste, że nastąpi "rozsadzenie" długu publicznego. Brak świadomości tego faktu wynikał z braku kompetencji "specjalistów" obejmujących stanowiska w długu publicznym. Wyrażenie wątpliwości w sprawie zarządzania długiem i strategii oraz propozycje optymalizacji zakończyły się wyrzuceniem niżej podpisanego z ministerstwa finansów, "specjaliści" pozostali. Tak wygląda podzielenie się odpowiedzialnością.
      Leszek Klukowski
    • kotek.filemon Re: Minister Michał Boni w "Gazecie":Podzielmy si 13.01.11, 09:39
      Że co, mam się dzielić odpowiedzialnością z solidaruchami od Łobuzka, którzy sp***dolili co się dało a teraz udają niewinnych?
    • czytacz.1 Minister Michał Boni w "Gazecie":Podzielmy się ... 13.01.11, 10:14
      mam 33 lata nie dość że moje skaładki z ZUS-u idą w całości na obecne emerytury, to jeszcze chcecie mi zabrać te marne skrawki które jako jedyne trafiaja na moją emeryturę? Skoro mamy się podzielić odowiedzialnością to dlaczego ta odowiedzialnść spada wyłącznie na moje barki? dzielenie się odpowiedzialnścią polega chyba na tym że wszyscy mają za to zapłacić a nie tylko my pracujący.
    • Gość: myślący samodzieln Minister Michał Boni w "Gazecie":Podzielmy się ... IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.11, 11:46
      Niech ci podzielą się odpowiedzialnością za dług co pozaciągali długi. Jak sobie dobrze przypominam to jest jedna partia PO, która zafundowała Polsce tak ogromnu dług. Twoja POpaprańcu partia jest odpowiedzialna za dług i to wy i wasze rody aż do 10 pokolenia nalezy obciżyc spłatą długu a nie całe społeczeństwo polskie. To nie my żyjemy w luksusie tylko wy buraki. Odnośnie OFE to nie zapominaj baranie, że to nie państwo funduje nam II Czy III filar. To są burasie nasze pieniądze a wy bezczelnie je kradniecie. Za takie złodziejstwo odpowiecie przed prawdziwymi niezależnymi demokratycznymi sądami. Oecne polskie sądownictwo jest marionetką na sznureczku pociąganym przez tuskomatołów takich jak ty.
    • francebernar Minister Michał Boni w "Gazecie":Podzielmy się ... 13.01.11, 16:48
      Panie Boni uprzejmie proszę nie rozpowszechniać kłamstw! To nie istnienie OFE generuje dług publiczny. Dług generują złym stanowieniem prawa i nieodpowiedzialnym podejmowaniem decyzji o wydatkach budżetowych znane dokładnie z imienia i nazwiska osoby. Jeżeli od 1990 roku każdy budżet Polskiego Państwa na wniosek rządu był uchwalany przez sejm akceptowany przez senat i podpisywany przez prezydenta niezależnie od tego czy polska gospodarka rozwijała się szybciej czy wolniej to oznacza, że wszyscy, którzy przez ostatnie 20 lat byli członkami Rządu RP posłami, senatorami i prezydentami są odpowiedzialni za podejmowanie złych decyzji i rozrzutność publicznych pieniędzy są odpowiedzialni za rozdawanie kosztownych przywilejów podatkowych, emerytalnych, i za ciągły wzrost liczebny armii niekompetentnych a bardzo kosztownych urzędników i funkcjonariuszy oraz pracowników opłacanych zarówno w okresie zatrudnienia jak i po przejściu na przedwczesne emerytury z podatków i pseudo podatków nieuczciwie nazywanych składkami. Każdy, kto przez dwadzieścia lat stale wydaje więcej niż zarabia i stale zaciąga nowe kredyty, aby spłacić stare kredyty doprowadzając do tego, że nawet jego prawnuki nie będą w stanie przez całe życie spłacić jego zobowiązań jest osobą nieuczciwą i w normalnym kraju uczciwe rządzonym powinien resztę życia przesiedzieć w więzieniu o zaostrzonym rygorze wykonując pracę przez 14 godzin na dobę, aby spłacić, chociaż część długów, które swoją pazernością i nieuczciwością narobił, więc nie kłam Pan Panie boni, Bo Pan również należysz do tej liczącej około 2400 osób grupy przestępczej gdyż również byłeś Pan albo posłem albo członkiem rządu albo doradcą na Luksusowo opłacanych posadach przez całe 20 lat!!!!
      Największą odpowiedzialność ponoszą Ci, którzy od 1990 roku od Sejmu kontraktowego do dziś zasiadają w ławach poselskich lub rządowych albo senatorskich. To zawodowi politycy doprowadzili nas Polaków do największego w historii zadłużenia i powinniśmy My szarzy obywatele dla swojego dobra przy pomocy karty wyborczej wygonić to towarzystwo z polskiego i europejskiego parlamentu, aby tym sposobem pozbawić ich możliwości dalszego okradania narodu z owoców pracy przez kastę biurokratyczną i jej popleczników.
    • pablobodek Panie Boni !! 13.01.11, 22:32
      Z tym długiem to jakaś ściema chyba jest !!
      No bo niech Pan powie, dlaczego budżety "świętych krów" zwiększyliście o 9 do 14 % ??!!!!
      Sejm, senat, kancelaria prezydenta i inni równiejsi - znowu dostali więcej, tylko Polacy-szaracy mają zaciskać pasa ??
      Koniec z głosowaniem na PO !!!!
      Moją partią jest RUCH POPARCIA Janusza Palikota !!!!
      I na RUCH będziemy głosować !!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka