Dodaj do ulubionych

Empik kupił księgarnię internetową Gandalf

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.11, 11:06
W prosty sposób pozbywają się konkurencji...
Obserwuj wątek
    • jliber99 Empik kupił księgarnię internetową Gandalf 02.08.11, 11:24
      Przy takim debilnym prawie nie mamy szanse na wychodowanie liczących sie na świecie firm. Polska krajem narożnych warzywniaków. Ale za to jaka ich konkurencja!
      • arturgeo Re: Empik kupił księgarnię internetową Gandalf 02.08.11, 11:50
        raczej wyhodowanie ...
        bez edukacji też daleko nie zajdziemy
        • Gość: Kirkor Re: Empik kupił księgarnię internetową Gandalf IP: *.ptpw.pl 02.08.11, 12:27
          Żegnaj Gandalfie...
          • Gość: es G...no idzie do g...na IP: *.ip.jarsat.pl 03.08.11, 22:01
            W kupie raźniej.
      • Gość: Fred Re: Empik kupił księgarnię internetową Gandalf IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.08.11, 17:46
        Jak Polacy wymyślą jakiś fajny biznes to opychają go zagranicznym korporacjom. W dłuższej perspektywie jest wielce prawdopodobne, że korporacje i tak w końcu by wygrały, ale tego się nie dowiemy, gdyż wcześniej sami się poddajemy :)
        Ostatnio ubył nam Kamis. Wcześniej np. Dermika, EFL, Lukas. W trakcie jest TVN.
        Tak więc korporacje górą :( ... i nie ma tu nic do rzeczy polskie prawo. Tak jest na całym świecie.
        • Gość: zartiepl Re: Empik kupił księgarnię internetową Gandalf IP: 193.111.144.* 03.08.11, 09:36
          Kamis? Ten dosypywacz chemii do przypraw? A niech znika.
    • Gość: HH No to już po jednej z tańszych księgarni. IP: 78.133.163.* 02.08.11, 11:44
      Teraz będą mieli ceny jak w empiku.
      • Gość: MM. Re: No to już po jednej z tańszych księgarni. IP: *.akopol.com 02.08.11, 18:19
        W tym Gandalfie, to już mają ceny rodem z empiku. Przeliczyłem koszyk książek do szkoły, które kupowałem przez internet (w innej księgarni internetowej) i różnica między ceną w Gandalfie i ceną, którą ja zapłaciłem za te same książki wyniosła aż 46.74 złote polskie (na niekorzyść Gandalfa oczywiście). Tam wcale nie było tak tanio, albo JUŻ... nie jest tanio... ;-(
        Nazwy tej naprawdę TANIEJ księgarni internetowej nie podaję, bo znowu jakiś imbecyl zakrzyczy mnie, że robię kryptoreklamę... ;-((
    • Gość: cda Empik kupił księgarnię internetową Gandalf IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.08.11, 12:08
      Czasami zaglądam do empiku i nie mogę się nadziwić, że oni coś tam sprzedają. Jest tyle miejsc w internecie, gdzie można kupić książki o 20-25% taniej niż w empiku. Ciekawe, co za łosie tam kupują
      • Gość: jorge Re: Empik kupił księgarnię internetową Gandalf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.11, 12:40
        Ta. 25% zmniej + 15zł za przesyłkę i tyle mamy taniej niż w Empiku.
        • Gość: gari Re: Empik kupił księgarnię internetową Gandalf IP: 83.238.72.* 02.08.11, 12:51
          Jak kupujesz jedną książkę na rok to rzeczywiście się nie opłaca. W mojej e-księgarni przy zamówieniu powyżej 200zł mam przesyłkę za darmo. Za darmo mam też odbiór osobisty, ale nie zawsze mi się chce jechać dwa przystanki dalej.
        • Gość: cda Re: Empik kupił księgarnię internetową Gandalf IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.08.11, 18:52
          Miesięcznie kupuję książek za 300-400zł, część z amazona, a część polskich. Przy takich zakupach koszty przesyłki mam za darmo.
    • Gość: Ksiezn Ranowalona Empik kupił księgarnię internetową Gandalf IP: 147.110.55.* 02.08.11, 12:29
      Ten caly Empik to tragedia i komedia zarazem. W zeszlym roku kasjerki zwracaly sie do mnie "Ranowalona" zapominajac dodawac przed imieniem tytul ksiezniczki. Jak tak dalej pojdzie to w przyszlym roku po wejsciu do sklepu powitaja mnie pewnie: "Te, dziunia, kopsnij szluga"...
    • Gość: Olex Empik kupił księgarnię internetową Gandalf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 13:31
      Ja od roku kupuje na e-kiosk.com.pl. Ceny podobne, czas dostawy w porzadku a mam ta satysfakcje, ze nie wspieram molocha, ktory za chwile bedzie mowil co i za ile mam kupic. Bo inne sklepy tradycyjne i internetowe znikna z rynku.
      Kupujcie u roznych dostawcow! Konkurencja wszystkim wyjdzie na zdrowie!
      • Gość: mól książkowy Re: Empik kupił księgarnię internetową Gandalf IP: *.wagrowiec.vectranet.pl 02.08.11, 13:52
        Kolejna kryptoreklama, co?
    • Gość: night_irbis Re: Empik kupił księgarnię internetową Gandalf IP: *.swic.dialup.inetia.pl 02.08.11, 13:48
      Ech..... Ileż to razy kupowałam w Gandalfie książki 15-20% taniej niż w Empiku....
      Z odbiorem osobistym w Łodzi - rewelacja. I się skończyło :(
      • Gość: mól książkowy Re: Empik kupił księgarnię internetową Gandalf IP: *.wagrowiec.vectranet.pl 02.08.11, 13:55
        Nie wszyscy mieszkają w Łodzi. Wbrew pozorom w Empiku też są co jakiś czas fajne promocje i większe zniżki.

Poza tym, jeśli jakiś tytuł mogę taniej dostać u nich, to chyba logiczne, że nie pójdę gdzie indziej przepłacić kilkunastu złotych? Ja kupuję tam, gdzie taniej. Dziś tanie książki ma firma X, jutro będzie taniej miała firma Y, a za miesiąc firma Z.
        • majak Racja 02.08.11, 14:27
          Można znaleźć przedmioty tańsze w empiku niż w gandalfie i odwrotnie.
          Przykład - czytnik ebook Prestigio PER5162
          empik 630,-
          ekiosk 885,-
          Te uogólnienia sa tak bzdurne, że szkoda czasu na ich komentowanie.
          • Gość: gizmo Re: Racja IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.11, 16:47
            www.empik.com/szukaj/produkt?qtype=basicForm&q=PER5162+&subQuery=&searchCategory=all&sort=&x=35&y=13
            Empik: 749 zł.
      • ciocia_rada Re: Empik kupił księgarnię internetową Gandalf 02.08.11, 18:28
        Gość portalu: night_irbis napisał(a):

> Ech..... Ileż to razy kupowałam w Gandalfie książki 15-20% taniej niż w Empiku.
        > ...
        > Z odbiorem osobistym w Łodzi - rewelacja. I się skończyło :(

nie no, może niekoniecznie skończyło. Gandalf na swoim FB zapewnia, że nic się nie zmieniło, poza nazwą firmy z Gandalf Księgarnia Internetowa Anetta Wilczyńska na Gandalf sp. z o.o.. Że pozostają oddzielną marką, z własną autonomią :). Ponieważ też bardzo lubię Gandalfa, zamówień nigdy mi nie spartolili, to... po prostu im wierzę :).
    • tomas13 Empik kupił księgarnię internetową Gandalf 02.08.11, 14:22
      - Gandalf!!!
      - Fly, you fools!
      - Noooooooooooo!!!
    • Gość: fiaccik Re: Empik kupił księgarnię internetową Gandalf IP: *.play-internet.pl 02.08.11, 14:34
      Gdy chodziłem do szkoły podręczniki odkupywałem od starszych kolegów w szkole, na kiermaszu, który miał miejsce co rok we wrześniu. A rok później sprzedawałem je młodszym kolegom. Tak co rok, przez całą szkołę podstawową i średnią. A dzisiaj?
      • Gość: Tolek B. Re: Empik kupił księgarnię internetową Gandalf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.11, 15:19
        A dzisiaj podręczniki zmieniają się co rok.
      • kotek.filemon Re: Empik kupił księgarnię internetową Gandalf 02.08.11, 15:23
        Gość portalu: fiaccik napisał(a):

> Gdy chodziłem do szkoły podręczniki odkupywałem od starszych kolegów w szkole,
        > na kiermaszu, który miał miejsce co rok we wrześniu. A rok później sprzedawałem
        > je młodszym kolegom. Tak co rok, przez całą szkołę podstawową i średnią. A dzi
        > siaj?

A dzisiaj wyhaczyłby cię urząd skarbowy o nieodprowadzenie podatku w kwocie czy pińdziesiont lub jakiejś podobnej.
    • Gość: amx szkoda - mieli naprawdę tanie podręczniki IP: *.dynamic.chello.pl 02.08.11, 15:23
      jak Empik wprowadzi swoje ceny to trzeba będzie szukać innej księgarni (wiadomo, że do Empiku chodzi się oglądać, a kupuje gdzie indziej bo ceny mają jedne z najwyższych...)

ostatnio kupowałem zestaw do II klasy podstawówki - w Gandalfie kupiłem ponad 40 PLN taniej niż chciały inne internetowe księgarnie za taki sam zestaw...

czy naprawdę w tym kraju nie może być kilkunastu małych, konkurujących ze sobą firm tylko 2, 3 molochy przejmujące wszystkich?
      • Gość: uczen Re: szkoda - mieli naprawdę tanie podręczniki IP: *.217-171-60.tkchopin.pl 02.08.11, 15:27
        na szczęscie nadal mają najtaniej
        oby to się nie zmieniło
        • Gość: MM. Re: szkoda - mieli naprawdę tanie podręczniki IP: *.akopol.com 02.08.11, 18:22
          W tym Gandalfie, to już mają ceny rodem z empiku. Przeliczyłem koszyk książek do szkoły, które kupowałem przez internet (w innej księgarni internetowej) i różnica między ceną w Gandalfie i ceną, którą ja zapłaciłem za te same książki wyniosła aż 46.74 złote polskie (na niekorzyść Gandalfa oczywiście). Tam wcale nie było tak tanio, albo JUŻ... nie jest tanio... ;-(
          Nazwy tej naprawdę TANIEJ księgarni internetowej nie podaję, bo znowu jakiś imbecyl zakrzyczy mnie, że robię kryptoreklamę... ;-((
        • ciocia_rada Re: szkoda - mieli naprawdę tanie podręczniki 02.08.11, 18:29
          Gość portalu: uczen napisał(a):

> na szczęscie nadal mają najtaniej
          > oby to się nie zmieniło

tak mówią/piszą i ja im wierzę :)
          • Gość: mól książkowy Re: szkoda - mieli naprawdę tanie podręczniki IP: *.wagrowiec.vectranet.pl 02.08.11, 20:48
            No to wierz i przepłacaj. :)
            • Gość: Moonriver Re: szkoda - mieli naprawdę tanie podręczniki IP: *.iwacom.net.pl 31.08.11, 16:45
              Ja tam nie narzekam na Gandalfa, podręczniki mają najtaniej i to się nie zmienia od kilku lat, a moje dzieci rosną.
    • ulanzalasem Empik kupił księgarnię internetową Gandalf 02.08.11, 17:59
      Nie mogę się doczekać kiedy na świecie zostanie tylko jedna korporacja od wszystkiego przez papier toaletowy, telefony komórkowe, samochody, żywność, a kończąc na energii czy wodzie ;)
    • Gość: ajp Empik kupił księgarnię internetową Gandalf IP: *.play-internet.pl 02.08.11, 18:35
      Wytłumaczcie mi, co stoi na przeszkodzie, żeby Empik sam z siebie miał lepszą pozycję na rynku podręczników. Wystarczy, że polepszy swoją ofertę w tym sektorze. Tak naprawdę chodzi tutaj o zwykle zjedzenie konkurencji, co w nieco dłuższym terminie opłaci się z nawiązką, ale nie klientom.
      • Gość: MM. Re: Empik kupił księgarnię internetową Gandalf IP: *.akopol.com 02.08.11, 19:45
        Ciekawe, którą księgarnię internetową kupią w następnej kolejności... I tak dalej - kolejną i kolejną... i koniec konkurencji...
    • Gość: zycietowiecej.com co jest najważniejsze w tym życiu? IP: *.hsd1.wa.comcast.net 03.08.11, 04:15
      zycietowiecej.com
    • Gość: aa Re: Empik kupił księgarnię internetową Gandalf IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.13, 23:22
      Więcej na www.bankowoforum.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka