Gość: J IP: *.toya.net.pl 04.07.11, 07:48 Pomyślcie jaka to "świetna" musi być pizza, skoro można kupić 3 w cenie 1. Aż strach pomyśleć i strach w ogóle kiedykolwiek jeść. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomek.54321 Re: "DGP": Pizzerie walczą o klientów 04.07.11, 07:56 Za taka cene jaka sobie zycza za jedna pizze w telepizzy to faktycznie 3 mozna zrobic. Wiec nawet jak jest taka promocja to i tak maja tyle zysku co w innych przy promocji 2 w cenie jednej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3 Re: "DGP": Pizzerie walczą o klientów IP: 94.42.104.* 04.07.11, 11:36 Pizza jest niezdrowa. Tłuszcz, węglowodany, białka - istna bomba kaloryczna. Coraz więcej ludzi w miastach uświadamia sobie ten fakt. To dlatego nie ma klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ichi51e Re: "DGP": Pizzerie walczą o klientów IP: *.home.aster.pl 04.07.11, 11:45 chetnie poslucham jaka masz alternatywe dla tluszczy weglowodanow i bialka - smialo nie kerpuj sie ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Whatever hehe IP: *.home.aster.pl 04.07.11, 11:56 pewnie miał na myśli błonnik :)) np. na obiad: otręby z wodą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: "DGP": Pizzerie walczą o klientów IP: *.cs.put.poznan.pl 04.07.11, 11:45 Nieśmiało spytam, co jesz zamiast tłuszczów, węglowodanów i białek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3 Re: "DGP": Pizzerie walczą o klientów IP: 94.42.104.* 04.07.11, 11:57 Macie rację, niedobrze się wyraziłem :) Chodzi o to, że proporcje tych składników w pizzy nie odpowiadają żadnym zaleceniom - są nieoptymalne. Wysoko przetworzona żywność, często najtańsze składniki tesco value albo aro, ciasto z białej mąki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirwisz Polska kaszanka na włoskich stołach? IP: *.dsl.bell.ca 04.07.11, 17:32 Ależ tak - Makarony się zajadają tym nowym przysmakiem na ich rynku. Nad morzem powstają tez liczne smażalnie dorszy z prawdziwą polską surówką z kapusty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Polska kaszanka na włoskich stołach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.11, 09:32 Pizza jaka jest każdy widzi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinezka Telepizza w cenie oferuje też flotyllę... IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.07.11, 07:59 ...wściekle hałasujacych skuterów, którymi nastoletni dostawcy posuwają po chodnikach, pod prąd i w ogóle jak się tylko da. Kiedy się wywalą, pozbierają pizzę do pudełka i pojadą dalej. Te atrakcje dołączane są gratis do każdego zamówienia. Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: "DGP": Pizzerie walczą o klientów 04.07.11, 08:02 Gość portalu: J napisał(a): > > Pomyślcie jaka to "świetna" musi być pizza, skoro można kupić 3 w cenie 1. Aż s > trach pomyśleć i strach w ogóle kiedykolwiek jeść. To raczej bredzenie w artykule o 10% marży w ubiegłym roku jest "świetne". To może dotyczyć jedynie całości sprzedaży. Tymczasem dostawa "na wynos" to czysty biznes. Odpadają koszty wynajęcia lokalu do sprzedaży "na miejscu", jego utrzymania, obsługi kelnerskiej, itp. Dowożący pizzę do klienta też dostanie tyle samo za dowiezienie i jednej pizzy, i trzech. Koszt surowca i upieczenia jest w cenie finalnej towaru w zasadzie pomijalny. Po prostu policz sobie, że kupiona w sklepie pizza jakiegoś Oetkera czy innego Hortexu kosztuje 7 - 8 złotych, i w tym jest marża hurtowa i marża detaliczna. A dowieziona do domu, albo zamówiona w "restauracji" pizza z jakiejś Pizza Hut czy Domino's o tej samej gramaturze kosztuje 30 złotych. I masz odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
microprofesor Re: "DGP": Pizzerie walczą o klientów 04.07.11, 15:32 czytaj ze zrozumieniem, nie marża tylko rentowność 10% Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: "DGP": Pizzerie walczą o klientów 04.07.11, 17:04 A ty się naucz w ogóle czytać, zanim zaczniesz innych pouczać. "Dlatego rentowność pizzerii spadła. Obecnie marża uzyskiwana w tych lokalach wynosi ok. 10 proc., podczas gdy jeszcze w 2008 r. było to 15-16 proc." To jest dokładny cytat z końcówki artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plusik Re: "DGP": Pizzerie walczą o klientów IP: *.euro-net.pl 04.07.11, 08:09 Po prostu przestają klienci być dymani i płacić za kaprysy napisu wielkiej korporacji. Od 2 lat za 12 zł w sklepach masz potężny wybór. A co oferowały Ci "telepitze" kiepską margeritę to samo dzieje się z innymi śmiecio - stołówkami Zaczynającymi się literami Mc. Może odezwą się zaraz oponenci że pizzę trzeba upiec a to kosztuje bo w sklepach ma się surową. A to akurat jest nie prawda bo pizza mrożona musi być cały czas od dnia produkcji do sprzedania ( lodówki nie działają bez prądu) Towar z pizzerii powinien być świeży czyli koszty magazynowania są niewielkie. Piecze się nie jedną pizzę dziennie tylko dziesiątki więc cena pracy pieca też nie powoduje horrendalnego wzrostu cen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sono "DGP": Pizzerie walczą o klientów IP: *.wtvk.pl 04.07.11, 08:29 Wczoraj jadłem w Pizza Hut. Za każdym razem mówię sobie, że to ostatni raz, bo jest coraz gorsza. Wczoraj dostałem cieknącą wodą i z surowym ciastem, a papryczki składały się z samych ścinek z łodygami. Jakiś durny sentyment mną kierował, ale już nigdy więcej. Nigdy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawda PizzaHut fatalnie IP: 87.204.174.* 04.07.11, 12:08 PizzaHut bardzo sie pogorszyla, ostatni raz tam bylem ponad rok temu i nigdy wiecej. Wyjatkowo podle jedzenie, a swego czasu, jak wchodzili na rynek, bylem stalym klientem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirwisz Re: PizzaHut fatalnie IP: *.dsl.bell.ca 06.07.11, 02:25 Muszę się zgodzić z przedmówcą - Pizza Hut to chyba najgorszy wyszynk w byznesie fast food. Nawet raz na pół roku kanapka w McDonald lepiej smakuje (częstsze wizyty to zbyt oczywiste ryzyko dla zdrowia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bnch Re: "DGP": Pizzerie walczą o klientów IP: *.218.151.207.static.telsat.wroc.pl 04.07.11, 08:36 Zjedzenie trzech pizzy od tej znanej hiszpańskiej sieci, nie dość że musi być wstrząsające kulinarnie, to może okazać się dawką śmiertelną. Powinni ostrzegać przed takimi promocjami. Odpowiedz Link Zgłoś
kukok "DGP": Pizzerie walczą o klientów 04.07.11, 08:42 jakby tak jeszcze dali salony jakieś bmw 3 w cenie 1... srecenzje.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;P Re: "DGP": Pizzerie walczą o klientów IP: 193.201.167.* 04.07.11, 10:24 A to na dowolnej giełdzie. Sprowadzone z rajchu, niebite. Babcia z dziadkiem tylko do kościoła jeździli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo "DGP": Pizzerie walczą o klientów IP: *.acn.waw.pl 04.07.11, 08:52 Trzy w cenie jednej?A po co mi trzy? Dlaczego po prostu nie obniżą ceny o 2/3? Niech se wsadzą takie promocje. Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: "DGP": Pizzerie walczą o klientów 04.07.11, 09:45 Gość portalu: olo napisał(a): > Trzy w cenie jednej?A po co mi trzy? > Dlaczego po prostu nie obniżą ceny o 2/3? > Niech se wsadzą takie promocje. Bo ich interesują wyłącznie przychody. Koszty są naprawdę minimalne, więc wolą ci dodać drugą, byś w ogóle cokolwiek kupił (i i tak przepłacił). W Carrefourze można kupić gotowe ciasto na pizzę. Opakowanie 1-1,5 kosztuje ok. 2 zł. Wyjdzie z tego kilka gotowych pizzy. Teraz dodaj sobie do tego składniki. Gdy komponujesz ją sam za 1 składnik pizzerie żądają średnio 3-4 zł (za składniki typu ananas czy oliwki czasem tylko 2 zł), a kosztuje ich może 0,50 zł każdy. Sam mógłbyś więc sobie zrobić dużą pizzę za max 5 zł plus może 0,50 zł za prąd do piekarnika. Wiem, wiem, koszt pracowników, wynajęcia lokalu itd. Ale to i tak nie uzasadnia ceny 30-45 zł za pizzę. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: "DGP": Pizzerie walczą o klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 12:38 jeżeli robić wszystko legalnie to uzasadnia... Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: "DGP": Pizzerie walczą o klientów 04.07.11, 12:58 Nie uzasadnia. Pizzeria, z której usług od czasu do czasu korzystam (ma jeden lokal, nie jest to sieciówka), też działa legalnie, zatrudnia pracowników, a ma wszystko o 50-60% tańsze niż Pizza Dominium. A że przy tym naprawdę lepsze, przeto już nie wrócę do Pizzy Dominium, choćby oferowała nawet 5 w cenie 1. To nie USA - tu ludzie raczej jedzą, nie zaś obżerają się. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark Angel Przecież nikt Wam nie każe korzystać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.11, 09:35 z tych promocji. Nie chcecie to nie kupujecie - o co ten cały szum? Fakt, jakoś pizz oferowanych przez sieciówki znacznie się pogorszyła - pizza hut przywozi zimne, nasączone wodą placki, ciasto z tele przypomina zelówkę starego kapcia itp, ale przeciez jest wolny rynek - nie musicie tam kupować i tyle. Osobiście wolę mniejsze, osiedlowe pizzerie, np Biesiadowo - ciasto OK, dodatków jest cała masa, ceny jak najbardziej w porządku. No i jeszcze wielkość pizzy - można zamówić prawdziwego giganta! Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: Przecież nikt Wam nie każe korzystać 04.07.11, 09:47 Też wolę osiedlowe. Kiedyś zamawiałem z Pizzy Dominium, ale odkąd odkryłem lokalną pizzerię przy Górczewskiej, korzystam tylko z jej usług. Nie dość, że o połowę taniej, to lepiej (ciasto takie jak lubię, a nie jak w Pizzy Dominium - albo bardzo grube, albo rozpływające się w czymś, co wypływa z wierzchniej warstwy) i szybciej (Pizza Dominium dowozi w ok. godzinę, moja pizzeria w max 45 minut, najczęściej w 20-25). S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amx dokładnie jest coraz więcej małych pizzerii IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.11, 10:31 albo nawet franczyz, ale jeszcze na tyle mało znanych że się starają z "dużych graczy" - już dawno przestałem kupować pizzę hut i telepizzę - dominium jeszcze od czasu do czasu - ale zwykle wolę małą pizzerię w okolicy (nawet jak nie mają dowozu to sam sobie podejdę i przyniosę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirwisz Re: dokładnie jest coraz więcej małych pizzerii IP: *.dsl.bell.ca 06.07.11, 13:19 Kolejny egoista-katol? Pomyślałeś o niepełnosprawnych, którzy nie chodzą ... co oni maja zrobić? Jeść podgrzewaną pizzo-dyktę z Tesco? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as te pizze sa jak z wulkanizacji IP: 94.75.122.* 04.07.11, 09:39 w ten sposób mozna zrobić 10 w cenie jednej Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: te pizze sa jak z wulkanizacji 04.07.11, 10:08 Pizza Hut niech się nie dziwi, z dwa trzy razy zdarzyło mi się, że dzwonię np. w środę i pytam ile się czeka na dostawę, a pani mi mówi, że 110 minut :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amx róznica w cenie niewielka liczy się smak... IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.11, 10:27 może róznica 5 zł na pizzy przemawia do studentów i zjedzą cokolwiek żeby było taniej jeśli zależy ci na samku to zapłacisz 25 zł nawet jeśli obok jest po 20 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REAL Re: "DGP": Pizzerie walczą o klientów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.11, 10:35 Rentowność 10% ? -nie sadze .....znajomy po 6 czy 7 latach prowadzenia pizzerii ( nie sieciowej) dorobił sie domu,2 samochodów ,co roku jezdzi na 2-tygodniowe wakacje ( raz Alpy,raz jakies wyspy) .....i to wszystko w 100-tysięcznym bida-mieście w zachodniej Polsce.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotus28 Re: "DGP": Pizzerie walczą o klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 12:21 Jak ktoś twierdzi, że po 6 latach prowadzenia pizzerii dorobił się chaty (ok 500 tys) , dwóch samochodów ( ok 120 tys.) , wakacje 2 razy w roku x 6 lat ( 6 tysx2x6 =72 tys ) to chyba ma nie za równo pod deklem. Łącznie skromnie licząc - ok 700-800 tys zł , czyli na miesiąc zarabia po 10-12 tys netto na same auta (bez ich utrzymania) , dom i wakacje. Do tego życie, paliwo, szkoła dla dzieci - następne 4-5 tys. Większej głupoty dawno nie słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezsens Re: "DGP": Pizzerie walczą o klientów IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.07.11, 13:27 kredyt, panie, kredyt! :) Nieraz jest tak, że do własnego biznesu bierze się takie zobowiązania kredytowe, że głowa mała, bo jak dają to trzeba brać. W końcu żaden komornik wakacji mi nie odbierze (wykorzystanych), dom mogą zlicytować tylko, jak będzie na mnie, a nie np. na siostrę (przepisać w rodzinie to żaden wydatek dla biznesmena) - tak więc korzystają i nie martwią się o niewypłacalność - w końcu czemu mieliby się martwić skoro można 'legalnie' wyprowadzić dochód z firmy i do tego jeszcze nabrać kredytów? Dobrze, że weszła rekomendacja T oraz pierwsza niezapłacona rata blokuje wszystkie środki na kontach - życie jest teraz trochę łatwiejsze dla wszelkiej maści podwykonawców czy wierzycieli. Gdyby tylko ktoś jeszcze prawo zmienił, że to, oc zakupione z zysku firmy też podlega pod windykację niezależnie od osoby, która to posiada (oczywiście poza zwyczajną w świecie sprzedażą osobie zupełnie obcej) to juz by był raj na ziemi. I nagle ponad 60% kredytów byłoby spłacane w terminie. Nie zazdroszę ludziom, którzy odnieśli sukces. Wkurzają mnie jedynie ci, którzy żerują na wyzysku innych ludzi tudzież na nieskuteczności windykacji. I nieraz już się zdażyło widzieć ogłoszenia 'na czarnym rynku', że przyjmą do pracy tylko 'rolnika z KRUS' aby ZUSu nie odprowadzać. Paranoja... W kraju, gdzie jest około 10 mln rolników KRUS opłaca ze 12 mln ludzi. A i tak dalej system jest na minusie, bo te składki nie mają jak się zwrócić czy zrównoważyć. Zostać rolnikiem i mieć wszystko w poważaniu - to jest biznes na stare lata, ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LoL "DGP": Tylko smak IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.11, 10:51 Nie interesuje mnie tak cena (19-30zł.) jak sam smak a w tele, degrasso mają okrutne i niech ich będzie 30 to i tak jeden h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm "DGP": Pizzerie walczą o klientów IP: *.128.5.242.static.crowley.pl 04.07.11, 11:05 Pizze sprzedaje się z marżą 300-500%. Więc by mieć 16% zysku z całości interesu to pizzeria musiałaby być naprawdę wyjątkowo kiepsko zarządzana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nomad Re: "DGP": Pizzerie walczą o klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 12:33 Tak z ciekawości kolego ile masz własnych lokali z pizzą że jesteś tak dobrze zorientowany w temacie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pizzaman Re: "DGP": Pizzerie walczą o klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 11:43 Jeśli chodzi o DaGrasso to proponowałbym zacząć nie od sprzedawania tysiąca pizz w cenie jednej, tylko od sprzedawania jednej pizzy w cenie jednej, ale za to porządnie zrobionej. To, co dagrasso obecnie sprzedaje jako pizzę nie nadaje się do spożycia (przynajmniej jeśli chodzi o pizzerię we Wrocławiu przy Świeradowskiej i tą, co dowożą na Nowy Dwór - próbowałem w obu i jest to samo). Wielka szkoda, bo kiedyś pizza była tam bardzo dobra (szczególnie pizza "mafiozo" była rewelacyjna jak dla mnie) - teraz po prostu nie da się jej jeść :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Re: "DGP": Pizzerie walczą o klientów IP: *.173.22.16.tesatnet.pl 04.07.11, 11:57 Telepizza to same smieci. Lepiej zrobic pizze samemu lub kupic jedna pizze ale samemu. Nikomu tego gówna nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutek "DGP": Pizzerie walczą o klientów IP: *.acn.waw.pl 04.07.11, 11:59 "Po prostu policz sobie, że kupiona w sklepie pizza jakiegoś Oetkera czy innego Hortexu kosztuje 7 - 8 złotych, i w tym jest marża hurtowa i marża detaliczna. A dowieziona do domu, albo zamówiona w "restauracji" pizza z jakiejś Pizza Hut czy Domino's o tej samej gramaturze kosztuje 30 złotych. I masz odpowiedź." Na takie Domino's Pepperoni idzie ponad ćwierć kilo sera mozzarella (prawdziwego), a cały placek jest pokryty plastrami pepperoni. Cały! Nie sądzę żeby mogła taka pizza kosztować 7-8 zł i miała taką samą gramaturę jak ta z marketu. Tak jak ze wszystkim, chcesz coś dobrego, to musisz zapłacić nieco więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
korzuh Re: "DGP": Pizzerie walczą o klientów 04.07.11, 12:23 Fakt, Dominos jest przykładem całkiem niezłej sieciówki. Zauważ tylko, że próbują ponownie wejść na rynek po tym, jak wypadli z niego ok 12 lat temu więc teraz o jakość dbają (podobnie jak PH i masa innych na początku) - zobaczymy co będzie za kilka lat... Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: "DGP": Pizzerie walczą o klientów 04.07.11, 17:28 Gość portalu: lutek napisał(a): > Na takie Domino's Pepperoni idzie ponad ćwierć kilo sera mozzarella (prawdziweg > o), a cały placek jest pokryty plastrami pepperoni. Cały! Nie sądzę żeby mogła > taka pizza kosztować 7-8 zł i miała taką samą gramaturę jak ta z marketu. Tak j > ak ze wszystkim, chcesz coś dobrego, to musisz zapłacić nieco więcej. Wygląda na to, że reklamujesz tutaj sieciówke Domino's, ale niech tam, odpowiem - choćby nawet na pizzę dawali nie ćwierć kilo "prawdziwego sera mozzarella", ale pół kilo rzeczywiście prawdziwego sera mozzarella z bawolego mleka, i włoskie pepperoni, to i tak się nie skuszę na jakieś promocje. Po prostu kilka razy mnie "restauracje" sieciowe serwujące "pizzę" wydymały i na miejscu, i w dostawie, kiedy chciałem zjeść na szybko, serwując coś, co może w Korei Północnej by od biedy mogło uchodzić za jedzenie. Więc teraz nie złapię się na żadne promocje typu 7 pizz za cenę jednej; żeby mnie skusić musieliby do domu za darmo dostarczyć kilka razy coś, co przypomina choćby pizzę, i może po takim teście zacząłbym znów coś zamawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ert Re: "DGP": Pizzerie walczą o klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 18:31 ja napiszę tylko tyle że najgorszą pizzą jaką jadłem była ta zakupiona w centrum Londynu od prawdziwego Włocha... bleeeeeeeeechhhh wylądowała w koszu (na szczęście kupiłem ino "8semkę") Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem "DGP": Pizzerie walczą o klientów 04.07.11, 12:28 Ceny w Telepizzy rosną w takim tempie, że za rok będą oferować 5-6 w cenie jednej :D Kiedy "duża" była faktycznie duża, a dzisiaj za jakiś ochłap duża z dwoma to 40zł - niby druga gratis*, ale w tej cenie w domu można zrobić sobie dwie pizze i to za 25-30zł wiedząc co kupujemy (dużo sera, wędliny, grube ciasto - bo mówimy o pizzy typu fast food). A tam? Czy ser to naprawdę ser? Pizzerie walczą ale tak jak inne koncerny robiąc z ludzi idiotów, bo walka nie odbywa się ceną, ale poprzez marketing, PR i podobne głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: "DGP": Pizzerie walczą o klientów 04.07.11, 13:06 > grube ciasto - bo mówimy o pizzy typu fast food grube ciasto to nie pizza to jakies h... wie co a w domu bez pieca do pizzy to se mozecie zrobic jakas kurde popierdolke wiec jak was nie stac to nie musicie kupowac mrozona z lidla smakuje przeciez tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soze74 Do:jemesonwhiskey IP: *.202.159.178.ip4.galileusz.pl 04.07.11, 16:22 Zapewniam że da się w domowym piekarniku zrobić świetną pizze - trzeba tylko popróbować. Ale naprawdę warto bo jadasz wtedy taką jak lubisz za 20% ceny. Mnie do spróbowania nie skłoniła jednak cena, okoliczni dostawcy za często przywozili zimną lub "ulepszaną" chemicznie. Na drugi dzień w WC była chwila prawdy. Pomyślałem dość - najtańszy piekarnik do zabudowy polskiego producenta plus dwie godziny roboty i pizza wychodzi taka że wiele pizzeri nawet mi do kostek nie dorasta. Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Do:jemesonwhiskey 04.07.11, 17:04 > Zapewniam że da się w domowym piekarniku zrobić świetną pizze - trzeba tylko po > próbować zapewniam cie ze gdybym ci dal pizze z dominos albo apache a potem kazal zrobic taka sama, to nie zrobisz takiej w piekarniku > do spróbowania nie skłoniła jednak cena, okoliczni dostawcy za często przywozil > i zimn nie mam takich problemow , zawsze goraca, zimnej to bym nawet nie odebral > plus dwie godziny roboty i pizza wychodzi taka że wiele pizzeri nawet mi do kostek nie dorasta. troche ci to zajmuje ale zgodze sie ze wiekszosc pizzeri podaje zalosny produkt sam robie czasem w domu, wloska maka do pizzy no i wychodzi taka "tradycyjna" wloska jak ktos jadl to wie o czym mowie cienkie twardawe ciasto ale puchata za choinke nie chce wyjsc bo mojemu piekarnikowi jakies 130 stopni brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: "DGP": Pizzerie walczą o klientów 04.07.11, 17:16 jamesonwhiskey napisał: > a w domu bez pieca do pizzy to se mozecie zrobic jakas kurde popierdolke > wiec jak was nie stac to nie musicie kupowac mrozona z lidla smakuje przeciez t > ak samo Mrozona z Lidla (ta niemiecka, Albertos czy jakoś tak) jest akurat o niebo lepsza od tego, co serwują sieciówki. I chciałem zapytać, jakie to specjalne piece do pizzy mają jakieś "restauracje" Pizza Hut? Opalane drewnem? Bo ich wyrób smakuje, zwłaszca ten z dostawy do domu, jakby piec był raczej opalany mokrym krowim plackiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: "DGP": Pizzerie walczą o klientów 04.07.11, 18:14 > I chciałem zapytać, jakie to specjalne piece do pizzy mają jakieś "restauracje" > Pizza Hut? maja piece ktore wyciagaja 400 stopni a nie w porywach 270 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirwisz Re: "DGP": Pizzerie walczą o klientów IP: *.dsl.bell.ca 05.07.11, 16:40 Sine Metu - bez strachu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumite12 "DGP": Pizzerie walczą o klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 16:01 Lemingi zamawiajcie ZUS się ucieszy szybciej wykitujecie Odpowiedz Link Zgłoś
cest.l.a.vie A ja właśnie jem własną ;) Telepizzę mam w nosie. 04.07.11, 16:38 Moja własna, wczorajsza i odgrzana pizza jest nadal lepsza. Nie jest żadną filozofią jej zrobienie. Dobra mąka, piwo zamiast wody, drobno zmielone przyprawy w cieście, porządny ser, w tym pięknie rozpływający się lazur, brokułki, wielkie plastry pomidorów, pikantny sos, itp. Każdy dodatek (w dodatku w słusznej ilości) jest za grosze, a nie za kilka złotych. Taniej, zdrowiej, a zjedzone przy winie, czy piwie, bez kilkusetprocentowej marży. Niech się pizzernie gonią ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o_O "DGP": Pizzerie walczą o klientów IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.11, 18:15 jesli ktos moze poswiecic ok. godzine czasu na przygotowanie posilku w domu, zdecydowanie polecam zrobienie pizzy samemu. przepis na ciasto jest banalnie prosty i do znalezienia w internecie, a na ciasto kladziemy dokladnie takie skladniki, jakie chcemy, w wybranych przez siebie ilosciach. ze nie wspomne o samodzielnym przygotowaniu sosu pomidorowego, z dodatkiem czosnku, bazylii i innych ziol. no i jaka radosc ze zrobienia pizzy samemu! nie wspominajac o tym, ze taka pizza smakuje kilka razy lepiej niz jakakolwiek z dowolnej polskiej pizzerii/restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirwisz Re: "DGP": Pizzerie walczą o klientów IP: *.dsl.bell.ca 05.07.11, 02:22 Pomijając północno-afrykńksie korzenie pizzy ... no i jaka radosc ze zrobienia pizzy samemu! ----- Jaka_jest?ta?radß© ... nasze laski to jest towar export na Sicilia! Odpowiedz Link Zgłoś
redakotr W Polsce nie istnieje sieć oferująca dobrą pizzę 05.07.11, 12:53 Dlatego jem pizzę tylko w małych pizzeriach nastawionych na jakość, a nie ilość, przyprawianą zjełczałym tłuszczem i śmierdzącą mąką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirwisz Re: W Polsce nie istnieje sieć oferująca dobrą pi IP: *.dsl.bell.ca 05.07.11, 16:38 Mylisz się, kolo - Da Grasso ma pizzę podobną naprawdę do włoskiej. Mało ciasta, dużo teści. Co mnie obala, to temat pizzy w kraju "świętego" ma status poważnego problemu. Włosi jedzą pizzę jak Jankesi McDonalda - un'etto, per favore! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danko Re: "DGP": Pizzerie walczą o klientów IP: *.internetia.net.pl 06.07.11, 17:22 Te pizze w promocjach to podobnie jak "lunch menu" w restauracjach w postaci zmielonych odpadów z ostatnich dni. Ja ostatnio próbowałem chyba pizza hut albo telepizza i nigdy więcej. Lepiej w sklepie kupić mrożoną i zjeść jak człowiek a nie robić z siebie pojemnik na odpady. Samemu można też "dokomponować" w tym przypadku i dorzucić nawet kilo sera jak ktoś lubi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirwisz Re: "DGP": Pizzerie walczą o klientów IP: *.dsl.bell.ca 06.07.11, 17:36 Ja ostatnio próbowałem chyba pizza hut albo telepizza i nigdy więcej. ---------------------- Szkoda, że nie pamiętasz jaka to była sieć ... byłeś na mocnej bani? Odpowiedz Link Zgłoś
emma825 Re: "DGP": Pizzerie walczą o klientów 10.08.12, 17:27 polecam portal www.mypizzeria.com Odpowiedz Link Zgłoś