Gość: xXx IP: *.245.udn.pl 25.04.11, 16:45 nie do końca nie ma kar - maleją one z czasem, ale mimo wszystko istnieją. niby to lepiej niż u konkurencji, ale jeszcze nie tak super różowo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: observer Wygląda jak artykuł sponsorowany - żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.11, 17:01 Cały artykuł wygląda jak artykuł sponsorowany. Wystarczy samodzielnie przeczytać ofertę Netii wraz z regulaminem, aby stwierdzić, że jest inaczej. Żenada panie pseudoredaktorze. Ile Netia zapłaciła za ten artykuł? W normalnym, szanującym się piśmie obok takich artykułów zawsze pisze się słowa "Artykuł sponsorowany". Widocznie, GW nie jest takim pismem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gari Re: Wygląda jak artykuł sponsorowany - żenada IP: *.stk.vectranet.pl 26.04.11, 07:54 Widocznie, GW nie jest takim pismem. Przecież to nie jest artykuł z GW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dialog Re: Wygląda jak artykuł sponsorowany - żenada IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.04.11, 08:20 Potwierdzam,że autor musi mieć związki z Netią bo mija się z prawdą. Kara jest tu nazwana opłatą aktywacyjną. Wystarczy przeczytać dokładnie umowę - żadnego przełomu i rewolucji, a stawka wyższa niż u konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzdura Prosty i genialny ruch Netii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.11, 17:32 Artykuł jest bzdurny i świadczy jedynie o tym, że jego autor bardzo chciał cokolwiek napisać, nie poświęcając jednoczesnie zbyt wiele uwagi faktom. Po pierwsze - brak lojalki. Lojalka oczywiście jest. Co więcej, nowa oferta jest w tym względzie o wiele gorsza od poprzedniej. W poprzedniej można było zawrzeć umowę na 12 m-cy. W nowej ofercie, w przypadku rozwiazania umowy przed upływem 2 lat płaci się karę nazwaną tu enigmatycznie opłatą aktywacyjną. Za każdy miesiąc "wolności" nad która sie autor rozczula płaci sie ok. 17 zł.!!!!!! Nie ma juz teraz możliwości zawarcia umowy na 12 miesięcy, zostaj wyłącznie 24. Faktycznie - "genialna oferta". Po drugie - prędkość. Fakt, netia oferuje (ponoć - tak to wynika z oferty) szybkość netu maks. dla danego łącza. Tyle, że to netia będzie potem ustalać jaka jest ta maks prędkość. Bo w gruncie rzeczy jak to sprawdzisz czy masz możliwość 10 mega czy 6. Przy łączach o potencjalnie duzej przepustowosci ta oferta nie jednak zła. Przy centralach starszego typu jednak, przy maks możliwościach do 6 mega, to już wychodzi tak samo jak w tp s.a., przy czym tam możliwe jest w dalszym ciągu podpisanie umowy na 12 m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nigdy więcej Re: Prosty i genialny ruch Netii IP: *.ip.netia.com.pl 25.04.11, 17:45 po tym jak mnie potraktowali, z utęsknieniem czekam na koniec umowy. I nigdy już więcej, choćby dawali mi internet i telefon za darmo. Nigdy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz warto też dodać IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.11, 18:47 że netia niczego nie gwarantuje, bo nie wykupujemy żadnej prędkości... Jak nam internet zwolni, to nie ma podstaw na reklamacje. Wcześniej można było wymóc na operatorze, że przejdziemy opcje niżej i przynajmniej będziemy płacić mniej. Teraz netia może nas posłać. ferta jest ciekawa (BSA) ale tylko dla osób szukających od 6Mbps wzwyż. Ja poczekam naodpowiedź neostrady latem. Tak jak napisałem niżej - autor nie ma pojęcia o czym pisze i wygląda, jakby netia mu faktycznie płaciła... Nie ma kary umownej, jest opłąta aktywacyjna, którą płacimy przy wcześniejszym zerwaniu umowy. Dla mnie to inna nazwa tego samego. W końcu obie formy wiążą się z wydatkiem z mojej strony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: warto też dodać IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 26.04.11, 07:21 a ja dwa miesiące temu przestałem korzystać z oferty netii! i nie dlatego , że było coś nie tak - po prostu znalazł się tańszy i szybszy dostawca. co do szybkości.....płaciłem za 4 , a nigdy nie było mniej niż 6! teraz w netii rozsądne było 8, ale konkurencja dawała za mniej 16 ( a do południa 20) jako , że pracuję w domu -ta oferta okazała się lepsza. przy tej promocji musiałbym się zastanowić dwa razy i kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmita Re: Prosty i genialny ruch Netii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.11, 17:45 Podejrzany jest ten hura optymistyczny ton Pana Redaktora. Jakieś 2 miesiące temu Netia próbowała mnie zwerbować abym przeniósł net z TP. Jak przyszedł przedstawiciel, przedstawił ofertę to wyszło, że w ofercie 2 letniej (na rok się nie da) wychodzi taniej o 10 PLN niż w TPSA na rok. Przedłużając neostradę dostałem jednak bon na 100 PLN wyszło więc prawie to samo. Netia reklamuje się, że niby są tacy tani a jak się przyglądnąć to doją ludzi na równi z TPSA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Netia klient Jakość usług w Netii żenująco słaba IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.11, 17:45 i piszę to jako abonentka tej sieci. Zdecydowanie nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Prosty i genialny ruch Netii IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.11, 17:51 Posadam abonamentowy internet i telefon z Netii. Od kilku miesięcy mam przerwy w połączeniach telefonicznych. Podobno winne jest ich (a raczej przejęte od Ericsona) niedoskonałe oprogramowanie. Niestety umowa dwuletnia z Netią na telefon i internet jest tak sformułowana, że nie mogę jej porzucić bez płacenia kary. Ostrzegam przed Netią! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Prosty i genialny ruch Netii 25.04.11, 18:49 Mnie na szczęście kończy się za ok 2 m-ce umowa, przez prawie cały czas miałem niestabilne łącze, przez ok miesiąc wcale internetu nie miałem. Netia na łączach TP SA to zazwyczaj spore kłopoty, TP SA nie pali się do usuwania usterek a Netia zlewa jak tylko może. Nie dawać się łapać na ich "promocje", gorzko się później płaci za to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL GWno prawda i wszystko jasne IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.11, 17:51 żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz 300 zł opłaty aktywacyjnej IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.11, 18:39 nad nami wisi, o opłacie za ewentualny telefon nawet nie wspomnę... Oczywiście, maleje z każdym miesiacem, ale pisanie o braku konsekwencji i czystej umowie bezterminowej to nadużycie. Typowy tekst na zamówienie. Co do Netii to nie polecam, jestem jej klientem (widać po hoście) i po tym jak wykiwali ludzi na 36 miesięcznych umowach i gwarancji ceny, nie ufam im (klienci zostali z prawem, z którego nie mogli skorzystać, bo wycofano ich okres umowy). Jakość taka sobie, BOK tragedia, prawie tak samo zły jak w Play. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: 300 zł opłaty aktywacyjnej 25.04.11, 18:52 A właśnie - między BOK Netii a TP SA jest przepaść, dla tych co psioczą na BOK TP SA polecam jakiś czas Netię, Netia potrafi sprawić cud iż pokochamy obsługę w TP SA :)) Po moim hoście także widać że jeszcze Netia u mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poganin Re: 300 zł opłaty aktywacyjnej IP: *.raciborz.vectranet.pl 25.04.11, 22:41 tylko skończony debil podpisuje umowę n atak długi okres Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz cóż IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.11, 02:11 Przez dwa i pół roku żaden operator nie byłw stanie zapewnić mi lepszych warunków niż moja trzyletnia umowa (int + tel), więc nie szarżuj z tymi debilami o krynico mądrości... Problemem nie był okres umowy, ani jej warunki, ale to, że netia nagoniła sobie na nią klientów obiecując prawo zmiany warunków promocji bez wydłużenia okresu umowy - słynna gwarancja ceny. Po jakimś czasie wycofali okres 36M i klient nie mógł z gc skorzystać. Mnie to ani grzało ani ziębiło, zdążyłem swoje zaoszczędzić na starych warunkach, ale za sam taki frajerski ruch, godny TELE2 netia jest dla mnie skreślona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Prosty i genialny ruch Netii IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.11, 18:50 A ja ostrzegam przed Netią. Czekam z utesknieniem kiedy skończy mi się 2-letnia umowa. Stałe przerwy w dostawie internetu, stała nawalanka połączen telefonicznych, zero mozliwosci dogadania sie z nimi, infolinia do d..y- zresztą jak kazda infolinia. Nie polecam w kazdym bądź razie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Prosty i genialny ruch Netii IP: *.me.uk 25.04.11, 18:54 Nie wiem jak Netia, ale inni operatorzy umowy bezterminowe oferują od lat. Typowym zastrzeżeniem jest jedynie zachowanie miesięcznego okresu wypowiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz też były IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.11, 19:10 ale odpowiednio "droższe", wtedy startowaliśmy z prawdziwą umową na czas nieokreslony. Niektórzy operatorzy upłynięciu okresu naszej umowy dawaali na takich samych na czas nieokreślony itd. Tutaj Netia stanęła w pół drogi, bo sprzedajac ściemę rodem z Tele2 (które przejęła) i którą pan "redaktor" łyknął dalej wiążą ludzi na 24 miesiące tą opłątą aktywacyjną, którą zapłacimy przy wczesniejszym zerwaniu umowy... Tyle, że nie nazywają jej karą umowną :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bit genialny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.11, 19:07 genialny jest ten kto od netii trzyma sie z daleka Odpowiedz Link Zgłoś
stefan-50 Prosty i genialny ruch Netii 25.04.11, 19:21 Odradzam wszystkim próby zabawy z tą firmą. Miałem kontakt i choćby obiecywali złote góry za 1 gr. nie dam się skusić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emes Re: Prosty i genialny ruch Netii IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.11, 20:14 A ja wręcz odwrotnie - po 4 latach z neostradą jestem bardzo zadowolony z usług Netii i gorąco je wszystkim polecam. Może Twoje złe doświadcznia są wynikiem specyficznej sytuacji. Wpadki zdażają się kazdemu... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tr Re: Prosty i genialny ruch Netii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.11, 19:25 "No i wreszcie internet tak szybki jak posiadane łącze. W tym rozwiązaniu klient przestaje narzekać na operatora z powodu zbyt powolnej transmisji. Bo winy (czyt. ograniczeń zawartych w umowie) ze strony Netii - operatora już nie ma. Co najwyżej możemy mieć pretensje do siebie albo do właściciela dzierżawionych łączy." No, to jest rzeczywiście plus takiej oferty - jeśli klient będzie narzekał na zbyt małą prędkość, można mu wmówić, że to jego wina i wysłać go na drzewo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złośliwy Prosty i genialny ruch Netii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.11, 19:27 Jasne, gdyby jeszcze Netia potrafiła przyłączyć klientów. Nie będę czekał ponad miesiąc na sieć, jak mój sąsiad, tylko dlatego, że w Netii mają bajzel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OlafWrocek Re: Prosty i genialny ruch Netii IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.04.11, 22:34 Co fakt to fakt. Bajzel, delikatnie mówiąc, mają niezły. Do mojego ojca pod Koszalinem przyjechał rep. Obiecywał złote góry (jak w tej promocji) a skończyło się na umowach (projektach) gdzie pomylone były numery telefonu Tepsy. Po dwóch miesiącach negocjacji z Netią jaki to jest numer TP SA, ojciec wysłał ich na drzewo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niesmak Byłem klientem tej strasznej Netii i żałowałem IP: *.spray.net.pl 25.04.11, 19:37 w kulki lecą fagasy jak w Afryce... liczne awarie i tylko połowa drogo opłacanego transferu. Czekałem tylko aż mi się umowa skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pixla To teraz za wszystko winien będzie klient... IP: *.ekspres.net.pl 25.04.11, 20:19 Było mnóstwo awarii , reklamacji i jest odpowiedz . Niczego nie gwarantujemy ,jest taki transfer jaki jest ,a jak się nie podoba to do widzenia . To aroganckie ,bezczelne posunięcie . NIGDY żadnego kontaktu z taką firmą ,oferta jak dla Abisynii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kapinan Nemo a ja mam Play On Line IP: *.play-internet.pl 25.04.11, 20:00 Play na początku dawał transfer jak w umowie, teraz jest poniżej 1/4 deklarowanego, jak dojdzie do połowy to wielkie święto jest. Nie wiem jak postępować z taka jawną olewką? Kiedyś porównywałem z innymi, ale w naszym kraju mamy szeroki wybór pomiędzy złymi wyborami, a bardzo złymi wyborami. Może jakiś pozew zbiorowy jakaś kancelaria by złożyła, w imieniu kilku tysięcy uzytkowników? Pewnie by się opłaciło i kancelarii i uzytkownikom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PW Poczekaj, za moment będziesz miał 10%... IP: *.tktelekom.pl 25.04.11, 20:17 Przerabiałem internet w Play, w życiu gorszego nie miałem. W okresie testowym nawet działało. Potem było coraz gorzej. Po kilku miesiącach wykupiłem u konkurencji płacąc tym złodziejom aż do końca 18-miesięcznej umowy. Choćby nie wiem, jak poprawili jakość usług i obniżyli ceny - u mnie są spaleni po wsze czasy... to już drudzy, po Asterze. Odpowiedz Link Zgłoś
luni8 Re: Poczekaj, za moment będziesz miał 10%... 26.04.11, 06:39 Ja Mam net z Play obecnie i w zasadzie poza jedną awarią i okresem po wykorzystaniu limitu internet jest nie zły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też były Prosty i genialny ruch Netii IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.11, 20:09 Netia to usługodawca którego należy obchodzić szerokim łukiem.I żadna promocja nie pomoże jak się jest otwartym przed podpisaniem umowy a po to mamy cię i bujaj się.Bałagan w papierach i szybkość działania jak ślimak (wyłączenie sygnału gdy abonent zmarł trwało ponad 2 miesiące im chyba akt zgonu nie wystarcza. Po monitach,telefonach sygnał wyłączyli ale chceli zapłaty za swoją opieszałość.Nie zapłaciłem.Mój rzekomy dług (jestem spadkobiercą) sprzedali firmie windykacyjnej która straszy mnie pozwem.Tak są zdesperowani żeby "odzyskać" sto poze złoty.Pewnie spotkamy się w sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v3rt Re: Prosty i genialny ruch Netii IP: 195.246.224.* 25.04.11, 20:42 Easy, firma windykacyjna zapewne przysyła Ci pogróżki zwykłymi listami, nie poleconymi? Wrzucaj je prosto do kosza, mogą Ci naskoczyć, bo Ty oficjalnie nic nie dostałeś. Po roku dadzą spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PW Polecam TK Telekom. IP: *.tktelekom.pl 25.04.11, 20:20 Mam u nich łącze drugi rok, nie mogę złego słowa powiedzieć. Nie są może najtańsi, za to transfer zawsze zgodny z umową, przerw nie było, infolinia OK, nie reklamują się, więc i klientów mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paolo Re: Polecam TK Telekom. IP: *.lublin.mm.pl 25.04.11, 22:58 TK ma największą sieć szkieletową i żyje przede wszystkim z dzierżawy dla innych operatorów. Pewnie dlatego ceny dla "małych" odbiorców są trochę mniej atrakcyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stuj_halina netia to jeszcze gorsza qrwa niż TP SA IP: *.e-wro.net.pl 25.04.11, 20:57 jeszcze 11 miesięcy z tymi naciągaczami muszę wytrzymać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikanor Dobrze "adresuje" potrzeby? Rrwał jego nać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.11, 21:08 List się adresuje. Na kopercie. Redaktorzy portalowi. Nikanor Odpowiedz Link Zgłoś
hon-ker Artykuł sponsorowany 25.04.11, 21:37 nie godzi się cytować słowo w słowo reklamową papkę. Jakiś komentarz? warunki, ceny, jakość? itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umiejący czytać 300 zł IP: *.static.korbank.pl 25.04.11, 23:13 tia... i bez kary za rozwiązanie... a co to niby jest to 300 zł opłaty, które trzeba uiścić, przy wcześniejszym rozwiązaniu?!!! ja rozumiem, to nie kara, tylko opłata po prostu! jakie to proste marketing, marketing i marketing, nic więcej i nic nowego w tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamer Prosty i genialny ruch Netii IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.11, 21:39 To dobry ruch. Ja na Netię nie narzekam. Obiecali mi 4Mb i mam. Nawet chcą ponoć zwrócić za niewykorzystaną ochronę antywirusową czy jak to oni nazywają. Radzę sobie we własnym zakresie, w kompie mam porządek. Mam też u nich telefon i jestem dość zadowolony. Ciekawe, ile się da wydusić z mojego łącza? Chyba spróbuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Prosty i genialny ruch Netii IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.11, 21:49 Jako użytkownik netii (patrz IP:) stanowczo odradzam wszystkim, kto ma jakikolwiek (ja nie mam) wybór, korzystanie z oferty tej firmy. U nich na porządku dziennym są kilku-kilkunasto minutowe przerwy w dostępnie do usługi, normą jest odpowiadanie na zgłoszenie awarii po 3-4 dniach, oszukiwanie klienta (konsultant widzi, że mój modem używa złych ustawień nawet, jeśli tenże modem nie jest podłączony do linii), przeniesienie umowy (bez zmiany warunków) na nowego abonenta trwa 5 miesięcy, wysyłają fakturę korygującą do reklamacji a następnie pismo, że nie mogą uwzględnić reklamacji, itd. itd. Błękitna linia przy netii to przystań spokoju, kompetencji i ekspresowego działania... Odpowiedz Link Zgłoś
aniawuwu Prosty i genialny ruch Netii 25.04.11, 22:04 Jestem klientką Netii od bodaj 5 lat (internet na łączu tel. TP). W ciągu tego czasu miałam może 4 lub awarii, wszystkie naprawione w ciągu max. 18 godzin. Nigdy nie było kłopotów z BOK Netii. Nie pracuję w Netii, jestem tylko ich klientką. Po prostu jestem zadowolona z usług. Umowę przedłużałam dwukrotnie, zawsze wychodziła taniej niż Neostrada. Inna sprawa, że wielkiego wyboru nie mam, albo Netia albo TP albo lokalni dostawcy bezprzewodowi, z którymi swoje wycierpiałam. Kiedy skończy mi się bieżąca umowa, będę myślała w pierwszej kolejności o jej przedłużeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Prosty i genialny ruch Netii 25.04.11, 22:15 To nie zaden genielny ruch tylko usankcjonowanie sytuacji ktora juz jest w neti bez wzgledu jaka szybkosc wykupimy i tam mamy taka jaka jakurat netia jest w stanie dostarczyc najczesciej duzo nizsza a to jest podstawa do zerwania umowy. Ruch fakt jest sprytny bo swoje wady przedstawiaja jako zalety teraz nie bedzie mozna im zarzucic ze placimy za 6 mega a mamy 1 .. bo stwierdza ze to wina lacza. Odpowiedz Link Zgłoś