Gość: gość Rachunki na ponad 1000 zł za ściąganie danych? ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.09.11, 17:38 Czy jeśli używam prosty smartfon BEZ Anroida ( i zupełnie mi to wystarczy), to jestem niedorozwiniety, czy tylko niemodny? Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Po pierwsze primo... 11.09.11, 11:22 ...telefon jest do dzwonienia, ewentualnie wysyłania SMSów. Od robienia zdjęć jest aparat fotograficzny, a do filmów - kamera. "Przyrząd uniwersalny" to taki, który żadnej funkcji nie spełnia dobrze! Gdy szukam nowego aparatu, tak mniej więcej raz na 4-5 lat, interesują mnie te dwie pierwsze funkcje, a nie gadżety (kosztowne!). W związku z tym ludzie powinni mieć pretensje sami do siebie. Z drugiej strony, operatorzy też nie są bez winy, bo wciskają klientom transakcję wiązaną, często nawet o tym nie informując dokładnie, co jest co najmniej nieetyczne. (Nie muszę dodawać, że na dłuższą metę takie kanty się po prostu nie opłacają.) Ale między innymi na tym polega dorosłość, aby nie podniecać się byle świecidełkiem i nie kierować się modą, lecz rzeczywistą potrzebą. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Tak się w kapitaiźmie robi pieniądze. 11.09.11, 12:31 W sumie określenie robi nijak tu nie pasuje. Istota kapitalizmu nie polega na wytwarzaniu, ale na transferowaniu jak największych środków od mas w kierunku garstki beneficjentów. Robi się to albo na granicy prawa, albo za sprawą lobbystów ustala się przepisy, albo robi się luki w innych przepisach, tak by bezproduktywne pasożyty mogły okradać ludzi w świetle prawa. Świat potrzebuje rewolucji, a wszystko ponad średnią firmę musi przejść na własność państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
executioner Rachunki na ponad 1000 zł za ściąganie danych? ... 12.09.11, 11:58 ˙ Cóż... Play, sieć dla naiwnych. ˙ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfdte Re: Rachunki na ponad 1000 zł za ściągnie danych? IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.11, 15:45 Ja też mam smartfona z androidem, jestem w play i aktywnie korzystam z internetu. Nic samoistnie mi się nie ,,nabija", mało tego, często (szczególnie w szczerym polu) dostaję komunikat ,,znajdujesz się poza strefą taniego internetu. czy chcesz kontynuować?" Rachunki dostaję co miesiąc w tej samej wysokości, chociaż gadam, gadam, gadam, smsuję i surfuję do bólu. Może te poszkodowane sieroty powinny sobie ustawienia telefonu przejrzeć, żeby np zlikwidować automatyczne połączenia z netem a nie teraz płakać i psy wieszać na Play'u.... Ech, dać ludziom trochę techniki to z podniecenia kłopotów se narobią... Odpowiedz Link Zgłoś
acidity nauczcie się korzystać z telefonu 14.09.11, 16:20 Najpierw włączą automatyczną synchronizację danych i inne bajery, a później szukają winy po stronie operatora. No ale któż by tam w ogóle zaglądnął do instrukcji obsługi telefonu po jego zakupie... Takie rachunki, to bolesna lekcja, ale zaowocuje na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
milu100 Rachunki na ponad 1000 zł za ściąganie danych? ... 15.09.11, 17:29 " Wydało mi się to niemożliwe, bo sporadycznie korzystam z internetu, przeglądam pocztę, aktualizuję prognozę pogody, czasem przeglądam informacje w lokalnych portalach internetowych - opowiada nasza czytelniczka. Jeszcze bardziej się zdziwiła, gdy dostała rachunek na... 1200 złotych" przy takim uzytkowaniu telefonu wystarcza mi pakiet 25MB miesięcznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralala Re: Rachunki na ponad 1000 zł za ściągnie danych? IP: *.net.stream.pl 25.09.11, 12:29 Oto Polska właśnie! Podobną sytuacje miała znajoma w Wielkiej Brytanii, w sieci O2. Pieniądze zwrócili bez szemrania, oprócz tego tak skonfigurowali telefon by nie ściągał więcej danych z internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kce Rachunki na ponad 1000 zł za ściąganie danych? ... IP: *.pg.com 10.10.11, 23:16 1000zl?? co to jest czlowieku mi telefon HTC desire Z pobral prawie 2GB za 7.500zl !!!! i to bez mojej wiedzy reklamacja w toku zobaczymy co z tego wyniknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajny Rachunki na ponad 1000 zł za ściąganie danych? ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.10.11, 12:08 Koniec z gigantycznymi rachunkami za internet w telefonie. Urząd Komunikacji Elektronicznej zmusi operatorów, by informowali klientów o przekroczeniu limitu transferu danych. Przygotował już propozycje zmian w prawie. biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/538694,ciemna_strona_smartfona_nawet_1_tys_zl_za_korzystanie_z_internetu.html di.com.pl/news/38422,0,Kodeks_rozwiaze_problemy_z_naciaganiem_na_Premium_SMS.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajny Rachunki na ponad 1000 zł za ściąganie danych? ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.10.11, 09:13 No i Prezydent podpisał nowelizację!! SUPER. Zmiany w prawie telekomunikacyjnym mają chronić abonentów przed zaskakująco wysokimi cenami połączeń o podwyższonej opłacie (usługi Premium Rate) di.com.pl/news/40879,0,Prawo_telekomunikacyjne_Prezydent_podpisal_nowelizacje.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rop Oszustwo IP: *.dynamic.chello.pl 18.10.11, 11:43 Mnie też naciągnęli, sprawdziłem bilingi -rzekomo mój telefon pobiera 80% danych z Roamingu ( tj od innych operatorów) To gdzie jest ta reklamowana sieć Play ? Oszustwo i manipulacja. Chciałbym takiemu prezesowi zaproponować kolacje z winem gratis , a potem by się okazało ze wino tylko krajowe było gratis a te co zamawiali jest po 1000 za butelkę, ładnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Rachunki na ponad 1000 zł za ściąganie danych? ... 19.10.11, 13:00 Co na to Play? - Generalnie problem polega na tym, że klienci (a przynajmniej ich część) kupują smartfony, ale nie kupują pakietów danych, a szczególnie ofert dedykowanych do korzystania z internetu w komórce (np. taryfy All Inclusive) A czemu mieliby kupować ? To ich wybór, poza tym jak opisano oni mają już takie pakiety. Smartfony, szczególnie z systemem Android, mają to do siebie, że non stop łącza się z internetem. Począwszy od automatycznego sprawdzania poczty, przez aktualizację pogody, po ściąganie paczek z aktualizacjami oprogramowania - tłumaczy. O tym oczywiście sprzedawca z infolinii czy salonu Play'a zapomniał poinformować ? Przecież sieć wie co sprzedaje, wie jak działa dany system i automatyczne aktualizacje, sprawdzanie poczty, aktualizacja pogody powinna być wyłączona! To klient powinien ją aktywować np. podczas zakupu kiedy informuje go o tym uczciwy i rzetelny sprzedawca ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lo Re: Rachunki na ponad 1000 zł za ściąganie danych IP: 83.1.195.* 28.10.11, 14:33 racja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poiu Rachunki na ponad 1000 zł za ściąganie danych? ... IP: *.ingbank.pl 21.10.11, 13:39 Generalnie to zgadzam się z Gruszką, Klienci nie wybierają "bezpiecznych" rozwiązań, a potem mają pretensje. Osobiście nie znam sprzedawcy, który by nie uczulał Klienta na to, że taki np. HTC pobiera dane i jeśli ktoś nie chce korzystać z Internetu to powinien wybrać zwykły telefon a nie Smartfon! Ale cóż, zakochanie Klienta w telefonie i brak czytania regulaminów przed podpisaniem umowy, rodzi takie sytuacje! Klienci nie słuchają co się do nich mówi! regulaminy są obecnie pisane zwięźle, zrozumiałym językiem, dostępne na stronach internetowych przed podpisaniem umowy! Inna sprawa, że Play nie reaguje na prośby Klientów, zgłoszenia są ignorowane i masowo zamykane, bez szczegółowego zapoznania się ze sprawami. Zwykle na niekorzyść Klientów. Jest to wynik zatrudniania outsourcingowych pracowników! Odpowiedz Link Zgłoś
longinus13 Re: Rachunki na ponad 1000 zł za ściąganie danych 21.10.11, 13:53 Podobnie rzecz ma się z pobieraniem danych w Pobieraczku - moim zdaniem to niezła afera z tym serwisem: www.usenet.info.pl/pozew-zbiorowy-przeciwko-serwisowi-pobieraczek-pl/ www.usenet.info.pl/pobieraczek-i-kruczki-prawne/ Niestety użytkownicy nie czytają regulaminów goniąc za złudnym 1GB danych za free: www.usenet.info.pl/czy-warto-testowac-konto-usenet-z-limitem-1gb/ Czasem jesteśmy zapatrzeni na coś i już nie widzimy niczego dookoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Rachunki na ponad 1000 zł za ściąganie danych? ... IP: *.t-mont.net.pl 24.10.11, 18:23 miałem podobny problem chociaż na mniejszą skalę, mój rachunek wyniósł ok 250pln w porównaniu do 65pln które płacę co miesiąc + 20pln na pakiet MB złożyłem reklamację i już nastepnego dnia dostałem telefon z propozycją - anulacja całej kwoty pod warunkiem podwyższenia abonamentu do ok 100pln/miesiąc - w pakiecie więcej minut więcej MB i co najważniejsze po wykorzystaniu MB z pakietu za dodatkowe nie nalicza się opłata tylko zwalnia internet... uważam że całkiem na poziomie ta oferta Odpowiedz Link Zgłoś
imie.nazwisko Czymże jest w dzisiejszych czasach internet... 27.10.11, 22:47 że każą za niego płacić po kilkaset zł? A gdyby tak dziecko zaczęło bawić się rodziców telefonem oglądając przez kilka dni bajki z sieci - i potem rodzice otrzymaliby rachunek na kilkaset tys. zł? Czy ta usługa naprawdę tyle kosztuje? Przecież przez taki błąd ktoś może spłacać rachunek za miesięczny internet przez całe życie. Czy to jest normalne? Raczej nie. Mamy rok 2012, internet właściwie już dawno powinien być albo darmowy albo za jakieś niewielkie pieniądze aby każdy mógł sobie na niego pozwolić. I to bez idiotycznych ograniczeń, ewentualnie po przekroczeniu limitów znacznie zwolnienie prędkości a nie naliczanie kosmicznych kwot. Niestety pazerność firm nie zna granic, nie tylko w przypadku operatorów telekomunikacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cvsdvs Rachunki na ponad 1000 zł za ściąganie danych? ... IP: *.play-internet.pl 30.10.11, 19:54 Ja wziąłem w play internet i telefon. Już pierwszego miesiąca szlag mnie trafiał za rachunek. Wiem co to internet i pakiety, nie jestem nic niewiedzący. Po prostu play nie informuje klientow o wszysktich kosztach. Kiedy byłem w saolnie, przyszła klientka i powiedziała, że dostała rachunekj na 1000 zł. Co się okazało, klientka zamiast karty internetowej sim wlozyla do modemu kartę telefoniczną. Stąd wysoki rachunek. Tylko nikt klientki nie poinformowal, nie zaznaczyl, nie opisal karty ktora jest do czego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tm Rachunki na ponad 1000 zł za ściąganie danych? ... IP: *.telnet.krakow.pl 31.10.11, 22:09 "Smartfony, szczególnie z systemem Android, mają to do siebie, że non stop łącza się z internetem. Począwszy od automatycznego sprawdzania poczty, przez aktualizację pogody, po ściąganie paczek z aktualizacjami oprogramowania." Oj, to ja chyba sobie nie kupię smartfona... Całe szczęście, że mam komórkę na kartę a nie abonament. tomvis.systempartnerski.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient To sie nazywa edukacja medialna operatora - klient IP: 212.183.140.* 03.11.11, 16:47 musi pamietac aby zawsze kupic najdrozsza oferte wraz z telefonem za 1 zl i abonamentem na 36 miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plus_user Przecie kubus sobie robi jaja a tu pretensje IP: 212.183.140.* 03.11.11, 16:59 - ludzie nie znaja sie na zartach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Rachunki na ponad 1000 zł za ściąganie danych? ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.03.13, 23:50 a co jeśli użytkownik staje się ofiarą regulaminów? jest ich kilka i w każdym są inne zapisy i tak naprawdę ani konsultant na infolinii nie zna zasad dopóki regulaminu nie przeczyta (i trzyma cię na linii 15 minut), ani tym bardziej ja - abonent - ciężko zwykłemu Kowalskiemu zorientować się z jakiego pakietu w danym momencie korzysta.......... Odpowiedz Link Zgłoś