Dodaj do ulubionych

Bośnia ma swój pierwszy McDonald's

IP: *.ghnet.pl 20.07.11, 20:44
Sukces po ch...
Sklep z kiepskim żarciem na wynos.
Obserwuj wątek
    • Gość: A. Bośnia ma swój pierwszy McDonald's IP: *.rybnik.vectranet.pl 20.07.11, 21:21
      "W końcu jesteśmy normalnym krajem, jak każde inne - cieszą się mieszkańcy Bośni. "

Dziwne, bo parę lat temu odwiedzałam znajomą (Bośniaczkę) w Sarajewie i mówiła, że McDonalds próbował u nich, ale skończyło się porażką, bo ludzie za bardzo przywiązani są do lokalnych "fastfoodów", takich jak chociażby ćevapi, które nie dość, ze lepsze, to przede wszystkim tańsze, niż to, co oferował McDonalds.
      • sselrats Byli przywiazani ale sie odwiazali... 20.07.11, 21:54
        • Gość: es Go wno dotarło pod strzechy - czyli normalny kraj IP: *.ip.jarsat.pl 01.08.11, 22:40
          Ciekawe tylko że tylu oficjeli przyszło. Publiczny szalet Fast Shit też przychodzą otwierać w takiej, nomen omen, kupie?
          ps. Zreszta u nas było to samo, na szczeście skończylo się jakieś 10-15 lat temu
      • sselrats Wlasnie wyzsza cena jest atutem McDonald'sa w 20.07.11, 21:58
        pokomunie. Zachodni splendorniedostepny wczesniej. No in fejsbuku lepiej napisac,z e sie mialo bigmaka niz cevapa.
    • Gość: klakier Re: Bośnia ma swój pierwszy McDonald's IP: *.nyc.res.rr.com 20.07.11, 21:28
      Racja ! Wpuszczenie McDonald's na pewno było warunkiem w jakichś negocjacjach.
      • Gość: poli Re: Bośnia ma swój pierwszy McDonald's IP: 109.197.42.* 20.07.11, 22:31
        Tragedia jak doabli bo najwłaściwsze dla narodu jest pozwolenie na sprzedaż śmierdzących hotgów z mikrofali wyrabianych w przyczepie kempingowej.
        Jak zawsze odezwały się zakały ktore chciałyby wszystkim wszystkiego ograniczyć oczywiście pod pozorem ich własnego dobra.
        • Gość: hcwarmia a co to jest małkdonalt? IP: *.olsztyn.mm.pl 20.07.11, 22:55
          byle "sztacheta" z dworca jest mniej rakotwórcza niż bik mak.
          • Gość: ciekawy Jakieś badania masz na ten temat? IP: *.jmdi.pl 21.07.11, 02:47
            Czy tak pie...sz aby pie...ć?
    • Gość: myslacy A co to jest "Bic Mac"?? IP: *.187.236.137.ip.abpl.pl 20.07.11, 21:42
      Jadlem pare razy w zyciu kanapke "Big Mac" ale "Bic Mac" nigdy. Moze wprowadza ja takze do polskiego menu?
      • zat4ra Re: A co to jest "Bic Mac"?? 20.07.11, 22:00
        Oh, to proste - zamiast wolowiny (czy co tam ja udaje) jest propan butan, i daje czadu :-)
    • ulanzalasem Bośnia ma swój pierwszy McDonald's 20.07.11, 22:39
      "Skosztuj swojego Bic Maca" - billboardy z takimi napisami pojawiły się w całym Sarajewie. Najbardziej znana światowa sieć fast food dotarła także na Bałkany. - W końcu jesteśmy normalnym krajem, jak każde inne - cieszą się mieszkańcy Bośni.

Co ta propaganda robi z ludzi niezależnie od systemu i tego czego dotyczy...
      Teraz wreszcie będą normalni i zaczną tyć, dzieci w wieku przedszkola/podstawówki zaczną mieć problemy z nadwagą, będą mogli kupować bezwartościowe żarcie, nabijając kabzę udziałowcom.
      Bo przecież hamburger nie od McDonald's jest gorszy, chociażby został zrobiony z miejscowych składników, był zdrowszy, a nawet identyczny to nie będzie to amerykański cud xD
    • Gość: hcwarmia pseudo buda z psim żarciem ... IP: *.olsztyn.mm.pl 20.07.11, 22:52
      choć nawet psu bym tego badziewia nie dał ...
    • Gość: xki BIC Mac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 22:52
      czy gazeta.pl wysłała na urlop wszystkich ludzi od poprawiania błędów, łącznie z automatami w edytorach tekstu i przeglądarkach? :>
    • ovo_sapiens Bośnia ma swój pierwszy McDonald's 20.07.11, 23:37
      Dawno temu w Krakowie była 'amerykańska' restauracja Wendy's. Można było się przyglądać jak grillują prawdziwe mięso które za chwilę dostawało się w kanapce razem z solidną porcją świeżych warzyw. Dziesięć lat później poszedłem w nocy do McDonalda bo był po drodze. Takiego g...a nigdy nie miałem w ustach. Najgorsze, stare, czerstwe czy skisłe jedzenie za komuny było o niebo lepsze od tego tłustego, słonego syfu który mi zaserwowano za ciężkie pieniądze.
      • Gość: bez emocji Jeśli zapłaciłeś w maku ciężkie pieniądze IP: *.jmdi.pl 21.07.11, 02:45
        to znaczy, że po prostu za dużo zjadłeś i dlatego było ci źle.
    • bezzebnypirat Ciesza sie, bo maja z czego! 20.07.11, 23:39
      Tu nie chodzi w tym momencie o jedzenie (choc klientow im nie bedzie brakowalo, tak jak w pierwszych McD w Polsce - mimo sporej jak na wtedy ceny). McDonalds to symbol globalizacji, symbol nie bez powodu. Oczywiscie milo sobie ponarzekac na to, czy tamto, sam nie pamietam kiedy tam jadlem, ale to pozytywny symbol. McDonalds oznacza, ze kraj (kompletnie zrujnowany) otworzyl sie, sa tam dostawcy mogacy spelnic dosc ciezkie warunki dostaw i jednolitej jakosci i tak dalej.

Wiec, drodzy malkontenci, jasne, ze 'globalizacja to zlo' i zaraz ich korporacje okradna z wolnosci. Ale beda im coraz wiecej dawac w postaci 'glodowych pensji', zeby bylo coraz wiecej do odebrania im. Tak jak to ma miejsce u nas:-)
      • Gość: JJ Re: Ciesza sie, bo maja z czego! IP: *.xdsl.centertel.pl 21.07.11, 00:04
        Bzdura, byłem w sarajewie 5 lat temu i w zeszłym roku. Już 5 lat temu na każdym kroku stał zachodni bank, sklepy były jak w warszawie. Globalizacje pełną gębą. Sarajewo więc już wtedy nie potrzebowało mcsyfu by być europejskim miastem. W zeszłym roku jak byłem to wszystko już się zupełnie pozmieniało, europejskie sieci sklepowe, galerie handlowe, restauracje czynne całą noc. Światowa metropolia.
      • Gość: wiejskie czopki Przecież to oczywiste. IP: *.jmdi.pl 21.07.11, 02:49
        Dzięki, że wytłumaczyłeś to tym idiotom, bo ja bym się do tego nie poniżył.
    • sselrats Wole McDonald'sa od Wendy's 21.07.11, 01:05
      Historyczne dane mowia, ze punkty McDonald'sa odswiezaja zasoby srednio co 4 dni podczas gdy Wendy's co 9.
    • pawelekok Re: Bośnia ma swój pierwszy McDonald's 21.07.11, 01:39
      Ostatni raz jadłem w McDonalds chyba z 15 lat temu. I to tylko przymuszony przez kolegę, który był wielkim fanem tego gówna, zupełnie nie rozumiem dlaczego. Inne fast foody oferują równie gó...ane żarcie. Ciekawe, że w ponad 90% ich klientami są małolaty. Mają jeszcze strusie żołądki i są całkowicie odpoerni na wiedzę.
      • Gość: ciekawy Słyszałem, że strusie można mieć jajka IP: *.jmdi.pl 21.07.11, 02:51
        ale o żołądkach nie. Powiesz coś więcej na ten temat?
        • ilirian Re: Słyszałem, że strusie można mieć jajka 21.07.11, 08:09
          Gość portalu: ciekawy napisał(a):

> ale o żołądkach nie. Powiesz coś więcej na ten temat?
          Naprawdę nie słyszałeś powiedzenia "mieć strusi żołądek"?
          • Gość: ciekawy No, wyobraź sobie, że naprawdę! IP: *.jmdi.pl 21.07.11, 11:41
            Zalogowałeś się po to, żeby się głupio zdziwić? Spoko!
            • Gość: Lex Re: No, wyobraź sobie, że naprawdę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.11, 20:30
              zamknij ryj pie...ny trollu !!!
    • Gość: lubenica Bośnia ma swój pierwszy McDonald's IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 07:34
      Szkoda.. bo Sarajevo było jedyną europejską stolicą bez Maca.. to był na prawdę dobry slogan reklamowy dla świadomych turystów:) Nie możemy być jednak egoistami bo świat się zmienia i mieszkańcy BiH tych zmian potrzebują. Po pierwsze, myślę, że psychicznie- chcą być postrzegani jako normalny kraj i ludzie normalnej kategorii. Nie muszą się wszyscy na Big Maca rzucać ale mieć poczucie WYBORU. Po 2 ten kraj na prawdę potrzebuje kapitału i miejsc pracy i tez nie chodzi o to, że wszyscy mają w Mc syfie pracować ale jest to ogromna firma z ogromnym kapitałem, która daje impuls i za której przykładem pójdą zapewne te z innych, bardziej rozwojowych branży.
      Osobiście chciała bym, żeby ten kraj ktoś włożył w formalinę i zakonserwował- taki jest cudny ale ludzie tam chcą normalnie żyć i nie dziwię się radości jaką wykazują w związku z tytułowym faktem:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka