Dodaj do ulubionych

Bałtyk jak Lazurowe Wybrzeże - najdroższe hotel...

IP: *.play-internet.pl 22.07.11, 15:22
Popatrzcie sobie biedaczki jak nigdy nie będziecie mieszkać a Mnie stać. Nawet ten artykół czyta mi mój służący.
Obserwuj wątek
    • Gość: Europäer Bałtyk jak Lazurowe Wybrzeże - najdroższe hotel... IP: *.netcologne.de 22.07.11, 15:24
      "Ceny za jedną osobę za noc wahają się od 357 do 550 zł za dobę od osoby." - To maja byc ceny jak na Lazurowym Wybrzezu? 140 Euro za noc w luksusowym hotelu nad Morzem Srodziemnym we Francji, tak? To prosze sobie sprobowac wynajac pokoj za taka cene w takim hotelu w sezonie na Cote d'Azur. Powodzenia.
      • lebonheur Re: Bałtyk jak Lazurowe Wybrzeże - najdroższe hot 24.07.11, 16:57
        drogi "Europäer" : polecam w sezonie w : Cannes hotel "La plage" *** za 55 € noc ; miedzy Cannes a St Tropez hotel "Latitudes Golf (...) za 69 € i moze jeszcze calkiem dobry Oxford z cena 56 € - tez w Cannes ! Hotele jak buty : dla tych z wiekszymi ,ale i z mniejszymi zasobami gotowki. W Belgii i Holandii mozesz znalezc dobry hotel w weekend za 30 e ; tego w Polsce nie uswiadczysz.
        • Gość: Sav Re: Bałtyk jak Lazurowe Wybrzeże - najdroższe hot IP: *.mikolow.multimetro.pl 24.07.11, 17:16
          Czytanie ze zrozumieniem się kłania. On prosił o "taki hotel" czyli w założeniu o takim standardzie tj. 4 lub więcej gwiazdek.
          • Gość: Europäer Re: Bałtyk jak Lazurowe Wybrzeże - najdroższe hot IP: *.netcologne.de 24.07.11, 23:52
            Dzieki. Wlasnie o "taki" hotel mi chodzilo. Jak jade do Prowansji to nocuje w Etap Hotel za 42 Euro za dwie dorosle osoby plus dziecko. Taniej i o nizszym standardzie nie ma szans. Czyba. ze z lazienka na korytarzu, ale cos takiego juz raczej nie ma.

Belgia i Holandia - hotele za 30 Euro? Gdzie? W Rotterdamie w porcie? Znam dobrze oba kraje i wydaje mi sie, ze chodzi o jakies "mety"..
            • Gość: roger45 Jade nad Baltyk IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.11, 16:35
              Witam,
              Otoz jechalem nad Baltyk, gdzies kolo Ilawy widze swietna Laske u kolesia w dobrej gablocie, na najblizszej stacji benzynowej Laska przeskoczyla do mojej gabloty, bo mam mocniejszy silnik i elektryczne szyby. pojechalismy do kilku tych w/w hoteli, Laska wszedzie za siebie placila, a nawet mnie czesciowo pokryla. Bylo superowo, takze potwierdzam, ze w/w hotele sa ok.
              • zigzaur Re: Jade nad Baltyk 16.08.11, 09:33
                Widzę, że niedawno obejrzałeś pierwszy odcinek serialu Tulipan. Obejrzyj także ostatni.
                • Gość: polito Re: Jade nad Baltyk IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.08.11, 23:56
                  Pan fan tulipan?
              • Gość: m Re: Jade nad Baltyk IP: *.154.189.109.customer.cdi.no 16.08.13, 14:05
                Dobre !!
      • Gość: kgm Re: Bałtyk jak Lazurowe Wybrzeże - najdroższe hot IP: *.play-internet.pl 24.07.11, 19:38
        Lista przyprawila mnie o atak smiechu:
        Velaves Władysławowo
        Amber Baltic Miedzyzdroje
        Grand Sopot
        Aquarius Spa Kolobrzeg
        Hotel Bryza Jurata
        Hotel Apollo Darlowo
        Hotel Lubicz Ustka
        Marine Hotel Kolobrzeg
        Sheraton Sopot
        Dom Zdrojowy "Jastarnia"

Nie rozsmieszajcie ludzi! W Polsce nie ma ZADNEGO HOTELU z 5* wg zachodnich standardow. ZADNEGO, ZERO. Polskie hotele jak te w Egipcie naklejaja sobie dowolna ilosc gwiazdek, najlepiej piec, a od pieciogwiazdkowych hoteli dziela je lata swietlne. Nawet bardzo dobry, z tradycjami, Grand w Sopocie, najbardziej szacowny w tym gronie, moze miec maksymalnie 4 gwiazdki.

A juz hotel w cuchnacej zdechlymi rybami dziurze jak Wladyslawowo NIGDY nie zasluzy na piec gwiazdek, bo hotele na tym poziomie musza miec odpowiednie otoczenie. Podobnie Darlowo czy inna Ustka wygladajace jak jeden wielki badziewny stragan wzdluz drogi. Jaka prawdziwa klientela pieciogwiazdkowego hotelu chcialaby tam zagoscic??? I po co?

Z kolei slynna Bryza w Juracie - pokoje cztery czy piec lat temu bylu na poziomie TRZECH gwiazdek i blagaly o remont, zas restauracja to juz byla czysta kpina, choc kuchnia jak na owczesne polskie warkunki byla OK. Nie wiem czy od tego czasu cos sie zmienilo... Chcialem tam wyslac moich zagraniczniakow, ale na szczescie sprawdzilem wczesniej, bo by byl obciach.
        • Gość: gtw bredzisz pajacyku IP: *.net 25.07.11, 07:59
          w PL każdy hotel podlega procesowi standaryzacyjnenu POT i Urzedów Marszałkowskich

i napioszmi jeszcz co to za "zachodnie standardy"? chętnie się posmieję
        • z17 Re: Bałtyk jak Lazurowe Wybrzeże - najdroższe hot 01.08.11, 18:26
          kgm, jednak w takiej Turcji są już na porządku dziennym przewały dotyczące liczby gwiazdek. Są hotele 5 gwiazdkowe, które są ok i takie, które owe gwiazdki postawiły sobie ch.uj wie za co, bo straszą gości poziomem dna i wodorostów.
      • Gość: INA Re: Bałtyk jak Lazurowe Wybrzeże - najdroższe hot IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.12, 11:09
        FAKTEM JEST TO,ZE SĄ TO OGROMNE CENY. CO NAM MOŻE ZAPROPONOWAC APARTAMENT NAD POLSKIM MORZEM? NIC. PROGRAM W TV? BASEN? KOSMICZNE CENY W SPA? ZA TĘ CENE PROPONUJE INNY KRAJ. NP. CHORWACJA. KOSZT ZA NOCLEG W SUPER APARTAMENCIE JUŻ OD 10 EURO.POGODA ZAWSZE UDANA. DO TEGO CHORWACKA UPRZEJMOŚC, RADOŚC I KULTURA. W POLSCE NIC Z TEGO NIE MA:( A SPORO DROŻEJ
    • Gość: reqqq Bałtyk jak Lazurowe Wybrzeże - najdroższe hotel... IP: 194.181.152.* 22.07.11, 15:24
      Można też za 300 zł/osoba/tydzień pod namiotem, łącznie z kosztami przejazdu 500 km w jedną stronę. Jak ktoś chcę przepłacać to niech przepłaca, "bo go stać".
      • Gość: Europäer Kemping? IP: *.netcologne.de 22.07.11, 18:13
        Zapytam z ciekawosci, jak wygladaja pola namiotowe nad Baltykiem? Jak jest z czystoscia sanitariatow i z bezpieczenstwem (zlodziejstwo)? Znam cale Wybrzeze Lazurowe od strony kempingow ale troche sie obawiam jechac nad polski Baltyk, znajomi zachwalali "enerdowskie" wybrzeze...
        • Gość: ines2110 Re: Kemping? IP: *.range109-152.btcentralplus.com 24.07.11, 17:54
          jedź do Niechorza, kemping Kamienny Krąg (ma też małe domki do wynajęcia i dwie beczki), najlepszy jaki kiedykolwiek widziałam. Było to 3 lata temu, ale właściciele wciąż rozbudowywali. Mały, czysty, tani i 2 min od plaży.

www.eholiday.pl/noclegi-xp2775.html
          • Gość: Europäer Re: Kemping? IP: *.netcologne.de 24.07.11, 23:59
            Dziekuje za link. Niechorze znam, jezdzilem na kolonie do Pogorzelicy. Przygoda! Ale adres sprawdze.
    • Gość: jack2 Re: Bałtyk jak Lazurowe Wybrzeże - najdroższe hot IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.11, 15:26
      A myśli pewnie za Ciebie Twój prywatny szympans
      • Gość: kgm Re: Bałtyk jak Lazurowe Wybrzeże - najdroższe hot IP: *.play-internet.pl 24.07.11, 19:12
        Co za duren wypowiedzial sie w pierwszym poscie. KOSZ. Kllikam w czerwony kosz, tam jest miejsce dla trolli i idiotow.
    • margot452 Re: Bałtyk jak Lazurowe Wybrzeże - najdroższe hot 22.07.11, 15:27
      Gość portalu: bogaty napisał(a):

> Popatrzcie sobie biedaczki jak nigdy nie będziecie mieszkać a Mnie stać. Nawet
      > ten artykół czyta mi mój służący.
      Służący by Ci lepiej słownik ortograficzny poczytał.

A co do sopockiego Sheratona... niektórzy i tak narzekają, że tam łóżka za twarde :-))))
      • r0ger Re: Bałtyk jak Lazurowe Wybrzeże - najdroższe hot 24.07.11, 16:34
        A inny pan troglodytes uczył go ortografii
    • vader2010 W Zrojowym byłem w zeszłym roku 22.07.11, 15:30
      położenie i jedzenie lux, ale pokoje mogliby już "odświeżyć", stary 14 calowy pudłowy TV też psuje trochę krajobraz....
      • lukask73 pudłowy TV 24.07.11, 16:57
        > stary 14 calowy pudłowy TV też psuje trochę krajobraz....
        Od kształtu telewizora ważniejsza chyba jest jakość obrazu i dźwięku, a ta pozostawia często wiele do życzenia, nawet jeśli telewizor jest płaski.
    • Gość: Tomek Re: Bałtyk jak Lazurowe Wybrzeże - najdroższe hot IP: *.acn.waw.pl 22.07.11, 15:30
      Jak by mój służący napisał "artykół" (rozumiem, że to służący pisał a nie ty, "bogaty") - to bym go na zbitą mordę wywalił. No obciach w wyższych sferach normalnie. Jak Ty możesz zatrudniać takich ludzi?
      • Gość: bobi Re: Bałtyk jak Lazurowe Wybrzeże - najdroższe hot IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.11, 18:13
        A ja POdejrzewam że ten jego służący to hrabia ,,bul,,komoruski.
    • Gość: 2gi sluzacy Re: Bałtyk jak Lazurowe Wybrzeże - najdroższe hot IP: *.customer.eircom.net 22.07.11, 16:08

> Popatrzcie sobie biedaczki jak nigdy nie będziecie mieszkać a Mnie stać. Nawet

melduje jasnie panie ze zona tez juz wyhendozona, corka tez
    • Gość: semeon Re: Bałtyk jak Lazurowe Wybrzeże - najdroższe hot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.11, 11:05
      Oj bogaty, aleś ty biedny, nawet nie wiesz jak napisać słowo "artykuł". Po co ci to bogactwo prostaku?
      • Gość: kgm Re: Bałtyk jak Lazurowe Wybrzeże - najdroższe hot IP: *.play-internet.pl 24.07.11, 19:27
        Kosz, wystarczy kliknac kosz, po co dyskutowac z idiota? Nie karmic trolla ;)
    • Gość: 3 slowa komentarza Tylko sado-masochisci jezdza jeszcze nad baltyk... IP: *.wask.wroc.pl 24.07.11, 16:11
      zimno, brudno, drogo.
      • zigzaur Re: Tylko sado-masochisci jezdza jeszcze nad balt 16.08.11, 09:38
        Ale za to są płatne niestrzeżone parkingi i fotoradary.
    • Gość: kukok Re: Bałtyk jak Lazurowe Wybrzeże - najdroższe hot IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.07.11, 16:14
      a mnie stać na wszystko, bo jestem biedny

kukok.blox.pl/2011/07/10-najbrzydszych-budynkow-Warszawy.html
    • Gość: polipoler2 Re: Bałtyk jak Lazurowe Wybrzeże - najdroższe hot IP: *.glinik.pl 24.07.11, 16:16
      byki sadzisz równo prostaku
    • road_66 Bałtyk jak Lazurowe Wybrzeże - najdroższe hotel... 24.07.11, 16:19
      1 standard za tą cenę wcale nie taki super
      2 ogólnie ceny nad polskim morzem do niskich nie należą
      3 brak gwarancji pogody
      4 brak szybkiego masowego transportu, jak to jest, że nie doczekaliśmy się jeszcze szybkich pociągów nad polskie morze, wtedy 3 pierwsze punkty straciłyby na znaczeniu, pociąg pod względem wygody będzie zawsze wygodniejszy od samolotu a na krótkich dystansach może być szybszy.

Nad Polskim morzem ostatnio byłem z 4 lata temu i moim zdaniem można sobie darować. Przykro mi ale wakacje zagranicą, są pod tymi względami po prostu lepsze. Pogoda gwarantowana, jest co zwiedzać, czas dojazdu podobny jeśli nie szybszy.
      • Gość: J.J-P. Re: Bałtyk jak Lazurowe Wybrzeże - najdroższe hot IP: *.icpnet.pl 24.07.11, 17:13
        Nie wspominaj o szybkich pociągach, bo Ci je wybudują, z naszych podatków.
        Będą 2-3 x droższe niż na świecie i my za to zapłacimy i jeszcze dopłacać będziemy przez wieki, (tak ja z LOTem, jak z autostradami).
        Niech właściciele tych pensjonatów, hoteli, (wzorem Las Vegas) dowiozą sobie klientów.
        • z17 Re: Bałtyk jak Lazurowe Wybrzeże - najdroższe hot 01.08.11, 18:31
          Szybkie pociągi.... 10 mld złotych w modernizację linii do Gdyni po starym śladzie (z licznymi zakrętami) argumentowane tym, że zakupi się, panie dzieju, pociągi z wychylnym pudłem, które będą pruć 200 km/h po łukach. W końcu wybrano oferenta Alstom, który owe pociągi produkuje, ale... zakupiono model, który się NIE WYCHYLA ! Bo to, panie dzieju, wychodzi trochę taniej... A że czas jazdy z Warszawy będzie dużo dłuższy niż obiecywane 2 godziny, to już ch.uj kogo obchodzi. Oto Polska Właśnie!
    • Gość: Ja Bałtyk jak Lazurowe Wybrzeże - najdroższe hotel... IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.11, 16:24
      Tak się składa, że w Polsce wciąż jest tanio jak barszcz. 500-1000zł za dobę to jakieś 125-250EUR a za tyle da się wynająć we Francji czy Hiszpanii pokój ale z pewnością nie luksusowy. Nie wciskajcie ludziom ciemnoty. Ceny może powoli dobijają do tych z "prawdziwej Europy" ale dopiero dobijają. No i pozdrawiam cioty, które wolą spędzać urlop nad Bałtykiem gdzie nie ma ani pogody ani kultury ani czystości ani żadnych ciekawych miejsc do zwiedzenia.
      • Gość: misiek Re: Bałtyk jak Lazurowe Wybrzeże - najdroższe hot IP: *.internet.szczecin.pl 24.07.11, 16:42
        > Tak się składa, że w Polsce wciąż jest tanio jak barszcz. 500-1000zł za dobę to
        > jakieś 125-250EUR a za tyle da się wynająć we Francji czy Hiszpanii pokój ale
        > z pewnością nie luksusowy

A co powiesz o apartamencie na południu Włoch za 400 EU za tydzień ( salon, sypialnia, klimatzacja ok.60m2) W Polsce za takie pieniądze możesz wynająć domek kempingowy. O pogodzie nie wspominam. Grecja i Hiszpania też jest osiągalna w tych cenach. Ale jak ktoś lubi wczasy w deszczu, to jego wybór.
        • Gość: Ja Re: Bałtyk jak Lazurowe Wybrzeże - najdroższe hot IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.11, 17:08
          Zgadza się - można w takiej cenie wynająć domek czy apartament czy to we Włoszech czy też w Chorwacji czy Grecji. Ale tutaj była mowa o hotelach i to niby luksusowych. Sęk w tym, że luksusowych chyba tylko w Polsce...
          • Gość: mk Re: Bałtyk jak Lazurowe Wybrzeże - najdroższe hot IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.11, 17:33
            sprawdz lepiej oferte tych luksusowych hoteli nad morzem srodziemnym bo za 125 e masz ich od troche. owszem duze pieniadze mozna zaplacic w nicei, monaco ale gdziez przyrownywac nasz wiejski sopot czy jurate do nich...sorry ale jazda nad baltyk i placenie 100o pln za dobe to juz lekkie przegiecie. zwlaszcza, szybciej mozna sie dostac na poludnie europy. lot leci do nicei 2h.
    • lebonheur Re: Bałtyk jak Lazurowe Wybrzeże - najdroższe hot 24.07.11, 16:25
      A czy sluzacy nie moglby poprawic ci bledow ortograficznych ? zakladam ze intelektualnie stoi pare szczebli wyzej od ekscelencji, tak na ogol bywa ...
      • lebonheur Re: Bałtyk jak Lazurowe Wybrzeże - najdroższe hot 24.07.11, 16:26
        lebonheur napisała:

> A czy sluzacy nie moglby poprawic ci bledow ortograficznych ? zakladam ze intel
        > ektualnie stoi pare szczebli wyzej od ekscelencji, tak na ogol bywa ...
        te slowa skierowalem do "bogatego", sorry ...
    • Gość: jot-23 jak na lazurowym wybrzezu? lol IP: *.hsd1.vt.comcast.net 24.07.11, 16:25
      jak, to zauwazyl ktos nieco wyzej... te smieszne klocki-niby-hoteliki...

wynajmijcie sobie za 900zl pokoj w Royal Riviera na Cap Ferat... (ceny z widokiem na parking lot zaczynaja siem od 1500 pln
    • Gość: Rozterka47 Re: Popatrzcie sobie biedaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.11, 16:31
      >
      Popatrzcie sobie biedaczki jak nigdy nie będziecie mieszkać a Mnie stać. Nawet
      ...................................................................................................................

jezli on równiez za ciebie pisze, to powinienes go zwolnic, za błędy ortograficzne.
      • Gość: agent Wyzszosc kapitalizmu nad socjalizmem IP: *.dyn.optonline.net 24.07.11, 16:36
        "... czasy pracowniczych ośrodków wypoczynków i stołówkowego jedzenia odeszły już dawno do lamusa. Ich miejsce zajęły zaś ekskluzywne pięciogwiazdkowe rezydencje i hotele, których właściciele w sezonie windują ceny do niebotycznych poziomów."
        • Gość: asd Re: Wyzszosc kapitalizmu nad socjalizmem IP: 217.98.60.* 24.07.11, 16:51
          ale chyba nie stoją one puste lecz zarabiają ;)
    • onefoks Bałtyk jak Lazurowe Wybrzeże - najdroższe hotel... 24.07.11, 16:37
      w tej krainie deszczowców nawet w miernym hotelu trzeba mieć dużo kasy
      • Gość: butapren Re: Bałtyk jak Lazurowe Wybrzeże - najdroższe IP: *.hsd1.tn.comcast.net 24.07.11, 17:40
        Na Florydzie moge (w porzadnym hotelu) spedzic weekend nieco taniej i woda cieplejsza...

P.S. To, po prostu, raczej smutny fakt.
    • lebonheur Bałtyk jak Lazurowe Wybrzeże - najdroższe hotel... 24.07.11, 16:39
      drodzy moi, nie licytujcie sie cenami noclegow, w ktorych przyszlo wam spac, to nonsens.Mam innego rodzaju watpliwosci : kto zajmuje sie tym calym rynkiem noclegowym, kto kontroluje i ustala ceny w zaleznosci od jakosci ? Kocham Baltyk i bywalam lata cale (do 2010) w Pobierowie ; w 90% ceny sa chorobliwie wygorowane, zdarzylo mi sie w ub.roku nocowac w czyms w rodzaju "przybudowki", 3x4 m,ciemnej, smutnej, straszny tapczan,padal deszcz wiec pokoj byl wilgotny i zimny - ale poietro wyzej wlasciciel mial ogrzewanie wlaczone. Wszystko to pomimo rezerwacji "w budynku glownym" - koszmar ! 2 dni czekalam na "przeprowadzke" ktora mi obiecano, w zamian za ktora postawiono mi pytanie "my mamy apartament za 200 zl,to bedzie dla pani ...) Tylko ze w tym "apartamencie" na poddaszu mieszkalam w 2009 placac ... 100 zl. Polecam w Pobierowie "villa 4you", super komfort, ogromne i ze smakiem urzadzone pokoje, super mila pani w recepcji. We wrzesniu placilam 130 zl. Standard europejski !
      • Gość: zdziwiony Re: Bałtyk jak Lazurowe Wybrzeże - najdroższe hot IP: *.176.202.84.customer.cdi.no 14.08.11, 17:07
        lebonheur napisała:

> Mam innego rodzaju watpliwosci : kto zajmuje sie tym calym rynkiem noc
        > legowym, kto kontroluje i ustala ceny w zaleznosci od jakosci ?

Myslalem, ze w w Pl jest gospodarka rynkowa. Czasy PRLu, kontrole cen sie skonczyly. Myle sie?
      • Gość: er Re: Bałtyk jak Lazurowe Wybrzeże - najdroższe hot IP: *.internetia.net.pl 15.08.11, 13:19
        Jak lubisz placic kase za niby hotele to raz zarezerwuj sobie pobyt w prawdziwym a zroumiesz czym sie roznia
    • Gość: Krakus Bałtyk jak Lazurowe Wybrzeże - najdroższe hotel... IP: *.centertel.pl 24.07.11, 16:44
      W kazdym kraju sa hotele za powiedzmy 20 dol USD i mniej i za ponad 1.000 od osoby.
      Takie sa realia nawet w takich panstwach jak Mozambik czy Bostwana cos dla bogatych i biednych
      Na stronie www.airportsbase.com oprocz informacji lotniskowych znajdziesz linki do tysiecy hoteli
    • q-ku uwolnic brzegi morza dla zwykłych obywateli 24.07.11, 16:49
      przede wszystkich brzeg morski powinien być dostępny i w żadnym wypadku nie powinno być tak siatek, płotów i ogrodzeń

tymczasem morze i jeziora są nagminnie zawłaszczane przez nowobogackich chamów i wszelką inną bezczelną swołocz

150 metrów od brzegu niech sobie budują swoje Hiltony
      • piggy1 Re: uwolnic brzegi morza dla zwykłych obywateli 03.08.11, 01:35
        Nasze całe wybrzeże liczy ponad 500 km. Tych luksusowych hoteli jest zaledwie kilkanaście. Więc bez przesady. Wszędzie brzeg morski jest dostępny. Grand Hotel w Sopocie, ma owszem, własna plaże, ale wzdłuż plazy ogólnodostepnej, przy morzu, mozna spokojnie przejść, bo ogrodzenie nie siega wody. Podobnie w Juracie, przy hotelu Bryza, czy w Jastarni przy Domu Zdrojowym, który w ogóle plazy nie siega. Tak samo Welavez we Władysławowie. Gdzie widziałas nad samym morzem te siatki, ogrodzenia? Dla wyjaśnienia - mieszkam w Trójmieście, więc wiem, co pisze.
    • Gość: greg i znowu durny tytul ...A jednak mimo drożyzny IP: *.dip.t-dialin.net 24.07.11, 16:52
      i niepewnej pogody trudno tu znaleźć wolny pokój w lipcu czy sierpniu.", drogi dziennikarzu bajki dzieciom moze opowiadac w przedszkolu z drugiej strony durnych artykulow tutaj nie brak, dzisiaj mamy "run" na mieszkania a juz jutro totalny zastoj...
      • piggy1 Re: i znowu durny tytul ...A jednak mimo drożyzny 03.08.11, 01:50
        Nie masz racji. Mieszkam w Trójmieście i w sezonie we wszystkich najdrozszych hotelach i pensjonatach (także w najdroższym Hotelu Grand w Sopocie) o wolnym pokoju mozna tylko pomarzyć. Część miejsc (około 40 procent) zajmuja goście zagraniczni, ale reszta to nasi rodacy, najczęściej z Warszawy zresztą, choc nie tylko. Biznesmeni, dziennikarze, twarze róznych programów telewizyjnych, aktorzy, prawnicy, lekarze, polityków jest akurat najmniej. Tak jest i w Sopocie i w Gdyni i w Gdańsku. Poza tym, do Trójmiasta, mało kto przyjeżdza po to, zeby leżeć na plazy (bo to jest zajęcie - sorry za okreslenie, dla tzw. zwykłego turysty), wiec pogoda nie ma żadnego znaczenia. ,
    • ropuch1pincet Re: Jeśli chodzi o tanie wakacje,polecam Memotrav 24.07.11, 16:55
      Agent Tomek tak Cie dobrze zapinal,ze musisz te bzdury reklamowe tu wciskac?
    • Gość: normalny Trzeba mieć z garkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.11, 17:04
      by jechać w taką podoge 6h (w tyle można zaleciec nad zwrotnik) nad bałtyk (zapłacić za benzyne wiecej niż za samolot), potem płacić 3x wyższa cene niż na świecie.

Najdroższym krajem jest obecnie Angola, najdroższym miastem Moska, dlatego że są najlepsze czy skorupowane i źle zorganizoewane? sam sobie odpowiedz.

Tam gdzie rządzi kapitalizm ceny są zbite do poziom kosztów plus 3% marży jak masz farta a wszyscy zasuwają wokół klienta
    • Gość: graga05 Re: Bałtyk jak Lazurowe Wybrzeże - najdroższe hot IP: *.nyc.res.rr.com 24.07.11, 17:12
      Milo popatrzec na zdjecia, sece mnie nie boli, ze tam nie sypiam.
      Mieszkam od lat w kraju, gdzie oprocz bardzo drogich hoteli, zwyczajny obywatel moze znalezc przyzwoite lokum. Sa to sieci moteli. Wiem, ze w Polsce pogardza sie unifikacja, ale jednak spokojniej jest zajechac pod motel, gdzie wiemy co nas czeka, a nie na prywatna kwatere, czy jakis pozal sie boze pensjonacik z niespodziankami. No to gdzie te polskie sieciowe motele dla zwyczajnych ludzi. Czekam na zdjecia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka